Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Київські пляжі: добірка місць, де можна засмагати і купатися

  1. Пляжі на Дніпрі
  2. Венеція (Гідропарк)
  3. Молодіжний (Гідропарк)
  4. Дитячий (Гідропарк)
  5. Золотий (Гідропарк)
  6. Центральний (Труханів острів)
  7. Чорторий (Деснянський район)
  8. Пляж на Микільсько-Слобідській
  9. Галерний (Корчувате)
  10. Пляжі на озерах
  11. Веселка (Райдужний масив)
  12. Тельбін (Березняки)
  13. Вербний (Оболонь)
  14. Пуща-Водиця
  15. Важливо знати
  16. зони відпочинку
  17. Зона відпочинку «Алмазна» (Троєщина)
  18. Нудистські пляжі Києва
  19. Довбичка
  20. Пляжі біля Києва
  21. Пляж бази відпочинку «Зелений Бір» (затока Десни у Хотянівка)
  22. Резиденція «Залісся» (Броварський район)
  23. Київське море (за Лебедівка)
  24. Десна (Нижня и Вища Дубечня)
  25. Блакитне озеро (Підгірці)
  26. басейни
  27. Пляж на даху
  28. Юність
  29. Аквапарк ТРЦ «Термінал» (Бровари)
  30. Аквапарк «Dream Island» (Київ)
  31. Комплекс «Вишгора» (Вишгород)
  32. На вікенд - до води

Літо манить до води. Тим більше в спеку. Особливо хочеться відчути прохолоду в большом городе, окрасою якого є найбільша в Україні річка - Дніпро. Ми підготували добірку місць, де можна купатися і загоряти. Всі вони розташовані в межах Києва і неподалік. Всі різні - від безкоштовних до платних, від дуже охайних до так собі, від пляжів на річках і озерах до басейнів на даху!

Пляжі на Дніпрі

Почнемо з муніципальних пляжів, адже на них відпочиває велика кількість киян та гостей міста.

У цьому році в Києві до літнього сезону відкрили 13 пляжів і 17 зон відпочинку біля водних об'єктів. Що таке зона відпочинку? Це там, де можна засмагати, а купатися небажано. Цікаво, що в 2018 році деякі київські пляжі подали заявки на отримання почесної екологічної міжнародної нагороди «Блакитний прапор». Її вручають пляжам і гаваням, вода в яких відповідає стандартам якості і придатна для безпечного купання. Чи отримає її хто-небудь, подивимося. Але самі наміри - благородні. Тим більше що в 2017 році нагороду отримали три пляжу столиці: «Золотий», «Дитячий» і «Пуща Водиця».

Венеція (Гідропарк)

Він близько від метро, ​​відразу за мостом через Венеціанську протоку. Згідно зі статистикою, найпопулярніший серед пляжів в Гідропарку , І в Києві в цілому. Самотність вам тут точно не загрожує. Хоча в будні людей не дуже багато. Цього року по всьому периметру добудували лавочки. Працюють рятувальники, то тут, то там чути їх свистки в сторону порушників - за обмежувальні буйки запливати не можна, з містка стрибати теж. За територією доглядають комунальні служби. Через кожні 50 метрів пляжу стоять душові установки, фонтанчики з питною водою, роздягальні, урни. Є туалет і місця для куріння. Поруч з пляжем розташований тренажерний парк на відкритому повітрі. Вода така, як скрізь у Дніпрі. Є ділянки мілководдя, дно чисте, рівне. Поруч багато кафе.

Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group.

Молодіжний (Гідропарк)

Другий за популярністю пляж в місті. Після недавньої реконструкції значно змінився. Працюють фонтанчики з питною водою, душові, роздягальні. Завезений новий пісок. Поруч споруджують заклад громадського харчування. Мінус - немає тентів від сонця. Місце широко відомо, тому тут завжди людно.

Дитячий (Гідропарк)

Добре облаштований пляж. Вода в Дніпрі - як пощастить: вона час від часу цвіте, але буває і чистої, як сльоза. У гарячі дні тут відпочивають тисячі людей. На пляжі заборонено курити, вживати алкоголь, засмагати голими. Є рятувальники, фонтанчики і кабінки для переодягання. З мінусів - протоку в цьому місці вузький, тому буйки розташовані дуже близько. Територія обгороджена, є туалети, душові, фонтанчики для пиття, пандус і спеціальне крісло для плавання людей з обмеженими можливостями.

