Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди поїхати в листопаді в Україні: 32 ідеї

  1. Поїхати в гості до скіфів
  2. Відправитися за літературними знаннями
  3. Побачити першу в Україні «Битву різьбярів по дереву (різьбярів)»
  4. Пройтися з ліхтариком по центру Мукачева на День святого Мартіна
  5. Ознайомитися з традиціями виноробства в Болграді
  6. Потрапити в світ військової історії
  7. 21 листопада - на «Майдан»
  8. Дізнатися все про кінозйомках
  9. Сфотографуватися в «туалеті»
  10. До «Маскам-шоу» за настроєм
  11. Подивитися на шоколад ... в музеї
  12. У Нову Каховку за коньяком і релаксом
  13. Влаштувати пригоди львівськими барам
  14. У сонячний край на «Закарпатське божоле»
  15. Помилуватися восени водоймами під Києвом
  16. Прогулятися вуличками Чернівців
  17. Зустріти листопада біля замку-музею «Радомисль»
  18. До осінніх алеях дендропарку «Олександрія»
  19. Зробити пропозицію в Тунелі кохання
  20. Помедитувати біля Шацьких озер
  21. Погостювати в замках Львівщини
  22. Подивитися на палаци Вінницької області
  23. Побачити вузькоколійку в Колочаві
  24. За «живий» водою в Медобори
  25. Соляні шахти за спелеотерапії
  26. Підлікуватися мінеральними водами в Трускавці
  27. Похлюпатися в аквапарку
  28. Приїхати в гості до ведмедів
  29. Потрапити в дитячу країну: місто професій
  30. Стрибнути з парашутом
  31. стати спелеологом
  32. Зустріти перший сніг на Говерлі

Найхолодніший місяць осені на носі, але ми знайшли варіанти, які допоможуть вам зігрітися. З каміном, свічками, святковим гусаком, коньяком, квітами ... Відпочинок в листопаді в Україні теж може бути різноманітним. Отже, що можна встигнути за цей місяць в 2017 році?

Поїхати в гості до скіфів

На Київщині, в селі Копачів, відбудеться видовищне дійство - фестиваль кінних бойових мистецтв «Скіфи 2» , Який має статус міжнародного. Подія прийме Стародавній Київ в Князівстві «Київська Русь», відомому багатьом як парк «Київська Русь» (в 45 хвилинах від Києва). Серцем фестивалю стануть особливі змагання - це змагання кінних лучників. Вони відбудуться як у денних, так і в нічному форматі. А ще гостей чекають гонки на бойових колісницях, презентація одягу лучників, майстер-класи з бойових мистецтв, катання на конях.

Джерело фото: parkkyivrus Джерело фото: parkkyivrus.com

Коли: 4-5 листопада.

Як дістатися: з Києва в парк «Київська Русь» в Копачів можна дістатися за 45 хвилин на маршрутці від станції метро «Видубичі» (біля супермаркету «Фуршет»).

Де зупинитися: готелі поблизу дивіться по засланні .

Відправитися за літературними знаннями

Є в Україні такий музей, де знають про українську літературу все. 100 тисяч експонатів, серед яких рукописи, перші книги, прижиттєві видання українських письменників! В Національному музеї української літератури ніколи не буває нудно: тут повно тематичних вечірок. Така пізнавальна екскурсія буде вельми до речі до Дня української мови та писемності - 9 листопада. Так що відпочинок в листопаді може бути і корисним.

Джерело фото: zametkin Джерело фото: zametkin.kiev.ua.

Вартість: 20 грн для дорослих, пільги. Кожну останню середу місяця вхід безкоштовний.

Де зупинитися: в Києві багато готелів і недорогих хостелів. Загляньте сюди .

Побачити першу в Україні «Битву різьбярів по дереву (різьбярів)»

У Карпатах, на мальовничій Рахівщині, вперше проведуть змагання професійних різьбярів. В рамках свята в селищі Великий Бичків відкриють «Алею різьблення», будуть діяти ярмарок та виставка виробів з дерева, працювати майстер-класи по різьбі по дереву. Очікується участь декількох десятків кращих карпатських майстрів-різьбярів!

Джерело фото: travelcarpathians Джерело фото: travelcarpathians.com.

Коли: 9-11 листопада.

