Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гематит - камінь з особливими властивостями. Гематит (кровавик): прикраси, властивості. Обговорення на LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

Таємничий гематит - камінь, оточений забобонами і легендами з давніх часів. Йому приписували зв'язок з людською кров'ю. Використовували для креслення магічного кола, щоб уникнути нападу темних сил. За легендами Еллади, щит Персея був зроблений з полірованого гематиту. З його допомогою Медуза Горгона була повалена. У 2004 році гематит був виявлений на Марсі. Можливо, саме він надає червоний відтінок планеті. Гематит - камінь воїнів, Марс - давньоримський бог війни. Чи випадково подібний збіг? Гематит стимулює сексуальну енергію, підвищує привабливість в очах протилежної статі. Має кровоспинну ефектом. Маги вважають його одним з найсильніших талісманів. Навіть на Тибеті камінь носять від пристріту і псування.

Навіть на Тибеті камінь носять від пристріту і псування

Гематит - камінь, який отримав свою назву від грецького слова haimatos, що в перекладі означає «кров». Якщо його розтерти в порошок і опустити в воду, вона стане темно-червоною, схожою на кров. Тому друга назва гематиту - кровавік. Це чорний, сірий або бурий мінерал з металевим блиском. Гематит - залізна руда. Вага навіть самого невеликого камінчика вельми відчутний. Мінерал застосовується для виготовлення охри (червоної фарби). Індіанці, виходячи на стежку війни, оздоблювали себе порошком з гематиту. Вони вірили, що так отримують силу і хоробрість.

Вони вірили, що так отримують силу і хоробрість

У стародавньому Єгипті кровавік використовувався для виготовлення жуків-скарабеїв. Його застосовували в ритуалах богині Ісіди. Вчений Азхалій вавилонський (I століття до нашої ери) в своєму трактаті про камені описав гематит як найсильніший захисний амулет. В середні віки заборонялося довго дивитися в відшліфований до стану дзеркала кровавік. Існувало повір'я, що за допомогою магічних сил він може забрати душу людини. З гематиту роблять спеціальні кулі для масажу, прикраси та сувеніри-статуетки. Він застосовується в іконописі в якості мінерального пігменту.

різновиди гематиту

  • У природі зустрічаються 4 різновиди гематиту:
  • Залізна слюда (спекулярит).
  • Червона скляна голова (кровавік).
  • Мартит. Залізна троянда.

Гематит: властивості

Природні властивості гематиту полягають в тому, що він дивним чином вміє концентрувати енергію, посилювати її. Кровавик - провідник енергоінформаційного потоку людини. Це сильний амулет, талісман. Існує легенда, що гематит - камінь, який може вказати місце невинно пролитої крові.

Існує легенда, що гематит - камінь, який може вказати місце невинно пролитої крові

Тільки оправлений у срібло кровавік може принести користь. Його слід носити і чоловікам, і жінкам для оздоровчого ефекту або в якості оберігає талісмана. Дітей камінь захистить від падінь і кривавих саден.

Лікувальні властивості гематиту

Уже в стародавні часи кровавік використовували в медицині. Він легко розтирається в порошок, підвищує захисні властивості організму. Існує повір'я, що гематит - камінь, який може міняти склад крові, сприяти відновленню червоних кров'яних тілець. Кровавик нормалізує тиск, допомагає при анемії і недокрів'ї. Затримує ріст пухлин (доброякісних і злоякісних).

Впливає на регенерацію кісткового мозку, судинну систему. Відновлює функції нирок, селезінки, печінки. Під час лактації гематит, якщо повісити його на груди, буде сприяти збільшенню кількості молока. Він нейтралізує наслідки депресії та стресу. Має заспокійливі властивості, відновлює повноцінний сон.

Маги стверджують, що гематит сприятливо впливає на потенцію. Може вилікувати від венеричних захворювань, вивести камені з нирок.

Може вилікувати від венеричних захворювань, вивести камені з нирок

Ні в якому разі не можна носити гематит під прямими сонячними променями! Він швидко нагрівається і може залишити опік. Також його можна використовувати в лікувальних цілях при підвищеному тиску. Якщо камінь прикласти до рани, порізи або погладити їм навколо травмованого місця - регенерація тканин посилиться, що призведе до швидкого загоєнню.

Магічні властивості гематиту

Кровавик-гематит - камінь воїнів. Тому вважається головним чоловічим талісманом. Він несе невразливість в битві, хоробрість, додає сили втомленому організму. Щоб воїни повернулися додому живими і здоровими, відуни нашіптували магічний змову на камінь.

