Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курорт Геленджик: де жити і чим зайнятися

  1. Де жити в Геленджику: місто і селища
  2. Розваги non-stop: чим зайнятися в Геленджику
  3. Програма для непосидючих туристів: що подивитися в околицях Геленджика
Пляж в Геленджику

Геленджик - самий універсальний з курортів Краснодарського краю: піщаний пляж переходить в гальковий, райони з дорогими готелями, де відпочивальникам пропонують мудрі спа-процедури, є сусідами з бюджетними санаторіями і різноманітним житлом в приватному секторі, аквапарки, атракціони, дискотеки розраховані на публіку будь-якого віку.

Де жити в Геленджику: місто і селища

На 102 кілометрах узбережжя Геленджика крім міста розташовуються декілька селищ.

Сім'ї з дітьми їдуть в Кабардінку, тому що відпочинок в ній порівняно недорогий, а на галькових пляжах зручний пологий вхід у воду. До міста Геленджик всього 13 кілометрів: якщо дітлахи занудьгують - чверть години на автобусі - і ви в центрі курорту, серед атракціонів і аквапарків.

З іншого боку від Геленджікской бухти виросли Дивноморське і Джанхот - селища для тих, кого не лякає відкрите море, сильні вітри і хвилі. Глибина біля берега збільшується стрімко, вода прогрівається погано, тому з малюками в цих місцях відпочивати не варто. Дорослі їдуть в Джанхот заради усамітнення і цілющого повітря соснового бору. Дивноморське теж не так давно було спокійним куточком, але зараз стало гучним молодіжним курортом з дискотеками і нічними клубами.

Осторонь від основних доріг посеред лісу на березі ховаються Бетта і Криниця. У них зазвичай недорого здаються кімнати в приватному секторі або на турбазі - умови будуть більш ніж скромні, зате конкурентів-відпочиваючих навколо небагато: можна піти далеко берегом і опинитися на пустельному пляжі.

Найвіддаленіший від Геленджика селище - Архипо-Йосипівка. В останні роки він став неймовірно популярний. Ціни на житло піднялися і наблизилися до міських, відпочиваючих - натовпу, зате і розваг - маса: є навіть великий музейний комплекс і аквапарк. Номери, кімнати, квартири та апартаменти в будь-якому з селищ Великого Геленджика можна пошукати на сайті hochu-na-yuga.ru .

Музей в Архипо-Йосипівка Алея в Геленджику Захід в Кабардинці

Центр курорту - місто Геленджик стоїть на узбережжі гігантської округлої бухти. Уздовж кромки води тягнуться галькові пляжі: громадські, санаторні та в самій глибині затоки головний - Центральний пляж - покритий насипним піском.

Місто вкрадених наречених

Назва Геленджик, за однією з версій, перекладається з тюркського говору як «біла наречена» і нагадує про рабовласницьких часи, коли в зручному затоці переховувався невільничий ринок, на якому захоплених під час набігів красунь-слов'янок продавали в східні гареми. В наші дні скульптура «білої невісточку» - стрункою жінки в красивому платті у Центрального пляжу стала символом міста.

Розваги non-stop: чим зайнятися в Геленджику

З травня і до жовтня Геленджик живе в скаженому цілодобовому ритмі. Гості-туристи не відстають: спочатку з раннього ранку - купання, якщо не в морі, то в аквапарку: поруч з Центральним пляжем дітлахи катаються з нехитрих гірок в «Дельфіні», атракціони серйозніше і поразнообразнее для дітей і дорослих є на вулиці Луначарського в « Бегемот », а самі запаморочливі спуски - в« Золотий бухті ».

Під час полуденної спеки - невеликий перепочинок на обід, а потім можна відправитися підкорювати висоти - піднятися на канатній дорозі парку «Олімп» або «Сафарі-парку» на вершину Маркотхского хребта, звідки відкривається найкращий вид на місто і всю Геленджікскую бухту, або залишитися біля підніжжя гори спілкуватися зі звіриною в контактному зоопарку або в Морському музеї.

Увечері слід надіти найкрасивіший наряд і відправитися на променад по набережній - прогулятися, вибрати серед десятків ресторанів місце для вечері і грунтовно підкріпитися перед нічними пригодами.

Центр нічного життя - open-air клуб «Формула» в санаторії «Червона Талка». Головна «фішка» цього закладу - басейн, де, як тільки потеплішає, влаштовують аквадискотека.

Бажаєте продовжити пригоди - тоді вперед, в чотириповерховий розважальний комплекс «Империо»! За ніч ви встигнете відчути себе зіркою в караоке-барі «Запевай-ка», послухати музику в диско-клубі з інтер'єром в стилі радянського ретро «Машина без даху» і подивитися на відверті танці в стриптиз-клубі «Калігула».

Ще одне популярне місце - Disco Terrace біля пляжу «Примор'я» сподобається розбірливим естетам-любителям чергувати танці з курінням кальяну і спогляданням моря.

На набережній в Геленджику Спа-центр в Геленджику Монумент в Геленджику

Програма для непосидючих туристів: що подивитися в околицях Геленджика

Навколо Геленджика близько 250 дольменів - невеликих кам'яних споруд, побудованих, як стверджують вчені, тисячоліття тому ще до єгипетських пірамід. Навіщо стародавні люди ставили один на одного важезні кам'яні брили, та ще й робили в них отвори ніхто точно не знає. Це могли бути святилища, поховання, склади, а в деяких версіях фігурують навіть дивні обряди зниклого племені велетнів і навігаційні системи інопланетних цивілізацій.

Екскурсійні бюро продають поїздки на дольмени на берегах річок Пшада і Жане. А можна самостійно піднятися на найближчу до міста гору Нексис до дольменам Місячний і Сонячний.

З міста Геленджик поїдьте в сусідню Кабардінку в «Старий парк»: знавці архітектури побачать в будівлях на його території відображення стилів різних епох, а для тих, хто погано розбирається в архітектурі - це просто гарне місце, де приємно провести час.

Всього 40 хвилин з центру міста на автобусі - і ви в Новоросійську, вже гуляєте по гарній набережній, розглядаєте пам'ятники різних років, піднімаєтеся на борт крейсера-музею «Михайло Кутузов». Якщо цікавитеся подіями Великої Вітчизняної війни - обов'язково поїдьте до грандіозного монумента-експозиції «Мала Земля».

Один день рекомендуємо витратити на поїздку в Абрау-Дюрсо, де на березі гірського озера роблять відмінне ігристе вино. Якщо з вами діти - не біда: на екскурсію пускають всіх, неповнолітнім туристам заборонено брати участь тільки в дегустаціях.

Залиште час на прогулянку по селу Абрау-Дюрсо і околицях, щоб подивитися невелику набережну зі скульптурами, викупатися в незвично прісній воді і відпочити на пляжі, взяти напрокат човен. Для тих, хто любить блукати горами, навколо озера серед виноградників прокладені туристичні стежки різного ступеня складності.

Стаття написана для бортового журналу Royal Flight

Новости