Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

пляжі Геленджика

  1. Міський або Центральний пляж Геленджика
  2. Пляж «Бриз» в Геленджику
  3. Пляж «Блакитна Хвиля»
  4. Пляж «Піщане дно»
  5. Пляж «Будівельник» пансіонат
  6. Пляж «Торик»
  7. Пляж «Сонце» в Геленджику
  8. Пляж «Привітне берег»
  9. Пляж «Кавказ»
  10. Пляж санаторію «Ломоносова»
  11. Пляж «Червона Талка» (санаторій)
  12. Пляж «Едельвейс»
  13. Пляж «Комиші»
  14. Пляж «Дружба» в Геленджику
  15. Пляж «Примор'я»
  16. Пляж «Сади морів»
  17. Пляж «Нива»
  18. Пляж «Полярна зірка» (Полярка) в Гелінджіке
  19. Пляж «Кемпінський»
  20. Пляж «Круча» - дикий
  21. Пляж «Соснівка» - дикий
  22. Пляж у «Маяка» - дикий
  23. Пляжі Блакитної бухти в Геленджику
  24. Пляж «Зліт» в Геленджику
  25. Пляж «Сварник» (Лагуна)

Нескінченні піщані, відокремлені галькові, з відмінною інфраструктурою або дикі - пляжі Геленджика дуже різноманітні і численні

Нескінченні піщані, відокремлені галькові, з відмінною інфраструктурою або дикі - пляжі Геленджика дуже різноманітні і численні. Який би ви не вибрали, гарантовано приємно відпочинете, поринете в тепле море і отримаєте масу позитиву від спілкування з красивою природою.

Міський або Центральний пляж Геленджика

Це найпопулярніша зона відпочинку в місті. Берегова лінія - майже 1,5 км, це дрібний пісок, дуже рідко трапляється галька. Добре облаштований - роздягальні, туалет, тіньові навіси, майданчики для волейболу, тренажери спортивні. Оренда парасольок, лежаків.

Немає проблем з вибором розваг - водний транспорт, поруч великий парк атракціонів, гірки. Є кафе, бари, торгові точки з продуктами і напоями.

Відгуки підтверджують, що тут завжди багатолюдно. Через це вода каламутна, часто брудно, є черги на атракціони.

Пляж «Бриз» в Геленджику

Пляж «Бриз» в Геленджику

Він розташувався на тонкому мисі, відкритий до відвідування відносно недавно. Раніше його вважали дикої зоною, сьогодні - є набережна, обладнали спуски до води. Прокат шезлонгів і парасольок, побудували кафе. Перевага - малолюдно, тихо, немає гуркоту від атракціонів. Приємно відпочивати з дітьми. Берегова лінія - галька, дрібна, середня, але не гостра.

Туристи відзначають, що в цьому районі дуже чиста вода, починається відкрите море. Радує, що є сходи для зручного спуску у воду.

Пляж «Блакитна Хвиля»

Пляж «Блакитна Хвиля»

Територія відпочинку біля однойменного санаторію. Пляж вважається одним з найпопулярніших на курорті. Берегова лінія - галька різних розмірів, протяжність - до 500 м, а ширина - до 30м.

Берегова лінія - галька різних розмірів, протяжність - до 500 м, а ширина - до 30м

Інфраструктура - прокат будь-якого обладнання. Особливість - понтонний пірс, де можна ставити лежаки і зручно спускати в море. Розваги - «банан», таблетки, катамарани, гідроцикли, рідше водні лижі. Поруч працюють численні кафе, бари, клуби.

Відгуки туристів позитивні - малолюдно, море дуже чисте, галька НЕ ​​ранить ноги. Можна обійтися без взуття. Відмінно, що є дерев'яні доріжки, та й вхід безкоштовний.

Пляж «Піщане дно»

Пляж «Піщане дно»

Тут дійсно на дні пісок, немає гострої гальки і великих валунів. Перевага - глибина набирається дуже повільно, через 30 від берега вийде пірнути. Особливість - вузька берегова лінія, практично впирається в воду. Альтернатива - побудовані великі дерев'яні настили для гостей. На деяких ділянках немає місць для відпочинку. Паралельно - велика набережна, з розлогими деревами, лавками, торговими точками.

Паралельно - велика набережна, з розлогими деревами, лавками, торговими точками

За відгуками туристів, відпочивати тут дуже зручно, але тільки в повний штиль. Вода кришталево чиста. А якщо шторм - хвилі підступають до набережної.

Пляж «Будівельник» пансіонат

Пляж «Будівельник» пансіонат

Упорядкований популярний пляж курорту. Високий рівень комфорту - прокат будь-якого обладнання, стаціонарні парасольки і тенти, відмінне кафе. Покриття - галька дрібна, а дно пісок і галька. Протяжність зони відпочинку - 120 м, ширина до 15 м. Інфраструктура - туалети, душ, роздягальні, урни, додаткові послуги. Працюють водні атракціони.