Як дістатися: зручно їхати поїздом Київ - Рахів або Львів - Рахів. З Рахова - автобусом до Великого Бичкова (їздять дуже часто). З Ужгорода та Мукачева - автобусом.

Де зупинитися: можна зупинитися в готелі в Великому Бичкові , Також досить варіантів проживання в Рахові з різними цінами і додатковими послугами.

Пройтися з ліхтариком по центру Мукачева на День святого Мартіна

11 листопада відзначається День святого Мартіна, який вважається покровителем Мукачева. У місті свято вже стало традиційним: тут влаштовують ярмарок, бенкети з угорськими стравами, вином і традиційною стравою «Мартиновський гусаком». Існує навіть прикмета - якщо в день цього святого не з'їсти гусака, то будеш голодувати весь рік. Крім колоритною ярмарки, в День святого Мартіна в Мукачеві буде діяти лицарський середньовічний містечко в центрі міста, будуть бої лицарів, танці, музика, фаєр-шоу. Увечері починається головне дійство - дитячий хід по центру міста з ліхтариками. Далі - театральна вистава, що показує найвідоміший епізод з життя святого Мартіна, коли він відрізав частину свого плаща і віддав жебракові, щоб той зігрівся. Хід з ліхтариками стартує о 18:00.

Джерело фото: uzhgorod Джерело фото: uzhgorod.in.

Коли: 11 листопада.

Як дістатися: зручно їхати поїздом з Києва або Львова. Або в Ужгород, а звідти - автобусом.

Де зупинитися: в Мукачево великий вибір готелів - на будь-який смак і гаманець, так що можна відпочити недорого.

Ознайомитися з традиціями виноробства в Болграді

В Одеській області, в місті Болград , На центральній площі вже в сьомий раз буде проводитися Bolgrad Wine Fest 2017 . На фестивалі представлять молоді домашні вина, серед них - вина Болградського району. Крім українських, на фестиваль приїдуть винороби з Молдови і Болгарії. Перед дегустаційною комісією буде непросте завдання: вибрати серед них краще червоне, рожеве і біле вино. Спробувати можна буде не тільки вина: національні закуски, такі як каурма, бринза, Мілін, домашня ковбаса теж не залишать гурманів байдужими.

Джерело фото: zaholovok Джерело фото: zaholovok.com.ua.

Коли: 11-12 листопада.

Як дістатися: з Одеси до Болграда ходять автобуси з автостанції, час в дорозі - 4 години.

Де зупинитися: оселитися можна в Одесі, варіанти проживання дивіться тут .

Потрапити в світ військової історії

Куди можна відправитися на День ракетних військ, 3 листопада? Може, нарешті, прийти в головний Музей Збройних сил України ? Цінителям зброї і військової історії тут сподобається. Можна ознайомитися зі зброєю ракетних військ. Або такими оригінальними експонатами, як турбонасос для ракети РС-18. Екскурсія буде різноманітною, адже тут купа експонатів різних епох, починаючи від скіфського періоду. До речі, знаменитий Музей ракетних військ входить до складу Музею Збройних сил України. Якраз хороший привід навідатися в Кіровоградську область.

Джерело фото: stezhkamu Джерело фото: stezhkamu.com.

Де зупинитися: з варіантами розміщення в столиці можна ознайомитися за цим посиланням . У Кіровоградській області - тут .

21 листопада - на «Майдан»

Історія України поповнилася новими датами. Багато з них трагічні, інші ж - предмет гордості нації. Одна з них - в листопаді. 21-е число - річниця Помаранчевої революції (2004 рік) і Революції гідності (2013 рік). Всі події починалися саме з «Майдану» . І це місце, де українці збираються разом, щоб згадати недавні сторінки історії.

Джерело фото: cheap-trip Джерело фото: cheap-trip.eu.

Де зупинитися: забронювати житло в Києві можна тут .

Дізнатися все про кінозйомках

Хто хоч на хвилину не мріяв опинитися на знімальному майданчику? Викупатися в світлі софітів, зануритися в світ телевізійної суєти і хоч краєм ока глянути, що ж там відбувається, по той бік екрану? І є можливість втілити це в реальність. Відправитися на кіностудію FILM.UA, де знімають популярні талант-шоу. Тим більше що 16 листопада - День телебачення, він прекрасно підійде для тематичної екскурсії.

