Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ліплення фігурок з полімерної глини: вибір матеріалу і технологія

  1. Що пропонує «Лабірінт.ру»?
  2. Які види полімерної глини бувають?
  3. Як ліпити з полімерної глини?
  4. Як запікати і варити вироби з пластики?
  5. До речі, рекомендую прочитати:

Привіт всім, хто сьогодні зайшов в гості на мій блог! З вами Тетяна Сухих. Хочу вас загітувати вивчити разом зі мною цікаву тему: ліплення фігурок з полімерної глини. Я думаю, потрібно пам'ятник поставити людині, який винайшов цей чудовий матеріал, з якого можна виготовити прикраси, вироби, картини, квіткові композиції та все, що фантазія вам дозволить. Найголовніше - всі вироби після термічної обробки або природного затвердіння на повітрі можуть зберігатися дуже довго.

У цій статті я розповім, що потрібно для ліплення, опишу технологію роботи з полімерною глиною і багато іншого. Але оскільки все одно в одній статті неможливо розкрити всі тонкощі використання різних видів «полімерка», то рекомендую вам придбати навчальні книги і заодно хороші матеріали для ліплення. Є багато інформації на цю тему в Інтернеті, але іноді приємно погортати «живу» книгу, вдихнути запах друкарні ... Далеко я «ходити» не стала, все знайшлося в Інтернет-магазині «Лабірінт.ру».

Зміст статті:

Що пропонує «Лабірінт.ру»?

«Прикраси з полімерної глини» Е. Рубцевої - докладний посібник про різні способи виготовлення красивих дрібниць для нашого життя. Ви навчитеся робити прикраси, аксесуари, декорувати предмети побуту і багато іншого.

Для початківців «скульпторів», які тільки освоюють техніку ліплення з полімерної глини, підійдуть набори з інструкціями і підібраним за кольором матеріалом.

Так, дівчаткам сподобається комплект «Принцеса», а хлопчаки оцінять набір «Космос» - відмінний подарунок для дітей. У наборі є термопластика підвищеної м'якості, якраз підходить для дитячих ручок.

Взагалі в «Лабіринті» є блоки полімерної глини різного кольору. Якщо ви плануєте всерйоз зайнятися ліпленням, то раджу саме глину фірми «FIMO» - вона якісна і добре зберігає колір після термічної обробки. Хоча є інші хороші виробники, кожен майстер знаходить для себе ідеальний варіант.

Які види полімерної глини бувають?

З чого почати знайомство з чудовим матеріалом? З вибору підходящої глини! Потрібно розуміти, що ви переважно збираєтеся ліпити, від цього залежить напрямок пошуку підходящої глини.

Отже, за способом затвердіння полімерка буває:

  • самозастигаюча;
  • Термопластика.

Самозастигаюча глина може бути у вигляді сипучої маси, схожої на справжню природну глину. Її потрібно розводити водою, щоб утворилася пластична маса і потім ліпити декоративні статуетки. Це професійна глина, дітям з нею працювати важко.

Інший вид самозастигаюча глини - пластична, як пластилін. Вона схожа на зефір, така ж повітряна і м'яка. Найпопулярніший вид самозастигаюча пластики - холодний фарфор.

Яка полімерна глина краще для ліплення квітів? Саме холодний фарфор - він дозволяє досягти тонкощі роботи, домогтися реалістичності. Квіти з холодного фарфору виглядають як справжні, неможливо відірвати очей! Крім того, самозастигаюча глину використовують для виготовлення осіб лялечок для колекційних експонатів.

Ліплення з японської пластики Clay Craft by Deco - одне задоволення, навіть для початківців.

До речі, цей вид пластики можна приготувати в домашніх умовах, рецептів багато в Інтернеті. Основа тут клей ПВА і крохмаль. Вироби з холодного фарфору можна фарбувати, покривати лаком.

Термопластика - це полімерна глина, яка вимагає термічної обробки. Зазвичай мова йде про запіканні, але можна її варити в окропі. Така глина використовується для виготовлення прикрас, фігурок, магнітів, сувенірів і т.п.