Працюють водні атракціони

Гостям подобається ідеальна чистота, пляж регулярно прибирають. Ні галасливих компаній, а за безпекою стежать рятувальники. Особливість - доступні ціни на розваги (таблетка, «банан» і т.д.).

Пляж «Торик»

Пляж «Торик»

Розташувалася нова зона відпочинку біля однойменного житлового комплексу. Інфраструктури поки немає, але тут дуже чисте море. Берегова лінія - галька, великі камені, вхід у воду - великі камені. Глибина наростає швидко. Протяжність нового пляжу - близько 2 км, ширина - до 10 м.

Гості відзначають, що незручно засмагати через великі каміння. Зате тут завжди малолюдно, безкоштовний вхід, чиста вода.

Пляж «Сонце» в Геленджику

Пляж «Сонце» в Геленджику

Популярна локація для любителів відпочити в повній тиші. Берегова лінія - плоска галька, вхід в море - пісок. Глибина набирається помірно швидко, дно рівне, немає різання перепадів. Інфраструктура - роздягальні. Не варто шукати галасливих розваг. Торгові точки розташувалися на набережній.

Туристи полюбили пляж за його самітність. Правда, з дітьми не дуже зручно, потрібна спеціальна взуття. Немає туалету.

Пляж «Привітне берег»

Пляж «Привітне берег»

Зона відпочинку була оновлена ​​в 2015 р, і сьогодні тут відмінна інфраструктура, ідеальна чистота і маса розваг. Працює пост рятувальників, прокат пляжного устаткування. Є дитячий майданчик, встановлені дерев'яні доріжки.

Є дитячий майданчик, встановлені дерев'яні доріжки

Особливість - VIP-зона з великими наметами для відпочинку. Працює кафе, пляжні атракціони, розбита спортмайданчик. Відведені місця для куріння. Покриття пляжу - галька, вхід в воду пологий.
Туристам подобається наявність величезних тіньових тентів, небагатолюдно і тихо. Послуги за доступними цінами, гарне кафе. Вхід платний.

Пляж «Кавказ»

Пляж «Кавказ»

Зона відпочинку розташувалася в центрі бухти (Геленджікской). Відмінне місце з розвиненою інфраструктурою. Туалети, роздягальні, душові, пост рятувальників, медики, тіньові навіси. Особливість - помірна щільність гостей.

Особливість - помірна щільність гостей

Розбиті спортивні майданчики, функціонує човнова станція, прокат водного транспорту. Пропонують прогулянки на катері. Перевага - чудова природа, великий сосновий ліс. Вхід безкоштовний.

Відгуки про пляжі найкращі. Відмінно обладнаний, доступні ціни на послуги і найчистіше повітря. Пляж гальковий, але ноги не травмує.

Пляж санаторію «Ломоносова»

Пляж санаторію «Ломоносова»

Хороша зона відпочинку, де можна комфортно відпочивати з дітьми. Інфраструктура розвинена, працює прокат будь-якого інвентарю та обладнання. Особливість - є солярій. Берегова лінія - галька, вхід в море - пісок. Берег пологий, глибина набирається повільно.

Берег пологий, глибина набирається повільно

Розваги - стандартні, навчають віндсерфінгу і кайтсерфінгу, волейбольний майданчик.

Відгуки туристів позитивні - зручно відпочивати, чисте море, спокійно і безпечно. Галька НЕ ​​ранить ноги, дітям добре купатися на мілководді.

Пляж «Червона Талка» (санаторій)

Пляж «Червона Талка» (санаторій)

Після реконструкції територія значно зросла, а рівень комфорту оцінюється як європейський. Інфраструктура розвинена, працює прокат обладнання, багато послуг. В наявності спортивні майданчики для дітей і дорослих, кафе, роздягальні, туалет, душ. Особливість - солярій, багато водних атракціонів.

Пляж розділений на дві ділянки. Перша (нова) - велика бетонна площадка, покрита дрібною галькою. Є сходи, що ведуть в море. Друга (стара) - пляж природний з дрібної гальки. Вхід на пляж платний для гостей. Дитячий квиток - 300 руб., Дорослий - 400 руб.

Відгуки позитивні. Хороший пляж для сімейного відпочинку. Радує наявність «жабника», можна залишити дитину і зануритися. Чисто, багато розваг.