Джерело фото: FILM Джерело фото: FILM.UA Group.

Вартість: екскурсії - 150 грн. Проводяться у вівторок, четвер, суботу та неділю з 11:00 до 16:00 за попереднім записом.

Як дістатися: найближча станція метро - «Чернігівська», далі - маршруткою № 528, 590.

Де зупинитися: якщо збираєтеся до Києва, продумайте деталі майбутньої поїздки заздалегідь. Посилання вам на допомогу.

Сфотографуватися в «туалеті»

Фотографії цього музею часто з'являються в соцмережах. І дійсно, так цікаво зробити знімок не просто зі звичайним пам'ятником, а залізти в величезний унітаз! Якщо у вас ще немає такого фото, то є привід згадати про один з найцікавіших музеїв Києва - Музей історії туалету . Адже Всесвітній день туалету - 19 листопада - не за горами. І де, як не тут, вам розкажуть про нього все.

Джерело фото: the-city Джерело фото: the-city.kiev.ua.

Вартість: відвідування для дорослих - 50 грн, для дітей, студентів - 25 грн.

Як дістатися: до станції «Кловська», далі трохи пройти пішки до бізнес-центру «Вежа № 2».

Де зупинитися: Київ чекає! Він завжди готовий запропонувати житло гостям - від скромних хостелів до елітних апартаментів .

До «Маскам-шоу» за настроєм

Зазвичай листопада поступається за кількістю яскравих подій того ж жовтня і навіть грудня. Це досить спокійний місяць, коли все набираються сил перед грудневої новорічної гармидером. Але це не привід сумувати! Можна відправитися в Одесу і влаштувати собі сеанс сміхотерапії. А де найвеселіше місце, знаєте? Спробуйте зайти в будинок клоунів . І ви неодмінно зустрінете знайоме кожному українське «Маски-шоу»!

Джерело фото: etickets Джерело фото: etickets.od.ua.

Вартість: квиток на спектакль - від 110 грн.

Де зупинитися: в Одесі багато хто хоче зняти номер у моря або ж десь в центрі міста, серед колоритних двориків. Подивіться, може, варто заселитися сюди ?

Подивитися на шоколад ... в музеї

Чого хочеться восени? Тепла, картатих пледів, кава, котиків. Кому-то віскі і коньяку. І практично всім - шоколаду, який зігріває. Українці звикли, що за шоколадом завжди радять їхати до Львова, де він став культом. Але немає, є ще й Одеса! А в ній - музей шоколаду . Тут багато оригінальних скульптур, виконаних з какао-бобів. А якщо дуже захочеться львівських цукерок ( «пацьорок»), не біда - в Південній Пальмірі є точно така ж шоколадна майстерня , Як і у Львові. І її варто відвідати, щоб відпочити з дитиною.

Джерело фото: bestkv Джерело фото: bestkv.com.

Як дістатися: йдіть прямо до головної вулиці міста - Дерибасівській. Музей розташований в будинку № 14. Працює з 11:00 до 20:00.

Де зупинитися: понад 500 пропозицій розміщення ви знайдете тут .

У Нову Каховку за коньяком і релаксом

Побороти осінню депресію, погане самопочуття, загоїти душевні рани допоможе ... коньяк. Ні, звичайно ж, не всім, а тільки його шанувальникам. І поїздка в Дім марочних коньяків «Таврія» прикрасить холодну осінь і привнесе в неї теплі фарби. Але не коньяком єдиним славиться цей край. У Новій Каховці приголомшлива природа! Тут незаймані острови і шикарні заходи. І доїхати до заповідника Асканія-Нова буде неважко.

Джерело фото: kherson-news Джерело фото: kherson-news.net.

Вартість: винна дегустація - від 105 грн.

Як дістатися: краще їхати поїздом в Херсон, далі автобусом.

Де зупинитися: вибір житла невеликий, але є як хостели, так і апартаменти .

Влаштувати пригоди львівськими барам

Засумували? А що, якщо рвонути до Львова? Влаштувати посиденьки в веселих і таких запальних барах. Спробувати пива, м'яса, випічки, кава з ромом і гору шоколаду? Стесати каблуки, танцюючи запаморочливі танці? Львів, як давній друг зігріє, нагодує, напоїть, укладе спати і подарує енергію на весь рік. Куди заглянути за смачною вечерею і розвагами? Ось вам відразу дві статті: оригінальні закладу і 10 кращих ресторанів Львова, про які ви не знали .

