Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Глина позбавить від алергії, поверне рухливість суглобам і молодість шкірі

  1. Детокс-терапія за допомогою «тесту господнього»
  2. Лікувальна глина буває різна - блакитна, жовта, червона ...
  3. Фанготерапія в Європі - насичення глини термальними водами

Метод глинотерапії унікальний для лікування багатьох хвороб, що практично не має протипоказань. «Тесту господнього» під силу артрит, радикуліт, остеохондроз, хвороби шкіри, жіночі недуги. На європейських курортах часто застосовують термін «фанготерапія». З фанготерапіей вони домагаються позитивних результатів в лікуванні складних недуг. А омолоджуючі «глиняні» процедури для обличчя і тіла користуються особливою популярністю в SPA-центрах.

Метод глинотерапії

Детокс-терапія за допомогою «тесту господнього»

Стародавні знахарі в різних частинах світу дійсно називали глину «тестом господнім». Так що глінолеченіе налічує майже тисячолітній досвід. Сьогодні медична наука вивела метод глинотерапії як вид бальнеологічного лікування на новий рівень.

Доведено, що глина - не має аналогів адсорбент, здатний вбирати найшкідливіші токсини і отрути, важкі метали і радіонукліди. Тобто, метод глинотерапії здатний майже ідеально очищати наш організм, використовуватися для детоксикації.

Глиною лікують радикуліт і остеохондроз, а також можливе лікування артриту глиною. Метод глинотерапії використовують для позбавлення від шкірних проблем. Компреси з глини швидко знімають біль при захворюваннях суглобів. Ефект лікування глиною дуже швидко відчувають пацієнти, які страждають шийним, плечових, колінних артрозом, артрозом пальців ніг, кистей рук.

Найбільш часто в методі глинотерапії використовують аплікації, глиняні купання, обгортання, примочки, а також прийом «глиняного води» всередину.

Оскільки антибактеріальну і антисептичну дію глини науково доведено, глінолеченіе застосовують для загоєння ран. Глина - одноразове ліки, її не можна використовувати двічі, оскільки «тісто господнє» вбирає в себе всі токсини і отрути з організму.


Лікувальна глина буває різна - блакитна, жовта, червона ...

А ще біла, зелена, сіра .... Все залежить від наявності мікроелементів і місця походження глини. Для лікування глиною використовують практично всі її види.

Найбільше при методі глинотерапії цінується кембрійських блакитна глина, яка містить кадмій, кобальт, молібден, а також срібло і мідь. Її найчастіше використовують в косметології, адже вона очищає, дезінфікує, знімає запальні процеси, «підстьобує» кровообіг і підсилює обмін речовин в клітинах шкіри.

Натрій і сірка надають жовтий відтінок інший - кремнієвої глині. З нею роблять обгортання, ванни при хворобах суглобів, проводять лікування артриту глиною.

При аплікаціях чи масках з червоної глини, що містить оксид заліза і мідь, до глибоких шарів шкіри активно транспортується кисень. При Глинолікування ця глина успішно бореться з алергією.

Про цілющі властивості білої глини (каоліну) писали ще в древньому Римі. Уже тоді помітили її потужне регенеруючу дію. Оскільки каолін багатий цинком і магнієм його сьогодні часто включають при застосуванні методу глинотерапії до складу масок для обличчя.

Зелена глина, крім усього іншого, містить також кобальт, мідь і золото. Вона відмінно допомагає при лікуванні хвороб серця і судин. А, оскільки, зелена глина ще й прекрасно підтягує шкіру, «тісто господнє» широко використовують для косметичних масок, які відновлюють овал обличчя.

Фанготерапія в Європі - насичення глини термальними водами

У Франції, Італії, Словенії , Німеччини знаходяться найвідоміші центри фанготерапіі. В Європі прийнято насичувати глину мінералами термальної води, як би дозрівати глину протягом 6 місяців. Наприклад, на прославленому французькому курорті Біарріц при Глинолікування хвороби суглобів, лікуванні артриту глиною користуються розведеною в підігрітою океанській воді білою глиною.

На італійському курорті Монтекатіні Терме, поблизу Флоренції, дев'ять глиняних родовищ і мінеральних джерел. Завдяки сусідству з джерелами «тісто господнє» кожного відрізняється своїми лікувальними властивостями. Для лікування глиною тут запропонують грязьові обгортання і компреси, косметичні програми. До речі, з глин Монтекатіні Терме виготовляються всесвітньо відомі косметика.

На італійському курорті Petriolo Spa Resort сьогодні пропонують нову програму, засновану на цілющі властивості глини. Цей метод глинотерапії передбачає оздоровчі спа-процедури не тільки для особи, але і для шкіри голови і волосся.

На VIP-курорті Баден-Баден багато недуг полегшує термальна вода. Але не тільки вона. Глинолікування, спрямоване на очищення і реабілітацію організму після важких хвороб, теж прекрасно себе зарекомендувало.

У тій же Німеччині є маленький зелений містечко Бад-Зобернхайм. Тут пропонують комплексну програму оздоровлення і омолоджування організму за допомогою здорового харчування, фізичних вправ і кремнієвої жовтої глини по системі Емануеля Фельке. У Бад-Зобернхайме кілька спа-клінік за допомогою фанготерапіі позбавляють від болю в суглобах, зайвих кілограмів, шлаків і підвищеного тиску.


Post Views: 996

Новости