Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Прасковеевка (Геленджик, Краснодарський край): відпочинок, фото, відгуки

  1. Де знаходиться Прасковеевка на карті?
  2. Відпочинок в Прасковеевка: готелі та гостьові будинки
  3. Турбаза «Райський сад»
  4. Міні-готель «Парус»
  5. Приватний сектор
  6. Пам'ятки Прасковеевка: розваги, пляжі, кафе
  7. Цікаві місця
  8. пляжі
  9. Де можна попоїсти?
  10. Як дістатися до Прасковеевка?

Прасковеевка - це курортне селище Краснодарського краю (міський округ Геленджик), ідеальний для тих, хто ставить дари природи вище інфраструктури, бажаючи втекти від шуму великого міста і усамітнитися. Вас тут чекає спокійний відпочинок, чисте повітря і прекрасне море.

Вас тут чекає спокійний відпочинок, чисте повітря і прекрасне море

ЗМІСТ

Де знаходиться Прасковеевка на карті?

Селище знаходиться приблизно в центрі Геленджикского горокруга. Найближчі до нього населені пункти - Джанхот (9 км) і Дивноморське (15 км). Від Геленджика Прасковеевка видалена на 25 км.

Відпочинок в Прасковеевка: готелі та гостьові будинки

Різноманітність житла дозволяє розміститися в Прасковеевка з комфортом незалежно від бюджету.

Турбаза «Райський сад»

Серед гір і буйства зелені розкинулася база відпочинку «Райський сад». Тут вас чекають 1 ... 2-поверхові будиночки зі зрубу. Усередині комфортабельні номери різних категорій - економ, стандарт і люкс. Вони відрізняються площею та обладнанням. Постояльцям не варто переживати про готуванні їжі або пошуку гідного кафе. У літній період триразове харчування входить у вартість. база розташована близько до моря, що для селища рідкість. Дістатися до пляжу можна пішки за 15 хвилин або скористатися тук-жиром.

Міні-готель «Парус»

Більш економним варіантом розміщення, але не менш популярним є гостьовий будинок Parus. Привабливе будівлю повито зеленню і оточене мальовничими горами. Відмінне місце для бюджетного відпочинку, яке отримує переважно позитивні відгуки від постояльців. Прості чисті номери оснащені необхідними меблями і телевізором з супутниковими каналами. Можливо заселення від 2-х до 6-ти осіб. Щоб зняти кімнату з гарним видом, потрібно поквапитися і забронювати заздалегідь. Приготування їжі можливо на загальній кухні. Для дітей передбачений спеціальний майданчик. Доступно розміщення з тваринами - така послуга не тягне доплати. Познайомитися з визначними пам'ятками Прасковеевка і околиць неважко на велосипедах, взятих напрокат тут же.


Приватний сектор

Приватний сектор

Багато, приїхавши в Прасковеевка на відпочинок, віддають перевагу приватному сектор. Варто звернути увагу на невелику двоповерхову будівлю і розміститися «У Лори». Тут всього 10 комфортабельних кімнат, оснащених вимагається для комфортного відпустки меблюванням, системою кондиціонування, холодильником. Для проживаючих в номерах-стандартах передбачено загальний душ, в інших - індивідуальний санвузол. На безкоштовній автопарковці 10 машино-місць. Для приготування їжі обладнана кухня, є мангал. Дуже гарний зелений двір з чудовою альтанкою і видом на гори. Не потрібно далеко ходити, щоб зробити яскраві фото.

Пам'ятки Прасковеевка: розваги, пляжі, кафе

І хоча селище Прасковеевка - за мірками Геленджика - досить спокійний і мініатюрний, туристи знайдуть в околицях дійсно видатні пам'ятки.

Цікаві місця

Саме тут, на мисі Ідокопас, сховалася від цікавих очей масштабна резиденція, іменована в народі «Дача Путіна». Територія палацу - а інакше її не назвеш - оточена заповідною зоною і потопає в зелені. Кажуть що екскурсії сюди доступні тільки для обраних.

Одним з найбільш старовинних будівель і духовним центром Прасковеевка є Церква Усікновення Глави Івана Предтечі. Напис над західним входом говорить, що вона зведена в 1896 р 50-е рр. минулого століття будова використовувалося як клуб і зазнало змін. За допомогою дерев'яних балок спільний простір розділили на два поверхи. А в кінці 90-х рр. храм був переданий православній церкві.

храм був переданий православній церкві

Серед зелених гір і пагорбів протікає гірська річка Джанхот, вона впадає в Чорне море і ділить село на дві рівноцінні частини. При цьому додає цілісності навколишнього середовища, доповнюючи своїм тихим дзюрчанням і без того мальовничий куточок землі.

Чимало відпускників з усього узбережжя прибуває до Прасковеевка морем і суходолом, щоб побачити унікальний пам'ятник природи - скелю Парус . Мова про чотирикутний пласт з піщанику, що відокремився від основного масиву в результаті провалу. Об'єкт досить масивний, піднімається до неба на 20 м, а товщина його становить цілих 25 м, при цьому його четверта частина прихована в воді. Жителі і гості селища можуть дійти до скелі по берегу, але потрібно бути гранично обережними - шлях пролягає по мокрому камінню і валунах.

пляжі

Пляж Прасковеевка небагатолюдний, покритий великою галькою і досить чистий. Берег омиває ласкаве блакитне море. І хоча вхід в морські води пологий, через кілька метрів вже не відчувається дно - з дітьми тут потрібно проявити граничну пильність.

Як розваги пропонується катання на банані, ватрушки, катамарані. Любителі екстриму можуть політати на парашуті і з висоти помилуватися одним з наймальовничіших куточків Краснодарського краю. Прозора вода дозволяє за допомогою маски і трубки розглянути кам'янисте дно і морських мешканців.

Прозора вода дозволяє за допомогою маски і трубки розглянути кам'янисте дно і морських мешканців

Для любителів повного усамітнення між селищем Прасковеевка і Джанхот розкинувся дикий пляж . Сюди неможливо потрапити на машині, але місцями ширина суші дозволяє встановити намет. Сміливці з задоволенням долають усі перешкоди заради єднання з природою.

Де можна попоїсти?

Не можна сказати, що гостей чекає достаток пунктів харчування - селище малий. Але кожен знайде заклад на свій смак. Вельми популярно кафе «Вечір», розташоване недалеко від моря. Тут пропонують ситні авторські страви, шикарний бар, кальяни і живу музику.

У Прасковеевка зустрічаються різні закусочні з домашньою кухнею, наприклад «Лідія» або «У моря». Ціни прийнятні, а страви тут ситні. Звичайно ж, можна відвідати столові і ресторанчики, що належать численним готелям.

Як дістатися до Прасковеевка?

Від Автостанції приміського транспорту м Геленджика на Прасковеевка регулярно ходить маршрутка №108. Вона проходить і Дивноморск, і Джанхот. Якщо у ваших планах відвідування пляжу, то виходьте на кінцевій зупинці.

На машині добиратися до Прасковеевка нескладно і самостійно, ось який вигляд матиме маршрут від центру міста Геленджик:


Туристи вибирають селище Прасковеевка за прекрасні пам'ятки матінки-природи, дивовижне повітря і можливість відпочити на райському пляжі від суєти і шуму великих міст. На закінчення пропонуємо відео-екскурсію по селу, приємного перегляду.

Де знаходиться Прасковеевка на карті?
Як дістатися до Прасковеевка?
Де можна попоїсти?
Як дістатися до Прасковеевка?

Новости