Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ТУРЕЧЧИНА-відпочивати з дітьми ПРАВИЛЬНО-Турагентство Tours & Tickets

  1. КОЛИ ЇХАТИ? ВИБІР сприятливим часом для ВІДПОЧИНКУ З ДИТИНОЮ.
  2. ВЕЛИКА ГЕОГРАФІЯ СІМЕЙНОГО ВІДПОЧИНКУ.
  3. КУДИ ПОЇХАТИ З МАЛЮКОМ? КРАЩІ КУРОРТИ ТУРЕЧЧИНИ ДЛЯ НАЙМЕНШИХ.
  4. P. S. Що ще відвідати в Туреччині з дітьми?
  5. Каппадокія
  6. Рафтинг в районі Анталії.
  7. Печери.

Туреччина є прекрасною східній перлиною. Ця країна славиться своїм теплим морем, казково красивою природою, чистими піщаними пляжами і м'яким субтропічним кліматом, численні ми історично ми пам'ятник ами і визначні пам'ятки ями. А розваги і чудова інфраструктура готелів є дуже популярною серед туристів, осебенно дитячої категорії.

Більшість готелів вважатимуть за честь приймати маленьких гостей і докладають максимум зусиль для їх комфорту. Навіть невеликі готелі 3 *, 4 * мають майданчики, басейни, міні - клуби. А вже 5 * розташовують, якщо не аквапарком, то хоча б гірками. Часто готель має окрему територію для дитячого клубу, з гойдалками, атракціонами, розкладом занять та ігор, няньками і аніматорами. Є і з окремими дитячими ресторанами, що пропонують відповідно дитяче і дієтичне меню, соки, морозиво. У деяких готелях чудово розуміють турботи мам, відпочиваючих з дітьми раннього віку. Тут можна отримати і ванночку, і горщик, і набір немовляти з памперсами і банкове харчування ... Загалом дітей тут чекають !!!

Дорослим залишилося лише вибрати !!! І тут борошна і сумніви будуть терзати Вас нескінченно! Не варто! Їздити до Туреччини можна багато разів і завжди відкривати для себе нове. Важливо визначити критерії пошуку, відповідно до віку дитини і сумі, яку ви готові витратити.

  • КОЛИ ЇХАТИ? ВИБІР сприятливим часом для ВІДПОЧИНКУ З ДИТИНОЮ.

Таблиця температур повітря в Туреччині по місяцях.

А так виглядає таблиця температур води по найпопулярнішим курортам Туреччини

Робимо висновки: в травні малюкам холоднувато плескатися на всіх курортах. А ось червень і особливо, вересень - саме те, що потрібно! Ну, якщо у вас не школяр, звичайно. Тоді вибір впаде на кінець серпня. Або вибирати регіон потрібно прохолодніше, з великою кількістю зелені.

  • ВЕЛИКА ГЕОГРАФІЯ СІМЕЙНОГО ВІДПОЧИНКУ.

Ми часто думаємо, що все в Туреччині знаємо, але часто плутаємо, через все більшого поширення географії відпочинку для наших туристів.

Виділимо лише основні регіони для пляжного сімейного відпочинку: Егейське і Середземноморський регіон.

Так виглядає карта популярних курортів Туреччини.

Середземноморський регіон представлений Анталійському узбережжі.

Якщо умовно розділити анталійського рив'єру на західну і східну, то однозначно отримаємо два абсолютно різних району не схожих ні в чому. А саме за основними критеріями: пляж, ландшафт, клімат.

Східне узбережжя. Основні курортні зони для дитячого відпочинку: Анталья, Лара, Кунду, Белек, Кадрі, Сіде, Кумкей, Манавгат, Соргун, Кизилач, Інжекум, Конакли, Авсаллар, Окурджалар, Аланья.

Західне побережжя. Основні курортні зони: Бельдібі, Гейнюк, Кемер, Кириш, Чамьюва, Текірова.

Егейського регіон. Якщо Фетхіє ще знаходиться на кордоні між Середземним та Егейським морем, то інші курортні міста і селища відносяться до Егейського моря. Через протоки вони межують з грецькими островами Південні Споради.