Гематит впливає на енергетику людини. Може зробити його ментальне тіло сильним, що дозволить власникові каменю впливати на інших людей. Разом з тим він створює кокон навколо господаря, не допускаючи тим самим атаки на його астральне тіло. Оберігає від вторгнення нечистих сил.

Він захищає від пристріту і псування, але його не можна носити постійно. Сильні енергетичні впливу каменю можуть негативно позначитися на фізичному і душевному здоров'ї. Тому кровавік слід носити у вигляді талісмана тиждень, потім робити перерву на кілька днів. Маги, шамани часто використовують в своїх обрядах гематит (камінь). Кому підходить мінерал, кого він захистить? Того, хто ставиться до нього з любов'ю, береже його. Якщо кровавік вловив негативні думки, то може почати шкодити своєму господареві. Камінь захищає від енергетичних вампірів. Він не дає забрати сили свого господаря, захищає від астральних вторгнень.

Енергетичне очищення каменю

Обов'язково слід очищати гематит від негативної інформації кожні 7 днів. Але на відміну від більшості інших мінералів, його не можна підставляти прямих сонячних променів.

Оптимальний варіант для очищення гематиту - промити під проточною водою. Обсушити і покласти на підзарядку поруч з гірським кришталем. Так камінь підживити свіжою енергією, скине негативну інформацію.

Обов'язково потрібно давати гематиту відпочинок. На 1-2 дня його слід прибирати подалі від людських очей. Наприклад, в дальній кут комода.

Наприклад, в дальній кут комода

Гематит: значення

Відполірований камінь здатний допомогти зазирнути в майбутнє. Гематит не любить поєднуватися з іншими мінералами. Тому під час носіння кровавика краще не надягати на себе інші камені.

Гематит подарує мудрість, невразливість своєму господареві. Вбереже від необдуманих вчинків, спалахів люті і гніву. Мрійникам і романтикам додасть прагматизму, навчить реально оцінювати свої сили. Допоможе в навчанні і на керівній посаді.

Допоможе в навчанні і на керівній посаді

Гематиту може не сподобатися його господар, тому перед тим, як надіти його в перший раз, слід потримати камінь на долоні. Відчути його енергію. Почути готовність допомагати. Якщо інтуїція підказує, що гематит може принести шкоду - краще відмовитися від нього.

Захистити, захистити і оздоровити того, кого любить - ось в чому полягає значення каменю. Гематит - для сильних духом людей. Кровавик синтезує свою енергію і енергію господаря. Сприяє нових починань, допомагає будувати добрі стосунки з оточуючими, підсилює інтуїцію. Надає рішучості і проникливості, може матеріалізувати бажання і таємні мрії.

Гематит для знаків зодіаку Астрологи радять з обережністю використовувати гематит (камінь). Кому підходить він із знаків зодіаку? Це Рак, Овен, Скорпіон. Їм сприятливий вплив, посилення енергетичних ресурсів принесе гематит. Допоможе розвинути нестандартне мислення, поліпшить пам'ять. У магічних ритуалах він посприяє Скорпіону - захистить від темних сил, дасть можливість зазирнути в майбутнє, допоможе в добрих ритуалах. Для магічних обрядів кровавік оговтується в мідь.

Гематит не радять носити Дівам, Близнюкам, Рибам в зв'язку з енергетичної несумісністю. Решта знаки зодіаку можуть іноді надягати прикраси з цього каменю для підвищення духовних сил. Якщо мінерал викликає неприємні почуття, то краще відмовитися від нього.

Успіх і удачу принесе гематит тим, хто народжений 9, 18, 27 числа, незалежно від місяця і року народження. Найкраще камінь допомагає в молодика - він концентрує енергію, сприяє удачі, виявляє приховані таланти.

Найкраще камінь допомагає в молодика - він концентрує енергію, сприяє удачі, виявляє приховані таланти

Прикраси з гематиту

Всі прикраси з гематиту слід відправляти в срібло або латунь. Тільки для магічних ритуалів слід використовувати мідь, бронзу. Усуне втому і дратівливість гематит. Браслет з нього на правій руці знизить тиск, забезпечить доставку кисню до тканин. На лівій - злегка підвищить тиск, заспокоїть нервову систему.

Перстень з гематиту принесе щастя своєму власникові. Носити його слід на вказівному пальці. Для чоловіків - на правій руці, для жінок - на лівій. На безіменному пальці гематит носять при судинних розладах. Намиста, намиста, кулони здатні впливати на зір. Уповільнюють перебіг хвороб очей. Сприяють розвитку інтуїції, підвищення уважності.

Сприяють розвитку інтуїції, підвищення уважності

Звідси

Чи випадково подібний збіг?
Кому підходить мінерал, кого він захистить?
Кому підходить він із знаків зодіаку?

Новости