Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Коли краще їхати в Таїланд

  1. Відпочинок в Таїланді взимку
  2. Відпочинок в Таїланді навесні
  3. Відпочинок в Таїланді влітку
  4. Відпочинок в Таїланді восени

Таїланд розташований в зоні тропічного клімату, тому тут здебільшого жарко і вологість порівняно висока. Сезони не виражені в звичному розумінні, але виділяється три чітких періоди:

  • березень-травень - жарку пору, коли температура повітря може досягати + 42 ° С;
  • червень-жовтень - сезон дощів, які можуть йти до трьох годин підряд. Але в основному трапляються вночі або ввечері. Температура повітря коливається від + 26 ° С до + 32 ° С;
  • листопад-лютий - найхолоднішу пору року, коли температура повітря становить + 18-32 ° С.

Відповідно, коли краще їхати до Таїланду, залежить від того, яку температуру повітря вам легше переносити. В цілому, країна підходить для відвідування цілий рік. Але все ж наплив туристів неоднорідний протягом року. Залежить він не стільки від особливостей кліматичних умов країни, скільки від можливостей інших курортів світу прийняти відпочиваючих.

Залежить він не стільки від особливостей кліматичних умов країни, скільки від можливостей інших курортів світу прийняти відпочиваючих

Низьким сезоном в Таїланді вважається період з березня по жовтень, коли більшість відпочиваючих розосереджено по іншим теплим містечках планети. Зате це саме той період, коли їхати до Таїланду дешевше всього.

Не важко здогадатися, що високий сезон в Таїланді починається в листопаді і триває до кінця лютого. В цей час на популярних європейських курортах стає прохолодно, тому туристи із задоволенням відправляються в цю тропічну країну.

Це період, коли летіти до Таїланду буде не так вже й дешево, тому що авіакомпанії чітко реагують на підвищення купівельного попиту.

Це період, коли летіти до Таїланду буде не так вже й дешево, тому що авіакомпанії чітко реагують на підвищення купівельного попиту

Відпочинок в Таїланді взимку

Зима вважається оптимальним періодом для відпочинку в країні. Дуже часто сюди приїжджають туристи зустрічати Новий рік і Різдво. В середньому повітря прогрівається до + 7-30 ° С вдень і до + 10-15 ° С вночі. При цьому північні території трохи відрізняються кліматичними особливостями. Тут температура повітря, як правило, на 3-6 ° С нижче в порівнянні з південними провінціями.

Але в цілому по всій території країни стоїть суха і тепла погода, іноді навіть посушлива. Такі погодні умови дають можливість туристам вибирати відпочинок в Таїланді взимку в будь-яких напрямках. Ніщо не затьмарить пляжний відпочинок на Паттайя, острові Пхі-Пхі, Самуї і інших курортах. На Пхукеті може пару раз за сезон статися нетривалий дощ.

У північних провінціях Пай, Чіанг Май, Чіанг Рай вологість не така висока, тому дихається легко і ніщо не затьмарює задоволення від екскурсій по дивних місцях цих міст.

Але сприятлива погода стала причиною єдиного мінуса відпочинку в зимовий період - величезний наплив відпочиваючих і високих цін. Якщо вас це не бентежить, то варто почати знайомство з Таїландом саме в цей період.

Читайте також:

Читайте також:

Відпочинок в Таїланді навесні

Навесні в Таїланді найскладніша погода для жителів порівняно прохолодних частин світу. Днем звична температура повітря становить приблизно + 35 ° С, а вночі - + 25 ° С, хоча іноді реєструють днем ​​і + 40 ° С спеку.

Одночасно підвищується вологість повітря, хоча до сезону дощів ще далеко і перші дощові краплі зрошують пісок пляжів до кінця весни. А до цього часу повітря буквально обволікає тіло, аби дати можливості як слід охолонути.

Перебування днем ​​на вулиці не всім туристам легко витримати, тому навесні, як правило, відпочиваючі прагнуть осісти на морських курортах, де перенести такі погодні умови набагато простіше. Там вони сидять в тіні шезлонгів і пальм, час від часу охолоджуючись в морських хвилях, температура яких теж не надто прохолодна - в середньому + 29 ° С.

Лише до кінця весни спека трохи відступає, поступаючись місцем сезону дощів. Але, незважаючи на спекотну погоду в Таїланді навесні, можна знайти місця з менш екстремальними температурами. Наприклад, в північно-східних, східних або центральних провінціях в цей період не так жарко і сухо, але часто йдуть дощі.

Щодо курортного відпочинку весна - час, коли краще відпочивати в Таїланді з обмеженим бюджетом. Навіть на такі популярні курорти, як Пхукет , Крабі , острови Чанг , Куд ціни на тури помітно нижче, ніж в інші періоди.

Читайте також:

Відпочинок в Таїланді влітку

Багато турагентства не рекомендують їхати в цей період в країну, аргументуючи тим, що це період сильних дощів. Частка правди в їх словах є. Через дощі і посилюється вітру море стає неспокійним, піднімаються високі хвилі, посилюються підводні течії.

У цей період іноді і досвідчені плавці не вирішуються зайти в воду. Також від поїздки краще відмовитися, якщо ви важко переносите високу вологість. У всьому іншому погода в Таїланді влітку - ідеальний час для відпочинку, особливо якщо ваша мета - познайомитися з визначними пам'ятками країни.

Правда, в цей період оглядати їх доведеться на материковій частині, де дощі не такі затяжні. На островах вони можуть йти по три-чотири години. Трапляються вони часто, але йдуть в основному ввечері і вночі, несучи з собою довгоочікувану прохолоду.

Температура повітря на курортах не перевищує + 35 ° С, вода прогрівається до + 28 ° С. Ще один незаперечний плюс відпочинку в цей період - влітку тут мало туристів, тому на пляжах просторіше, пам'ятки можна оглянути без зайвої суєти.

Найспекотнішим в цей час вважається острів Самуї , Найвологішим - Пхукет . Найкомфортніше відпочивати на півночі і північному сході країни.

Читайте також:

Відпочинок в Таїланді восени

Осінь - період міжсезоння. На початку осені погода в Таїланді ще може здивувати дощами, але треба пам'ятати, що вони в осінній період вже не такі тривалі, як в попередній сезон.

Температура на вулиці поступово знижується до + 30 ° С, а води до + 26 ° С і на цьому рівні тримається практично весь період. Відпочиваючих як і раніше трохи, що спрощує пошук житла і оренди мотобайків. Хоча море найприємніше для купання, кількість сонячних днів помітно збільшується, зменшуються пориви вітру. До листопада, коли в країні починається високий сезон, на пляжах і екскурсіях стає багатолюдно.

Температура вже не піднімається вище + 30 ° С, а дощі відходять до південно-східної частини території. Восени відпочинок буде приємним не тільки на курортах, а й в північних провінціях королівства: Чіанг Май, Чіанг Рай, Пай, Мехонгсон. Після сезону дощів рослинність починає інтенсивно рости і оновлюватися, тому природні ландшафти демонструють всю свою красу.

Читайте також:

Новости