Основні курортні зони: Даламан, Дальян, Мармарис, Бодрум, Кушадаси, Чешме, Ізмір.

отримати консультацію

в агентстві мережі Tours & Tickets

агентства

ТУТ

КУДИ ПОЇХАТИ З МАЛЮКОМ? КРАЩІ КУРОРТИ ТУРЕЧЧИНИ ДЛЯ НАЙМЕНШИХ.

Східне узбережжя від Анталії до Аланії хоча і розтягнулося біля підніжжя Таврських гір, самі гори не примикають до моря, тому ландшафт рівнинний. І хоча, зелені не дуже багато, багато готелів завелися штучно насадженої. Виняток - район Белека-он рясніє природною рослинністю. Протягом всього сезону в регіоні найбільш високі температури води і повітря. Головне достоїнство східного узбережжя - це пляжі! В основному піщані, широкі і довгі, вхід пологий. Ось і полюбився цей край мамам з масявочкамі!

Сама Анталья місто гарне, зелене. Прогулятися сюди можна приїхати і самим. Повідомлення з курортних селищ систематичне і доступне, у вигляді долмуш (маршруток). Запасіться водою і їжею (в магазинчиках дорогувато). З дітками старше років 7-8 однозначно можна подорожувати самим. Прогулятися по фортечних стін і оглянути експозицію, заглянути в археологічний музей і музей іграшок (все поруч). Спустившись в порт біля старої част і міста Калєїчи (Kaleiçi), побачити пляж, фортеця і водоспад. Перепочивши, можна на громадському транспорті дістатися до Акваріума (хвилин 15-20). Antalya Aquarium - один з найбільших акваріумних комплексів світу. Вхід близько 50 доларів. На зворотному шляху ще встигнете зайти в величезний торговий центр або прогулятися по магазинчиках в центрі. Наостанок, Співаючі фонтани Анталії перед старим містом. А для АКВАЛЕНД прийдеться виділити інший день.

У самій Анталії гарного пляжу і великих готелів немає, вони починаються в селищі Лара, далі Кунду (приблизно 10 -15 км або 15-20 хв від Анталії). Широкий піщаний пляж, трохи гальки. Відмінний вибір 5 * готелів з максимальною інфраструктурою для дітей та досить великою територією до 100 000 кв. м. Деякі мають досить озеленену територію, гарне співвідношення ціна / якість. наприклад TITANIC BEACH LARA 5 * , IC HOTELS GREEN PALACE 5 * .

Далі Вас чекає район м Белек. До деяких готелях йде приписка кадрі - це курортне селище, що розкинулося на березі, однойменний парк і пляж, що знаходиться від Белека приблизно в 5 км.

Розташований в 25 - 40 км від аеропорту Анталії модний, елітний, з п'ятизірковими готелями, вишуканими ресторанами, гольф-полями і клубами верхової їзди курорт, пропонує виключно відпочинок класу люкс. Комплекси, розмістилися посеред соснових і евкаліптових гаїв і пропоную т своїм гостям тільки піщані найчистіші пляжі, відмічені «блакитними прапорами», бірюзове море і відсутність сильних вітрів. Ці пляжі - одні з небагатьох, де морські черепахи відкладають свої яйця. Немає тут морські х їжаків і отруйні х медуз.

Якщо дозволяють фінанси і ви не знаєте куди краще поїхати відпочивати до Туреччини з дитиною, виб ірайте один з готелів Белека - ви точно не помилитеся. Деякі з них орієнтовані саме на відпочинок з дітьми до 3-х років.

Тут є не тільки спеціальні страви та стільчики в ресторані, але також блендери і підігрівачі харчування для немовлят і навіть спеціальні дитячі ресторани. Всі готелі з величезною територією приблизно від 100 000 кв.м і більше (і більш 500 000 кв.м!). Цей регіон Туреччини по праву вважається одним з кращих для сімейного відпочинку. До того ж, дорога від аеропорту до готелю не втомить дитини. В дорозі максимум 30-40 хвилин.

