Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Коли краще їхати в Туреччину

  1. Відпочинок в Туреччині влітку
  2. Відпочинок в Туреччині восени
  3. Відпочинок в Туреччині взимку
  4. Відпочинок в Туреччині навесні

На питання «Коли краще їхати в Туреччину?» Багато туристів, які відпочивали на кращих турецьких курортах, дадуть відповідь, що з кінця весни до початку осені можна збиратися до турецьких берегів.

Дійсно, в цей період якраз відкрито пляжний сезон. А як же інші місяці року? Чи варто їхати до Туреччини в так званий «низький сезон»?

Звичайно, високий сезон в Туреччині - це безліч туристів на вулицях, черги до головних визначних пам'яток, галасливі базари і яскраві турецькі ночі. Якщо приїхати на будь-який курорт Туреччини в жовтні , Наближення закінчення сезону можна відчути в розміреного життя курортного міста, невластивої спекотним липня і серпня .

На питання «Коли краще їхати в Туреччину

Насправді Туреччина - це країна, приїхати в яку буде цікаво в будь-який час року. Влітку найкраще засмагати на пляжах, навесні і восени - найпрекрасніший період для вивчення багатої історії цієї країни і знайомства з життям її народу, а зима - ідеальний час для заняття гірськолижним спортом на зимових курортах Туреччини .

На нашому сайті TRIPMYDREAM можна порівняти цінові пропозиції відпочинку в Туреччині в зимовий і літній періоди, забронювати кращі авіаквитки в Стамбул і вибрати найвигідніші тури в Туреччину.

Відпочинок в Туреччині влітку

Уже багато років Туреччина є одним з найпопулярніших туристичних напрямків для тих мандрівників, які хочуть провести відпустку на березі моря, насолодитися мальовничою природою, поїхати на цікаві екскурсії і отримати незмінно високий сервіс обслуговування.

Літній сезон в Туреччині починається в середині квітня і закінчується в середині жовтня. Погода в Туреччині влітку спекотна, температура повітря в липні-серпні може досягати +35 +40 ° С.

На кожному курорті Туреччини спекотна погода переноситься по-різному. Так, наприклад, 40 ° С тепла на Середземномор'ї (Анталья, Кемер, Белек) будуть більш відчутні через властивої цьому регіону вологості.

На курортах Егейського моря (Бодрум, Кушадаси, Мармарис) високі літні температури переносяться легше, так як тут сухіший клімат.

Щоб відпочинок в Туреччині влітку не був затьмарений неприємними відчуттями від незвичних нам погодних явищ, ще до поїздки в країну слід вивчити особливості клімату кожного курорту Туреччини і вибрати саме той місяць високого сезону в Туреччині, в якому ви проведете незабутній відпочинок.

Читайте також:

Відпочинок в Туреччині восени

На курортах Туреччини восени починається оксамитовий сезон. Море ще дуже тепле після спекотних літніх днів, а температура повітря піднімається не вище 35 ° С.

В кінці вересня - на початку жовтня можливі недовгі дощі, буває хмарно. Навіть у листопаді на березі Середземного моря можна побачити чимало людей на пляжі, але, звичайно, в воду заходять вже справжні сміливці.

Погода в Туреччині восени більше нагадує звичний нам кінець літа. Це ідеальний час як для пляжного відпочинку, так і для екскурсійних поїздок. Уже немає виснажливої ​​спеки, можна легко витримати досить виснажливі 12-годинні екскурсії, а потім відпочити на пляжі.

Осінь - час, коли летіти до Туреччини вигідніше, ніж в літній період. Після закінчення літа авіаперевізники пропонують знижки на свої послуги, і цим можна скористатися, щоб заощадити на поїздці, наприклад, в Стамбул , Анкару або Ізмір. Прогулянки по цим або іншим містам Туреччини залишать в пам'яті незгладимий слід.

Ще один важливий момент: в осінні місяці пакетні тури до Туреччини починають дешевшати, так що можна стверджувати, що осінь - саме та пора року, коли в Туреччині відпочивати найкраще.

Читайте також:

Відпочинок в Туреччині взимку

Якщо в турецьких курортних містах взимку ніколи не випадає сніг, то в інших регіонах Туреччини і мінусові температури, і снігопади - зовсім не дивина.

Хочете дізнатися, як живуть в курортних містах у низький сезон, як виглядає море взимку і що таке справжні знижки на базарах? За допомогою нашого сервісу TRIPMYDREAM знайдіть кращу пропозицію з усіх готелів і приїжджайте до Туреччини взимку.

Погода в Туреччині взимку на відомих усім літніх курортах дуже комфортна як для зимових місяців. Вдень температура повітря в середньому досягає + 10 + 12 ° С, а вночі рідко опускається до нульової позначки. Зимові дні бувають дощовими, а море часто неспокійний.

У таких великих містах Туреччини, як Стамбул і Анкара, погода взимку іноді нагадує київську або московську. Але все ж екскурсійні маршрути краще відкласти до настання теплої пори року.

На гірськолижних курортах Туреччини погода взимку дуже приємна: в січні температура повітря рідко опускається днем ​​нижче -7-9 ° С в Паландокені і Улудаге. Зимові курорти Туреччини - прекрасна альтернатива дорогим європейським курортам. Тут і прекрасні гірськолижні спуски, і чудові умови проживання, і високий рівень обслуговування.

Читайте також:

Відпочинок в Туреччині навесні

Весна в Туреччині - прекрасна пора року для подорожей по країні, оскільки ще не настала виснажлива спека, а сонечко вже ласкаво визирає з-за хмар.

Погода в Туреччині навесні в курортних регіонах країни стає ідеальною ближче до середини квітня , Коли закінчується сезон проливних дощів на Средіземнорье.

Денна температура в цей час року вже сягає 20 ° С, а в травні підвищується ще на п'ять ° С. Тому, якщо хочете не тільки подихати прекрасним морським повітрям, а й скупатися в морі, то краще приїжджати вже в травні .

Весна - чудовий час для того, щоб їхати до Туреччини, особливо на екскурсії. У цей період починають цвісти багато дерев, чагарники і квіти. Міста потопають в буяння фарб, милуватися яким можна при комфортній весняної погоди, а повітря наповнюється неповторним весняним ароматом.

Читайте також:

А як же інші місяці року?
Чи варто їхати до Туреччини в так званий «низький сезон»?
Хочете дізнатися, як живуть в курортних містах у низький сезон, як виглядає море взимку і що таке справжні знижки на базарах?

Новости