Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

сафарі парк

  1. Як дістатися
  2. Канатна дорога

Одним з найулюбленіших місць відвідування на відпочинку в Геленджику є Сафарі парк, він дуже цікавий не тільки для дітей але і для дорослих. Парк складається ніби з двох частин: нижньої - основний і верхньої - на висоті 650 метрів, на яку можна добратися по канатній дорозі, станція розташована на території парку, дивіться нижче фото на схемі можна побачити її розташування.
Що можна побачити і відвідати:
зоопарк;
Тераріум зі зміями;
Ведмежа печера;
Морський музей;
дольмени;
Канатна дорога.

Щоб дійти до входу в парк необхідно піднятися по сходах і перейти на інший бік траси по переходу над дорогою, якщо ви не на машині і вас не довезуть до майданчика перед входом. Якщо ви приїхали до обіду, то доведеться вистояти чергу за квитками, яка рухається досить швидко, в післяобідній час чергу різко йде на зменшення, це пов'язано з тим, що на території парку знаходиться вхід на канатну дорогу і прибрати квиток ви вибираєте з канатною дорогою або без неї, тобто щоб потрапити на канатну дорогу окремо, ви придбати квиток не зможете, тільки разом з відвідуванням парку. Час на огляд парку займе багато, а потім ще підняття по канатній дорозі, тому доводиться планувати відвідувачам практично цілий день. Прохід на територію парку здійснюється через турнікети (прикладається штрих код) і вихід теж через них, так що обов'язково зберігайте квитки до кінця відвідування.

Прохід на територію парку здійснюється через турнікети (прикладається штрих код) і вихід теж через них, так що обов'язково зберігайте квитки до кінця відвідування

Дорога в парку має підйом, в деяких місцях він незначний, а в інших крутіший. Щоб не блукати по парку і не пропустити, краще слідувати вказівниками і стрільцям порядку обходу. Вхід на ранчо сафарі парку.
Кінь загону парнокопитних, сімейство кінські. Домашні коні поширені по всіх країнах в безлічі порід, в окремих регіонах зустрічаються в дикому стані. Корм коні складається головним чином з вівса і сіна. Вагітність триває приблизно 335 - 340 днів (11 місяців), зазвичай кобила народжує одного, рідше двох лошат. Кінь досягає в середньому віку 25 - 30 років, серед деяких порід поні зустрічаються тварини, котрі доживають до 40 років.

Кінь досягає в середньому віку 25 - 30 років, серед деяких порід поні зустрічаються тварини, котрі доживають до 40 років

Дітям дуже подобається годувати і гладити тварин, деякі довго затримуються біля вольєрів спілкуючись з ними, вони відповідають їм взаємністю. Для годування тварин на вході можна купити пакетик з потрібним кормом.
Тибетський як живе в південній і східній Азії. Віддає перевагу холодні, вітряні, безплідні степу, розташовані на висоті до 6000 метрів над рівнем моря. Харчується трав'янистою рослинністю пагонами чагарників, лишайником і мохом. Ще в давнину, в 1000 річчі до нашої ери, як був одомашнений людиною.
Отелення у яків відбувається в червні, вагітність триває 9 місяців, теля не розлучається з матір'ю близько року, тривалість життя становить до 35 років.
Зебра бурчеллова: загін непарнокопитних, сімейство кінських. Поширюється в південно-східній Африці, населяє савани і степи, харчується трав'янистою рослинністю. Розфарбування зебри складається з чергуються темних і світлих смуг, вона так само індивідуальна, як відбитки пальців у людей. Зебри живуть сімейними табунами, вагітність триває 390 днів, в посліді 1 (рідко 2) малюк вагою до 30 кг, лошата відразу встають на ноги і починають смоктати молоко у матері.
У природі вони живуть до 20-30 років, в неволі тривалість життя сягає 40 років.

У природі вони живуть до 20-30 років, в неволі тривалість життя сягає 40 років

Доходимо до нового покажчика, де вказано місто мавп, білки, єноти, гієни, морські свинки, кролики та червоні вовки. Велике захоплення і цікавість у дітей викликають білочка, кролики і звичайно мавпочки, які тут представлені кількома різновидами.
Смугаста гієна, загін хижих, водиться у всій Північній Африці, в значній частині Азії, північно-західній Індії. Гієни дуже розумні тварини, їх розумовий рівень відповідає рівню приматів. У гієни дуже потужні щелепні м'язи, вона може чинити тиск силою рівною в 800 кг лише на малий корінний зуб, смугаста гієна практично всеїдна.
Вагітність займає 90-91 день, у виводку налічується 3-4 дитинчати. У природі живуть до 12 років, в неволі тривалість життя може бути до 20-25 років.
Котячий лемур загін приматів, сімейство лемурові. Котячі лемури зустрічаються на півдні і південному заході острова Мадагаскар на сухих відкритих просторах і лісах. Їжа складається головним чином з фруктів, крім цього в їх меню входять листя, квіти, трав'янисті рослини, кактуси і зрідка і зрідка комахи. Тривалість вагітності становить приблизно 222 дня, вага дитинчати при народженні - від 80 до 120 грам. Новонароджений вистачає за шерсть матері і висне на ній, у віці 5-6 місяців дитинчата стають самостійними. Тривалість життя котячих лемурів складає від 34 до 37 років.
Білі ведмеді
Білий ведмідь мешкає в приполярних областях в Північному земній півкулі. Основний видобуток: нерпа, і інші морські тварини. Живуть поодинці, вагітні самки в листопаді залягають у сплячку в барлозі, а ведмежата народжуються в середині або в кінці арктичної зими. Період вагітності становить 250 днів, статевозрілими самки стають у віці 4-х років.
Народжують один раз в 2-3 року, кака правило, 1-3 ведмежат, новонароджені безпорадні, важать приблизно 500 грам, до чотирьох місяців малюки виходять з барлогу і залишаються з матір'ю до 2-х років. Весь цей час ведмедиця годує їх молоком. Дорослі самці можуть вбити ведмежат, тривалість життя 25-30 років, в неволі до 45 років.

