Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шарм-ель-Шейх або Хургада: який курорт в Єгипті вибрати?

  1. Переліт і віза
  2. Кораловий риф
  3. Погодні умови
  4. готельна база
  5. пам'ятки
  6. підсумки
  7. Вас також зацікавить:

Якщо ви відправляєтеся до Єгипту, то перше питання, яке у вас виникне: який курорт вибрати? По-справжньому популярних курорту в Єгипті тільки два - Шарм-ель-Шейх і Хургада, але чим вони відрізняються складно сказати однозначно. У цій статті ми розглянемо всі аспекти відпочинку на обох курортах та розповімо про своє фаворита.

Переліт і віза

Переліт і віза

Хургада

Вильоти в Хургаду здійснюються з 2 х міст: Києва і Львова. Дорога займає приблизно 3-3,5 години. Після прибуття в аеропорту необхідно поставити візу, яка обійдеться вам в 25 $

Шарм ель шейх

Вильоти в Шарм-ель-Шейх здійснюються з усіх великих міст України, з Одеси в тому числі. Переліт займає 3-3,5 години. На візі можна заощадити, якщо ви не плануєте виїжджати на екскурсії за Синайський півострів. В аеропорту ставлять штамп "Sinai only" і ви можете вільно перебувати на території Синайського півострова до 15 днів.

Кораловий риф

Кораловий риф

Хургада

Практично у всіх готелів Хургади піщаний і пологий вхід в море, що ідеально для відпочинку з маленькими дітьми. Кораловий риф біля готелів знайти складно, тому доведеться брати виїзні екскурсії або відпливати на човні і пірнати з інструктором. Але за красою він ні чим не відрізняється від інших курортів на Червоному морі.

Шарм ель шейх

Тут все протилежно навпаки, велика кількість готелів зі своїм кораловим рифом і невелика кількість готелів з піщаним входом в морі. Але при цьому помітна економія на екскурсіях до заповідників. А для великих любителів підводного світу, зовсім недалеко від Шарм-ель-Шейха розташований національний заповідник Рас-Мохаммед, красивий незайманий куточок природи.

Погодні умови

Погодні умови

Хургада

У Хургаді, як і в усьому Єгипті, тропічний пустельний клімат. З дуже жарким літом, середня температура в червні-серпні +32 градуси, і прохолодною зимою - 16-17 градусів тепла. У Хургаді можуть бути сильні вітри, що приємно для відпочинку влітку, так як тут не так спекотно, але в зимовий час це істотно зіпсує відпочинок.

Шарм ель шейх

Цей курорт знаходиться в тій же кліматичній смузі, але є суттєва відмінність від Хургади - це гори. Гори захищають Шарм-ель-Шейх від сильних вітрів і негоди. Тому взимку тут відпочивати комфортно навіть з маленькими дітьми. Так як вибравши безвітряну бухту, можна зовсім забути, що взимку в Єгипті бувають сильні, холодні вітри. Але це недолік влітку, так як тут набагато спекотніше, ніж у Хургаді. Але ще варто відзначити, що в цілому в Єгипті сухий клімат, тому спека тут переноситься легше, ніж на Середземному узбережжі Туреччини.

готельна база

готельна база

Хургада

Так як Хургада старіший курорт, більшість готелів, які розташовані на першій лінії вже втомлені і вимагають реновації, а нові готелі, які з'явилися зовсім недавно, змушені будуватися на другій лінії. До того ж слід зазначити, що готелів класу Lux тут практично немає.

Шарм ель шейх

Якщо говорити про готельної базі, то Шарм-ель-Шейх побудований пізніше і спочатку був орієнтований на заможних туристів, тому більшість готелів 5 зірок розташовані на березі моря. І за рідкісним винятком поганої якості. У Шарм-ель-Шейху розташовані готелі таких світових ланцюжків, як Hilton, Movenpick, Marriott, Four Seasons, а також відома турецька мережа Rixos.

пам'ятки

пам'ятки

Хургада

Всупереч поширеному міфу з Хургади і Шарм-ель-Шейха добиратися до пірамід Гізи приблизно однаково близько 5,5-6 годин. Різниця становить лише 30 км. Але з Хургади значно ближче добиратися до Луксора. Так як цей курорт трохи старше, тут добре розвинена інфраструктура, і хоча пам'ятників архітектури тут не багато, все ж можна знайти розвагу собі до душі - відвідати акваріум, дельфінарій, дискотеки і ресторани на променаді Нью Марина. Тим, хто хоче подивитися підводний світ може відвідати "єгипетську Венецію" Ель-Гуну або незайманий куточок Червоного Моря - Марсала Алам.

Шарм ель шейх

Не дивлячись на те, що Шарм-ель-Шейх побудований пізніше, ніж Хургада, тут безліч цікавого. Наприклад, багатьом відома, тусовочна вулиця Сохо Сквер, де знаходиться безліч магазинів, ресторанів, співаючий фонтан, каток і дискотеки. Крім цього тут є район Старе місто, де можна пройтися по ринку і поїсти смачні морепродукти. Якщо говорити про екскурсії, то тут можна піднятися на Гору Мойсея, де за переказами, він отримав скрижалі від Бога. А біля підніжжя гір знаходиться церква св. Катерини. Також зручно з Шарм-ель-Шейха добиратися до Ізраїлю і Йорданії, дві цих країни навіть можна відвідати за раз в одному дводенному турі.

підсумки

Обидва курорту заслуговують на увагу і сподобаються туристам. За рахунок польотної програми з Києва Хургада виходить дешевше Шарм-ель-Шейха з Одеси, але при цьому вам не доводиться додатково витрачатися на дорогу до столиці і назад. Всерйоз Хургаду можна розглядати, лише влітку, так як погода там менш спекотна, а ось для зими кращим варіантом буде Шарм-ель-Шейх через захищеності від вітрів. На наш погляд у Шарм-ель-Шейха все ж достоїнств більше, ніж недоліків і більшість наших туристів з нами згодні. Але якщо для вас принципово відвідування Луксора, Ель-Гуни або Марса Алам, то віддайте перевагу Хургаді, а ми завжди допоможемо з вибором хорошого готелю.

Вас також зацікавить:

Швидкий пошук цін на тури в усіх напрямках →

Новости