Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Туреччина

Регіон Мармурового моря Регіон Мармурового моря   Який отримав свою назву від Мармурового моря регіон знаходиться на північному - заході країни і займає територію 67 Який отримав свою назву від Мармурового моря регіон знаходиться на північному - заході країни і займає територію 67.000 кв. км. Він межує з Чорним, Мармуровим і Егейським морями. Стамбул з протокою Дарданелли знаходиться в цьому регіоні. Його територія розташована на двох континентах Азії і Європі. Розташовані поблизу турецького узбережжя Егейського моря острова Бозджаада і Гекчеада / Імроз / також належать до регіону Мармурового моря. Загальна чисельність населення регі-вона, згідно з результатами загального перепису населення за 2000 р, зросла до 17.365.027 чол. З них 13.730.962 проживає в міській місцевості, 3.634.065 - у сільській. Регіон, що займає перше місце в Туреччині по приросту населення - 2,7%, є центром постійної міграції.


У регіоні Мармурового моря, який завдяки промислової осі Стамбул-Бурса-Ізміт є одним з індустріальних центрів Туреччини, поряд з промисловістю і торгівлею туризм також є важливим джерелом доходів населення.


Серед товарів промислового виробництва регіону продукти харчування, електроприлади, цемент, ізделіятекстільной промисловості, продукція металургійної, нафтохімічної, паперової та автомобільної індустрії займають головне місце. Тут також вироб-вода вагони і морські судна.


Регіон Мармурового моря має значні пре -Майно в порівнянні з іншими регіонами Туреччини з урахуванням проходу через нього автострад, найкоротшим шляхом з'єднують Європу і Азію, і морських шляхів, що зв'язують країни Чорноморського басейну з Середземним морем. Все це сприяло всебічному розвитку регіону, зростанню його населення та підвищення рівня добробуту. Регіон Мармурового моря, де беруть початок багато великі цивілізації, став одним з найзначніших в світі центрів культури, мистецтва і туризму зі своїми унікальними творіннями зодчества і природними красотами.

далі >> >

Новости