Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Автобусом до моря

Туристичне агентство "Лазурний берег" пропонує тури на курорти Криму, Краснодарського краю до узбережжя Чорного і Азовського морів і на узбережжі Республіки Абхазії. Виїзд автобусами туристичного класу з Смоленськ, м Ярцево, м Сафоново, г.Вязьми.

Можливе придбання лише проїзду до курортів Чорного та Азовського морів:

Вартість проїзду в Крим (в обидві сторони) - 7500 руб / чол

Вартість проїзду - 5900 рублів / чол (в обидві сторони) до курортів:

Анапа, ст. Голубицька, Геленджик, Кабардинка, Джубга, Лермонтово, Новоміхайловській

Вартість проїзду - 6500 рублів / чол (в обидві сторони) до курортів:

Ольгинка, Туапсе, Лоо, Лазаревське, Сочі, Адлер і тд. і до кордону з Абхазією.

Увага! При придбанні проїзду, місця в автобусі надаються тільки в другій половині автобуса

Так само можливий підбір варіантів проживання на обраних курортах.

Так само можливий підбір варіантів проживання на обраних курортах


Краснодарський край - найпопулярніша курортна зона в Росії, яка має одну з найрозвиненіших туристичних інфраструктур в країні. Це унікальне місце, де є сусідами відразу два теплих моря (Чорне та Азовське) і гірські річки з мальовничими водоспадами, південні пальми і засніжені гірські вершини. Все це приваблює на відпочинок в Краснодарський край безліч відпочиваючих з усієї России.В першу чергу, курорти Краснодарського краю (особливо добре відомі Сочі, Анапа, Геленджик, Туапсе, Темрюк і Єйськ) популярні серед туристів завдяки пляжного відпочинку. Готелі, будинки відпочинку, готелі, пансіонати Чорноморського та Азовського узбережжя приймають відпочиваючих з травня по жовтень.

На території Чорноморського узбережжя Краснодарського краю переважають галькові пляжі, а в районі Темрюкському курортної зони і в Анапі знаходяться піщані пляжі.

Відпочинок на березі моря також багато поєднують з лікуванням в санаторіях Краснодарського краю. Морська вода, сонячне тепло, чисте повітря роблять благотворний вплив на здоров'я людини. Крім цих природних факторів, Краснодарський край багатий родовищами унікальних цілющих сірководневих джерел питних вод, сульфідних, бромистий вод і йодо-бромистий розсолів для зовнішнього застосування, є найбагатші запаси лікувальних грязей лиманів, солоних озер, грязьових сопок (псевдовулканов). При виборі санаторію Краснодарського краю слід приділяти увагу "лікувальному профілю" курорту.

Санаторії Анапи, Геленджика і Туапсе спеціалізуються на лікуванні захворювань органів дихання і серцево-судинної системи. Захворювання нервової системи і опорно-рухового апарату допоможуть зцілити в санаторіях Анапи, Геленджика, Єйська, на курортах Туапсе і Гарячий Ключ, а також в Сочі. Дерматологічні і гінекологічні захворювання лікують в Туапсе, Анапі, Єйську і Геленджику, в Гарячому Ключі і Сочі. Санаторії Сочі також відомі лікуванням захворювань ендокринної системи та порушенням обміну речовин. Урологічні захворювання допоможуть вилікувати санаторії Геленджика, захворювання органів травлення - Гарячий Ключ і Сочі.

Анапа. Місто-курорт Анапа розташовується на мисі, майже з трьох боків оточеним Чорним морем. Морська вода тут вважається найбільш екологічно чистою, а піщані і галькові пляжі - одними з кращих в Європі.

Дуже популярний відпочинок в Анапі з дітьми, так як невелика глибина моря біля берега і м'який пісок дозволяє їм купатися і гратися у воді самостійно, грати і будувати замки з піску, збирати мушлі, а їх батькам залишається тільки наглядати за своїми чадами. Також пляжі Анапи і сусідніх з нею селищ відрізняються великою протяжністю і широтою.

Анапа освітлена сонцем майже 280 днів в році і поєднує в собі три унікальних клімату: степовий, морський і гірський. Тому купальний сезон в Анапі зазвичай триває з травня по жовтень, а санаторний - круглий рік.

