Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

All inclusive не пропонувати: російський «все включено» виявився занадто дорогим для туристів / Новини на Profi.Travel

Влада Краснодарського краю заявили про намір максимально поширити all inclusive в регіоні. Однак туроператори з таким баченням не згодні: для великої частини туристів такий може виявитися занадто дорогим.

За даними адміністрації Краснодарського краю, в цьому сезоні послуги в форматі «все включено» надають 43 засоби розміщення. У серпні 2017 року таких об'єктів було 30. Переважно вони розташовані в Анапі, Сочі, а також в Геленджику і Туапсинському районі.

«Як провідна курортна територія Росії, ми зобов'язані показати на своєму прикладі, що подібну послугу потрібно зробити повсюдної», - зазначав раніше губернатор регіону Веніамін Кондратьєв.

Більшість експертів з туроператорских компаній, опитаних «Вісником АТОР», вельми стримано оцінили динаміку попиту на краснодарське «все включено».

Частку турів з системою All Inclusive в продажах краснодарських курорти туроператори оцінюють від 15 до 25% в загальному обсязі продажів у напрямку. Так, серед клієнтів туроператора «Бібліо-Глобус», які планують відпочинок в Сочі і на курортах Краснодарського краю, лише 20-25% вибирають тури з системою харчування «все включено». За даними цього туроператора, найбільш затребувана система «все включено» в сімейних готелях 3-4 * в Сочі, Анапі і Геленджику.

У туроператора «Дельфін» Частка продажів турів в готелі зі «все включено» в Краснодарському краї - 15-20%, обсяги зросли в порівнянні з минулим роком на 10%. «Попит на відпочинок на курортах Краснодарського краю в цілому виріс в порівнянні з рівнем минулого року, пропорційно збільшився і попит на готелі, що працюють за системою" все включено "», - пояснюють в TUI Росія.

«Щорічно готелі Краснодарського краю з AI у туроператора" Інтурист "були в топі продажів, в поточному сезоні вони також користуються популярністю, але якщо врахувати обсяги, то можемо зазначити навіть деяке зниження попиту на готелі з даною системою обслуговування», - говорить Сергій Стребков, керівник департаменту внутрішнього туризму туроператора «Інтурист».

Вибираючи тур по Росії (Крим, Сочі, Анапа), потенційні туристи, вказуючи тип харчування, шукають «все включено» в 31% випадків - це майже кожен третій турист. Однак в реальних продажах частка таких турів по Росії не перевищує 2-3% - кожен тридцятий від сили. Турецькі готелі з AIдействітельно перемагають за ціною російські - це добре видно, наприклад, з цього цінового виміру Аналітичної служби АТОР.

Головна проблема «все включено» у вітчизняних готелях - це, в першу чергу, завищені ціни в порівнянні з аналогічними пропозиціями зарубіжних готелів, а також і недостатнє наповнення додатковими сервісами

Відсутність великого попиту на готелі в форматі ALL ст. Краснодарському краї експерти пояснюють в основному їх високою ціною. Високої як в порівнянні з іншими об'єктами краю (не секрет, що на внутрішніх напрямках високий попит саме на бюджетний відпочинок), так і в порівнянні з турецькими готелями (різниця у вартості на номер по об'єктах однієї категорії може становити від 15 до 30%).

«Головна проблема" все включено "в вітчизняних готелях - це, в першу чергу, завищені ціни в порівнянні з аналогічними пропозиціями зарубіжних готелів, а також і недостатнє наповнення додатковими сервісами. У поточному літньому сезоні на вибір російських туристів впливає в першу чергу ціна, тому більшість вибирає найбільш бюджетні варіанти - в тому числі і в рамках концепції All Inclusive », - відзначають в« Інтуристі ».

«Як правило, в турецьких готелях концепція AllInclusive навіть в умовах відсутності регулювання цієї сфери в цілому дуже схожа по набору послуг. В об'єктах же Краснодарського краю у кожного готелю може бути власна концепція з різним набором послуг, а також період надання може бути обмежений "піковим" сезоном: з червня по вересень. Тому дуже важливо уважно вивчати ці особливості при виборі розміщення в об'єктах Краснодарського краю », - підкреслюють в прес-службі туроператора ANEX Tour.

Сергій Стребков з «Інтуриста» говорить, що останнім часом в краї з'явилися готелі, які під виглядом «все включено» крім харчування по системі «шведський стіл" не пропонують більше ніяких додаткових сервісів і тим самим «спекулюють на популярному форматі».

Схожих оцінок дотримується і інші експерти. За їхніми відгуками, багато готелів, анонсуючи систему «все включено» все-таки «шахраюють»: наприклад, не пропонують алкогольні напої, або надають їх в обмеженій кількості (тільки пиво, і тільки в обід). Туристи скаржаться на велику завантаженість в точках харчування в готелях, де пропонують ALL: доводиться чекати вільних столиків, стояти в чергах за їжею і взагалі, як підкреслив один зі спостерігачів, «боротися за оплачені послуги».

Детальна стандартизація системи «все включено» в Росії повинна задавати мінімальні рівні якості сервісу виходячи їх вже сформована практика - можливо якраз тут варто придивитися до пропозицій AKTOB і прийняти різні градації системи «все включено» і в нашій країні.

