Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

"Банда магів" замінила золото в опломбованому контейнері на гирі

  1. Орфографічна помилка в тексті:

14 листопада 2011, 21:24 Переглядів: 14 листопада 2011, 21:24 Переглядів:   Поки ніхто не може пояснити курйозну підміну золота на спортивні гирі, фото Reuters

Поки ніхто не може пояснити курйозну підміну золота на спортивні гирі, фото Reuters.

Співробітники поліції двох європейських країн ламають голову, розслідуючи таємниче зникнення десяти кілограмів золота з контейнера, відправленого з Апеннін до Бельгії. До місця призначення вантаж був доставлений в цілості, але замість дорогоцінного металу всередині виявилися спортивні гирі.

Збиток від зухвалої крадіжки, скоєної якимось хитромудрим способом, оцінюється в 500 тисяч євро , Пише газета La Stampa. Зараз кримінальну загадку намагаються розгадати співробітники Інтерполу, поліція Бельгії, а також італійські карабінери з Ареццо, Мальпенса і Алессандрии.

Здобиччю невідомих злодіїв стало золото, яке перевозило в контейнері з маркуванням італійської фірми Chimet (Ареццо). Він благополучно доставили в Брюссель за місцем призначення, і лише там факт пропажі золота став відомий.

"Коли пломби були розкриті, співробітники бельгійської фірми втратили дар мови. Що сталося - загадка", - пише видання.

Поки ніхто не може пояснити курйозну підміну золота на спортивні гирі. Наявність системи відеоспостереження тільки додає запитань, на які немає раціональної відповіді. "Винахідлива і дотепна акція може здатися магічним трюком, і поки перемога на боці шахраїв", - сказано в публікації.

Чи не виявлено ніяких слідів злому або присутності зловмисників. Камери відеоспостереження працювали протягом всієї поїздки з Ареццо до Брюсселя, і зроблені записи були переглянуті правоохоронцями багаторазово, проте вони так і не прояснили картину події.

Сищики губляться в здогадах: чи то злочинці підмінили сам контейнер, то вони так віртуозно розкрили опечатаний контейнер, що не залишили ніяких слідів злому. Причому пломби залишилися цілі як на самому контейнері, так і на автомобілі, який перевозив цінний вантаж, повідомляє InoPressa.

Це не перший випадок, коли зловмисники в районі Валенца і Ареццо провертають хитромудрі крадіжки. У цих містах сконцентровані провідні італійські підприємства, що займаються обробкою золота.

Так, в березні 2011 року в комуні Перджине округу Ареццо злочинці пробили стіну сховища за допомогою екскаватора і викрали 100 кілограмів золота, що належали компанії Salp. Крадіжка була скоєно вночі, але злочинці все чітко спланували. Вони навіть перекрили всі під'їзні дороги під виглядом ремонтників, щоб убезпечити себе від раптової появи поліції або небажаних свідків. Троє зловмисників пізніше були заарештовані.

А в 2009 році в Валенца три грабіжника під виглядом ювелірів проникли на підприємство , Що займається огранюванням. Тоді були викрадені діаманти вартістю мільйон євро. Пізніше злочинців спіймали.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

крадіжка

, золото , банда , пломби , поліція , контейнер , сищики , камери , записи , зникнення , викрали

Ви зараз переглядаєте новина "" Банда магів "замінила золото в опломбованому контейнері на гирі". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости