Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курорти Егейського узбережжя: як вибрати свій?

  1. Фетхіє
  2. Готелі в Фетхіє, які ми рекомендуємо:
  3. Мармарис
  4. Готелі Мармаріса, які ми рекомендуємо:
  5. Кушадаси
  6. Готелі в Кушадаси, які ми рекомендуємо:
  7. Бодрум
  8. Готелі в Бодрумі, які ми рекомендуємо:

В кінці травня мені пощастило відвідати нове для себе напрямок, куди я дуже давно збиралася, а саме - Егейське узбережжя Туреччини. Я ретельно вивчала головні його курорти - Фетхіє, Кушадаси, Мармарис і Бодрум, і хочу з вами поділитися корисною інформацією з приводу того, куди, кому і навіщо варто їхати на відпочинок в ці красиві місця!

Бодрум,

Егейське узбережжя Туреччини дуже відрізняється від Анталійського, до якого вже звикли наші туристи.

  1. В першу чергу, це зовсім інший клімат, тут він набагато суші, тому в жаркі літні місяці тут відпочивати набагато комфортніше. У липні і серпні температура повітря тримається в районі 30 градусів, а вода прогрівається до 24-25, з моря завжди дме легкий освіжаючий бриз.
  2. Основний контингент відпочиваючих тут - європейці, російськомовних туристів тут ще зовсім мало, втім, як і персоналу в готелях. Тому мінімальне знання англійської мови вітається.
  3. Ну, і поза всяким сумнівом - просто шикарна екскурсійна програма на будь-який смак, і при цьому без тривалих переїздів, приємно доповнює відпочинок туристів.

Ну, і поза всяким сумнівом - просто шикарна екскурсійна програма на будь-який смак, і при цьому без тривалих переїздів, приємно доповнює відпочинок туристів

І трохи інформації з приводу самих курортів.

Фетхіє

Фетхіє

Мабуть, самий мальовничий курорт узбережжя, дивно чистий і відокремлений. Умовно поділяється на 2 частини - безпосередньо сам Фетхіє і невелике селище Олюденіз, з неймовірної краси бухтою, яка є практично символом цього регіону. Її облюбували любителі параглайдингу - це польоти на крилі-параплані, як з інструктором, так і без. Так що любителям активного відпочинку заряд адреналіну забезпечений!

Так що любителям активного відпочинку заряд адреналіну забезпечений

Пляжі тут здебільшого піщані, не надто широкі. І в цілому курорт підійде для спокійного сімейного відпочинку, відпочинку парам і літнім людям. Молоді, якій потрібна активне нічне життя, бари і дискотеки, швидше за все, буде нудно. Тільки якщо політ на параплані не є обов'язковим пунктом програми їх відпочинку.

Готелі в Фетхіє, які ми рекомендуємо:

Liberty Hotels Lykia 5 * для відпочинку з дітьми

Sentido Lykia Resort & SPA 5 * для відпочинку без дітей (готель приймає гостей від 16 років)

Majesty Club Tuana Park 5 * - універсальний готель для всіх категорій туристів.

Мармарис

Мармарис

Якщо ви живете за принципом "Веселощів багато не буває" тоді вам варто відвідати турецьку Ібіцу - місто Мармарис. Це місто дуже європейський, розташований в красивій бухті. Багато готелів тут пропонують харчування "сніданок і вечеря" і ціна їх досить демократична - такий варіант підійде для молоді і тих, кому готель потрібен просто для того, щоб кинути речі і переночувати. Мармарис дає море спілкування, веселощів, нових зустрічей і знайомств і повне відчуття власної молодості і енергії.

Мармарис дає море спілкування, веселощів, нових зустрічей і знайомств і повне відчуття власної молодості і енергії

Для сімейний туристів з дітьми я можу порадити звернути увагу на симпатичний передмістя ніколи не сплячого Мармаріса - Ічмелер. Цей затишний селище, з невеликими будиночками, садами, піщаними пляжами без хвиль прекрасно підійде для відпочинку з малюками. Більшість готелів, розташованих в Ічмелер, працює за системою "все включено".

Готелі Мармаріса, які ми рекомендуємо:

Green Nature Diamond Hotel 5 * в центрі Мармаріса для активних туристів.

Для сімейного відпочинку ідеальним буде готель Marti Resort 5 * в Ічмелер.

І Grand Yazici Club Marmaris Palace 5 * для всіх категорій туристів.

Кушадаси

Кушадаси

В цьому курорті (який, до слова, є одним з найстаріших в Туреччині) прекрасно поєднується все, що треба для відпочинку: шикарна екскурсійна програма без тривалих переїздів, хороші готелі будь-якої категорії, чисте море, високий рівень сервісу і відсутність суєти і натовпів людей. Його ще називають "Голубине островом" - через невеликого острова в центрі міста, на якому розташовується символ міста - фортеця. В цілому цей мальовничий і зелений курорт підійде для якісного відпочинку всіх категорій туристів, який шукають усамітнення і спокій.

Готелі в Кушадаси, які ми рекомендуємо:

Club Hotel Grand Efe 4 * - п одход для спокійного сімейного відпочинку з дітьми

Richmond Ephesus Resort 5 * - з хорошим харчуванням і розвиненою інфраструктурою для дітей

Sealight Resort Hotel 5 * - для всіх категорій туристів

Majesty Club Kustur 5 * - р екомендуем для сімейного відпочинку і любителів активного життя.

Бодрум

Бодрум

Місто, який просто вразив мене тим, наскільки він схожий на решту всієї Туреччини. Тут, як ніде, відчувається вплив Греції - білі двоповерхові будинки, розташовані на схилах - ця панорама надовго залишається в пам'яті. При виборі готелю треба уважно звертатися увага на пляж, тут можуть бути свої нюанси. Багато пляжів являють собою штучні бетонні платформи, є невеликі пляжі з насипним піском, галькові ділянки, до яких ведуть сходи або ліфт. Бодрум так само є центром нічного життя регіону, так що можна сміливо рекомендувати його для молодіжного відпочинку, особливо селище Гюмбет. Для сімейного відпочинку з дітьми краще розглядати готелі в селищі Торба - тут кращі за мірками Бодрума, пляжі. Завдяки частим вітрам цей курорт - ще й гарне місце для шанувальників серфінгу та інших водних видів спорту. Якщо правильно вибрати готель, то Бодрум можна рекомендувати абсолютно всім туристам.

Якщо правильно вибрати готель, то Бодрум можна рекомендувати абсолютно всім туристам

Готелі в Бодрумі, які ми рекомендуємо:

La Blanche Resort & Spa 5 * ідеально для сімей з дітьми,

Jasmin Beach Hotel 4 * - для молоді

Serene Beach Resort 3 * + для економічного відпочинку.

На віддалі від Бодрума рекомендуємо сімейний готель Crystal Green Bay Resort 5 *

Кращий готель відпочинку з дітьми - Vogue Hotel Bodrum 5 * .

Можливо, вас також зацікавить:

Швидкий пошук цін на тури в усіх напрямках →

Коментарі

Новости