Але якщо одні комплекси цілком доступні за ціною: PAPILLON BELVIL 5 * , LETOONIA GOLF RESORT 5 * , CLUB MAGIC LIFE WATERWORLD IMPERIAL 5 * , ELA QUALITY RESORT HOTEL 5 * , RIXOS PREMIUM Belek 5 * , XANADU RESORT Hotel 5 * . Інші вражають своєю архітектурою, інфраструктурою і ціною відповідно. SUENO HOTELS DELUXE BELEK 5 * , MAXX ROYAL BELEK G olf RESORT 5 * , Наприклад.

SUENO HOTELS DELUXE BELEK 5 *   ,   MAXX ROYAL BELEK G olf RESORT 5 *   , Наприклад

І е сли вже хто особливо не накатався у себе в готелі, є аквапарк Troy Aqua - для повного дитячого щастя !!

Сіде. Відстань до аеропорту Анталії приблизно 60 км. Мабуть, цей регіон один з найспекотніших і сухих. Пляжі тут піщані, але є готелі, де пляжі з поганим заходом в море. Площа готелів коливається до 50 000-60 000 кв.м. Рослинності майже немає. Все-таки, тут краще відпочивати з малюком в червні або вересні. Готелі зате пропонують демократичну політику цін. Мабуть можна виділити кілька найбільш озеленених готелів по хорошей цене: GRAND SIDE HOTEL 5 * , BARUT HEMERA 5 * в селищі Кумкей в 3 км. від Сіде.

Зате історичні пам'ятки в безпосередній близькості. І якщо спеціально їхати з дітьми, особливо молодшого шкільного віку, на такі екскурсії під палючим сонцем не варто, то тут, як то кажуть, гріх не скористатися. Про питние туристи рекомендують оглядати храм Аполлона на заході, коли ласкаві промені сонця грають на його старих каменях. Вночі храм витончено підсвічується ілюмінацією. Згідно з легендою, храм Аполлона символізував любов великого давньоримського полководця Антонія до єгипетської цариці Клеопатри. П рогуляться по Античному Сіде - стародавнього міста, заснованого в 7 столітті до н. е., подивитися на Амфітеатр, можна самостійно або з гідом.

Далі слід регіон р Манавгат. Тут же в море впадає мальовнича річка Манавгат, прогулянка по якій буде не втомлює для діток будь-якого віку. А споглядання водоспаду в природному парку, звільнить Вас на час від пляжної ейфорії. Екскурсія доступна для всіх курортів від Анталії до Аланії.

У 75 км від аеропорту розташований Тітрейенгёль (тремтячим озеро) - так називається озеро і саме місце за курортним селищем Соргун, де теж розташовані готелі Манавгата. OTIUM ECO CIUB 5 * - один з кращих ЕКО готелів в Туреччині.

OTIUM ECO CIUB 5 *   - один з кращих ЕКО готелів в Туреччині

У 12 км від м Манавгат, розташоване селище Кизилач. Зелені тут явно не вистачає. А пляжі піщані чергуються з піщано-гальковими, як наприклад в CLUB HOTEL TURAN PRINCE WORLD 5 * -Добре готелі з великою територією і відмінною інфраструктурою.

Курортна зона Аланії складається з декількох селищ Інжекум, Конакли, Авсаллар, Окурджалар.

О 9 5 км від аеропорту м Анталья, в 30 км від м Аланья, між селищами Авсаллар і Окурджалар розташовані готелі різної цінової категорії. Невеликі, затишні і економічні, наприклад, MUKARNAS SPA RESORT 5 * або JUSTINIANO CLUB ALANYA 4 * . Великий з аква і лунапарк DELPHIN BOTANIK PLATINUM HOTEL 5 * представляє гарне співвідношення ціни / якості. Пляжі піщано-галькові.

Тут же на радість дітворі - Аквапарк Water Planet.

