Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вантажівки, що потрапили в Книгу рекордів Гіннеса

  1. У порту Роттердам тестують технологію автоперевезень «рух караваном»
  2. У Ганновері оголошено переможця конкурсу «International Truck of the Year 2019»
  3. У Німеччині на автобані їздитимуть вантажівки без водіїв
  4. Транспортна тиждень (16 травня - 23 травня)
  5. Скільки коштує безпека на дорозі

Нещодавно Scania з найвищим в світі бетононасосом потрапила в Книгу рекордів Гіннесса. Пропонуємо вам ознайомитися з іншими рекордами, пов'язаними з вантажівками, які також потрапили в цю Книгу.

Багато водіїв тягачів можуть позаздрити майстерності німця Марко Хеллгрейва. Цей водій проїхав на тягачів з напівпричепом, використовуючи тільки передачу заднього ходу, і досяг кращого результату на сьогоднішній день. За 5 годин і 21 хвилину він проїхав 64 км. Рекорд був поставлений 22 вересня 2008 року в Бергені, Німеччини, на спеціальній військовій трасі.

Найекономічнішим тягачем масою 40 т був визнаний Mercedes Actros, який 29 травня 2008 року у Італії, в місті Бріндізі на трасі «Nardo» завершив 7-денний забіг, протягом якого подолав 728 км. Досягнутий результат - 19,44 л / 100 км - був зафіксований незалежними спостерігачами та компанією «Dekra».

Паради, конвої

Найдовший конвой проїхав в місті Дронтені, Голландія, 6 листопада 2004 року. Під конвоєм йшло 416 вантажівок. Цікавий факт - всі вони керувалися жінками .

У США відзначений найдовший конвой магістральних тягачів, який складався з 324 автомобілів. А в Швейцарії відбувся найдовший парад пожежників, в якому взяли участь 159 вантажівок. Цей список завершує парад 52 самоскидів в Німеччині.

інші рекорди

Найбільший дорожній знак був використаний в Німеччині 30 вересня 200 р З нагоди спеціального заходу був створений дорожній знак заввишки 18,5 м.

Скільки тягачів вміщається на найкоротшій вулиці в світі? Або варто запитати, наскільки тягач довше найкоротшою вулиці в світі? Така вулиця знаходиться в Шотландії. Після виміру її довжини 28 жовтня 2006 року або був зафіксований справжній рекорд - 2,05 м.

Найбільша колекція моделей вантажівок складається з 2 169 різних моделей. Всі вони належать Петеру і Йенс Піттака з Німеччини. Масштаб всіх моделей становить 1:87

Силач Франц Мюллнер з Австрії також «вписався» Книгу рекордів Гіннеса. 3 листопада 2007 року в Китаї він зміг на 8,4 секунди затримати на місці рухається тягач Scania 420.

Всі ці рекорди ставляться для того, щоб їх хтось поліпшив. Чому б і нашим перевізникам кинути виклик ще не побитим рекордів?

У порту Роттердам тестують технологію автоперевезень «рух караваном»

У порту Роттердам тестують технологію автоперевезень відому як «рух караваном».

2018-10-03 687

У Ганновері оголошено переможця конкурсу «International Truck of the Year 2019»

На виставці комерційних автомобілів IAA 2018 у Ганновері був оголошений переможець престижного конкурсу «International Truck of the Year 2019». Лауреатом став новітній магістральний тягач «Ford F-MAX». Такий вердикт журі, до якого входять 23 журналістів з 23 країн Європи. З новим магістральним тягачем «Ford F-MAX» компанія «Ford Truck» планує потестініть конкурентів з Великої сімки європейських виробників вантажівок важкого класу. Новинка отримала назву на честь легендарних машин «Ford F Series».

2018-09-27 932

У Німеччині на автобані їздитимуть вантажівки без водіїв

У Німеччині на автобані A9 між Мюнхеном і Нюрнбергом будуть здійснювати по три поїздки в день безпілотні вантажівки, що перевозять вантажі логістичної компанії «Schenker» - дочірнього підприємства німецького залізничного концерну «Deutsche Bahn».

2018-06-26 1 281

Транспортна тиждень (16 травня - 23 травня)

Єврокомісія готується ввести рамки CO2 по забрудненню повітря, вперше - для вантажного автотранспорту. В уряді знову захищають інтереси страхових компаній, але обіцяють приборкати зростання вартості страхових послуг. Схвалено введення квот з прийому на роботу спеціалістів із третіх країн, в тому числі, водіїв далеких рейсів - «Linava» бачить в цьому загрозу бізнесу. Ці та інші актуальні новини галузі в традиційній «Транспортної тижня».

2018-05-21 310

Скільки коштує безпека на дорозі

Стратегія посилення безпеки на дорогах «Візія 0» народилася в Скандинавії десяток років тому. Шведи вирішили до 2030 року скоротити число загиблих і поранених на дорозі вдвічі, а ще через 20 років звести смертність від ДТП до нуля. Сьогодні до програми приєдналися багато країн ЄС, в тому числі, з цього року Литва. Амбіційний проект в міністерстві транспорту представили в березні, загальний бюджет не називається - важко планувати на чверть століття вперед. Але і окремі цифри в десятки і сотні млн євро звучать вражаюче - ці б гроші роздати транспортним підприємствам, може, проблеми вирішилися б самі?

2018-04-25 299

Скільки тягачів вміщається на найкоротшій вулиці в світі?
Або варто запитати, наскільки тягач довше найкоротшою вулиці в світі?
Чому б і нашим перевізникам кинути виклик ще не побитим рекордів?
Але і окремі цифри в десятки і сотні млн євро звучать вражаюче - ці б гроші роздати транспортним підприємствам, може, проблеми вирішилися б самі?

Новости