Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Яка середня зарплата в Італії

  1. мінімальна оплата
  2. Середня зарплата
  3. Оплата праці по регіонах
  4. Що ще впливає на суму окладу
  5. Хто скільки отримує
  6. особливості оподаткування
  7. Скільки отримують іноземці
  8. Зарплата в Італії для українців
  9. підсумок

Італія - ​​економічно розвинена держава, яка входить в 7-ку найуспішніших в світі. Рівень життя тут високий. Середня зарплата в Італії одна з кращих в Європі. Тож не дивно, що багато іноземних мігранти хочуть жити і працювати саме в цій країні. Українська діаспора займає перше місце за чисельністю серед національних меншин.

Якщо Ви маєте намір поїхати до Італійської Республіки з метою працевлаштування, вам потрібно знати, на яку оплату праці розраховувати Якщо Ви маєте намір поїхати до Італійської Республіки з метою працевлаштування, вам потрібно знати, на яку оплату праці розраховувати. У статті ми проаналізуємо, які зарплати в Італії по регіонах, галузям і професіям, який податок і скільки реально заробити нашим співгромадянам

мінімальна оплата

Законодавчо не регулюється рівень мінімального окладу. У кожній галузі цей показник різний. Мінімальна оплата вказується в колективних угодах між роботодавцями і профспілковими організаціями.

У трудовому законодавстві (ІІІ розділ 36 ст. Конституції Італії) вказано на те, що грошову винагороду працівникові повинна відповідати кількості і якості його праці і бути достатнім для забезпечення гідного існування.

В середньому мінімальна зарплата в Італії за період 2016-2017 року становить 600-800 євро на місяць. Мінімалку отримують некваліфікований персонал і місцеві фахівці після закінчення вузів. Ось чому корінна молодь вважає за краще їхати на роботу за кордон або зовсім не працювати (рівень безробіття серед італійців цього віку становить 28%).

Щоб зрозуміти, чи можна прожити на мінімальну зарплату в Італії потрібно знати, скільки витрачає 1 чоловік на місяць на своє утримання. Оренда квартири коштує 350-500 €, в великих містах сума в 1,5-2 рази більше. Комуналка в залежності від площі житла від 70 до 200, в опалювальний сезон вище. Не дивуйтеся податку за телебачення, який становить 113 € в рік незалежно від перегляду. У цій країні є і інші незвичайні для наших громадян податки. Продукти харчування хорошої якості коштують недорого. В місяць на їжу треба 150 євро. В результаті прожитковий мінімум для сім'ї з двох людей становить 1200-1400 у валюті країни.

Середня зарплата

Важливим показником при виборі країни для переїзду і роботи є середня зарплата. Країна досить різноманітна в економічному плані. Різниця в заробітній платі істотно відрізняється в різних галузях і регіонах країни і залежить від займаної посади, освіти, кваліфікації та навіть статі. Так, в північному регіоні найвищий рівень доходу. Заробітна плата жінок на десять відсотків менше, ніж у представників сильної статі.

Якщо говорити про цифри, середня зарплата в Італії в 2016 р становила 1300-1500 євро нетто в залежності від регіону. Це помістило Італійську республіку на 9 місце серед 15 інших держав ЄС. У 2017 році середній дохід італійців збільшився ще на 2,1%.

У 2017 році середній дохід італійців збільшився ще на 2,1%

Оплата праці по регіонах

На Півночі сконцентрована найбільша кількість виробничих підприємств, а внесок іноземних інвесторів з кожним роком зростає. Тому рівень оплати тут на 7% вище, ніж в Центрі і на 17% більше, ніж на півдні.

Для порівняння: обслуговувати персонал, наприклад домогосподарка, на півдні в місяць отримує 500-800 € в залежності від обов'язків. Зі знанням мови ставка збільшується до тисячі і більше. На півночі за таку ж роботу можна розраховувати на півтори тис. Звичайно, в першому випадку вимоги до кандидата більш лояльні, часто роботодавець надає житло і навіть оплачує курси мови. Щоб влаштуватися на півночі, потрібно як мінімум вільно розмовляти на італійській мові. До того ж, роботодавці віддають перевагу молодим людям.

Рейтинг по регіонах.Найвищі зарплати в Італії в 2017 рРегіонОбластьСередня зп в рік € (округлена до сотих)

Північ Середнє значення по регіону - 30 500 1. Ломбардія 31 700 2. Емілія-Романья і Трентіно-Альто-Адідже 30 300 3. Венето і ЛігуріяПрокурори 40 Центр (28 500) 1. Лаціо 29 800 2. Тоскана 28 000 3. Марке 27 300 Південь і острови (26 200) 1. Абруццо і Кампанія 26 500 2. Сардинія 25 700 3. Апулія: 25 500

Найнижчі в регіоні Калабрії - 23 800 євро, далі йдуть Молізе (24 700 €) і Базіліката (24 300 €).

