Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Греції на морі: де краще? ТОП-7 курортів

  1. Карта курортів Греції
  2. Корфу
  3. Кос
  4. Закінф
  5. Халкідікі
  6. Лутракі
  7. Родос
  8. Де можна недорого відпочити в Греції в 2019
  9. Культурно-екскурсійний відпочинок в Греції
  10. Де в Греції краще відпочивати з дітьми
  11. Кращі курорти в Греції для молоді
  12. Курорти в Греції для літніх людей
  13. Коли їхати відпочивати на море в Греції

Кращі курорти для відпочинку на морі в Греції. Коли їхати купатися і де недорого? Місця, які вважають за краще батьки з дітьми, літні туристи, молодь і любителі екскурсій.

Карта курортів Греції

Крит

Найбільший грецький острів і один з найбільших островів Середземного моря розташований на південь від інших курортів цієї країни. Тут гірські ландшафти, піщані пляжі і затишні села.

Кому підходить. Крит відомий у всьому світі і дуже популярний для відпочинку в Греції на морі. Курорти на острові гарні для батьків з дітьми, молодіжних компаній і романтичного відпочинку удвох.

Порівняння курортів:

Кращі місця. Для відпочинку на морі в Греції на Криті туристи вибирають Елунда, Ретімно, Ханью, Агіос Ніколаос, Херсоніссос. Кращі піщані пляжі Криту →

Ціни. У високий сезон тур з Москви на двох коштує від 46 тисяч рублів. Знайти тур на Крит →

Плюси і мінуси. На Криті гарантований відмінний пляжний відпочинок на морі, античні пам'ятки, середньовічні пам'ятники, розвинена інфраструктура і сучасні розважальні центри. У липні і серпні тут настає справжня спека.

Відгуки про Криті →

Відгуки про Криті →

Пляж Шайтан лимані (Чортова гавань) на Криті (Фото © anastosKol / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Корфу

Найпівнічніший з грецьких островів славиться пишною рослинністю, скелястими горами і горбистим узбережжям.

Кому підходить. Корфу подобається всім, хто любить комфортний відпочинок в Греції на морі. На цьому острові не так жарко, як на півдні країни. На Корфу з задоволенням їдуть заможні туристи, люди похилого мандрівники і батьки з дітьми.

Кращі місця. Туристи люблять Барбате, Калами, Палеокастриці, Дассен, Агіос Гордіос. Молодь обирає Кавос і Сидарі.

Ціни. Тур з Москви на двох коштує від 60 тисяч рублів. Знайти тур на Корфу →

Плюси і мінуси. Корфу відомий м'яким кліматом, чудовими пляжами і розкішними готелями. Мінус - на узбережжі бувають комарі.

Відгуки про Корфу →

Пляж Порто Тімон, Корфу (Фото © unsplash.com / @chriskaridis)

Кос

Острів входить в архіпелаг Додеканес.

Кому підходить. Кос - один з кращих островів, де можна відпочити в Греції на морі. На мальовниче узбережжя приїжджають молодята, пенсіонери і сім'ї з дітьми.

Кращі місця. Туристи вважають за краще Камарі, Кардамену, Псаліді, Тігакі, Мармарі, Мастіхарі.

Ціни. Тур на двох з Москви коштує від 45 тисяч рублів. Це один з найбільш недорогих варіантів відпочинку на Егейському морі в Греції. Знайти тур на Кос →

Плюси і мінуси. Райський куточок прославився пляжами з чистим піском, гарною екологією і красивими природними ландшафтами. Правда, пам'яток небагато.

Відгуки про Косі →

Пляж на Косі (Фото © samchills / flickr.com)

Закінф

Літній острів-курорт - найпівденніший з островів Іонічного архіпелагу.

Кому підходить. Закінф пропах розмарину і запахом сосни. Тут відпочиває молодь і поціновувачі екологічного туризму. Найчистіше морська вода і порізане узбережжя перетворили острів в мекку для шанувальників підводного плавання, снорклинга і водних видів спорту.

Кращі місця. Для відпочинку на морі в Греції туристи вибирають курорти Лаганас, цівілі, Алікес, Каламаки, Васілікос, Аргасі.

Ціни. Тур з Москви на двох коштує від 49 тисяч рублів. Знайти тур на Закінф →

Плюси і мінуси. На Закінф їдуть за спокійним відпочинком, мальовничими бухтами і блакитним морем. Історичні і архітектурні пам'ятки є, але їх набагато менше, ніж на Криті чи Родосі.

Відгуки про Закинфе →

Пляж навазі (Пляж корабельних), Закінф (Фото © unsplash.com / @lloydaleveque)

Халкідікі

На півострові-тризубі, який лежить на півночі країни, знаходиться кілька популярних курортів і всесвітньо відомий християнський центр Святий Афон.