Джерело фото: fest Джерело фото: fest.lviv.ua.

Де зупинитися: в старовинному місті багато чарівних готелів, бюджетних хостелів, затишних гостьових будинків. Погляньте сюди , Стане в нагоді.

У сонячний край на «Закарпатське божоле»

Прекрасне Закарпатті кличе в гості! Прогулятися по чудовому осінньому Ужгороду, побачити знамениті закарпатські замки, спробувати угорські страви та спробувати молоде вино цьогорічного врожаю! Традиційний фестиваль молодого вина «Закарпатське божоле» проведуть в Ужгороді. Цього року у фестивалі візьмуть участь близько 30 кращих закарпатських виноробів. Крім того, очікується приїзд виноробів з-за кордону - з Угорщини, Словаччини, Румунії та Польщі. Одним з найяскравіших заходів фестивалю стане традиційне відкриття першої бочки молодого вина. Захід відбудеться ввечері 16 листопада о 19:00 на розі вулиць Корзо та Волошина.

Джерело фото: handsonharvest.com.

Коли: 17-19 листопада.

Як дістатися: з Києва зручно доїхати поїздом до Ужгорода, зі Львова - поїздом або рейсовим автобусом.

Де зупинитися: в Ужгороді є багато пропозицій проживання на будь-який смак і гаманець. дивіться по засланні .

Помилуватися восени водоймами під Києвом

Дерева, нарешті, вирішуються зронити останні трепетні листочки. Північний вітер лоскоче холодну гладь Дніпра. Небо, насупившись, плаче. Сльозинки повільно ковзають по склу. Але за спиною потихеньку потріскує камін. І вечір - дуже світлий і ясний. Адже він не грівся жаром вогню і душевним теплом. Відчути яскраві моменти життя можна біля водойм у Київській області. Тут завжди вдається підібрати затишний теплий будинок.

Джерело фото: 7themes Джерело фото: 7themes.su.

Де зупинитися: подивіться, що може запропонувати Київська область, в цієї статті .

Прогулятися вуличками Чернівців

У листопаді час як ніби завмирає. Є особливий шарм в його повільному чарівності. У такий момент хочеться оточити себе витонченістю і красою. А що, як не архітектура старовинного міста, допоможе перейнятися поезією осіннього дня? пишність прекрасного університету , Засліплює, витонченість ліній аристократів-будинків, елегантність дивного театру . Витончені Чернівці немов створені для осінніх прогулянок!

Джерело фото: times Джерело фото: times.cv.ua

Де зупинитися: чарівне місто може запропонувати різноманітне житло .

Зустріти листопада біля замку-музею «Радомисль»

З кожним днем ​​ніч приходить на землю швидше. І все міцніше тримає її в обіймах сну. Сріблом всипане озеро, встелений ним острів кохання. У місячному світлі сяє казковий замок, оточений парком неземної краси. Але не тільки король може виявитися серед цієї благодаті. Варто просто подарувати собі ніч в чарівному замку України - «Радомисль» .

Джерело фото: hcastle-ua Джерело фото: hcastle-ua.com.

Як дістатися: маршруткою в Радомишль з Києва, відправлення від станції метро «Житомирська». Дорога займе 1,5-2 години. Далі скористайтеся міської маршруткою № 2 або таксі.

Де зупинитися: вартість проживання в середньовічному номері - від 1300 грн.

До осінніх алеях дендропарку «Олександрія»

День тихий і ясний. Злегка мокре листя вистилає парк, оповитий магічною серпанком. Варто трохи прислухатися, перейнятися. Так це ж той ледь вловимий, злегка сумний, але такий привітний аромат. Запах осені. Альтанки усіяні її золотом. Лави, на які сідають тепер тільки ворони, виразний силует китайського містка, застиг на дзеркальній поверхні води. парк «Олександрія» немов створений для милування холодною красою пізньої осені.

Джерело фото: kamino Джерело фото: kamino.com.ua.

Як дістатися: до Білої Церкви поїздом або автобусом.

Де зупинитися: житло в Білій Церкві можна подивитися тут .

