Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що цікавого біля Пафосу

  1. Як дістатися в Agios Georgios з Пафосу
  2. Відгук про Agios Georgios
  3. Що цікавого біля Агіос Георгіос
  4. Де шукати дешеве житло на Кіпрі
  5. Де купити дешевий авіаквиток на Кіпр
  6. Як дістатися з аеропорту до готелю на Кіпрі
  7. Як орендувати автомобіль в Пафосі
  8. Читайте також:

Тим хто відпочиває в околицях Пафосу дуже пощастило з цікавими місцями та пам'ятками, яких тут цілий розсип. Найвідоміші - півострів Акамас, купальні Афродіти, Лара Біч, ущелині Авакас, крім них поруч безліч пам'ятки рангом нижче, але не менш цікавих.

Agios Georgios - з тих місць, які багато автопутешественники проїжджають транзитом, часто через незнання. Даремно, тому що Святий Георгій або Agios Georgios зручно розташований на самому березі і ми вважаємо його ідеальним містечком для короткої зупинки на маршруті з Пафосу на півострів Акамас або в відоме багатьом ущелині Авакас . Часовий зупинки буде досить щоб скрасити дорогу і побачити щось менш туристичне і непопсове.

Часовий зупинки буде досить щоб скрасити дорогу і побачити щось менш туристичне і непопсове

Agios Georgios, Святий Георгій, Кіпр, Пафос

Як дістатися в Agios Georgios з Пафосу

Святий Георгій (Агіос Георгіос) знаходиться на мисі Дрепано біля містечка Пейя. Пафос - найближчий великий морський курорт.

Відстань з Пафосу до Agios Georgios всього 20 км. Це менше півгодини на машині, уздовж моря через пляж Корал Бей , Морські печери і напівзатоплений корабель EdroIII. Паркуемся біля церкви Agios Georgios - безкоштовно, як і всюди в таких місцях.

Відгук про Agios Georgios

Домінантою міста вважається красива церква святого Георгія (Agios Georgios), обов'язково зайдіть всередину якщо вона буде відкрита.

Домінантою міста вважається красива церква святого Георгія (Agios Georgios), обов'язково зайдіть всередину якщо вона буде відкрита

Agios Georgios, Святий Георгій, Кіпр, Пафос

Церква в візантійському стилі розташована на високому обриві мису Дрепано за яким тільки море. В оточенні квітів вигідно виглядає на тлі блакитного узбережжя. Внизу знаходиться невелика марина, до якої веде пішохідна стежка. Ми любимо такі місця, якщо є час - пройдіться вниз, там дуже красиво.

Agios Georgios, Святий Георгій, Кіпр, Пафос

Agios Georgios - звичайний рибальське селище і церква - його головна визначна пам'ятка. Святий Георгій Побідоносець - покровитель закоханих, тому біля церкви знаходиться дерево бажань, гілки якого перев'язані стрічками. Як і в багатьох подібних місцях, в Агіос Георгіос ведуться розкопки.

Радимо почитати:

Відпочинок на Кіпрі в 2018. Ціни, особистий досвід

Наша думка - в Агіос Георгіос варто обов'язково зробити зупинку заради красивої візантійської церкви і видом зверху на море і рибальське марину.

Наша думка - в Агіос Георгіос варто обов'язково зробити зупинку заради красивої візантійської церкви і видом зверху на море і рибальське марину

Agios Georgios, Святий Георгій, Кіпр, Пафос

Агіос Георгіос варто обов'язково включити в маршрут, якщо відпочиваєш в Пафосі або поліс . По дорозі такі супер пам'ятки як півострів Акамас або ущелина Авакас

Agios Georgios, Святий Георгій, Кіпр, Пафос

Що цікавого біля Агіос Георгіос

Селище знаменитий не тільки церквою і рибальського мариною. З Агіос Георгіос розходяться в різні боки пішохідні та велосипедні маршрути. Через Агіос Георгіос проходить автомобільний маршрут на півострів Акамас.

Найближчі пам'ятки до яких можна дістатися пішки або на велосипеді - ущелині Авакас (Avakas Gorge) і ліс Мелетій (Meleti Forest). Трохи далі по узбережжю за ущелиною Авакас знаходиться зовсім дикий півострів Акамас - рай для любителів природи і пустельних місць і неходжених стежок.

Якщо плануєте відвідати все перераховане вище - плануйте цілий день.

Радимо почитати:

Кіпр - оренда автомобіля в Ларнаці, Пафосі, Айя Напі, ціни

Якщо подорожуєте на машині - біля ущелини Авакас є парковка, до Лара Біч (черепашачий пляж) ми також доїжджали на машині і паркувалися поруч. Турагенти будуть говорити, що туди можна доїхати тільки на позашляховиках або квадроциклах - це неправда, ми доїжджали на звичайній машині, правда рухалися вкрай обережно і обійшлися без пошкоджень.

Турагенти будуть говорити, що туди можна доїхати тільки на позашляховиках або квадроциклах - це неправда, ми доїжджали на звичайній машині, правда рухалися вкрай обережно і обійшлися без пошкоджень

Де шукати дешеве житло на Кіпрі

Ми користуємося двома ресурсами - пошуковик RoomGuru (HotelsCombined) . який сам моніторить пропозиції по заданому напрямку, наприклад Пафос і пропонує кращі варіанти. Другий варіант - звичний і зручний Booking.com - Пафос . Моніторити ціни потрібно починати заздалегідь, особливо у високий сезон.

Де купити дешевий авіаквиток на Кіпр

У Ларнаки або Пафос дуже просто дістатися, є безліч прямих рейсів з Москви, Києва, Риги, Тель Авіва та інших міст. Підібрати рейс і купити дешеві авіаквитки можна на сайті aviasales.ru . Рекомендую перевірити наявність дешевих авіаквитків за календарем низьких цін.

Як дістатися з аеропорту до готелю на Кіпрі

Кіпр - топове літній напрямок і нерідко таксисти в аеропорту задирають ціни на свої послуги. До того ж, у більшості з них немає дитячих автомобільних крісел. Їх не ставлять оскільки дитяче крісло займає місце дорослого пасажира. Через це туристам з дітьми доводиться бігати по території аеропорту в пошуках вільного авто з дитячим автокріслом.

Обидві проблеми вирішуються дуже просто. Трансфер, як індивідуальний так і груповий можна замовити онлайн . Там же можна вибрати опцію з дитячим кріслом. Чи не доведеться переплачувати таксистам і не буде проблем з безпекою дітей.

Відбувається все дуже просто. після оформлення замовлення , Вас зустріне водій з табличкою на якій буде написано ваше ім'я. Відразу після виходу із залу прильоту ви сідаєте в машину і їдете в свій готель.

Знайти варіанти трансферу на Кіпрі >>

Як орендувати автомобіль в Пафосі

На Кіпрі працюють як дорогі транснаціональні прокатні контори так і безліч дрібних прокатників автомобілів. Я користуюся локальними прокатниками, які зібрані на одному сайті . Є російськомовна підтримка. на Кіпрі буваємо два-три рази на рік, користувався ними кілька разів в 2017 і 2018-му роках, все прекрасно.

на Кіпрі буваємо два-три рази на рік, користувався ними кілька разів в 2017 і 2018-му роках, все прекрасно

Оренда авто на Кіпрі

Читайте також:

Кращі пляжі Пафосу і околиць

Як дістатися в Пафос з аеропорту Ларнака

Околиці Пафосу - стежка Афродіти на півострові Акамас

Що подивитися в околицях Пафосу - огляд найцікавіших місць

Новости