Анапа - місто свят і фестивалів. Наприклад, вже більше 10 років в місті-курорті проводиться кінофестиваль "Кіношок".

В останні роки в Анапі з'явилося безліч готелів, готелів і місць для відпочинку в приватному секторі. Ви можете підібрати будь-який варіант проживання від "економ" - зі зручностями у дворі або на поверсі міні-готелю і самостійним приготуванням їжі до апартаментів класу "люкс" з харчуванням по типу "шведський стіл".

Геленджик - приморський кліматичний курорт, розташований на Чорноморському узбережжі Росії в Краснодарському краї, в 30 км на південь від міста Новоросійська, на берегах мальовничої Геленджіксой бухти, своєю формою нагадує підкову. Дивовижний факт - відстань між мисами бухти - Толстим і Тонким - становить одну морську милю - 1852 м.

Оточений Маркотхского хребтом Кавказької гірського ланцюга, Геленджик надійно захищений від холодів і різких змін температури, що підтверджують більше 250-ти сонячних днів в році.

Природа курорту унікальна. Клімат сприятливий, середземноморського типу (зона сухих субтропіків). Сухий чисте повітря і захищеність бухти від холодів і циклонів швидко здобули йому славу. Сьогодні тут створена база для лікування і профілактики легеневих захворювань, серцево-судинної, нервової систем, опорно-рухового апарату, органів зору і слуху та багато чого іншого.

Гордістю курорту є реліктові соснові і ялівцеві гаї, які надають неповторний колорит місцевим природним ландшафтам. Завдяки великій кількості хвойних рослин Геленджик - «вічнозелений» місто, де зцілює сама природа. Морське повітря, настояне на хвої сосен, що ростуть біля самого берега моря, є біологічним стимулятором організму людини, впливає на серцево-судинну систему, легені і сприяє швидкому відновленню сил, покращує обмін речовин, підвищує опірність організму. Відсутність промисловості створює сприятливу екологічну обстановку. А пишність гір і пахощі квітів і дерев (дубово-грабові і хвойні ліси займають близько 90% території, велика кількість вічнозеленої рослинності: пицундская сосна, ялівці, лавровишня, самшит) - роблять курорт ще більш привабливим для відпочиваючих.

Сьогодні Геленджик - це не тільки один з найпопулярніших курортів нашої країни, де відмінний відпочинок чудово поєднується з ефективним лікуванням, а й місто-свято. Щорічно курортний сезон (на початку червня) відкриває знаменитий Геленджикский карнавал - грандіозне шоу з театралізованою виставою і незабутнім феєрверком. А в кінці липня в Геленджику проходить унікальний карнавал на воді.

Раз на два роки (у парні роки) в Геленджику в вересні проходить міжнародна виставка - Гідроавіасалон, основна мета якої продемонструвати можливості гідроавіаціонного техніки. Це захоплююче видовище, коли в небі над Геленджікской бухтою парять сучасні повітряні лайнери, які сідають на морську гладь. Проходять демонстраційні польоти «Російських витязів» і «Стрижів».

Раз на два роки (по непарних роках) в Геленджику проходить Всеросійський кінофестиваль «Південні ночі», в рамках якого кінопокази, вистави, виступи артистів на концертних майданчиках міста.

Розвиток індустрії розваг є одним з пріоритетних напрямків розвитку міста. Новий імідж міста сформували сучасні об'єкти відпочинку. Одна з найдовших канатних доріг працює в «Сафарі-парку», де багато породи тварин представлені в просторих зонах з близькою до природному середовищі існування експозицією. Годування ведмедів, тигрів, левів - захоплююче уявлення. Там же організований виставковий морський музейний комплекс і відкрита сталактитовая «Ведмежа печера». Парк розваг і спорту «Олімп» також пропонує підйом на вершину Маркотхского хребта (570 м над рівнем моря) по канатній дорозі, де можна покататися на колесі огляду, з оглядових майданчиків побачити Геленджікскую бухту з висоти пташиного польоту і сфотографуватися на її фоні. Там же боулінг-клуб і кіноконцертний зал на 3,5 тис. Місць.