Пляж «Едельвейс»

Пляж «Едельвейс»

Берегова лінія в 30 м покрита галькою різної фракції. Побудований пірс, де працює солярій. Купатися можна з пляжу або пірнати з пірсу, є і сходи для спуску. Інфраструктура - рятувальний пост, прокат шезлонгів, парасольок, туалет і т.д. Особливість - є спеціальний ліфт, який дозволяє купатися інвалідам. Вхід безкоштовний. Берегова лінія в 30 м покрита галькою різної фракції

За відгуками туристів - хороший пляж, але людей багато. Вода чиста, дно рівне, глибина набирається помірно швидко. Радує, що не буває високих хвиль, поривчастого вітру. Зручно, що поруч багато кафе і барів.

Пляж «Комиші»

Пляж «Комиші»

Перевага - піщана берегова лінія, є і галькові острівці. Сервіс на рівні - прокат шезлонгів, парасольок, матраців для плавання і іншого обмундирування для морських розваг. Є можливість попірнати з маскою, покататися на човні, катері або яхті. Катамарани, «банан», таблетка чекають сміливців.

Протяжність пляжу - 300 м. Завжди багатолюдно, важко знайти вільне місце.

Відгуки - дрібні пісочок, можна не брати напрокат шезлонг. Вода чиста, пляж регулярно прибирають. Порівняно тихо, немає докучливих торговців.

Пляж «Дружба» в Геленджику

Пляж «Дружба» в Геленджику

Невелика зона відпочинку, загальнодоступна. Покриття галькові, вхід в море пологий, глибина набирається помірно швидко. Інфраструктура - туалет, роздягальня, урни, великі тіньові тенти. Вище пляжу працює кафе, безліч торгових точок.

Вище пляжу працює кафе, безліч торгових точок

Особливість - тепла вода, тому що пляж розташувався в бухті. Відмінно купатися з дітьми на мілководді. Великих хвиль не буває. На території - диско-бар, пункт прокату обладнання. Організовують морські прогулянки.

Туристам подобається, що можна розташуватися і на своєму рушнику, не нав'язують платні послуги. Працює дайвіінг-клуб, можна поплавати або взяти уроки.

Пляж «Примор'я»

Пляж «Примор'я»

Найбагатолюдніша і популярна локація в місті. Берегова лінія - до 300 м, ширина - до 30 м. Покриття змішане - є галька, пісок, штучне покриття.

Покриття змішане - є галька, пісок, штучне покриття

Особливість - плавучий пантон, тікає далеко в море. На третьому встановлені лежаки, парасольки, сходи дозволяють спуститися в воду. Будь-які розваги, розвинена інфраструктура, великий басейн, спортивні майданчики. Перевага - послуги дорослого і дитячого масажу. Працює медичний кабінет.

Відгуки туристів - дуже багатолюдно, часто брудно, особливо ввечері. Море каламутне, хоча вхід практично пологий.

Пляж «Сади морів»

Пляж «Сади морів»

Зона відпочинку відмінно підійде для цінителя підвищеного комфорту. Берегова лінія - дрібна галька. Особливість - пляж захищений від розмиву гальки і великих хвиль великими бунами. Маса атракціонів для дітей і дорослих. Інфраструктур відмінна - від чистих туалетів, до кафе на будь-який смак і бюджет. Вхід вільний.

Вхід вільний

Відгуки туристів підтверджують, що на пляжі зручно, прокат всього спорядження. Для дітей є тренажери, майданчики, різні розваги. Зручний під'їзд для авто.

Пляж «Нива»

Пляж «Нива»

Безмежна берегова лінія, багато вільного місця, можливість відпочити в тиші. «Нива» запрошує гостей на гальковий пляж, який за останній час видозмінився. З'явилися всілякі атракціони, водні розваги, прокат спорядження. Інфраструктура розвинена, є пост рятувальників. Особливість - дуже чиста вода, завжди прозора, помірно прохолодна. Вхід зручний. У крокової доступності є кафе, торговельні точки, парковка.

Згідно відгуками на пляжі здорово відпочивати з дітьми. Є велика надувна гірка з басейном. Можна кататися на таблетці, катамарані. Радує чистота, близькість набережної.

Пляж «Полярна зірка» (Полярка) в Гелінджіке

Пляж «Полярна зірка» (Полярка) в Гелінджіке

Популярна зона відпочинку на Толстого мисі. Пляж відмінно обладнаний - стаціонарні парасольки, тенти, прокат лежаків, встановлений великий намет. Особливість - в оренду можна взяти приналежності для плавання за доступною ціною. Ласти, маски, кола і т.д. Для дітей - великий батут, встановлюють гірки, тарзанка. Інфраструктура - туалет, душ і т.д.

д

За відгуками відвідувачів тут завжди багатолюдно, місце варто займати вранці. Є проблема з чистотою води - до вечора багато сміття, каламутна, піднімається мул. Вхід в воду зручний. Галька не крупніше, ходити зручно.

