Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що подивитися в Черкасах: куди піти в Черкасах туристам і городянам

  1. Що подивитися в Черкасах: цікаві місця
  2. Парк «Долина троянд»
  3. Замкова гора, або Пагорб Слави
  4. будинок Цибульських
  5. Гіперболоїд інженера Шухова
  6. Пам'ятник самогонному апарату
  7. Будинок Щербини, або Палац щастя
  8. Свято-Михайлівський собор
  9. Буддистський храм військових мистецтв «Білий Лотос»
  10. Черкаський обласний художній музей
  11. Куди піти з дитиною в Черкасах
  12. За теплими емоціями - в котокафе
  13. Ігровий центр «Країна свят»
  14. Кафе-клуб «Мармелад»
  15. Черкаський зоопарк
  16. Обласний краєзнавчий музей в Черкасах
  17. Дитячий парк «Казка»
  18. Куди піти з дівчиною в Черкасах
  19. Світломузичний фонтан в Черкасах
  20. Набережна і пірс річпорту
  21. Прогулянка на яхті
  22. Покататися на конях
  23. Ресторан «Диліжанс»

Кожне з міст чудовий по-своєму, особливо якщо це історичне місце. І сьогодні піде мова про Черкаси, славному краї козацької вольниці і волелюбного духу, про землю поета Тараса Шевченка. А ще це місто унікальний єдиним в Європі буддистським храмом Білого Лотоса, гіперболоїдної вежею Шухова. Отже, про те, куди можна сходити в Черкасах, чим цікавий цей місто, ми розповімо в нашому огляді.

Що подивитися в Черкасах: цікаві місця

Наша віртуальна прогулянка буде різноманітною: ми помилуємося і природою, і архітектурою міста, і його родзинками.

Парк «Долина троянд»

Почнемо огляд з затишного парку «Долина троянд» . Тут зазвичай проходять міські заходи і свята. Посидьте на лавочці, вибравши містечко на алеї у одного з декоративних озер з фонтанами. Або подивіться на неозорі простори Кременчуцького водосховища, на березі якого розкинувся парк.

Джерело фото: rada Джерело фото: rada.cherkasy.ua.

Є тут і невеликий пляж. Пам'ятка «Долини троянд» - оригінальні сонячний годинник . Стрілкою 15-метрового циферблата служить силует журавля, а цифрами - 12 стільців, розташованих по колу.

Джерело фото: gk-bank Джерело фото: gk-bank.livejournal.com.

Нещодавно в парку спорудили 35-метрову стіну-мозаїку з портретами Тараса Шевченка, Богдана Хмельницького, Василя Симоненка, відомих людей краю і близько 4 тисяч простих городян. Якщо відійти від стіни трохи далі, то можна побачити, як з посмішок зображених людей складеться патріотична фраза «МИ - Черкаси!» На зиму фотографії з FaceWall переїжджають на зберігання в місцевий музей.

Замкова гора, або Пагорб Слави

На Пагорбі Слави у Черкасах височить пам'ятник Батьківщині-Матері . Тут проводяться міські меморіальні заходи. Пам'ятник знаходиться на місці давньоруського городища, основою якого була Черкаська фортеця. Нині це місце поховання більш ніж 3500 воїнів, які захищали Черкаси в 1942-43 роках. На вершину пагорба екскурсанти піднімаються по спеціальним гранітних сходах, і звідси відкривається прекрасна панорама на «Долину Троянд».

Джерело фото: ukraina-hotel Джерело фото: ukraina-hotel.org.

будинок Цибульських

Шанувальникам творчості Тараса Шевченка буде чим зайнятися в Черкасах. відвідайте будинок Цибульських , Він же музей Кобзаря або музей однієї книги - старовинна будівля в архітектурному ансамблі міста. Воно побудоване в 1852 році, а в 1859 році саме тут, в будинку своїх друзів братів Цибульських, відбував досудове слідство 26-річний Тарас Шевченко. Сам музей сьогодні популярний завдяки величезній кількості книг українського генія. Тут зберігається і перше видання Кобзаря 1840 року.