У місті працюють три аквапарку, найбільший з яких - «Золота бухта», розташований в 5-ти хвилинах ходьби від санаторію «Блакитна хвиля». А в селищі Кабардинка круглий рік функціонує «Старий парк», де знайшли своє архітектурне втілення Антична Греція, Древній Єгипет, епоха Середньовіччя, де зійшлися разом природа і міфологія, історія і сучасність.

І це ще далеко не всі об'єкти, відвідування яких зроблять відпочинок в Геленджику справді незабутнім! Для гостей санаторію передбачені різні екскурсійні програми на будь-який смак.

Кабардинка. Невелике курортне селище Кабардинка перебуває на березі Цемеської бухти між Новоросійськом і Геленджик. Всього 10 хвилин їзди на маршрутному таксі - і можна опинитися в великих містах. Але відпочинок в невеликому курортному селищі краще - в ньому з'єднується принадність життя в тінистому тихому місці з доступністю развлеченій.Кабардінка лідирує за кількістю теплих і сонячних днів. Зима тут тепла, а літо спекотне-середня температура повітря +24 градуси. Унікальний клімат визначає розташування селища - з трьох сторін він оточений горами. Повітря в Кабардинці вважається корисним для людей зі слабкими легенями - не випадково, тут розташовано багато санаторних комплексів.

Найбільш підходящим часом для лікування вважаються місяці з квітня по листопад. Тут завжди розташовувалося багато дитячих здравніц.Кабардінка завдяки своєму становищу в бухті надзвичайно мальовнича. З одного боку її захищає від морських вітрів і сильних прибою мис Дооб. На ньому розташовані три скелі - в народі їх називають Три сестри або Віра, Надія, Любов. До цих вершин люблять підніматися місцеві жителі і відпочиваючі. Звідси відкривається приголомшливий вид на окрестності.Сегодня Кабардінка- розвинений курорт. Для проживання тут призначений приватний сектор. Є невеликі приватні готелі. Центральних вулиць в селищі всього дві - тут розташований центр ділового і культурного життя курортного селища.

Головний прогулянковий центр і осередок курортного життя - набережна. Уздовж пляжу тягнуться практично всі кафе і ресторанчики курорту, атракціони, водні гірки, розважальні заклади.

Новоміхайловській. Селище є найбільшим курортом Туапсинському району розташований в гирлі річки Нечепсухо приблизно посередині між Джубга і Туапсе на 40 км від останнього в сторону Геленджика, і в 140 км від Краснодара. Це популярне місце відпочинку місцевих жителів і гостей Причорномор'я зване столицею Туапсинському району. Новоміхайловсій тут те ж саме що Лазаревське для Сочі - найпопулярніший селище для відпочинку від міської суєти у ласкавого моря на прекрасних пляжах.

Свою популярність Новоміхайловській почав завойовувати з кінця 1960-х років, коли сюди стали стікатися радянські люди на законну відпустку. Приблизно тоді ж тут побудували знаменитий дитячий центр «Орлятко».

Селище є центром НОВОМИХАЙЛІВСЬКИЙ курортної зони між Широкій щілиною і мисом Грязнова, включаючи села Подхребтовое, Пляхо і Ольгинка. Відстань від центру селища до моря становить близько 2,5 км. Новоміхайловській курорт славиться величезними пляжами з золотистим піском і дрібною галькою, а саме селище оточують мальовничі пагорби.

Лермонтово. Мальовниче селище Лермонтово знаходиться на Чорноморському узбережжі і вважається перлиною Туапсинському району. Курорт розташувався в передгір'ї Кавказу, про що свідчить мальовнича природа, чисте морське повітря і блакитні води. Лермонтово має добре розвиненою інфраструктурою, яка включає ресторани, магазини, готелі, пансіонати і дискотеки. Також тут знайдеться маса розваг для маленьких гостей, що робить курорт відмінним місцем відпочинку для туристів будь-якого віку.

Загальна протяжність пляжів в Лермонтово становить більше двох кілометрів, поєднуючи піщане і галькові покриття. Крім того, недалеко від селища знаходиться знаменитий пляж «Золотий берег», який повністю покритий м'яким піском. Клімат дуже м'який, морський. У літню пору температура повітря доходить до +35 градусів, а морська вода нагрівається від 23 до 26С.