Як доїхати: все три пляжу розташовані недалеко від станції метро «Гідропарк» зліва (якщо орієнтуватися по ходу поїзда з центру міста).

Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group.

Золотий (Гідропарк)

Непоганий пляж з гарним виглядом на правий берег. Має нагороду «Блакитний прапор». Поруч є дитячий майданчик, місце для гри в волейбол, фонтанчик з питною водою, туалет. Добиратися на пляж доведеться пішки. Далеко від метро (приблизно 2,5 кілометра).

Як доїхати: від станції метро «Гідропарк» праворуч (орієнтуючись по ходу поїзда з центру міста).

Центральний (Труханів острів)

Тут можна добре провести вихідні і відкрити для себе Київ по-новому. за Трухановому острову проходить веломаршрут Троєщина - Європейська площа. Поруч з пляжем багато місць для розваг і відпочинку. Велика лісопаркова зона, чисте повітря. Інфраструктура не надто розвинена. У сезон діє прокат велосипедів. Є місця для риболовлі.

Як доїхати: від станції метро «Поштова площа» йти по Набережному шосе, далі через пішохідний міст (близько 1,5 кілометра).

Чорторий (Деснянський район)

Пляж простягається по Дніпровському березі від Північного моста на північ. Людей не дуже багато. Добре обладнаний. Хороший пісок. Є фонтанчики з питною водою, медпункт, рятувальники, душ, сучасний туалет, а також показник температури води. До пляжу дійти легко з боку парку Дружби народів . Щоб потрапити на пляж, потрібно різко повернути ліворуч на в'їзді в парк (якщо йдете пішки) або об'їхати по дорозі (якщо їдете на авто або велосипеді). Дно місцями мулисте. Багато кафе, є лежаки (платні), столики. Обладнані роздягальні і укриття від сонця, волейбольний майданчик, батут. Мінус (або плюс?) - зарості дерев і кущів навколо.

Як доїхати: від станції метро «Почайна» в бік Троєщини слід багато маршрутних таксі, їхати до зупинки «Парк Дружби народів». Пляж розташований в 15 хвилинах ходьби від зупинки громадського транспорту. На авто рухатися по проспекту Степана Бандери в сторону Троєщини, за Північним мостом повернути ліворуч.

Неподалік, на іншій частині берега (який виходить до гирла Десенки), на території спортивно-розважального комплексу «XPark» нещодавно з'явився ще один пляж, довжиною близько кілометра. Поруч діє прокат каяків - можна пройтися вгору по гирлу Десенки (якщо вмієте веслувати, не боїтеся заростей в воді, і головне - вмієте плавати). Вода прозора.

Автор фото: Анастасія Обертас Автор фото: Анастасія Обертас.

Пляж на Микільсько-Слобідській

Розташований на березі Русанівської протоки в районі вулиці Микільсько-Слобідській. У 2018 році тут провели реконструкцію. Сучасні душові, туалети, кабінки для переодягання. Вода - як і всюди в Дніпрі. Працюють рятувальники. Поруч є баскетбольний майданчик. По периметру прокладені дерев'яні доріжки, є дитячий майданчик. Зону відпочинку оновили і розширили. Працюють кіоски з водою, морозивом. Поруч прокат човнів, каяків, велосипедів.

Як доїхати: від станції метро «Лівобережна» на авто або пішки по вулиці Митрополита Шептицького, Микільсько-Слобідської, до «Зони здоров'я» (приблизно 1,5 кілометра).

Галерний (Корчувате)

Гарне місце для загоряння, купання або відпочинку для тих, хто живе неподалік. Обладнані місця для переодягання, є два магазини. Працюють рятувальники. Територію реконструюють. Це трохи псує гарний вигляд. Особливість в тому, що звідси дуже близько до цивілізації. Від зупинки маршрутки до води - якихось 50 метрів.