Пляж «Кемпінський»

Пляж «Кемпінський»

Пляж став безкоштовним, але і зникли всі «блага», які пропонував 5 зірковий готель. Інфраструктура - лежаки, парасольки, невеликі тенти від сонця, туалет, роздягальні. Подекуди залишилися острівці з розкішними трояндами, обгороджені ділянки для заняття спортом.

Пляж гальковий, довжина близько 60 м, ширина до 15 м. Перевага - чиста і прозора води, але вона на пару градусів нижче через близькість відкритого моря. Бонус - відкриваються чудові панорами на Гелінджіксую бухту і гори, красива природа.

Відгуки туристів позитивні. Радує, що тут завжди можна знайти спокійне місце, зручно розташуватися на рушник біля кромки води. Море дуже чисте, правда, прохолодне. Дітям зручно купатися на мілководді. При вході у воду потрапляють великі камені.

Пляж «Круча» - дикий

Пляж «Круча» - дикий

Зона відпочинку розташована на Толстого мисі, якщо рухатися в бік селища Дивноморське. Це практично суцільний кам'янистий берег, чи не широкий. Місцями берегова лінія повністю зливається з морем. Особливість - над водою нависають значні скелі химерної форми. Вхід в море незручний, багато слизьких і гострих каменів. Глибина набирається різко, є уступи і ями на дні.

За відгуками туристів, пляж специфічний - загоряють тут голяка. Важко спуститися до моря - сходи біля маяка, а потім по звивистих стрімких стежках. Бонус - чиста вода, відсутність шуму і всяких розваг.

Пляж «Соснівка» - дикий

Пляж «Соснівка» - дикий

Це найбільш віддалена зона відпочинку в місті. Але вона і сама захоплююча по красі. Невеликий пляжик сховався біля підніжжя величезних скель білого і сірого відтінку. Перед поглядом постають уступи породи, нескінченне море і ніякого шуму і суєти.

Берегова лінія - вузька, плавно йде в море, покрита галькою, камінням, на жаль і сміттям. Особливість - море бірюзового кольору відрізняється ідеальною прозорістю. Малолюдно.

Туристи відзначають, що добиратися сюди дуже складно. Має бути спуск по крутих сходах, а потім стежках. Все необхідне потрібно брати з собою.

Пляж у «Маяка» - дикий

Пляж у «Маяка» - дикий

Це довга, але вузька берегова лінія, покрита камінням значного розміру. Дно - нерівне, також є ризик травмуватися. Рекомендовано відпочивати і плавати в спеціальному взутті. Бонус - чиста вода, мало людей.

За відгуками туристів, добиратися складно - круті сходи, а потім стежки. Сміття не прибирають, зате відкривається чудова панорама на бухту.

Пляжі Блакитної бухти в Геленджику

Пляжі Блакитної бухти в Геленджику

У мальовничому мікрорайоні міста багато зон відпочинку для гостей. Чудова природа, розкішне прозоре море, немає високих хвиль, а глибина набирається повільно. Пляжі переважно галькові, але вона дрібна, не гостра. Основні зони:

  • Центральний пляж - розвинена інфраструктура, прокат будь-якого обладнання, маса додаткових послуг.
  • Медичний пляж - добре облаштований, можна взяти в оренду будь-водний транспорт, шезлонг парасолька і т.д.
  • Пляж санаторію ДКТС - менш людний, є місце для парковки.
  • Дикі пляжі - рухатися у напрямку до Кабардинці. Інший варіант - територія біля Інституту океанології. Інфраструктури немає.

Туристи відзначають, що в Блакитній бухті приємно відпочивати. Крім чудової природи, тут не буває сильного вітру. Вода чиста і моментально прогрівається на мілководді.

Пляж «Зліт» в Геленджику

Пляж «Зліт» в Геленджику

Невелика зона відпочинку однойменного пансіонату. Особливість - відкрите море і кристально чиста вода. Покриття - галька, як і вхід в море. Зустрічаються великі камені на березі і дні. Інфраструктура - роздягальні, пост рятувальників, туалет, душова, урни, лавки. Особливість - є пірс, з якого можна пострибати у воду або зручно позасмагати. Встановлено тіньові навіси. Вхід безкоштовний.

За відгуками туристів, сюди варто приїхати любителям занурюватися з маскою. Вода прозора. Територія чиста.

Пляж «Сварник» (Лагуна)

Пляж «Сварник» (Лагуна)

Найпопулярніша зона відпочинку Тонкого мису. Невеликий пляж розділений на дві ділянки пірсом. Берегова лінія - галька різних розмірів. Інфраструктура - туалети, душ, роздягальні, прокат устаткування, інвентарю для водних видів спорту. Розваги - водні атракціони, дитячий батут, працює кафе.

Туристи люблять пляж за його чистоту, віддаленість від галасливих локацій і красиву природи. Радують доступні ціни на послуги.

Відео з пляжів

Новости