Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Геленджику прорвало каналізацію, стоки потрапили в море

У ніч на 6 червня в Геленджику прорвало каналізацію. В результаті чого стічні води потрапили в зливову каналізацію, а потім в море. Всі пляжі в центрі Геленджика закриті для купання. Вхід в море тимчасово обгороджений стрічками і парканами.

Вхід в море тимчасово обгороджений стрічками і парканами

З ранку на пляжах чергують наряди міліції і козаки. У першій половині дня служби водоканалу відкачували стічні води, які потрапляли в море, щоб якось зменшити забруднення прибережної зони. Весь ранок у багатьох районах міста була відключена подача води.

Приблизно о 14:00 за місцевим часом, аварія була ліквідована. Про це повідомили працівники водоканалу Геленджика.

«В даний час аварійна ситуація ліквідована. Станція запущена в роботу. Відновлюється робота всього підприємства. Виводимо потихеньку обладнання на проектну потужність. Приносимо свої вибачення за тимчасові вимушені незручності », - сказав в. о. директора водоканалу Геннадій Іващенко.

Аварію ліквідовано, але «осад залишився». Залишаються питання, які хвилюють відпочиваючих і місцевих жителів. Коли можна буде знову купатися на міських пляжах? Яка кількість стічних вод потрапило в море? Як йде справа з екологічною обстановкою в місті після події?

Редакція NewsFrol направила ряд питань до адміністрації міста. На даний момент чекаємо відповідь.

Що відбувається на даний момент. О 19:00 пляжі в центрі міста все ще обгороджені від води. Якщо підійти ближче до крайки води відчувається запах стічних вод, реально пахне.

Але, це тільки в центрі. З огляду на, що протягом в бухті проти годинникової стрілки, від Толстого мису і ближче до центру вода чиста, а від центру у напрямку Тонкого мису купатися не варто.

Взагалі проблема каналізації це бич Геленджика. Дуже багато власників будинків в приватному секторі скидають свої відходи в зливові каналізації. Від цього місцями в місті пахне фекаліями. З такими запахами можна зустрітися навіть на центральній набережній. Влада бореться з цим явищем, але поки ще битву до кінця не виграли.

Робота очисних споруд міста залишає бажати кращого. Періодично з очисних споруд доноситься неприємний запах. Особливо це відчувають жителі довколишніх районів. У цьому плані не пощастило вулиці Кримській, дуже часто, особливо навесні, запах з очисних споруд поширюється по цій вулиці і навіть долітає до набережної.

У цьому плані не пощастило вулиці Кримській, дуже часто, особливо навесні, запах з очисних споруд поширюється по цій вулиці і навіть долітає до набережної

У 2018 році за даними РБК в Геленджик на очисні споруди федеральний бюджет повинен виділити 2 мільярди рублів. Кошти підуть на організацію водовідведення для будівництва глибоководного випуску в Геленджику. Проект зі створення очисних споруд в Геленджику розрахований на 4 роки і передбачає будівництво 1,5 кілометрового глибоководного випуску, створення нових і реконструкція існуючих насосних станцій, а також створення і реконструкція зливових каналізацій.

Є ще одна проблема у Геленджика. Місто під час курортного сезону має проблеми з водою. Іноді воду дають тільки два рази в день - вранці на три години і ввечері. У пік курортного сезону споживання води в Геленджику складає 46 - 48 тисяч кубометрів. Троїцький водовід, який забезпечує Геленджик водою, може дати всього 30 - 32 тисячі кубів.

Сподіваємося, що в недалекому майбутньому всі проблеми в Геленджику будуть вирішені.

«Зачароване місце» в Геленджику, люди падають з обриву, читаємо тут .
Чому Геленджик залишився без прісної води, дивимося на цій сторінці .
Дівчинка в Геленджику потрапила під сміттєвоз та залишилася жива, відео тут .

Коли можна буде знову купатися на міських пляжах?
Яка кількість стічних вод потрапило в море?
Як йде справа з екологічною обстановкою в місті після події?

Новости