Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Портофіно: рай на Лігурійському узбережжі

Про те, що Портофіно - всього лише невелике рибальське село нагадує хіба що її нечисленне населення. Сьогодні яхти, вілли і знамениті гості дарують цього містечка славу одного з найбільш фешенебельних курортів Італії.

Чим зайнятися в Портофіно

Портофіно - притулок італійської еліти, іменитих промисловців і богів моди, які побудували вілли в тіні кипарисів, пальм і сосен. Незважаючи на "елітарність", атмосфера тут більш стримана, ніж у французькому Сан-Тропе.

У центрі Портофіно знаходиться невелика площа, заповнена магазинами і ресторанами. Тут можна відпочити і випити кави, який обійдеться в 5 євро. З розвитком туризму місцеві рибалки, які раніше жили за рахунок непостійного улову, перетворилися у власників кафе і бутиків.

На невеликому пагорбі з видом на гавань зосередилися кілька пам'яток Портофіно. Варто відвідати церкву Святого Георгія XVI століття і каплицю Діви Марії. З тераси перед Сан-Джорджо відкриється чудова панорама на всю гавань. Якщо пройти по стежці до маяка в кінці мису, можна розглянути все Лигурийское узбережжі.

Портофіно - відмінне місце для прогулянок. Тут знаходиться один з найбільших в Італії музеїв під відкритим небом, де є можливість побачити понад 120 експонатів. Крім того, територія, яку займає курорт, належить Національному парку - його флора і фауна знаходяться під охороною екологів.

Шопінг

Більшість туристів відмовляються від шопінгу в Портофіно з однієї причини - курорт має репутацію дорогого місця. Населення села не перевищує 500 осіб, і зрозуміло, що торгівля тут орієнтована на "зоряних" відпочиваючих. Проте, потрібно визнати, що це рай для шопінгу. Навколо переповненій гавані можна знайти безліч італійських і міжнародних брендових магазинів.

У магазинах Портофіно часто можна зустріти популярні вироби з кашеміру, шовкові нічні сорочки, льняне з вишивкою, шкіряні сандалі. Балетки з місцевих магазинів підкорили серця всіх модниць. Крім цього, тут широкий вибір літніх суконь, солом'яних капелюхів і керамічних виробів.

кухня Портофіно

кухня Портофіно

Місцева кухня, як і вся Середземноморська, заснована на здоровому харчуванні. Варто спробувати або купити додому баночку соусу песто, який готують з часнику, оливкового масла, кедрових горіхів, базиліка і різних спецій. Хліб фокачча нікого не залишає байдужим. Тут його готують з додаванням цибулі, розмарину, картоплі, висушених на сонці помідорів і пармезану.

Не можна відвідати Лігурійського рив'єру і не спробувати дари моря. У Портофіно свіжу рибу запікають з морською сіллю. В результаті блюдо тане в роті, виходить дивно ніжним і смачним.

Як дістатися до Портофіно

Портофіно знаходиться приблизно в 45 км на схід від Генуї, на східній ділянці італійської Рів'єри. Генуя є центром для всього транспорту на італійській Рив'єрі, і з неї до місця призначення туристи можуть дістатися на поїзді або поромі - хороша можливість насолодитися видами Лігурійського узбережжя. До Портофіно також легко дістатися на поїзді з Риму (приблизно 4 години).

Якщо хочеться дістатися по повітрю, варто знати, що найближчий до Портофіно аеропорт ім. Христофора Колумба знаходиться в Генуї.

Автор статті: Христина Богачева

Підписатися на повідомлення по email про нові публікації та новини сайту

Новости