Кому підходить. Курорти Халкідікі універсальні. Вони подобаються любителям пляжів, екскурсійного туризму, батькам з дітьми та молоді. 10 кращих готелів для відпочинку з дітьми →

Кращі місця. Розвинена інфраструктура на Ситонії і Кассандру. Гарні пляжі Агіос Іоанніс, Агіос Ніколас, Кріарітсі, Лагомандра, Порто Каррас і інші.

Ціни. Тур з Москви на двох коштує від 62 тисяч рублів. Знайти тур на Халкідікі →

Плюси і мінуси. Халкідікі в Греції гарантують приємний відпочинок на морі, відмінні готелі і цікаві екскурсії. Серед головних мінусів - довгий трансфер із Салоніків і мало розваг для молоді.

Відгуки про Халкідікі →

Пляж в Неа-Муданья, Халкідікі (Фото © booking.com / Ikos Oceania)

Лутракі

Найвідоміший туристичний центр півдня країни лежить на березі затоки Корінфа Іонічного моря.

Кому підходить. Якщо ви не вирішили, де краще відпочити в Греції, вибирайте Лутракі! Спа-курорт задовольнить будь-які запити. Він подобається сім'ям з дітьми, людям похилого туристам і тим, хто хоче поєднати відпочинок біля моря в Греції з лікуванням.

Ціни. Тур з Москви на двох коштує від 69 тисяч рублів. Знайти тур в Лутракі →

Плюси і мінуси. Лутракі люблять за близькість до Афін, цілющу радонову воду, чисте море і хороші галькові пляжі. Головний недолік курорту - за дитячими розвагами доводиться їздити в Коринф і Салоніки.

Відгуки про Лутракі →

Відгуки про Лутракі →

Вид на місто (Фото © wikimedia.ru / Natalia Semenova)

Родос

Найбільший острів архіпелагу Додеканес лежить в 25 милях від берегів Туреччини.

Кому підходить. Родос - відмінний варіант для відпочинку на морі в Греції. Острів подобається батькам з дітьми, людям похилого туристам і цінителям екскурсій. На західному узбережжі відмінні умови для занять віндсерфінгом і кайтсерфінгом.

Кращі місця. Піщані пляжі в Фаліракі і Каліф, галькові або піщано-галькові - в Іксіі, Яліссос і Ліндос.

Ціни. Тур на двох з Москви коштує від 40 тисяч рублів. У 2019 це самий бюджетний варіант для відпочинку в Греції на морі! Знайти тур на Родос →

Плюси і мінуси. На острові постійно дмуть прибережні бризи, тому літню спеку переноситься легше. Родос залучає красивим морем і спокійним відпочинком. Мінуси - мало піщаних пляжів і лісів.

Відгуки про Родосі →

Пляж Цамбіка на Родосі (Фото © Amaniero / flickr.com)

Де можна недорого відпочити в Греції в 2019

Найдорожчий відпочинок - на Міконосе і Корфу. Нижчі ціни для відпочинку на морі в Греції - в прибережних містах і селищах, які знаходяться неподалік від аеропортів. У 2019 недорогі тури є на Кос, Закінф, Родос і Крит.

Культурно-екскурсійний відпочинок в Греції

Шукайте авторські цікаві екскурсії на сайтах Sputnik і Tripster . Індивідуальні та групові, без натовпів туристів і російською мовою.

Греція - не тільки класний відпочинок на морі, але і купа цікавих старовинних куточків. Любителям паломницьких турів подобаються Халкідікі. Тут знаходиться Святий Афон і стародавні храми. З Халкідікі зручно з'їздити в знаменитий монастир Метеори.

Відпочинок на морі на Криті дозволить подивитися безліч історичних і природних місць в Греції: Кносский і Фестський палаци, Лабіринт Мінотавра, мальовничі печери і найбільше в Європі Національний парк Білі Гори. На острові збереглися стародавнє місто Гортіна, середньовічні фортеці і монастирі.

Якщо ви вибрали Корфу, то зможете побачити старовинні собори, фортеця Ангелокастро, витончений палац Ахиллион і стрімкі скелі Перуладес. Побувайте в столиці острова і познайомтеся з архітектурними пам'ятками Керкири.

Родоський замок (Фото © PublicDomainPictures / pixabay.com)

На Родосі знаходиться чимало античних і середньовічних споруд - Акрополь, Старе місто, Родоський замок, один з найдавніших міст країни - Камірос, гавань Мандраки, палац Великих магістрів і монастир Цамбіка. У курортників популярні екскурсії в долину Метеликів, ландшафтний парк Родини і долину Семи джерел.

На батьківщині Гіппократа, острові Кос, подивіться археологічний пам'ятник IV століття до н. е. - асклепейонах, античну Агору, фортеця Иоаннитов і венеціанську фортецю Антімаха.