Джерело фото: ru Джерело фото: ru.wikipedia.org.

Гіперболоїд інженера Шухова

На водоканалі Черкас збереглося унікальна споруда - водонапірна гіперболоїдна вежа висотою 36 метрів, побудована видатним інженером Шуховим в 1914 році. Ажурна споруда зі сталевих конструкцій часто порівнюють з французькою Ейфелевою вежею, всього подібних веж в світі збереглося 13.

Черкаський раритет вже не використовується для підйому води, це пам'ятник архітектури, зазначений у багатьох путівниках.

Джерело фото: v4asno Джерело фото: v4asno.com.

Пам'ятник самогонному апарату

Виявляється, можна увічнити в пам'ятнику навіть самогонний апарат ! І тоді він буде важити 400 кілограмів при висоті приблизно 2 метри. На творіння скульптора Миколи Петренка, варто подивитися. Основна в композиції фігура - вусатий українець з кухлем. Поруч - скульптура кота, що підкреслює сімейний уклад. За ними - сам апарат. Але встановити своє творіння в місті скульптору не вдалося - не дозволила місцева влада. І хоча на скульптурі напис «Пий, але не впивайся», чиновники порахували, що пам'ятник стимулює пияцтво ... Ця суперечка не закінчено, і тому пам'ятник стоїть не на вулиці, а в приміщенні ресторану «Росава». Тут він виконує роль фонтану, а замість води використовується горілка ...

Джерело фото: ua-travelling.com.

Будинок Щербини, або Палац щастя

Одна з архітектурних пам'яток, які обов'язково варто подивитися в Черкасах, - будівля Палацу одружень. старовинний особняк інженера Щербини був побудований в 1892 році. Він прикрашений ажурними арками і спеціальною декоративною колонадою. Завдяки сучасній системі підсвічування, ввечері черкаський Палац щастя виглядає дуже привабливо. Приходьте подивитися - і переконайтеся самі!

Джерело фото: sputnik Джерело фото: sputnik.ck.ua.

Свято-Михайлівський собор

Неможливо пройти повз і не заглянути в один з православних храмів Черкас - Свято-Михайлівський кафедральний собор . Він побудований в наш час, і зараз 78-метровий храм вважається найвищим в Україні. Його розміри вражають: довжина 58 метрів, ширина - 53. За словами будівельників собору, їм вдалося, за всіма канонами церковної архітектури зробити храм вище Софії Київської, а всього в ньому може вміститися до 12 тисяч прихожан.

Джерело фото: kropyva Джерело фото: kropyva.ck.ua.

Буддистський храм військових мистецтв «Білий Лотос»

У Черкасах знаходиться єдиний в Європі буддистський храм «Білий Лотос» , Прообразом якого став храм в Лаосі. В архівних документах є запис про таємниче камені, який знайшли на острові озера в Черкасах. На камені був зображений Будда ... Сьогодні ця знахідка - одна з визначних пам'яток храму.

На вході в келії - фігури воїнів, привезені з Тибету.

Буддистський храм в Черкасах - місце вивчення бойових мистецтв і проведення чайних церемоній. Такі церемонії, а крім них і весільні, можна побачити у вихідні дні.

Джерело фото: times Джерело фото: times.kiev.ua.

Черкаський обласний художній музей

експонати Черкаського художнього музею змушують думати про вічне і вчать цінувати прекрасне.

Ікони 17-19 століть, картини епохи Відродження, портрети - все це є сусідами з картинами відомого українського художника Нарбута.

Сьогодні обласний художній музей з постійними виставками черкаських художників став одним із центрів культури Черкас.

Куди піти з дитиною в Черкасах

У Черкасах знайдуться місця, де можна провести час з дітьми цікаво і корисно, при цьому і дорослі залишаться задоволені.