Пляжі і море - це не єдина розвага, яке може запропонувати селище. На кожному кроці можна зустріти приватні екскурсійні фірми, де можна придбати різноманітні екскурсії на водоспади, поїздки в гори на квадроциклах і джипах. Також варто відвідати знамениті дольмени - загадкові пам'ятки старовини, багато з яких налічують понад п'яти тисяч років. Тут можна зайнятися водним спортом, пограти в теніс і волейбол. Є готелі, які пропонують своїм гостям кінні поїздки по гірських стежках і інші види розваг.

Курорт дуже розвинений - дуже багато баз відпочинку, пансіонатів, готелів, розташованих уздовж узбережжя. Тут же знаходяться великі розважальні комплекси, лікувально-оздоровчі центри, парки, аквапарк.

Джубга. Джубга розташована в Туапсинському районі Краснодарського краю, в 57 км на північний захід від Туапсе і приблизно в 110 від Краснодара. Хоча головними причинами для вибору курорту є м'який клімат, великий пляж містечка, чисте море і бухти і красива навколишня природа.

Центральний міський пляж відрізняється пологим дном, без великих валунів, вхід в воду комфортний і безпечний. Сам пляж можна зарахувати до категорії піщаних або піщано-галькових, він простягається майже на кілометр і збирає відпочиваючих з усього курорту. Тут шумно, весело, повним-повнісінько всіляких атракціонів.

На курорті є свій аквапарк, називається він так само, як і курорт - «Джубга». У ньому під відкритим небом на площі в 20 гектарів знаходиться кілька водних комплексів з великою кількістю всіляких гірок для дітей і дорослих.

Сукко. Сукко - чорноморський курортне селище, розташований в долині між двома пагорбами в районі галькових пляжів в 13 км від Анапи. Долина простягнулася на кілька кілометрів від пляжу в сторону материка, по ній протікає невелика гірська річка, яка бере свій початок в горах хребта Навагір, а потім впадає в Чорне море.

Сукко - це початок Кавказького хребта, хоча гір як таких тут немає, тільки пагорби заввишки не більше 400 метрів. Місця для житла тут небагато, тому пансіонати, готелі і житлові будинки розташовані не вздовж моря, а в глибині суші.

Своїм екзотичним для російського вуха назвою Сукко (наголос на останній склад) селище зобов'язаний колись живуть в цих місцях натухайцев - однієї з адигейських народностей. Так називався їх аул, що в перекладі з татарсько-адигейського - «водопій кабанів», «долина води» і навіть «син води». У ті часи в Сукко водилося багато кабанів, а в сильні дощі річка в поселенні сильно розливалася.

Гальковий пляж, дно якого швидко йде в глибину, дає можливість невеликим пасажирським судам і катерам причалювати безпосередньо до берега. На пляжі є невеликий причал, куди регулярно підходять невеликі пасажирські судна, які влаштовують морські прогулянки вздовж узбережжя. Вода тут значно чистіше, ніж в Анапі, тому часто зустрічаються дельфіни.

Різноманітні підводні ландшафти і багатий підводний світ роблять Сукко цікавим місцем для підводного полювання і занурень з аквалангом. На березі відкрито невеликий аквапарк «Золотий пляж» з єдиним в Росії атракціоном «Штормова хвиля» (хвилі 3-4 бали). Тут також розташовується безліч кафе, ресторанів, дискотек і різноманітних пляжних атракціонів.

У місцевих ресторанчиках відвідувачам пропонують смачні страви, приготовані з дарів моря - камбали, кефалі, обапола, барабульки, мідій.

Голубицька. Відпочинок в Голубіцкой на Азовському морі приваблює туристів з усієї Росії. М'який, теплий клімат, дрібне море, піщаний пляж - все це і багато іншого ви знайдете в Краснодарському краї. Курорти Азовського моря підходять, перш за все, для відпочинку з дітьми.

Поселившись в ст. Голубіцкой ви зможете відвідати аквапарк, розважальні атракціони, крокодилячу ферму, грязьовий вулкан, взяти уроки верхової їзди, покататися на картингах, водних мотоциклах, банані, катамарані, піднятися в небо на парашуті, зіграти в пляжний волейбол, спробувати вина Тамані і багато іншого.

Новости