Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чоловічий монастир Святого Георгія

  1. Екскурсії в монастир Святого Георгія
  2. Як дістатися до Монастиря Святого Геора в Поморіє з Бургаса, Несебра і Сонячного Берега
  3. Фотографії пам'ятки:

автор фотографії: Vadim Zhivotovsky, wikimedia.org

Легенда свідчить, що земля, на якій сьогодні розташований монастир, раніше належала дуже багатому знатного турку на ім'я Селім. Турок дуже важко хворів і втратив надію вилікуватися. На Селіма працював болгарин, який одного разу побачив сон, де йому сказали, що недалеко є джерело з цілющою водою. Про це сні болгарин забув, поки йому не приснився ще один сон, де вже сам Георгій Побідоносець постав перед ним на білому коні і повідомив, що джерело з цілющою водою зовсім поруч. Болгарин прокинувся і пішов його шукати. Він перекопав сад і там знайшов залишок барельєфа, на якому був зображений Святий Георгій, а під ним джерело. Болгарин розповів про це джерело і про те, як він про нього дізнався, свого господаря Селіма, який дуже здивувався, а потім покликав православного священика, який помолився на цьому місці, після чого окропив Селіма і його слугу водою з джерела. Чудовим чином Селім вилікувався від своєї хвороби. Селім і вся його сім'я прийняли християнство, а землю, на якій був знайдений джерело подарував монастирю.

Монастир був заснований приблизно в 19-му столітті.

Сьогодні на території монастиря ви можете побачити і джерело, і барельєф, під яким він був знайдений, і ікону Святого Георгія, в честь якого і був названий монастир.

Чутка свідчить, що джерело цілюще, вірити цьому чи ні - справа ваша, але вода в ньому дуже свіжа і чиста.

Монастир дуже самобутній і красивий, в храмі при монастирі регулярно йдуть богослужіння, які ви можете відвідати, діти місцевих жителів приходять до недільної школи, а при монастирі навіть працює невелика і недорогий готель для паломників. Крім того на території монастиря є невеликий зоопарк, де живуть домашні тварини, багато видів птахів і навіть лами. На них також можна подивитися безкоштовно.

При монастирі відкрито невеликий музей, де можна побачити церковне начиння, одягу священиків, старовинні рукописи і частина древнього фундаменти епохи середньовіччя, на якому побудований монастир. Музей, незважаючи на розміри, дуже цікавий і безкоштовний.

Екскурсії в монастир Святого Георгія

Ви можете купити екскурсію в цей монастир в екскурсійних крамницях Помор'я, Несебра, Золотих Пісків, а можете відвідати його самостійно, що буде значно дешевше. В останньому випадку гроші ви витратите тільки на дорогу.

Як дістатися до Монастиря Святого Геора в Поморіє з Бургаса, Несебра і Сонячного Берега

Монастир розташований в географічному центрі міста, на перетині вулиці Князя Борис I з вулицею Манастиріска. Прямо біля монастиря знаходиться великий розважальний парк, куди приходять сім'ї з дітьми.

Поморіє розташоване між Бургасом і Сонячним Берегом (а також Несебром). Сюди дуже легко дістатися на автобусі або таксі. Кінцева зупинка автобуса в Поморіє називається "Поморіє Цент'р".

Відстань між Несебр і Помор'я 16 км. Відстань між Сонячним Берегом і Помор'я 17 км. Автобуси з автовокзалу Несебра (адреса: вул. Анджело Ронкалі №1, Несебр) ходять кожні півгодини. Вартість проїзду 3 лева (1,5 євро).

Відстань між Бургасом і Помор'я 17 км. Автобуси з Бургаса ходять щогодини, а то й частіше. Вони відправляються з вокзалу Південь (адреса: пл. "Цариця Йоанна" 2, Бургас, Болгарія). Час в дорозі 45 хвилин. Вартість квитка 3 лева (1,5 євро).

Фотографії пам'ятки:

автор фотографії: Vadim Zhivotovsky, wikimedia

Новости