Зробити пропозицію в Тунелі кохання

Завжди романтичний Тунель кохання восени набуває особливі риси. Саме в цей час він незвично привабливий для закоханих сердець. Хочете подарувати другій половинці незвичайне побачення? Їдьте в Клевань і запрошуйте в тунель кохання . Там дуже красиво і романтично!

Джерело фото: hmefatgg Джерело фото: hmefatgg.livejournal.com.

Як дістатися: З Здолбунова і Рівне в Тунель кохання можна доїхати електричкою, яка йде в Ковель або Луцька (вийти на станції Клевань). Якщо немає бажання чекати в Рівному електричку, можете сісти в маршрутку в Клевань, яка відправляється від залізничного вокзалу або автостанції на вулиці Київській.

Де зупинитися: житло для себе і своєї половинки можете вибрати в Рівне або ж поблизу Клевань .

Помедитувати біля Шацьких озер

Є у цього краю своя, особлива магія. озера ніби не знають ні смутку, ні образ. Щоночі у них побачення із зірками. Може, від того вони такі чисті, спокійні? Особливо восени. Такої тиші майже ніде не знайти. Не вірите? Якщо ще не визначилися, де відпочити в листопаді в Україні, спробуйте відпочинок біля лісових озер.

Джерело фото: ctv Джерело фото: ctv.by.

Як дістатися: поїздом до Ковеля, Луцька, Володимира-Волинського. А далі автобусом до селищ з озерами.

Де зупинитися: варіанти житла можете подивитися тут .

Погостювати в замках Львівщини

Влітку ми їдемо на море, навесні - милуємося фарбами природи, взимку вирушаємо підкорювати засніжені вершини. А що ж залишається для осені? Невже тільки милування парками? Ні, адже ми забули про фортеці та палаци. Якщо не восени їх подивитися, то коли ж? Варіантів поїздок в Україну досить багато. Наприклад, чарівні замки Львівської області. Такі як Підгорецький замок .

Джерело фото: photo Джерело фото: photo.i.ua.

Як дістатися: відвідати кілька замків відразу буде зручно з екскурсією .

Подивитися на палаци Вінницької області

Вінницький фонтан - не єдине прикраса цього краю. Тут так багато палаців! палац Грохольських , палац Потоцьких , палац графині Щербатової ... Опису можна присвятити не одну статтю! Але краще подорожувати, ніж читати. І відправитися в поїздку вже в листопаді.

Джерело фото: madmax Джерело фото: madmax.livejournal.com.

Як дістатися: пересуватися зручніше на власному транспорті, але з екскурсією вийде дешевше.

Де зупинитися: тут можна забронювати будь-який готель у Вінницькій області.

Побачити вузькоколійку в Колочаві

Здається, всі мови, всі культури вирішили оселитися в цьому гірському селі. Гуцульські, бойківські, лемківські традиції, угорський, чеський, румунський, польський, німецький, український мови ... Тільки в Колочаві знайдеш таку дивну суміш! Село десяти музеїв, двадцяти пам'ятників та найдовше село України, по сусідству з яким дрімає дивовижний Синевир ... Тут не доведеться нудьгувати! Тим більше що можна зайти в дуже цікавий музей Колочавської вузькоколійки . Раритетний паровоз і ешелон з 10 вагонів, захоплююча поїздка на дрезині ... Така пригода буде до речі саме 4 листопада - в день залізничника.

Автор фото: Eugene Naryvsky Автор фото: Eugene Naryvsky.

Як дістатися: комфортніше власним транспортом або через турфірму . Якщо громадським транспортом, то поїздом до станції Воловець або Ужгород. Ужгород хоча і далі, але там зручніше сісти на маршрутку до Колочави.

Де зупинитися: забронювати житло можна тут .

За «живий» водою в Медобори

Старовинний бальнеологічний курорт приймав галицьку знати, а тепер дарує здоров'я всім бажаючим. природний заповідник «Медобори» - це не тільки мальовничі пейзажі подільських Товтр . Тут лікують «живий», «мертвої» водою і торф'яними грязями.

Джерело фото: alli-baba Джерело фото: alli-baba.blogspot.com.

Як дістатися: щоб підлікуватися, їдьте до Тернополя, недалеко розташоване село Конопківка.

