Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новий рік на Уралі. Куди поїхати на новорічні канікули?

  1. льодові містечка
  2. Музеї та населені пункти
  3. природні пам'ятки

Святкові новорічні вихідні в цьому році триватимуть до 11 січня. І поки значна частина країни займається банальним пияцтвом перед розсудливими людьми постає питання, як провести ці дні цікаво і з користю. Найкраще, звичайно, розширити свої горизонти, набратися нових позитивних вражень, з'їздивши в красиве і цікаве місце. При цьому через зимового холоду і снігу вибрати відповідне місце куди складніше, ніж влітку.

При цьому через зимового холоду і снігу вибрати відповідне місце куди складніше, ніж влітку

Спробуємо підказати вам кілька ідей для поїздок на новорічні свята. Але перш обмовлю, що не буду займатися рекламою комерційних організацій. У цьому огляді ви не знайдете списки горнолижек, котеджів і іншого популярного на Новий рік. Для цього існують тисячі комерційних сайтів.

Ну що ж, почнемо.

льодові містечка

Яка ж зима без ялинки і льодових містечок? Гірки та льодові скульптури можна зустріти в більшості уральських міст, але найбільш красиві вони в обласних центрах. У новорічні канікули варто оцінити цю льодову красу. Особливо цікавими є льодові містечка в Пермі, Єкатеринбурзі, Челябінську.

Музеї та населені пункти

Зима - хороший час для поїздок по населеним пунктам Уралу, знайомства з їх пам'ятками і відвідування музеїв. Більшість музеїв працює практично всі свята. Заслуговують відвідування численні музеї Єкатеринбурга, Челябінська, Пермі та інших уральських обласних центрів.

У Свердловській області варто з'їздити в Невьянск, побувавши в знаменитій Невьянском вежі , в музей-заповідник дерев'яного зодчества в Нижній Сінячіхе , в музей історії хліборобства і побуту селян в Коптелово .

У Пермському краї туристів чекають в архітектурно-етнографічному музеї «Хохловка» , в етнографічному парку історії річки Чусовой , в містах Солікамск , Чердинь , Кунгур та інших населених пунктах.

У Зауралля найбільш цікаві для туристів Тобольськ з довколишніх туркомплексом Абалак , а також Ялуторовськ з Ялуторовська острогом .

природні пам'ятки

Які новорічні свята без прогулянок по природі? Але, щоб не загрузнути в сніжній цілині, в цей час краще їхати або в популярні серед туристів місця (щоб були натоптаних стежки), або в природні та національні парки.

На Південному Уралі варто відвідати Таганай або Іремель з засніженими горами, Зюраткуль з обледенілих фонтаном . При цьому в разі ночівлі на турбазі потрібно заздалегідь забронювати місця, оскільки після прибуття на місце вільних місць може просто не виявитися.

На Середньому Уралі заслуговують відвідування природні парки «Оленячі струмки» , «Бажовской місця», «Річка Чусова» . Можна прогулятися на чортове городище або Петрогр , До яких ніколи не заметені народні стежки. Або пройтися по замерзлій Исети в Кам'янсько-Уральському , Де види чудових скель (в тому числі кам'яних воріт - візитної картки Каменська-Уральського) запам'ятаються надовго.

У Пермському краї можна відвідати Усьвінскіе Стовпи , кам'яне місто або з'їздити в гості до Вішерський кам'яним велетням ( Полюдов камінь (Полюд) , Ветлан , Помяненний камінь ).

У Пермському краї можна відвідати   Усьвінскіе Стовпи   ,   кам'яне місто   або з'їздити в гості до   Вішерський кам'яним велетням   (   Полюдов камінь (Полюд)   ,   Ветлан   ,   Помяненний камінь   )

Любителі урбантріпа можуть відвідати Дідінскій тунель або кар'єр Стара Лінза поблизу Єкатеринбурга.

Також зима - прекрасна пора для відвідування уральських печер. Любителів організованих екскурсій чекають в Кунгурской крижаній печері . А ті, кому ближче справжня природа, можуть відвідати численні печери Пермського краю або Башкирії. До речі, деякі печери доступні для відвідування тільки взимку. Наприклад, прекрасна печера Сказ в Челябінській області.

Цікавих подорожей в новому році!
Ваш UraloVed.ru

Дивіться також:

10 місць для відпочинку на Уралі взимку

Пожертвувати 100 рублів «Ураловеду»

Поділіться з друзями!

Новости