Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Най-най папуги

  1. Гіацинтовий ара
  2. какапо
  3. Дятловим папужка Шлегеля
  4. Жако, або сірий папуга
  5. хвилясті папужки
  6. чорний какаду
  7. Кеа
  8. Синьо-жовтий ара

Ці дивовижні яскраво пофарбовані птахи з сильним і коротким гачкуватим дзьобом мешкають в тропічних лісах Америки, Австралії і, звичайно ж, Африки. Оперення папуг радує око поєднанням самих різних яскравих кольорів. Міцний гачкуватий дзьоб дозволяє папузі легко «розгризати» тверді насіння і плоди, якими вони і харчуються. Великим представникам під силу впоратися з самим міцним і неподатливим горіхом.

Великим представникам під силу впоратися з самим міцним і неподатливим горіхом

Крім цього вони використовують свій потужний дзьоб і для лазіння по гілках дерев - це як би їх третя нога. Спілкуються між собою папуги, видаючи як гучні і різкі звуки, так і ніжні щебечущие. А живуть в неволі (окремі види) легко можуть наслідувати людську мову. Завдяки своїм розумовим здібностям і незвичайного виду вони по праву завоювали серця багатьох людей. Це одні з найбільш впізнаваних птахів, але в той же час всі вони такі різні.

Гіацинтовий ара

Гіацинтовий ара (лат. Anodorhynchus hyacinthinus) - найбільший (довгий) папуга. Мешкає в пальмових гаях, болотистих місцевостях і лісах Болівії, Парагваї і Бразилії (на заході, північному сході і в центрі). Довжина цього представника папугових (лат. Psittacidae) - близько 80-98 см.

Крім цього гіацинтовий ара вважається і найдорожчим папугою. Особливо цінними є папуги, виведені в неволі. Пташеня гіацинтового ара може коштувати близько 205-380 тисяч рублів. У Британії, наприклад, за статевозрілу пару цих папуг готові заплатити близько 1-2 мільйона рублів.

какапо

какапо

какапо (лат. Strigops habroptilus) - нічний не літають папуга і найважчий папуга серед свого загону. Важить він в 3-4 рази більше за інших своїх побратимів. Його маса тіла - близько 3-4 кг. Цілком ймовірно, що через такого великого ваги папуги какапо вважають за краще пересуватися по землі, а не літати в небі. Можливо, какапо є також одним з найдавніших представників пернатих з нині живих на Землі.

Дятловим папужка Шлегеля

Дятловим папужка Шлегеля

Дятловим папужка Шлегеля (лат. Micropsitta geelvinkiana) - найменший папужка. Мешкає в субтропічних і тропічних вологих лісах Нової Гвінеї і острова Нумфор. Довжина тіла Дятлова папужки всього - 9 см, а важить він від 13 до 17 м Знаходиться під загрозою повного зникнення через втрати місця існування.

Жако, або сірий папуга

Жако, або сірий папуга (лат. Psittacus erithacus) - єдиний в своєму роді. Найвідоміший «балакун» серед всіх папуг і взагалі серед всіх пернатих. Жако прекрасно запам'ятовує і відтворює дуже велика кількість слів, точно передає інтонації голосу, йому «по плечу» будь-які звуки і мелодії.

Крім цього, жако вважається найрозумнішою птахом, що живе серед людей. Жако на прізвисько Алекс (1976-2007 р.р.) потрапив в Книгу рекордів Гіннеса. Завдяки тривалим тренуванням він знав більше 400 слів, говорив на кількох мови, умів будувати речення і мав неабиякі математичні здібності та ін.

хвилясті папужки

хвилясті папужки

хвилясті папужки (лат. Melopsittacus undulatus) - найшвидші серед всіх папуг. Ці маленькі і смішні пташки здатні розвивати неймовірну для свого розміру (17-19,8 см) швидкість - 120 км / год. Але з такою швидкістю довго летіти вони не можуть. Користуються нею рідко - тільки вчасно пошуків їжі. Політ хвилястих папужок дуже схожий на політ ластівок.

чорний какаду

чорний какаду

чорний какаду (лат. Probosciger aterrimus) - володар найбільшого дзьоба. Це досить великий папуга (70-80 см в довжину, маса - 500-1000 г) в поєднанні з дзьобом, довжина якого від 8 до 10 см, має значний вид. Таким дзьобом какаду легко може перекусити 5-міліметровий прут. Тому з такою пташкою слід дотримуватися особливої ​​обережності, так як вона може легко перекусити ваш палець. У самців дзьоб крупніше, ніж у самок.

Кеа

Кеа (лат. Nestor notabilis) - всеїдні папуги, крім рослинної їжі можуть харчуватися дрібними пернатими, комахами та їх личинками, падлом і черв'яками. Дуже любить квітковий нектар. У зимовий період можуть харчуватися полеглими вівцями. Відомі випадки, коли ці папуги нападали і на живих овець.

Фермери прозвали таких папуг «вбивцями овець». Зазвичай такі напади здійснюють 1-2 старі птиці зі зграї, інші тільки користуються готової здобиччю. Крім того, Кеа - найбільш високогірний літаючий папуга. Він може підніматися на висоту до 1,5 тисячі метрів над рівнем моря. Для порівняння, інші папуги рідко піднімаються вище 1 тисячі метрів.

Синьо-жовтий ара

Синьо-жовтий ара

Синьо-жовтий ара (лат. Ara ararauna) - сама довгоживуча птах планети. Як і какаду, ара може прожити від 50 до 80 років. Відомі випадки, коли ара доживали і до 100 років. Володар пронизливого і різкого голосу (розноситься на далекі відстані), що створює незручності його змісту.

Здавалося б, люди знають про папуг все, однак не проходить і року, як ми дізнаємося про них що-небудь новеньке.

Новости