Соляні шахти за спелеотерапії

Унікальний спелеосанаторій «Соляна симфонія», який простоював в час військових дій в Соледарі, з вересня цього року відновив роботу. Установа, призначена для профілактики, лікування та реабілітації пацієнтів із захворюванням бронхолегеневої системи, не працювала з 2014 року. Тепер пацієнти знову можуть спуститися в соляну шахту на глибину 288 метрів.

Джерело фото: uahotels Джерело фото: uahotels.info.

Як дістатися: в Артемівськ, далі маршруткою № 122 або 123 до Соледара.

Де зупинитися: в санаторії. Вартість номера - близько 300 грн.

Підлікуватися мінеральними водами в Трускавці

Лікування на мінеральних водах завжди актуально. Але осінь особливо підходить для таких вояжів. Уже не дошкуляє нестерпний літня спека, а справжні морози, які зупиняють багатьох, ще не настали. В такому райському куточку Карпат, як Трускавець, в оточенні гір і лісу, який скидає свій жовтий плащ, відпочинок буде особливо чарівним. І не варто забувати про чудотворні мінеральних джерелах, дарують силу і красу.

Джерело фото: truskavich Джерело фото: truskavich.com.

Як дістатися: найзручніше до курорту доїхати поїздом.

Де зупинитися: багато готелів і оздоровчі центри з радістю приймуть вас в Трускавці. подивіться варіанти тут .

Похлюпатися в аквапарку

Теплі светри, шарфи, куртки, штани ... Як же швидко набридає ця купа одежек! Хочеться скинути все швидше і знову в літо, в купальнику, в плавках! Але навіщо півроку чекати? Відчути себе як на пляжі можна і в аквапарку, їх в Україні повно . Так, в ТРК «Термінал» розташований найбільший критий аквапарк України з величезним хвильовим басейном! Чудове місце, де варто відпочити з дітьми.

Джерело фото: planetofhotels Джерело фото: planetofhotels.com.

Вартість: від 160 грн, дітям - від 140 грн.

Як дістатися: до міста Бровари з Києва курсує громадський транспорт. Варто доїхати до станції метро «Лісова» і знайти, де відправляється маршрутка № 404.

Де зупинитися: можна підшукати апартаменти в Броварах , Але вибір готелів, звичайно ж, більше в Києві .

Приїхати в гості до ведмедів

Хочете в Карпати? А побачити бурого ведмедя? Для цього не потрібно шукати пригод високо в горах. просто відвідайте Реабілітаційний центр для ведмедів в Національному природному парку «Синевир»! Сюди привозять ведмедів, з якими погано поводилися попередні господарі. Ведмедів вчать пристосовуватися до природних умов життя. Це місце вразить будь-якого туриста і нікого не залишить байдужим. Зараз в реабілітаційному центрі перебувають близько 20 ведмедів. Дюрі, Потап, Балу, Джин, Беня і Маша з їх друзями будуть раді вас бачити і, можливо, захочуть попозувати перед камерою!

Автор фото: А Автор фото: А. Семенюк.

Як дістатися: Центр реабілітації бурих ведмедів перебуває в Закарпатській області. Їхати від села Міжгір'я на особистому транспорті в бік Синевирської Поляни. На під'їзді до озера Синевир, по правій стороні, є покажчик напрямку до центру реабілітації. Далі потрібно пройти пішки по грунтовій дорозі вгору близько 150 метрів. Працює з 9:00 до 18:00.

Вхід: приблизно 25 гривень.

Де зупинитися: можете зупинитися в Міжгір'я або поблизу озера Синевир .

Потрапити в дитячу країну: місто професій

Діти так люблять веселитися! Але ж подарувати їм свято не складно. День в місті професій «Кідланд» - і вражень на цілий рік. Медики, поліцейські, перукарі - дитина може приміряти на себе абсолютно будь-яку професію. Навіть стати кінозіркою! А заодно побувати на справжніх міні-фабриках.

Джерело фото: pinterest Джерело фото: pinterest.com.

Вартість: від 100 грн.

Як дістатися: до столичної станції метро «Петрівка», далі маршрутками № 151, 192 і іншими в РЦ «Блокбастер».

Де зупинитися: подивіться, що може запропонувати вам Київ.