Інжекум (Інджекум) дослівно з турецького переводиться як "Тонкий" або "невеликий" пісок. Таку назву цей пляж отримав не випадково. Він розтягнувся майже на два кілометри уздовж узбережжя Середземного моря і по всій своїй довжині покритий чистим і дуже дрібним яскраво-золотистим піском - кращим в цьому регіоні Туреччини. І хоча готелі не дуже розкішні, зате тихі (всього одне лінія) і затишні. Місце ідеальне та безпечне для самих маленьких! На території пляжу знаходиться комплекс готелів "Pegasos" (4 * і 5 *). TT HOTELS PEGASOS CLUB 4 * , TT HOTELS PEGASOS RESORT 5 * - компактні та економічні.

Поруч із селищем Авсаллар, в 20 км від Аланії знаходиться Sealanya Dolphinpark Seapark. Це і аквапарк, і дельфінарій, і басейн зі скатами, і подорож в масці під водою з рибками. Ціни кусаються (як і скрізь), а дитяча радість безмежна !!!

Ціни кусаються (як і скрізь), а дитяча радість безмежна

Ось і до самої Аланії дісталися.

Сам місто (близько 100 тис.чол), найвіддаленіший від аеропорту Анталії (125км). Атмосфера регіону досить демократична, ціни прийнятні. Ви не знайдете тут красивих гір, як в Кемері або протяжних зелених полів, як у Белеку - пейзаж в Аланьї набагато скромніше, а зелені значно менше. В основному, тут відпочиває молодь або сім'ї з дітьми, які шукають економічний варіант відпочинку. Побудований місто Аланья на невеликому півострові біля підніжжя гір Таурус і в стародавні часи був укріпленим пунктом для захисту від ворогів. Тут досить історичних пам'яток - вежа Кизил-Куле, Терсане, фортеця, відмінно збережений середньовічний караван-сарай в Конакли, пляж Клеопатри, аквапарк Water Planet з 23 гірками поблизу. Пляжі тут муніципальні безкоштовні. Відстань до аеропорту Анталії приблизно 60 км. . Не завжди хороший вхід в море (є пляжі з валунами). Великих готельних комплексів немає.

Головна проблема Аланії - її віддаленість від аеропорту і екскурсій. Автобус може їхати до готелю кілька годин.

P. S. Що ще відвідати в Туреччині з дітьми?

Доступні з усього регіону руїни стародавнього міста Аспендос (екскурсія для дітей постарше).

Каппадокія

до цього регіону знаходиться найближче, хоча на екскурсію все одно зазвичай йде 2 дня. Якщо Ви відпочиваєте не перший раз, приїхали не в саму спеку і маєте пару днів в запасі - побувайте в цьому неймовірно химерному творіння природи! А вже Ваші діти будуть точно в захваті. Адже там скрізь можна полазити і помацати! А вже фото відразу стануть відразу хітами соцмереж. Собі ж зможете поставити жирну галочку в список місць обов'язкових для відвідування!

Рафтинг в районі Анталії.

Кепрюлю - каньйон і національний парк в провінції Анталья. Простягається на 14 км вздовж гірської річки Кёпрючай. Даний сплав проходить або в байдарках - дорослі, або у великих надувних човнах - з дітьми. Їх беруть з 6 років. Безпечно і весело! Адреналін, вереск і море бризок! Пригнічує лише гірська дорога. Спеціальне взуття, непромокальні сумки для фотоапаратів та документів, довгі шорти (ноги згорять!) І гарний настрій - з собою !!

Печери.

В Аланьї і її околицях розташований н про багато природних печер з химерними сталактитами і сталагнітамі: Дим, Дамлаташ. Є Фосфорна печера або печера Піратів. Екскурсії цікаві і не стомлюючі для дітей.

отримати консультацію

в агентстві мережі Tours & Tickets

агентства

ТУТ

КОЛИ ЇХАТИ?
КУДИ ПОЇХАТИ З МАЛЮКОМ?
Що ще відвідати в Туреччині з дітьми?
КОЛИ ЇХАТИ?
Що ще відвідати в Туреччині з дітьми?

Новости