Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Георгі Овашвілі: Чи не знати, де знаходиться твоя плівка - це великий стрес

Георгі Овашвілі (Фото: Film Servis Festival Karlovy Vary)   Психологічна драма грузинського режисера Георгі Овашвілі, знята за сценарієм Нугзара Шатаідзе, розповідає про острівцях, що виникають на річці, яка відділяє Абхазію від Грузії Георгі Овашвілі (Фото: Film Servis Festival Karlovy Vary) Психологічна драма грузинського режисера Георгі Овашвілі, знята за сценарієм Нугзара Шатаідзе, розповідає про острівцях, що виникають на річці, яка відділяє Абхазію від Грузії. 16-річна дівчинка і її дідусь вирощують на такому острівці кукурудзу, і час від часу на ньому з'являються військові. Режисер розповів Чеському радіо, що проблема територіальної цілісності держав дуже важлива для нього.

«Звичайно, ця проблема мені дуже близька. Я живу в країні, 25 відсотків території якої належить іншій державі - Росії. Але я хотів зняти фільм про конфлікт взагалі, а не тільки про локальний конфлікт між Абхазією і Грузією. Я хотів показати на цьому тлі існування людини, сенс життя ».

- Такі кукурудзяні острівці дійсно існують на абхазько-грузинському кордоні?

«Так, ця історія заснована на реальних подіях. На цій річці такі острова часто з'являються навесні і зникають восени ».

«Кукурудзяний острів» (Фото: Film Servis Festival Karlovy Vary)   - Чому головну роль у фільмі виконує НЕ грузинський, а турецька актор «Кукурудзяний острів» (Фото: Film Servis Festival Karlovy Vary) - Чому головну роль у фільмі виконує НЕ грузинський, а турецька актор?

«На цю роль пробувалися багато акторів, але в підсумку я вибрав саме цього, тому що мені дуже підходило його обличчя».

- Що для вас означає отримання карловарського «Кришталевого глобуса»?

«Я думаю, що для фільму це добре, більше глядачів зможуть його побачити. Для мене, як для режисера, це приємно, але основне для мене - це глядач. Якщо фільм доходить до глядача, я дуже радий ».

«Кукурудзяний острів» (Фото: Film Servis Festival Karlovy Vary)   «Кукурудзяний острів» був знятий у співпраці з Німеччиною, Францією, Казахстаном і Чехією «Кукурудзяний острів» (Фото: Film Servis Festival Karlovy Vary) «Кукурудзяний острів» був знятий у співпраці з Німеччиною, Францією, Казахстаном і Чехією. Ось що розповідає про роботу з іноземними продюсерами режисер Овашвілі:

«Робити таку копродукцію завжди дуже складно, особливо коли здійснити ідею фільму технічно непросто. Всі розуміли, що це дуже важкий проект: ми мали справу з водою, потрібно було працювати весь час у воді, побудувати острів, потім його знищити. Продюсери не дуже люблять такі технічно складні проекти з маленьким фінансуванням. Мені пощастило, що мої продюсери повірили мені і надали мені абсолютну свободу. З чеської сторони нам дуже допоміг Чеський національний центр кінематографії. Майже всю постпродукції ми робили в Празі. Я радий, що така велика і гарна чеська група працювала на цьому фільмі ».

Як доповнює чеський продюсер Карла стояковий,

Карла стояковий (Фото: Film Servis Festival Karlovy Vary)   «Чеську Республіку в роботі над картиною представляла художник по костюмах Івана Аксманова і вся її команда, чехи відповідали і за спецефекти - наприклад, за сцену, коли острів розвалюється, монтаж теж проходив в Чехії Карла стояковий (Фото: Film Servis Festival Karlovy Vary) «Чеську Республіку в роботі над картиною представляла художник по костюмах Івана Аксманова і вся її команда, чехи відповідали і за спецефекти - наприклад, за сцену, коли острів розвалюється, монтаж теж проходив в Чехії. Три рази в тиждень відзнятий кіноматеріал переправлявся на літаку за маршрутом Прага-Тбілісі. Фільм знімався на 35-міліметровий негатив, який проявлявся на кіностудії «Баррандов». Так що Грузія і Чеська Республіка тісно співпрацювали при створенні фільму ».

Георгі Овашвілі пояснив, що постійне переміщення відзнятого матеріалу з Чехії в Грузію і назад було умовою, поставленою страховою компанією. І джерелом постійної тривоги для режисера.

«Це, звичайно, великий стрес, коли ти не знаєш, де зараз знаходиться твоя плівка - в аеропорту або десь в повітрі? Ти весь час в стресі. Повірте, це дуже складно для режисера ».

У цьому році на фестивалі в Карлових Варах було показано близько 200 фільмів. Відвідало цей найбільший чеський кіноогляд понад 130 тисяч любителів кіно.

Такі кукурудзяні острівці дійсно існують на абхазько-грузинському кордоні?
Що для вас означає отримання карловарського «Кришталевого глобуса»?
«Це, звичайно, великий стрес, коли ти не знаєш, де зараз знаходиться твоя плівка - в аеропорту або десь в повітрі?

Новости