Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Україні: десять самих екзотичних місць

  1. Озеро Кагул (Одеська область)
  2. Актовський каньйон (Николаевск а област ь)
  3. Мигія (Миколаївська область)
  4. Київське море
  5. Буцький каньйон (Черкасск а облас ть)
  6. Бакотський ий затоку (Хмельницька область)
  7. Озеро Світязь (Волинськ а област ь)
  8. Ясіня (Закарпатська а област ь)
  9. Хаджибей (Одеська область)
  10. Кінбурнська коса (Миколаївська область)

Найприємніше в такому відпочинку - не тільки тиша, спокій, та краса первозданності природи, а й відносна дешевизна.

Озеро Кагул (Одеська область)

Читай також: Рай на воді: ТОП-5 екзотичних місць для відпустки

Варто побачити своїми очима хоча б раз в житті. Так, тут немає ніякої інфраструктури, але зате яка краса: дзеркальна гладь озера, скелі, а заходи на березі просто чарівні.

Тут не знайдеш ніяких міні-готелів або особливих розваг-атракціонів, та й провізією доведеться запастися заздалегідь. Але ось рибалка, купання в цій озерній воді, милування прекрасною природою і осягнення дзену тобі гарантовані.

Джерело: pravda.od.ua

Актовський каньйон (Николаевск а област ь)

Для тих, хто шукає тишу. Каньйон в національному парку "Бузький гард" розташовується на березі річки з казковою назвою Мертвовод. Але нехай тебе це не лякає. Тут є високі скелі, невеликі водоспади (красиво так перетікають один з іншого), та ще й ліс-лабіринт, що розкинувся неподалік. Впевнені: все це зробить твій "дикий" відпочинок воістину чарівним.

Джерело: lifeonwheels.in.ua

Мигія (Миколаївська область)

Читай також: Українські Карпати: ТОП-10 місць, де треба побувати

Неподалік від Актовський каньйону розташована Мигія. Це старе козацьке село з природою чарівної краси. Розкинулося воно вздовж річки Південний Буг. Мігею оцінять як любителі рафтингу і водного слалому, так і туристи, які вирішили поповнити свої фотоальбоми знімками природного казки, - тут є озеро з нереально красивою бірюзовою водою.

Мігею оцінять як любителі рафтингу і водного слалому, так і туристи, які вирішили поповнити свої фотоальбоми знімками природного казки, - тут є озеро з нереально красивою бірюзовою водою

Джерело: dcfc-lad.livejournal.com

Київське море

Недалеко від столиці знаходиться одна з головних водних пам'яток України - Київське море. На березі в сосновому лісі розташувався цілий "Кемпінг-парк". На пляжі є де розгулятися рибалкам. Там же розташований причал для великих і малих суден, альтанки, волейбольний майданчик.

Жити можна як у великому наметі, так і в дерев'яних будиночках або паркових каравани. Такий варіант сподобається тим, хто вже зовсім не мислить свого життя без цивілізаційних благ: душу, туалету і ... продуктового магазину.

Ось так сьогодні виглядає Київське море:

Буцький каньйон (Черкасск а облас ть)

Читай також: ТОП-6 екстрим-місць для чоловічого відпустки

А любителям екстриму і єднання з природою більше сподобається Буцький каньйон в Черкаській області. Тут насолоджуватися красою можна цілими днями, не дарма цей каньйон називають маленьким українським фьордом і дивом природи. Його гранітам, усипаним квітами і зеленню, вже понад два мільярди років. Тут постійно вирує річка і шумить штучний водоспад.

Заздалегідь дізнавшись про розклад турів в інтернеті, зможеш взяти участь в спуску на байдарках по річці Гірський Тікич. Ну а крім рафтингу, тут можна займатися скелелазінням і просто плескатися в чистенькій водичці.

Джерело: tsn.ua

Бакотський ий затоку (Хмельницька область)

Чи не менше вражень подарує відпочинок в Бакотський затоці (Хмельницька область). Це місце називають українською Атлантидою. І не дарма, адже утворився затоку на місці затопленого за часів будівництва Дністровської ГЕС села Бакота.

Заповідне озеро з теплою водою стане джерелом заспокоєння для всіх туристів з рюкзаком за плечима, гітарою і пакетом портвейну в руках. До речі, на березі затоки залишилося всього кілька будівель, серед них найдавніший храм Поділля - Свято-Михайлівський монастир XIV століття. Загалом, якщо ти підшукуєш місце для відновлення душевної рівноваги, риболовлі (а рибка тут є, будь впевнений) і спокою, Бакотський затоку - те, що потрібно.

Загалом, якщо ти підшукуєш місце для відновлення душевної рівноваги, риболовлі (а рибка тут є, будь впевнений) і спокою, Бакотський затоку - те, що потрібно

Джерело: moveyourass.com.ua

Озеро Світязь (Волинськ а област ь)

Читай також: Туристичні намети: ТОП-6 найбільш гламурних

Ще один варіант відпочинку в наметовому містечку з однодумцями - озеро Світязь у Волинській області. Тут на території Шацького національного парку на березі озера розташований кемпінг "Незабудка". З плюсів - можливість поставити машину на паркінг, але намет доведеться брати свою.

Як і в інших місцях, голодним при наявності вудки залишитися тут складно. А ось з розваг можна знайти прокат човнів, катамаранів і аквазорбінг.

Джерело: lucimer.com.ua

Ясіня (Закарпатська а област ь)

Прийнято вважати, що в Карпатах цікавіше взимку, проте це не завжди справедливо. Наприклад, відомий гірськолижний курорт Ясиня в Закарпатській області може стати відмінним місцем для "дикого" відпочинку влітку.

Ясіня - це село, розташоване в межиріччі Тересви і Чорної Тиси біля підніжжя високих гір. Це край прозорих озер і квітучих луків - улюблене місце туристів, що віддають перевагу відпочинку в маленьких компаніях або наодинці. Чисте гірське повітря, рибна ловля, походи в гори - насичений відпочинок забезпечений.

Чисте гірське повітря, рибна ловля, походи в гори - насичений відпочинок забезпечений

Джерело: yasinya.com

Хаджибей (Одеська область)

Читай також: Чи не вид - фантастика: 10 готелів для чоловіка

А якщо хочеться поспати в наметі під крики чайок і шум прибою, то місця краще, ніж лиман Хаджибей в Одеській області, в Україні просто не знайти.

Лиман знаходиться лише в кількох кілометрах від Одеси. Так що з'їздити в місто за продуктами - не питання. Піщаний пляж лиману - ідеальне місце для туристів, які люблять подорожувати з наметом. Головне - не забути вудки та іншу екіпіровку, і вечеря у вигляді запеченої на багатті рибки забезпечений.

Джерело: odessa-life.od.ua

Кінбурнська коса (Миколаївська область)

Йдеться про наметове містечко "Кінбурнській простір". Серед зручностей для тих, хто вирішить поставити тут свій намет, тут є душ, туалет, і навіть масажний кабінет.

Сама коса - це піщаний пляж, чисте море і безкраї степи з безліччю квітів і трав. Відпочинок на березі доповнить рибалка, походи і дивовижне заповідне місце - Волижин ліс.

Відпочинок на березі доповнить рибалка, походи і дивовижне заповідне місце - Волижин ліс

Джерело: yachts.ua

Новости