Отже, ми оглянули тільки частина муніципальних пляжів - ті з них, які функціонують на Дніпрі. Але в Києві багато і інших водойм. Подивимося, що є на них цікавого.

Пляжі на озерах

Перш за все варто придивитися до муніципальних пляжів на київських водоймах. Чим вони відрізняються від всіх інших? Тим, що за порядком на них стежать відповідні підрозділи міської виконавчої влади, зокрема КП «Плесо». Є рятувальники, об'єкти сервісу та хоча б мінімальна інфраструктура.

Веселка (Райдужний масив)

Пляж на озері Радунка (Веселка) невеликий за площею. Озеро гарне і велике, в ньому багато водоростей, цвітуть жовті і біле латаття, живуть качки. Навколо є дитячі та спортивні майданчики, кабінки для переодягання, туалет. З плюсів: діє прокат човнів і катамаранів, обладнані місця для шашликів з альтанками. До того ж розташовані вони в такому місці, щоб не заважати тим, хто купається. Акуратні доріжки, супермаркети неподалік, а також маленький причал, з якого зручно стрибати в воду. З мінусів: влітку дуже людно і, відповідно, не дуже чисто. Далеко від метро.

Як дістатися: від станції метро «Лівобережна» автобусом № 70 до зупинки «Озеро Радунка» (ходить рідко). Від станції метро «Почайна» або «Лівобережна» численними маршрутками до зупинки «Бульвар Перова», далі 10 хвилин пішки.

Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group.

Тельбін (Березняки)

Муніципальному пляжу на озері Тельбін вже багато років. Він чистий, добре обладнаний, має зони для занять спортом і бігову доріжку по всьому периметру озера, волейбольний майданчик. Чистий пісок. Влітку чергують рятувальники. Родзинка озера - фонтан. Є кабінки для перевдягання та багато дерев, де можна відпочити в тіні. Працюють кіоски з напоями і морозивом. У 2017 році встановлена ​​нова система очищення водойми, щоб запобігти цвітіння води (тут вона тепліше, ніж в Дніпрі). Багато сімей відпочивають з дітьми, спуск у воду пологий. Пляж піщаний.

Як доїхати: від станції метро «Лівобережна» автобусами № 87, 249, 599 до зупинки «Церква».

Вербний (Оболонь)

Затишне озеро поруч із жвавою автомагістраллю. Глибина водойми подекуди сягає 20 метрів. Навколо красива природа, багато листяних дерев. У будні можна комфортно позасмагати. Є навіс від сонця, душові, фонтанчики з питною водою. Працює медпункт, рятувальники. Якщо якість води незадовільний для купання - на березі вивішують червоний прапор. Вода досить чиста, оскільки озеро має кілька підземних ключів. Окремо обладнано місце для відпочинку з компанією, де можна посмажити шашлики. Хороша дитячий майданчик. Є пандуси для спуску до води - для батьків з дитячими колясками або для людей з особливими потребами.

Як доїхати: від станції метро «Оболонь» автобусами № 44, 180 до зупинки «Вулиця Приозерна». На авто їхати по проспекту Бандери, згорнути на вулицю Йорданську, далі на Приозерне. З проспекту Героїв Сталінграда згорнути на Приозерне.

Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group.

Пуща-Водиця

Останній у переліку муніципальний пляж, по-своєму особливий. Адже розташований фактично за містом, хоча географічно це частина Києва. Місце атмосферний, красива природа, навколо справжній ліс. Пляж великий, піщаний. На вихідних тут багато відвідувачів, в тому числі сім'ї з дітьми і собаками. Нещодавно відкрили новий дитячий майданчик. Хоча людей багато, місце для відпочинку знайти можна, тому що територія велика. Тут чисто, скрізь стоять урни для сміття, лавки, доріжки. Є дві волейбольні майданчики, а також торгові точки. Для любителів кальяну є і він. Але - як і на інших муніципальних пляжах - палити і розпивати алкоголь прямо на пляжі заборонено. Є вишка рятувальника, чотири точки, де можна прийняти душ, нові роздягальні, шезлонги (безкоштовно), є прокат човнів і водних велосипедів.