За теплими емоціями - в котокафе

Кафе, де можна випити чаю в компанії котів і пограти з ними, користується популярністю і серед дорослих, і серед дітей. Адже багато хто визнає, що спілкування з цими пухнастими і ласкавими тваринами заспокоює нерви, і навіть позбавляє від стресу і депресії. Але не всі можуть завести вдома кішку, а якщо дитині дуже хочеться погладити її - тоді вам в кет-кафе.

Тутешні вихованці доглянуті, щеплені від хвороб. Раніше вони жили в притулку для тварин, а в новому будинку у них є всі умови для котячого комфорту: і затишні місця, де вони сплять, і котячі іграшки. Мугикаючи звикли до уваги і раді відвідувачам. Плата - за годину спілкування з котами - 50 грн, в цю ціну входить також кава (чий) і тістечка.

Джерело фото: in Джерело фото: in.ck.ua.

Ігровий центр «Країна свят»

У вихідний день подарувати дитині море розваг можна в черкаському ігровому центрі «Країна свят». Тут безліч дитячих ігрових атракціонів, різні гірки, батути, каруселі, лабіринти, водні атракціони. Дітям також пропонуються розвиваючі ігри, організована і підготовка до школи з педагогами. Якщо захочете весело відзначити дитяче свято, для вас організують ігрову розважальну програму.

Цікавим і корисним для дитини стане відвідування інтерактивної кімнати «Гранд Маркет»: тут він дізнається, як працює супермаркет, як товари потрапляють на полиці, як правильно їх вибирати і раціонально витрачати гроші.

Джерело фото: in Джерело фото: in.ck.ua.

Кафе-клуб «Мармелад»

Ще одне містечко в Черкасах, де можна відмінно відзначити день народження дитини або прекрасно відпочити всією сім'єю, - це кафе-клуб «Мармелад». Організатори запевняють, що їхні страви люблять казкові герої - Супермен, Лунтик, Попелюшка і інші.

Тут прекрасна ігрова кімната, проводяться клубні програми з анімацією, дискотекою, аква-гримом, караоке, а також майстер-класи з виготовлення солодощів. Про програми можна дізнатися заздалегідь на сайті кафе.

Джерело фото: marmeladclub Джерело фото: marmeladclub.com

Черкаський зоопарк

Подивитися на представників дикої фауни діти зможуть в черкаському зоопарку . На території близько 4 гектарів мешкає безліч видів тварин, рептилій і птахів. Нещодавно в зоопарку завершили реконструкцію, відкрили нову експозицію «Хижі птахи України», а на початку року з'явилася експозиція «Рисі і леопарди».

У зоопарку також можна подивитися на крокодилів, ведмедів, вовків і інших мешканців лісів, степів, річок. Зоопарк відкритий цілий рік. Вартість квитків: 20 грн дитячий і 40 грн дорослий, діти до 3 років - безкоштовно.

Джерело фото: restplace Джерело фото: restplace.com.ua.

Обласний краєзнавчий музей в Черкасах

Якщо ви прикидаєте, куди сходити з дітьми в Черкасах на пізнавальну екскурсію, відвідайте Обласний краєзнавчий музей . Майже віковий досвід музейної справи - це понад 106 тисяч цінних експонатів. Особливо цікава колекція козацької зброї і речей, в тому числі тут зберігаються справжні двері від козацького куреня із зображенням козака Мамая. У музеї ви дізнаєтеся про історію краю, його традиціях, побачите унікальні пам'ятки археології та етнографії. Тут дійсно є що подивитися. Можна навіть побачити справжній скелет мамонта.

Джерело фото: provce Джерело фото: provce.ck.ua.

Унікальною є і зоологічна колекція: тут експонуються близько 4 тисяч пташиних яєць - кладки 138 видів птахів, що мешкають, в Україні.

Дитячий парк «Казка»

У Черкасах є спеціальний парк відпочинку для дітей «Казка» , Стилізований під замок-фортеця. За його стінами - безліч ігрових і спортивних майданчиків, гірок, атракціонів і для малюків, і для тих, хто постарше. Відвідувачів парку зустрічають скульптури казкових персонажів.

