Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Озера, цілющі джерела і місця сили: Де відпочити, не виїжджаючи далеко від Запоріжжя

Щоб відпочити і побачити щось нове і незвичайне, не обов'язково їхати далеко. журналісти Depo.Запорожье дізналися, куди городяни можуть вибратися на відпочинок в межах 100 кілометрів від міста.

Натальївський кар'єр - 10 км

Гранітний кар'єр, розташований поблизу села Наталівка, - популярне місце відпочинку. Тут красиво, дійсно чиста вода і сюди досить просто доїхати - село розташоване недалеко від міста.

Як дістатися: Наталівка розташована в 10 кілометрах від Запоріжжя. Туди регулярно їздять маршрутки, які від'їжджали від зупинки "Базарна". Також доїхати можна на власному автомобілі або таксі. Чимало людей, які люблять активний відпочинок, добираються до кар'єра на велосипедах.

Переваги: близько до міста; чиста і прозора вода; мальовничі пейзажі; можна пострибати зі скель.

Недоліки: водойму невеликий за розміром, і в вихідні або святкові дні місця тут займають з самого ранку. Варто пам'ятати, що це все-таки кар'єр, і його глибина сягає 80 метрів. Вода прогрівається тільки в верхньому шарі, у зв'язку з чим у відпочиваючих нерідко трапляються судоми.

Панське озеро - 15 км

Озеро "Блакитний крові», «Блакитне озеро", "Панське озеро", "Купель Катерини II" - все це назви одного й того ж місця. Біля села Григорівка, яке розташоване в 15 кілометрах від Запоріжжя, знаходиться велика, викладена камінням та іконами, купальня. А навколо - мальовничий ліс з віковими деревами. Загадкове, оповите легендами, місце користується чималою популярністю у запорожців. Кажуть, що вода в озері лікує хвороби.

Як дістатися: найпростіше до озера доїхати на автомобілі - для цього необхідно рухатися по трасі в напрямку Василівки до села Григорівка і повернути праворуч перед мостом на річці Конка. Далі близько кілометра по лісі. Також доїхати можна на автобусі, якщо попросити водія зупинити біля мосту.

Переваги: озеро з чистою джерельною водою - кажуть, що вона лікує хвороби. Поблизу є джерела, в яких можна набрати води.

Недоліки: це не найкраще місце для довгого купання - температура води в будь-який час року близько 15 ° С, це досить холодно. Невелика площа як озера, так і місця для відпочинку навколо. У свята може бути занадто людно.

Розумівка та Канівське - 20 км

Мальовничі села на березі Дніпра, в які можна дістатися буквально за півгодини. Тут можна знайти відпочинок на будь-який смак: орендувати будиночки або зупинитися з наметом на одному з численних диких пляжів.

Як дістатися: автобуси в Розумівку і Канівське відправляються з зупинки "Універсам", що знаходиться в Хортицькому районі. Також доїхати можна на власному автомобілі по трасі Т-0806.

Переваги: чудове місце для риболовлі, багато місця, можна розташуватися трохи віддалік від інших компаній. Є бази відпочинку, на якій можна орендувати будиночок.

Недоліки: в лісах багато комарів, тому варто взяти з собою засоби від комах.

Садиба Попова - 40 км

Старовинна садиба в Запорізькій області цікавить не тільки істориків, а й тих запорожців, які люблять загадкові історичні пам'ятники. Даний замок оповитий багатьма легендами та історіями - екскурсоводи із задоволенням поділяться ними з усіма бажаючими.

Як дістатися: садиба розташована в селі Василівка в 40 кілометрах від Запоріжжя. По дорозі до замку розташовані численні знаки, так що знайти його неважко. На автомобілі від в'їзду в Василівку їхати близько п'яти хвилин, пішки від автовокзалу - близько 20 хвилин.

Переваги: дешевий вхід (близько 30 гривень, є знижки пенсіонерам, студентам і дітям). У 2015 році в комплексі виявили підземелля, тепер по ньому також проводяться екскурсії.

Недоліки: замок вже давно знаходиться в кілька занедбаному стані - на його відновлення не вистачає фінансування, тому відвідувачі можуть бути розчаровані. Зайти в музей і на територію можна тільки до 17:00, потім комплекс закривають.

Село Терпіння - 90 км
Біля села Терпіння розташовані штучні купальні, споруджені на лікувальних джерелах. До того ж, тут є ще один цікавий об'єкт - 450-річний дуб.

Як дістатися: необхідно їхати на автомобілі або громадському транспортом в Мелітополь і вийти біля села Терпіння. Покажчики є на трасі.

Переваги: багато цікавих об'єктів в одному місці. Місце не дуже популярне, тому тут рідко буває людно.

Недоліки: їхати все ж досить далеко, є ближчі альтернативи.

Заповідник Кам'яні могили - 100 км

Кам'яні могили - це безліч величезних каменів, які мальовничій горою лежать посеред степу і багатовікових скіфських баб. Дане місце має славою магічного - кажуть, що тут живе велика сила.

Як дістатися: щоб доїхати до заповідника, необхідно рухатися в напрямку Мелітополя до села Мирне. Між Запоріжжям і Мелітополем часто ходять автобуси, можна попросити зупинитися - водії добре знають це місце.

Переваги: багато місця і цікавих об'єктів; недалеко йти до магазинів і кафе.

Недоліки: величезні камені можуть бути небезпечні, особливо для маленьких дітей.

фото - wikimapia.org , lila.zp.ua , zovnish.com , Віталій Басик .

Новости