Як доїхати: від станції метро «Нивки» маршрутним таксі № 719, а від станції «Академмістечко» автобусом № 30 до зупинки «7-я лінія». Трамваєм № 12 з Контрактової площі їхати вдвічі довше (годину), зате частина дороги трамвай йде по справжньому лісі.

Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group.

Важливо знати

Неподалік від місць, які ми згадали, є і приватні пляжі. Наприклад, «ПБК» (Південний берег Києва) і пляжний комплекс «Труханів» на однойменному острові, «BoraBora Beach Club» і «Ольмека» в Гідропарку. Там більше розваг, різноманітніше їжа. Деякі заклади, крім виходу до Дніпра, мають також сауни та басейни.

Отже, з офіційними державними пляжами, які можуть привернути увагу в першу чергу, розібралися. Тепер час нагадати про зонах відпочинку, якими також займаються міські служби. Там купатися не варто, а ось зіграти у води, відпочивати поруч - будь ласка.

зони відпочинку

Зона відпочинку «Березняки»

Найголовніша «фішка» цього місця - вид, який відкривається на правий берег, особливо ввечері. Біля пляжу обладнані доріжки і місця відпочинку, але сам пляж не ідеально чистий, багато заритих багать. Можна покурити кальян, взяти в оренду пуф і плед. Немає громадських туалетів. Мало сміттєвих баків. Поруч гарний парк, є розваги для дітей і канатний містечко. Працюють кафе з шашликом, пивом і закусками.

Як доїхати: від станції метро «Лівобережна» автобусом № 95 до зупинки «Річковий причал».

Зона відпочинку «Алмазна» (Троєщина)

Розташована біля однойменного озера штучного походження. Місцеві жителі оцінили позитивні зміни, які відбулися тут після реконструкції. У озера стоять альтанки, захищені від вітру. Є мангал, вугілля для нього можна придбати біля входу, кава. Пляж чистий, є урни для сміття, біотуалет. Працює дитячий майданчик з батутом. Діє прокат катамаранів. Купатися в озері небажано, оскільки утворилося воно на місці кар'єру, а неподалік працює ТЕЦ.

Як доїхати: на метро до станції «Лісова» (червона гілка), далі тролейбусом № 37 до зупинки «Епіцентр». Або від станції метро «Чернігівська» (червона гілка) автобусами № 416, 6 до зупинки «Вулиця Крайня». Далі пішки. На авто їхати від станції метро «Чернігівська» по вулиці Братиславській, біля гіпермаркету «Епіцентр» повернути праворуч на вулицю Крайню.

Кожна з зон відпочинку має свої відмінності, але в цілому ситуація схожа всюди. Описувати все немає сенсу, а ось назвати варто. Залежно від того, де знаходиться, легше буде зорієнтуватися і вибрати найближчу.

Зони відпочинку:

  • «Русанівська коса» (Русанівська набережна).
  • «Наталка» (Оболонь).
  • «Редькіна» (озеро Редькино, або «Министерка», Оболонь).
  • «Біла» (озеро Біле, Оболонь).
  • «Осокорки» (біля метро «Славутич»).
  • «Сонячна» (Позняки).
  • «Синьоозерна» (поруч з Синім озером, Виноградар) та інші.

Ми розповіли про пляжах і зонах відпочинку, на яких київська міська влада забезпечує моніторинг якості води, прибирання, роботу рятувальників, дотримання санітарних норм, відкриває спортивні та дитячі майданчики, велопарковки - і, так би мовити, говорить «велкам» тим, хто хоче в цих місцях відпочити.

Насправді водойм в Києві і навколо нього - море (хоча це і смішно звучить). Є серед них дуже симпатичні. Правда, на багаття з шашликами на деяких з них розраховувати не варто.

Наприклад, Дідорівські каскад з 5 ставків в Голосієво ( Національний природний парк «Голосіївський» ) Або чудові Китаївські ставки.

Джерело фото: zeft Джерело фото: zeft.in.ua.

Або невелика річка Горенка і її приток - Куторка (Пуща-Водиця). Куторка має близько 6 кілометрів в довжину і каскад ставків (Горащиха, Двірець, Міський Ставши, Карачун). Більшість з них виконують рекреаційні функції, а тутешній пляж вважається одним з кращих в Києві.

