Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

СК: співвласники «ВІМ-Авіа» втекли, затримані гендиректор і головний бухгалтер

Раніше джерело в юридичних колах розповів Business FM, що обшуки пройшли у ключових співробітників перевізника Раніше джерело в юридичних колах розповів Business FM, що обшуки пройшли у ключових співробітників перевізника   Фото: Юрій Смітюк / ТАСС   Оновлене о 12:02   співрозмовники   «Інтерфаксу»   не підтверджують інформацію про те, що власник «ВІМ-Авіа» Рашид Мурсекаев знаходиться на допиті у слідчих органах

Фото: Юрій Смітюк / ТАСС

Оновлене о 12:02

співрозмовники «Інтерфаксу» не підтверджують інформацію про те, що власник «ВІМ-Авіа» Рашид Мурсекаев знаходиться на допиті у слідчих органах. За їхніми відомостями, він все-таки покинув Росію.

Раніше джерело в юридичних колах сказав Business FM, що Мурсекаева не покидав меж країни і його допитували слідчі. Напередодні глава Росавіації Олександр Нерадько повідомив, що власник авіакомпанії Мурсекаев і його дружина Світлана не виходять на зв'язок і, можливо, вже знаходяться не в Росії. ЗМІ писали , Що вони відлетіли до Стамбулу.

За даними джерела Business FM, після допиту був затриманий гендиректор «ВІМ-Авіа» Олександр Кочнев - в рамках справи, порушеної за ч. 4 ст. 159 ( «шахрайство в особливо великому розмірі»). Також вночі 28 вересня відбулися обшуки у ключових співробітників авіакомпанії.

Згідно з останніми даними, із заявою виступила офіційний представник СК РФ Світлана Петренко. За її словами, генеральний директор і головний бухгалтер затримані у справі про шахрайство. Співвласники ж втекли за кордон.

«У рамках кримінальної справи про розкрадання грошових коштів пасажирів затриманий генеральний директор зазначеної компанії Олександр Кочнев, а також головний бухгалтер Катерина Пантелєєва», - сказала Петренко.

Співвласники авіакомпанії Рашид і Світлана Мурсекаеви будуть оголошені в розшук в рамках кримінальної справи про шахрайство. Про це ТАСС повідомили в правоохоронних органах.

Про порушення кримінальної справи про розкрадання грошових коштів пасажирів посадовими особами авіакомпанії «ВІМ-Авіа» стало відомо 25 вересня. Пізніше справу передали для розслідування в центральний апарат СК.

Напередодні ситуація з «ВІМ-Авіа» вийшла на найвищий рівень. Президент Росії Володимир Путін оголосив неповну службову відповідність міністру транспорту Максиму Соколову і звернув увагу віце-прем'єра Аркадія Дворковича, що він недостатньо уваги приділяє транспортної галузі. «Може, ви перевантажені занадто?» - запитав Путін. Мінтранс заявив, що регулярні рейси перевізника будуть виконуватися до 15 жовтня, квитки з вильотом після цієї дати рекомендується здати. Тисячі туристів залишаються за кордоном в очікуванні повернення додому.

У грудні 1991 року найбільший американський перевізник Pan American оголосив про своє банкрутство, однак воно слабо відбилося на пасажирах. Коли рейси були перервані, квитки PanAm брали інші перевізники, в першу чергу Delta Airlines.
Наслідки банкрутств інших компаній, в тому числі і європейських, виявлялися ще менш болючими для їх клієнтів. Розповідає провідний експерт Інституту економіки транспорту і транспортної політики ВШЕ Андрій Крамаренко:

«Ведомости» пишуть, що «ВІМ-Авіа» отримала 55 млн рублів субсидій від Росавіації за перевезення пасажирів на Далекий Схід, всього за фактичні польоти вже виплачено 215 млн рублів.

За даними газети, ще майже 500 млн рублів повинні бути перераховані компанії в якості повернення ПДВ за III квартал 2017 року. Саме на цю суму авіакомпанія намагалася отримати кредит, а після відмови в його видачі з боку банку «Зеніт» і Абсолют-банку у «ВІМ-Авіа» виник конфлікт з аеропортом «Домодєдово».

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

«Може, ви перевантажені занадто?
Ru в ваші джерела новин?

Новости