Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кращі регіони Італії

Завдяки вдалому географічному розташуванню, м'якому клімату і багатої історії, Італія приваблює туристів з усіх куточків світу, багато з яких хотіли б мати власні закордонні апартаменти і насолоджуватися неймовірними перевагами країни.

Адміністративний поділ Італії налічує 20 по своєму унікальних і самобутніх регіонів, але найбільшою популярністю в пошуку іноземної нерухомості користуються місця, що з'єднують в собі мальовничу природу і добре розвинену інфраструктуру.

Лігурія

Лігурія - невелика область, продовження французького Лазурного Берега на території Італії, яку іноді називають ще квіткової рів'єра. Весь регіон - це довга вузька смуга узбережжя, що розкинулася біля підніжжя високих гір. Завдяки особливому розташуванню, коли північна частина захищена гірською грядою, а південь регіону омиває тепле Лігурійське море, Лігурія має м'який і приємним кліматом, привертаючи до себе покупців преміум житла з усього світу. Центром Лігурії вважається древнє місто Генуя, порт на берегах Середземного моря, відомий своїми пам'ятниками архітектури та визначними людьми.


Ломбардія

У північній частині Італії розташувалася Ломбардія - край озер, Альпійських гір і високої моди: саме в Ломбардії знаходиться фінансово-економічна столиця країни, древнє місто Мілан. У регіоні налічується понад чотири десятки озер, найвідоміші з яких - Комо, Гарда і Маджоре пропонують нерухомість класу "люкс" на своїх берегах. До того ж, регіон багатий термальними і мінеральними джерелами, місцями для активного відпочинку і близькістю гірськолижних курортів. Крім вдале географічне розташування, провінція приваблює зручною транспортною розв'язкою: близько 40 хвилин їзди до Мілана, 20 хвилин до кордону зі Швейцарією, пів години до міжнародного аеропорту Мальпенса, в середньому годину-півтори до гірськолижних курортів

Крім вдале географічне розташування, провінція приваблює зручною транспортною розв'язкою: близько 40 хвилин їзди до Мілана, 20 хвилин до кордону зі Швейцарією, пів години до міжнародного аеропорту Мальпенса, в середньому годину-півтори до гірськолижних курортів

Тоскана

Тоскана - один з найзнаменитіших регіонів на західному узбережжі Італії, примітний своєю неймовірно красивою природою, величезним культурним спадком, старовинними маєтками і видатними містами - в першу чергу своєю столицею, Флоренцією. Регіон складається з 10 провінцій, серед яких безліч знаменитих міст, таких як Піза, Лукка, Ареццо, а замки К'янті досі є своєрідною "меккою" для любителів історії середньовіччя. Прямо з берегів Тоскани вражають величезні піщані пляжі, наприклад Версілія, яка омивається найчистішим Тірренським морем. Крім того, на території регіону більше ста заповідників, повних дивних красот незайманої природи, а термальні джерела сприяють розвитку СПА-індустрії.


Апулія

Провінція Апулія знаходиться в південно-східній частині Апеннінського півострова, в оточенні двох морів: Іонічного і Адріатичного. Найпопулярніші морські курорти регіону знаходяться в районі міст Бріндізі і Таранто, але підібрати нерухомість легко і в будь-якій точці Апулії.

Клімат цієї частини Італії середземноморський, коливання температури незначні: взимку рідко коли температура опускається нижче 10 °, а влітку тримається в межах комфортних 28 ° - 35 °. Благодатна і щедра земля Апулії обдаровує регіон фруктами, овочами, родючими виноградниками і одними з кращих сортів оливкової олії.

Будиночки "Трулло" - головна визначна пам'ятка Апулії: чи де-небудь ще можна зустріти подібний архітектурний стиль - будиночки з натурального каменю, за формою схожі на конуси. Такі будиночки були популярні ще в 16 столітті, але звичай дійшов і до наших днів: до сих пір трулли будують як будиночків для гостей або підсобних приміщень.

Такі будиночки були популярні ще в 16 столітті, але звичай дійшов і до наших днів: до сих пір трулли будують як будиночків для гостей або підсобних приміщень

Сицилія

Сицилія - ​​найбільший острів Середземного моря, відділений від Апеннінського півострова трикілометровим каналом "Стретта-ді-Мессіна". З інших сторін острів омивають три моря: Іонічне, Тірренське і Середземне, що створює варіативність для оренди вілли на будь-який смак.

