Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Сочі на автомобілі

  1. Дорога Санкт Петербург - Москва
  2. Дорога Москва - Сочі
  3. До Криму, Анапу, Новоросійськ
  4. Де відпочити по дорозі до Чорного моря?
  5. Ви також можете зацікавитись

В Сочі можна дістатися на літаку або на поїзді. Але існує чимало бажаючих відправитися туди на своєму автомобілі. Та ж дорога чекає на тих, хто поїде на автомобілі в інші міста на узбережжі Чорного моря, включаючи і Крим. Автомобільний маршрут Москва - Чорне море в літні місяці є одним з найжвавіших на території Росії.

Дорога Санкт Петербург - Москва

Федеральна магістральна автодорога М-10 «Росія»   Санкт-Петербург   - Москва Федеральна магістральна автодорога М-10 «Росія» Санкт-Петербург - Москва. Дорога проходить по території Ленінградської, Новгородської, Тверській і Московської областей. Протяжність траси близько 700 кілометрів. Дорога на автомобілі може зайняти близько 10 годин.

Уряд Росії планує найближчим часом побудувати швидкісну платну автомобільну дорогу між містами Москва і Петербург.
Автомобільний маршрут (детальний маршрут із зазначенням проміжних пунктів) на інтерактивній карті .

Дорога Москва - Сочі

Ви можете доїхати до Сочі на своєму автомобілі. Загальна протяжність шляху приблизно 1600 кілометрів. Час у дорозі від Москви приблизно 18-20 годин.
Під час поїздки бажано запланувати зупинки для відпочинку в придорожніх готелях. Спочатку вам необхідно їхати по автомобільній дорозі М4 до селища Джубга. Дорога до селища Джугба (за відгуками водіїв) не викличе особливих проблем.

За повідомленнями туристів готелів і заправних станцій на дорозі лежить досить багато. Федеральна автомобільна дорога М4 «Дон». Проходить через населені пункти Воронеж, Ростов-на-Дону, Краснодар.

На автодорозі, в місцях проведення ремонтних робіт, виникають пробки. Є ділянка платної дороги. На багатьох ділянках ведеться автоматичний контроль швидкості. Для проїзду до Сочі не доїжджаючи до Краснодара необхідно повернути в напрямку селища Джугба.

Уряд Росії не має коштів на утримання доріг. Все болше доріг в Росії стає платними. Не виняток і маршрут Москва - Чорне море. Платні ділянки дороги вже є в Московській, Тульській, Липецької, Ростовській областях. Платні ділянки дороги вже є в Московській, Тульській, Липецької, Ростовській областях.

Платні ділянки дороги (2015).

Московська область.
48 км. - 71 км. Від Каширського шосе.

Тульська область.

225 км. - 260 км. (Обхід міста Богородицька, від Чорна Бруд до Червоний Холм).
287 км. - 321 км. (Обхід м Єфремов).

Ліпецька область

330 км. - 414 км. (Обхід міста Єлець).
414 км. - 464 км. (Обхід м Задонск і села Хлевное).

Воронезька область

492 км. - 517 км. (Обхід м Воронеж).
544 км. - 633 км. (Рогачёвка - Володимирівка).

Автомобільна дорога А147 (до 31 грудня 2017 року також ще М27) (Джубга - Туапсе - Сочі - Адлер) Автомобільна дорога А147 (до 31 грудня 2017 року також ще М27) (Джубга - Туапсе - Сочі - Адлер). Після Джубги почнеться серпантин, гірська дорога.

Ця ділянка дороги являє собою гірський серпантин з крутими поворотами, підйомами та спусками. Видимість на багатьох ділянках обмежена, обгони утруднені. Протяжність ділянки приблизно 200 кілометрів. Середня швидкість руху удень рідко перевищує 60 км / год. На цій ділянці дороги водіям слід бути особливо уважними та обережними. На дорозі є ділянки для обгону. В інших місцях краще не обганяти. Вантажні автомобілі можуть створювати додаткові перешкоди для руху.

На гірських ділянках не слід здійснювати обгін в місцях з недостатньою видимістю. Дорога від Джубги до Сочі може зайняти близько п'яти годин.

Влітку проблему представляє велику кількість автомобілів, що рухаються по цій дорозі і велика кількість автомобілів в Сочі. Виникають проблеми з паркуванням.

До Криму, Анапу, Новоросійськ

Якщо ви прямуєте до Криму, то вам потрібно скористатися поромною переправою в порту Кавказ. Карти і інтернет-сайти пропонують два маршрути:

  • Ростов на Дону - Краснодар - Слов'янськ-на-Кубані - Темрюк.
  • Ростов - Канівська - Тимашевск - Слов'янськ-на-Кубані - Темрюк.

Відстань від Ростова на Дону до порту Кавказ приблизно 470 кілометрів. До порту рекомендується слідувати за вказівниками «морвокзал».

Якщо ви прямуєте в Анапу або Новоросійськ, то ваш маршрут пролягає через міста Краснодар і Кримськ. Відстань від Краснодара до Анапи приблизно 170 кілометрів.

Потрібно бути готовим до того, що ваш автомобіль буде зупиняти для перевірки поліція. Якщо Ви будете рухатися в нічний час доби, автомобіль можуть зупинити і піддати ретельному огляду. Це робиться для нашої з вами безпеки, але такі перевірки забирають час.

Де відпочити по дорозі до Чорного моря?

Дорога до до Чорного Моря (і назад) досить втомлює. Мало хто люблять проводити цілу добу в автомобілі. В даний час уздовж траси побудовано достатню кількість готелів.
Онлайн сервіс дозволяє вибрати відповідний готель, довідатися про ціни на проживання та отримати інформацію про наявність вільних номерів.
Подивіться наприклад:

Ви також можете зацікавитись

На фото пляж в Адлері, на задньому плані Олімпійський парк.
На фото пляж в Адлері, на задньому плані Олімпійський парк

Ви їздили на автомобілі в Сочі? Тільки збираєтеся в поїздку? Поділіться вашим досвідом в коментарях внизу сторінки (реєстрація не потрібна).

Де відпочити по дорозі до Чорного моря?

Новости