Цікаво, що в Росії до думки про стандартизацію системи «все включено» прийшли навіть раніше, ніж в Туреччині. Якщо порівняти опубліковані пропозиції по стандартам такої концепції (в обох наших країнах це лише рекомендації, які не є обов'язковими), то асортимент, пропонований Асоціацією готельєрів Середземного моря (AKTOB), все ж виглядає «багатший» російського і більш детально розписаний, ніж проект стандарту для готелів Краснодарського краю.

Так, рекомендовану кількість найменувань страв сніданок у російських готелів з AI, наскільки можна судити з опублікованих рекомендацій, все ж таки не дотягує до турецької «мінімалки» (62 найменування в 21 продуктової категорії). Те ж стосується і меню вечері і обіду. Якщо ж порівняти вимоги до «ультра все включено», то російський варіант рекомендацій також виявиться кілька біднішими мінімуму для турецького HighAI, пропонованого AKTOB.

І тим не менше, ця асортиментна різниця може і не грати великої ролі, говорять опитані експерти. Йти «з оглядкою на Туреччину» зовсім необов'язково. Більш важливим є те, заради чого і ким такі стандарти розробляються. На думку фахівців, необхідно не нав'язувати «зверху» якісь норми, а в ідеалі домогтися прийняття і дотримання стандартів «все включено» самим бізнесом - причому бажано, щоб він сам і розробляв рекомендації і стандарти.

Детальна стандартизація системи «все включено» в Росії повинна задавати мінімальні рівні якості сервісу виходячи їх вже сформована практика - можливо якраз тут варто придивитися до пропозицій AKTOB і прийняти різні градації системи «все включено» і в нашій країні. Така гнучка стандартизація могла б дійсно допомогти продажу, так як сприяла б визначення справедливої ​​ціни на об'єкт, вважають експерти.

Без такої стандартизації і гнучкого підходу до впровадження все включено, кажуть експерти, не обійтися. Вони підкреслюють ризики регіону втратити частину туристичної аудиторії, якщо в краї справді візьмуться «повсюдно впроваджувати» систему AI. Як пояснюють в компанії «Мультітур», нерідко при переході готелю на систему «все включено» відбувається значне подорожчання вартості проживання в таких готелях, що відлякує туристів, які шукають на російському Чорному морі саме бюджетне проживання.

Крім відпочиваючих, які прагнуть заощадити, є і туристи, свідомо відмовляються від «все включено». Вони планують під час відпочинку активно їздити на екскурсії, тому не хочуть переплачувати за опції, якими не будуть користуватися і вибирають готелі з варіантами харчування ВВ або HВ.

Варто врахувати рівень об'єкта розміщення, його територію, номерний фонд. Перехід невеликого готелю з маленькою територією, слабкою інфраструктурою на систему «все включено» недоцільний просто з економічної точки зору

У «МУЛЬТІТУР» підкреслюють, що система «все включено» не годиться для всіх підряд готелів краю.

«Варто врахувати рівень об'єкта розміщення, його територію, номерний фонд. Перехід невеликого готелю з маленькою територією, слабкою інфраструктурою на систему "все включено" недоцільний просто з економічної точки зору », - кажуть в компанії. У клієнтів «МУЛЬТІТУР» в основному запитують готелі рівня 2-3 * працюють за системою «все включено», з хорошою, розвиненою інфраструктурою, з наявністю басейну, барів, ресторанів і дитячих майданчиків.

На прохання «Вісника АТОР» туроператори представили свої ТОП-3 об'єктів Краснодарського краю, де все «включено» можна назвати оптимальним, і вказали вартість тижневого розміщення на двох дорослих у вересні.

За версією туроператора «Інтурист», це готелі «Bridge Resort» 4 * Сочі (82 212 р.), Пансіонат «Урал» 4 * Анапа 48 995 р.) І готель Гранд Меридіан 3 * Анапа (25 187 р /).

У туроператора TUI Росія наступна трійка кращих: АкваЛоо 3 * (Сочі / Лоо) - від 40 000 р. на двох; Bridge Resort 4 * Сочі - в першій половині вересня від 77 000 р .; готель Лазурний берег 3 * (Анапа) - від 26 000 тисяч р.

За версією туроператора «Мультітур», повноцінний ALL можна знайти в об'єктах мережі «Ателіка» - «Ателіка Гранд Меридіан» (Анапа, п. Витязево) і Ателіка Небуг (п. Небуг, Туапсинському району), а також Orchestra Horizont Gelendzhik Resort (г . Геленджик). Тиждень відпочинку на двох в таких об'єктах розміщення обійдеться від 21 000 р. на двох.

У туроператора «Дельфін» рекомендують такі об'єкти розміщення: вже згаданий Bridge Resort (Адлер) - від 5875 руб. на добу на людину; Прометей-клуб (Лазаревське) - від 3600 руб .; Олімп (Анапа) - від 2500 руб. на добу.

У ANEX Tour повідомили, що середній чек з вильотом у вересні в готель АкваЛоо 3 * в Сочі на 7 ночей складе 55 000 на двох.

Тільки важливе. Тільки для профі.

Тільки для профі

Новости