Стрибнути з парашутом

Каменем полетіти вниз, коли поля здаються мініатюрними, а річки звиваються, як маленькі змійки. Вільно падати, відчуваючи вітер і наближення землі. На стрибок з парашутом зважиться не кожен. Можна зробити його вдвох, подивившись на землю з 4200 метрів! Занадто запаморочлива висота? Новачки можуть спробувати зістрибнути з літака лише 1000 метрів. Таке випробування бойового духу запам'ятається в пам'яті на все життя! І цей листопадовий відпочинок точно збудеться!

Джерело фото: група ВКонтакте DZ «Mayskoe» Джерело фото: група ВКонтакте DZ «Mayskoe».

Вартість: від 1550 грн, організатори - клуб активного відпочинку «Адреналін» .

Як дістатися: в Дніпрі сісти на маршрутку в сторону Павлограда і вийти на повороті на селище Майське / Лиманське.

Де зупинитися: Дніпро може похвалитися фешенебельними готелями-бутиками, а також запропонувати скромне і недороге житло. Оберіть свій варіант .

стати спелеологом

Ганяєтеся за адреналіном? Давно хочете нових відчуттів, але все побоюєтеся ризикнути? А може, зважитися цієї осені? Нарешті влаштувати собі яскраве пригода! І спуститися в саме серце непроглядній темряви. У царство підземних королів, в лабіринти, які охороняють духи печери ... В загадкових Млинках - однієї з найбільших печер країни, де багато потойбічних секретів.

Джерело фото: grigoryev Джерело фото: grigoryev.net900.

Як дістатися: з Тернополя на поїзді, який рухається до станції Іване-Пусте, зупинка - «Залісся».

Де зупинитися: посилання на тематичний готель - в допомогу!

Зустріти перший сніг на Говерлі

Ще не бачили снігу в цьому році? А Говерла з кінця вересня вже в білій шапці. Хочете зустріти перший сніг на найвищій горі України? Тоді не зволікайте, пакуйте речі! До найвищої вершини України можна дістатися кількома маршрутами. Однак найбільш популярні - з урочищ Козмещик і Заросляк. Перший трохи складніше, але, на думку багатьох мандрівників, красивіше. Другий - коротше і простіше.

Автор фото: А Автор фото: А. Семенюк.

Як дістатися:

  1. з Києва поїздом № 357 Київ - Рахів до станції Ясіня. З смт Ясіня - автобусом або таксі до села Лазещина (7-8 км) зі Львова поїздом № 606 Львів - Рахів до станції Лазещина; з Івано-Франківська - поїздом № 606 Львів - Рахів, електропоїздами за розкладом або автобусами до станції Лазещина;
  2. з Києва потягами № 357 Київ - Рахів, № 143 Київ - Івано-Франківськ до станції Ворохта, зі Львова поїздом № 606 Львів - Рахів до станції Ворохта, з Івано-Франківська - електропоїздами або автобусами.

Увага! Підніматися в гори в цей час небезпечно! Ми не рекомендуємо підніматися самостійно, без досвіду походів і відповідної підготовки. Обов'язково піднімайтеся в групі з досвідченим провідником, з відповідним спорядженням. Перед походом необхідно звернутися в рятувальну службу регіону і залишити план маршруту, кількість осіб в групі і контактні дані. Детальніше про зимових сходженнях читайте тут .

Де зупинитися: відпочити після сходження можна в Ворохті, де досить багато житла , Якщо будете підкорювати вершину з боку Закарпатської області, є хороші варіанти проживання в Лазещині и Ясіня .

Такий невеликий список теплих подорожей у нас вийшов на листопад. А де зазвичай ви «оздоблюється» холодні осінні дні?

Если стаття сподобалась, Розкажіть друзям :)

Отже, що можна встигнути за цей місяць в 2017 році?
Викупатися в світлі софітів, зануритися в світ телевізійної суєти і хоч краєм ока глянути, що ж там відбувається, по той бік екрану?
А де найвеселіше місце, знаєте?
А що, якщо рвонути до Львова?
Спробувати пива, м'яса, випічки, кава з ромом і гору шоколаду?
Стесати каблуки, танцюючи запаморочливі танці?
Куди заглянути за смачною вечерею і розвагами?
Хочете подарувати другій половинці незвичайне побачення?
Може, від того вони такі чисті, спокійні?
Не вірите?

Новости