У східній частині острова знаходиться найвищий вулкан Європи - Етна заввишки 3340 м, але Сицилія відома не тільки природними красотами, а й багатою історією: саме тут знаходився один з найбільших центрів давньогрецького мистецтва, а пізніше, вже за часів італійського правління, острів прославився на весь світ своїми літературними і музичними здобутками. Зараз Сицилія хоч і входить до складу Італії, але володіє правами автономії: у острова є власний президент, своя столиця (Палермо), власне законодавство і навіть звільнення від оподаткування на користь італійської державної скарбниці і це великий плюс створення бізнесу за кордоном.

Зараз Сицилія хоч і входить до складу Італії, але володіє правами автономії: у острова є власний президент, своя столиця (Палермо), власне законодавство і навіть звільнення від оподаткування на користь італійської державної скарбниці і це великий плюс створення бізнесу за кордоном

Сардинія

Сардинію часто називають дорогоцінною перлиною італійського Середземномор'я. Розкішні пляжі, найчистіше смарагдове море і райський клімат дозволяють насолоджуватися відпочинком практично цілий рік. Острів розташувався в центрі Тірренського моря і манить теплим, ласкавим морем, білими вітрилами витончених яхт, чудовими гірськими пейзажами, вишуканою натуральною кухнею і колоритними місцевими винами Каннонау і Верментіно. Загальна протяжність пляжів Сардинії становить 1850 кілометрів, що дорівнює приблизно чверті всіх пляжів Італії. Незважаючи на розвинену інфраструктуру, на острові як ніде можна знайти тихі незаймані куточки природи, пустельні пляжі, невеликі вілли або елітні будинки на будь-який смак і відпочити від суєти в самому центрі Європи.


Абруццо

Регіон Абруццо займає середню частину Апеннінського півострова біля берегів Адріатичного моря, приблизно в сотні кілометрів на схід від Рима.

Узбережжя розкинулося на 120 км великий рівною смугою, яку перериває мис Пунта-делла-Пенна з його високими скелястими берегами.

Абруццо привертає як і любителів пляжного відпочинку, так і шанувальників активних видів спорту: в регіоні знаходяться сотні відмінних пляжів, велика кількість гірськолижних курортів, а вздовж берегової лінії розмістилося безліч гольф-полів.

Практично третина регіону займають заповідники і природні національні парки, в той же час в Абруццо відсутні промислові підприємства, що істотно покращує екологічну обстановку і створює перспективні умови для інвестицій в недвіжімостьрегіона.


Молізе

Область Молізе багато в чому схожа на свого північного сусіда - Абруццо. Тільки в 1963 році Молізе вийшов зі складу Абруццо і оформився як окремий регіон. Молізе займає невелику, довжиною всього в 22 кілометри, берегову лінію вздовж Адріатичного моря. Так як Молізе - наймолодша область Італії, вона ще не приваблює безліч туристів і не заселена так щільно, як інші регіони, тому каталог іноземної нерухомості Молізе не такий великий і цінова політика відрізняється від більш популярних регіонів. У неспішному ритмі життя Молізе ще живе та сама Стара Італія , З її самобутніми невеликими містами і власним укладом далеко від суєти.

У регіоні є шість заповідників, а столиця - Кампобассо, манить своїми миловидна ступінчастими вулицями, вільними від натовпів туристів. На пагорбі височить середньовічний замок Монфорте, головна визначна пам'ятка і серце старого міста.

Пляжі Термолі, найбільшого морського курорту Молізе, користуються великим попитом у жителів регіону і гостей з інших куточків Італії. Саме містечко Термолі це рибальський порт, найкраще місце щоб спробувати тільки виловлені дари моря і хороший варіант обзавестися закордонною нерухомістю далеко від суєти великих курортів. Основна визначна пам'ятка міста, крім пляжів і вишуканої кухні - замок Свабіан, побудований в 12 столітті.

Основна визначна пам'ятка міста, крім пляжів і вишуканої кухні - замок Свабіан, побудований в 12 столітті

Новости