Дорослі самці можуть вбити ведмежат, тривалість життя 25-30 років, в неволі до 45 років

Білі ведмеді в Сафарі - парку розміщені в спеціально обладнаному місці, в так званому "Будинком Білих ведмедів", де для них створені спеціальні умови. Для знайомства з життям білих ведмедів встановлені прозорі товсті скла.
тигри

тигри

Тигр-вид хижих ссавців сімейства котячих, один з чотирьох представників роду пантера, слово "тигр" від грецького tigris означає "швидкий". Внесений до міжнародної Червоної книги, полювання на тигрів заборонена, зустрічалися в Яві, Суматрі, Китаї, Індії, Алтаї і Сибіру. Тигр-найважча з диких кішок і найбільшим з наземних хижаків, поступаючись тільки ведмедям. Тіло тигра покрито смугами колір їх варіюється від коричневого до повністю черного.Расположеніе смуг унікально, можна використовувати ідентифікації особин. Основна функція смуг - маскування хіщніка.Тігри володіють хорошим нічним зором.

Час роботи: з 9-00 до 20-00 годин. Необхідно враховувати, що відвідування сафарі парку тривало за часом, так як в верхню частину парку, що знаходиться на висоті, добираємося по канатній дорозі, а по нижній здійснюємо прогулянку пішки, слідуючи вказівниками.
Відповідно, вхідний квиток можна купити тільки для відвідування нижній частині парку або з канатною дорогою для відвідування і верхньої частини. Для маленьких дітей повне відвідування з канатною дорогою може виявитися дуже виснажливим, тому треба враховувати і початок час відвідування - чим раніше прийдемо в парк, тим більше побачимо, а ще спекотна спека опівдні дасть про себе знати, дитині захочеться пити, потрібно відпочинок в тіні дерев.
Вартість квитків:

  • Дитячий. Діти до 5 років відвідування безкоштовно
  • Дитячий, з 5 12 років 250 руб
  • Дорослий. Ціна квитка - 1000 руб.
  • Вартість відвідування з канатною дорогою 500 і 1500 рублів.

Ціни 2015 року. Послуги канатної дороги (окремо) без відвідування парку не надаються.
Часто бувають акції, наприклад, з 19.00 до 21.00 каса здійснює продаж квитків на канатну дорогу "НІЧНЕ САФАРІ", ціна 500 рублів.

Як дістатися

Де знаходиться сафарі парк на півдні в Краснодарському краї Де знаходиться сафарі парк на півдні в Краснодарському краї ?.
Адреса сафарі парку. м Геленджик, вул. Одеська 13-а (траса Дон, 1511-й км). Розташований біля підніжжя гори (хребта Маркотх), на окружною дорогою. Сюди дістатися можна на безкоштовному маршрутному таксі з Центрального ринку від вул. Кірова, є і рейсові автобуси. При подорожі на автомобілі в місто заїжджати не потрібно, так парк знаходиться на об'їзній дорозі, там є і велика стоянка для автомобілів. Перехід через дорогу здійснюється по пішохідному мосту.
Розклад руху безкоштовного експресу "Сафарі - парк Центральний ринок"
9.30; 10.00; 10.30; 11.00; 11.30; 12.00; 12.30; 13.00; 13.30; 14.00;
14.30; 15.00; 15.30; 16.00; 16.30; 17.00; 17.30; 18.00; 18.30; 19.00.
Зупинка "Міська поліклініка". Час відправлення: 8.20; 9.20; 10.20; 11.20; 12.20; 13.20; 14.20; 15.20; 16.20; 17.20; 18.20; 19.20; 20.20; 21.20
Зупинка "Старий автовокзал". Час відправлення: 9.10; 10.10; 11.10; 12.10; 13.10; 14.10; 15.10; 16.10; 17.10; 18.10; 19.10; 20.10; 21.10
В експресі Вам запропонують купити квитки, ціни такі ж як і в касі парку, тому не доведеться стоять в черзі на спеці.
При пред'явленні використаного квитка, ви зможете безкоштовно повернутися на експресі.

Канатна дорога

У самому сафарі - парку знаходиться місце посадки на канатну дорогу, біля павільйону з білими ведмедями, тому потрапити нам канатну дорогу минаючи сафарі парк не вдасться.

Фото з канатної дороги. Нижня станція, схема дороги.
При відвідуванні Сафарі - парку можна доплатити до квитка вартість канатної дороги 500 рублів. Зазвичай існує черга на посадку, але якщо ви прийдете раніше, а не до обіду, то черги практично не буває. Висота 640 метрів, довжина тисячі п'ятсот сімдесят вісім метрів, час підйому приблизно 20-ть хвилин. Канатна дорога рухається по колу, тому посадка на неї йде без зупинки на посадку, тобто за час проходу кабіни сідають пасажири (двоє осіб), фіксується поручень, кабінки відкриті. Поїздка на Маркотхський хребет безпечна, але на неї вирішуються не всі.

Новости