Мами з колясками можуть відпочити на лавочках серед зелені, яскравих клумб і альпійських гірок.

Джерело фото: rada Джерело фото: rada.cherkasy.ua.

Куди піти з дівчиною в Черкасах

Тепер приступимо до огляду романтичних місць для двох, і в Черкасах, повірте, можна влаштувати ідеальну прогулянку, виходячи з інтересів вашої обраниці.

Світломузичний фонтан в Черкасах

Чарівну супутницю можна повести до гідного її чарівному світломузичний фонтану на бульварі Шевченка. Сьогодні світломузичний фонтан у центрі Черкас - одне з найбільш затишних і пам'ятних місць міста. Звучить приємна класична музика, і фонтан переливається всіма кольорами веселки. Прекрасна розслаблююча картина, від неї важко відірвати погляд!

Світломузичний фонтан приносить і практичну користь: монети, які кидають в воду глядачі, збирають працівники спеціального комунального підприємства, що обслуговує фонтан. Уже вдалося зібрати гроші на кілька акордеонів для місцевої музичної школи.

Джерело фото: polymir Джерело фото: polymir.com.ua.

Набережна і пірс річпорту

У всіх містах, де тече величний Дніпро, не доводиться довго думати, куди відправитися на романтичну прогулянку з дівчиною. Звичайно ж, на набережну і на пірс річкового порту! Дніпро прекрасний і в тиху погоду, і у вітряну, коли шумлять хвилі і гулко б'ються об парапет. Можна стояти біля причалу і проводжати поглядом катери, милуватися прогулянковими кораблями, які нехай не так часто, але заходять в порт. А можна самим прогулятися на катері.

Джерело фото: vladzharin Джерело фото: vladzharin.livejournal.com.

Прогулянка на яхті

Якщо ви все ще думаєте, куди піти з дівчиною в Черкасах, ми підкажемо вам ще один спосіб чудово провести час - це прогулянка на яхті. Ваша обраниця обов'язково оцінить таку пропозицію! Погодьтеся, атмосфера підходить для ідеального побачення.

У Черкасах пропонують кілька видів прогулянок на яхті. Один з варіантів - романтична фотосесія в стилі ретро, також пропонуються оглядові прогулянки, прогулянки по заповідних місцях з купанням в чистій воді і відпочинком в заміському готелі.

Оренда яхти обійдеться від 300 грн на годину.

Джерело фото: pinterest Джерело фото: pinterest.com.

Покататися на конях

Не менш романтичною і такою, що запам'ятовується стане і прогулянка з дівчиною на конях. У Черкасах є кінно-спортивні клуби та приватні фірми, які пропонують такі послуги. Ви зможете прокотитися по околицях і в ліс, отримати незабутні враження. І адже так приємно просто погладити коня, доторкнутися до її шовковистою гриви - в наше століття машин ми не так часто бачимо цих красивих, благородних і розумних тварин.

Джерело фото: поні-клуб «Кентаврік» м Джерело фото: поні-клуб «Кентаврік» м.Черкаси в ВК.

Ресторан «Диліжанс»

Хочете відправитися удвох в подорож у часі? Допоможе паб-ресторан «Диліжанс». Ви потрапите в атмосферу старовинних американських вестернів, розглядаючи чорно-білі фото на стінах із зображенням прерій, дивовижні предмети з минулого на дерев'яних полицях, художній розпис стін. Доповнює атмосферу жива музика, прекрасна кухня, безліч сортів пива різних країн і напій ковбоїв - віскі.

Джерело фото: eatme Джерело фото: eatme.ua.

Якщо ви ще не були в Черкасах, не варто залишати без уваги це прекрасне місто. Відвідайте його, і вам обов'язково захочеться познайомитися з ним ближче!

Якщо стаття сподобалася, розкажіть друзям :)

Новости