У мегаполісах, де розвинена промисловість, фінансова та туристична сфери заробіток значно вище, ніж по країні. Рівень безпосередньо залежить від вартості життя, тому рейтинг щомісячної оплати праці по містах (за статистикою 2016) очолює Мілан, де кваліфікований персонал отримує в середньому 2800 € в місяць. Далі йдуть Рим, Неаполь, Турін і Генуя.

Що ще впливає на суму окладу

Оклад працівника залежить від таких факторів як професія, сфера зайнятості, освіту. Найбільш високооплачувані фінансова і банківська галузі (42 тисячі €), страховий сектор, фармацевтичний і ІТ технологи. Менше всіх отримують працівники сільського господарства. Зрозуміло, що співробітники з вищою освітою отримують в два рази більше.

Враховується також професія і рівень кваліфікації. Різниця відчутна: офісні працівники середньої ланки і керівники відділів заробляють до 8 тис. На місяць, а прості робітники - 1,5-2 тис. Зарплата лікаря в Італії - від 2,5 до 4 тис. В залежності від кваліфікації та стажу. Середня зарплата кухаря в Італії - 1 800-2 000. Крім того, всі без винятку наймані працівники отримують тринадцятий оклад (tredicesima - додаткова заробітна плата, яка видається в різдвяно-новорічний період), а в фінансовому і нафтовому сегменті існує таке поняття як 14 і 15 заробітна плата.

При щомісячній виплаті tredicesima дорівнює місячному окладу з урахуванням передбачених надбавок. У тому випадку, якщо працівник відпрацював неповний рік, наприклад 9 місяців і отримує 900 євро в міс., То вона вираховується за формулою 900 * 9/12 міс. і становить 675 €.

Формула розрахунку при щотижневої виплати: тижневий заробіток * 52 тижні / 12 міс.

При погодинній оплаті потрібно тижневий заробіток помножити на к-ть відпрацьованих тижнів на рік і розділити на 12.

Яка зарплата вчителя в Італії та інших фахівців дивіться в таблиці.

Хто скільки отримує

Професія Середній показник, € Банківський працівник 2 500 - 4 000 Фармацевт 2 000 Лікар 1 700 - 2 400 Медсестра в приватній клініці до 3 000 Інженер від 1 700 Програміст 1 500 - 1 700 Бухгалтер 1 500 Шеф-кухар 1 800 Учитель 1 700 Продавець 1100 Обслуговуючий персонал 800-1000

особливості оподаткування

При працевлаштуванні обов'язково потрібно знати, який податок на зарплату в Італії. Прибутковий податок залежить від розміру окладу. Чим вище дохід, тим більша сума виплати державі. Податок в залежності від суми окладу становить:

  • до 15 тис. євро - 23%;
  • 15-28 тис. - 27%;
  • 28-75 тис. - 38%;
  • від 75 тис. - 41%

Крім того, громадяни зобов'язані відкладати тисячу євро на рік на пенсійне забезпечення.

Скільки отримують іноземці

Оплата праці іноземців менше корінних жителів, але багато що залежить від спеціальності. Робочі отримують в середньому 800-1000 євро. Іммігранти з затребуваною професією і високою кваліфікацією користуються великим попитом і можуть отримувати однакову з італійцями оплату, а іноді і більше.

Зарплата в Італії для українців

В середньому українські мігранти в місяць заробляють півтори тисячі євро. Сума залежить від специфіки роботи і обов'язків. Більшість наших співвітчизників працюють на будівництві, на промислових підприємствах і заводах, в сфері обслуговування, медицині і веб-розробки.

Фахівці зі знанням мови і досвідом швидко працевлаштовуються. 90% складають жінки, що працюють в домашньому господарстві (доглядальниці, гувернантки, няні, медсестри). Роботодавець часто забезпечує такого працівника житлом і харчуванням, а на руки вони отримують до 800 €. Претендентам зі знанням мови платять більше 1000 євро, на Півночі сума доходить до 2 тис.

підсумок

Як бачимо, середня зарплата в Італії для українців в 2017 році в порівнянні з іншими країнами досить пристойна, а знайти роботу в Італії можна в будь-якій сфері. Звичайно, попитом користуються дипломовані фахівці, які і отримують більше. Якщо не брати до уваги професію, головне - знайти хорошого роботодавця і укласти з ним договір. Впевнені, що серед сотні вакансій від перевірених компаній на eurabota.ua ви знайдете свою!

Відео про зарплату в Італії

Яку зарплату отримує електрик в Італії

Новости