п

Термопластика буває рідка, м'яка, з наповнювачами, безбарвна. Рідку використовують для склеювання деталей між собою, створення ефекту «рідкої» поверхні (глазур на тістечок). Наповнювачі в глині ​​- це блискітки, імітація природних матеріалів (камінь, дерево).

Що стосується виробників, то я вже згадувала німецьку марку «FIMO», ще німці випускають «Cernit», рекомендують також американську «Sculpey». Є вітчизняні бюджетні набори для знайомства з глиною, наприклад «Сонет», «Езкі».

Як ліпити з полімерної глини?

Отже, для дитячої творчості краще взяти термопластику з маркуванням «Kids» - вона м'яка, пластична і безпечна (але все одно є її не можна!)

Набір інструментів для роботи з полімерка повинен включати килимок для ліплення (гумовий, пластиковий або просто шматок керамічної плитки), качалку (пластик), канцелярський ніж або скальпель, різні текстури, молдавсько, формочки. І шматок фольги, на якій ми будемо запікати фігурки. Або ємність, в якій будемо їх варити.

Особисто мені здається, що краще варити вироби, оскільки немає ризику перепалити вироби і немає таких явних випарів від пластики, як при запіканні. Але при варінні іноді пластика може змінити колір, так що вибирайте відповідний вам спосіб термічної обробки самі.

Власне, секрети ліплення в тому, що немає ніяких секретів. Береш і ліпиш, що хочеться, як зі звичайного пластиліну. Оскільки ми говоримо про дитячу творчість, то немає сенсу тут описувати складні техніки типу миллефиори, мокуме Гані, калейдоскоп і т.п. Це все підходить для виготовлення прикрас. В Інтернет-магазинах є вся необхідна фурнітура, щоб зробити прекрасну біжутерію і взагалі усі товари для ліплення.

Одна моя знайома люб'язно поділилася фото своїх виробів, щоб ви могли на власні очі переконатися, що з термопластики можна зробити дуже красиві речі.

Вона сама навчилася робити собі сережки, магніти (особливо мене вразили магніти на Великодню тему), а її синочок зліпив таку забавну рибку.

Вона сама навчилася робити собі сережки, магніти (особливо мене вразили магніти на Великодню тему), а її синочок зліпив таку забавну рибку

Створення фігурок звірів, людей, мультперсонажей з полімерної глини відбувається за таким же точно схемами, як і ліплення з пластиліну. Крім того, завжди можна подивитися відеоуроки ліплення для початківців і освоїти техніку досконало.

Як запікати і варити вироби з пластики?

Моя знайома ліпить свої вироби прямо на кахельній плитці, на якій потім і запікає в духовці. Запікати потрібно за інструкцією на упаковці від пластики і чим менше і тонше виріб, тим менше часу потрібно на запікання. Це десь 10-15 хвилин.

А ось варити простіше: закипіла вода і кидаємо фігурку, хвилин 10 вона там кипить, потім виймаємо шумівкою і кидаємо в холодну воду. Все, витерли або висушили на повітрі і можна покрити лаком. Або так залишити.

Начебто багато написала, а таке відчуття, ніби упустила щось. Ну, це можна виправити! Якщо у вас є питання, відповім на них в наступній статті.

Якщо вам інформація здалася цікавою, клікніть іконка соцмереж, нехай друзі шанують. Підписка на новини дозволить вам бути завжди в курсі новин на моєму блозі! Якщо вам інформація здалася цікавою, клікніть іконка соцмереж, нехай друзі шанують

З повагою, Тетяна Сухих. До завтра!

До речі, рекомендую прочитати:

Ліплення з мастики - творче захоплення з дошкільнятами

Оцініть запис

»?
Які види полімерної глини бувають?
Як ліпити з полімерної глини?
Як запікати і варити вироби з пластики?
»?
Які види полімерної глини бувають?
З чого почати знайомство з чудовим матеріалом?
Яка полімерна глина краще для ліплення квітів?
Як ліпити з полімерної глини?
Як запікати і варити вироби з пластики?

Новости