Під час відпустки на острові Закінф побувайте в Блакитних печерах, храмах Діонісія і святого Миколая Мола, монастирі Богородиці Анафонітріі, Преображенської обителі і кам'яному парку Аскос.

З Лутракі поїдьте в монастир святого Потап, на озеро Вульягмени а до святині Гери в Перахора.

З Лутракі поїдьте в монастир святого Потап, на озеро Вульягмени а до святині Гери в Перахора

Блакитні печери на Закинфе (Фото © unsplash.com / @maxvdo)

Де в Греції краще відпочивати з дітьми

Місця, де краще відпочивати з дітьми в Греції, є і на островах, і в материковій частині. Батьки з малюками зупиняються на Корфу, Пелопонесі, курортах Ситонії і Кассандри в Халкідікі. Там є відмінні пологі пляжі і готелі з дитячою інфраструктурою.

Для цікавого відпочинку на морі в Греції з дитиною шкільного віку рекомендуємо курорти на Криті і Родосі. Побувайте з дітьми на екскурсіях, в аквапарках і центрах розваг.

Пляж Балос на Криті (Фото © stefanlanghp1 / pixabay.com)

Кращі курорти в Греції для молоді

Де краще відпочивати в Греції любителям галасливих дискотек і вечірок? Молодіжним компаніям подобаються критські курорти Малія, Херсоніссос, Ханья, Агия Марина і Платаньяс.

Розважальні центри та бари є на Міконосе. Молодь приваблюють курорти Вульягмени і Гліфада, які знаходяться недалеко від Афін, і містечко Каліфея на Халкідікі.

Любителі дайвінгу та снорклінга знають місця, де краще відпочивати в Греції на морі. Вони охоче приїжджають на курорти Родосу, західне узбережжя Криту, острова Тасос, Самос і Лесбос. Шанувальники віндсерфінгу і кайтсерфінгу вибирають Крит, Родос, Карпатос, Кос, Міконос, Парос, Лефкада, Наксос і Іос.

Шанувальники віндсерфінгу і кайтсерфінгу вибирають Крит, Родос, Карпатос, Кос, Міконос, Парос, Лефкада, Наксос і Іос

Віндсерфінгіст на пляжі в Косі (Фото © samchills / flickr.com)

Курорти в Греції для літніх людей

Де краще відпочивати в Греції літнім людям? Мандрівники в віці люблять невеликі курортні селища біля моря, в яких є зручні пляжі, ресторани, кафе і парки.

Курорти, де можна добре відпочити в Греції в 2019 році, знаходяться на материку і островах. Це Салоніки, Пелопонес і критський містечко Ретімно. Літнім туристам подобається спа-курорт Лутракі. Він знаходиться в 80 км від Афін і відомий цілющими радоновими джерелами. У цих місцях сподобається тим, кому важливі тиша, красива природа і спокійний відпочинок.

Для неспішного відпочинку біля моря в Греції хороший Корфу. Раніше сюди приїжджали тільки заможні туристи, але зараз на острові досить бюджетних готелів і апартаментів.

Раніше сюди приїжджали тільки заможні туристи, але зараз на острові досить бюджетних готелів і апартаментів

тихий готель Corfu Maris на Корфу (Фото © booking.com / Corfu Maris)

Коли їхати відпочивати на море в Греції

Морські курорти країни лежать в зоні середземноморських субтропіків. Хоча туристичний сезон починається в квітні, море ще прохолодне. До кінця весни температура морської води піднімається до комфортних + 20 ... + 22 ° С.

Де краще відпочивати в Греції в травні? Ті, хто приїхав на море з дітьми, зупиняються на курортах Криту або Родоса. Там море тепліше.

У червні на грецьких курортах збирається багато туристів, а в липні і серпні на пляжах стає по-справжньому багатолюдно. У розпал літнього сезону температура повітря піднімається вище + 33 ... + 35 ° С. Море дуже тепле +25 ... + 27 ° С. Велика спека витримують не всі, тому батьки з малюками і літні туристи планують відпочинок на морі в Греції навесні, на початку літа або восени. Погода в Греції влітку →

Якщо ви не вирішили, де краще відпочивати в Греції у вересні, вибирайте будь-яку вподобану місце. Оксамитовий сезон прекрасний скрізь! Восени не буває сильної спеки. Нагріте море остигає повільно. У вересні вода тепла + 24 ° С. Купальний сезон завершується тільки в кінці жовтня.

Відгуки про Грецію →

Відгуки про Грецію →

Пляж в Лутракі в сезон (Фото © wikimedia.ru / George mel)

Джерело вступного зображення: © unsplash.com / @chollz.

Коли їхати купатися і де недорого?

Новости