А озера в парку «Феофанія» ! .. Там спокійно (якщо дня не святковий), просторо, та ще й далеко від галасливого міста. Беруть невелику плату за вхід.

Як кажуть, місць для відпочинку в столиці - на будь-який смак і колір ... В залежності від уподобань та інтересів, гаманця, наявності часу і фантазії.

Тепер час оглянути, що може запропонувати Київ тим, хто давно любить засмагати без одягу - нудистів. Зазвичай вони проявляють толерантність до «текстильників» (так називають тих, хто не може розлучитися з купальником), але чи буде комфортно одягненому поруч з нудистами? Це питання.

Нудистські пляжі Києва

Оболонь

Хороший просторий пляж, де багато окремих підходів до води. Місце подобається багатьом тому, що воно завжди дуже чисте, а люди, які там відпочивають, ввічливі і привітні. Секрет чистоти на пляжі простий: тут прибирають самі відпочиваючі, багато хто з них відвідує цей пляж вже давно. Контингент різноманітний: від закоханих пар, сімей з маленькими дітьми до групи за інтересами. Обстановка доброзичлива, ніхто ні на кого не витріщається. Часто грають у волейбол. Є місця для намету. Найближча інфраструктура - вплав через затоку або в об'їзд (далеко).

Довбичка

Це культове місце для київських нудистів. Чудовий вид на правий берег. Крутий дикий пляж з гарним виглядом на центральну частину міста. Приємна атмосфера, широка смуга піску, спокійно і просторо. На воді встановлені буйки. На пляжі можна грати в волейбол, бадмінтон, фрісбі і т. П. Раніше сюди доводилося йти від пішохідного моста, а краще було добиратися на велосипеді. Зараз все простіше: від Гідропарку курсують приватні перевізники на моторних човнах і за невелику плату відвезуть бажаючих потрапити на «Довбичка», а також заберуть звідти. Пісок чистий. Людей не дуже багато. Все треба брати з собою, тому що на острові нічого немає.

Пляжі біля Києва

Є бажання потрапити на пляж за межами Києва? Вибір теж є! Як за ціною (так як в основному це платні закладу), так і за відстанню. Хоча є, звичайно, і безкоштовні варіанти, і відносно недалеко від столиці.

Пляж бази відпочинку «Зелений Бір» (затока Десни у Хотянівка)

Любителі відпочивати тут стверджують, що навіть в сезон цвітіння води в Дніпрі в цьому місці вона зазвичай чиста. А взагалі тутешня вода з високим вмістом йоду, жовтуватого кольору. Піщаний берег пологий, немає сильної течії, тому місце підійде для дітей. Природа, атмосфера, шашлики ... Умови проживання для не дуже вимогливих. І мало магазинів поруч. Зате в будиночках є холодильник і плита.

Резиденція «Залісся» (Броварський район)

Ще один непоганий варіант. Правда, подбати про візит в «Залісся» треба завчасно, як і надіслати заявку. Зате тут можна і відпочити біля озер, і послухати птахів, і відвідати стайню, і побувати на спостережних майданчиках за дикими тваринами в глибині території ... Об'єкт - режимний. Але потрапити сюди реально.

Київське море (за Лебедівка)

Супермісце на березі Київського водосховища для власників авто, які шукають піщані пляжі, великі камені навколо і хвойний ліс на додачу. Все це тут є. На пляжі краще просто засмагати, тому що біля берега камені дуже гострі. Щоб дістатися до води, треба перелізти через гряду валунів. Кияни приїжджають сюди з наметами або просто на вихідний, купуватися. Зараз територія упорядковується. Заїхати ближче до води можна не скрізь. Пісок чистий, місце щодо малолюдне, дрібно. Є місця для кемпінгу. Безкоштовно.

Десна (Нижня и Вища Дубечня)

Тут заплава Десни особливо широка, а ось дорога до річки грунтова. Хороший річковий пляж з дуже великою кількістю людей, тому часто буває важко знайти місце для парковки авто. Береги піщані, є дерева і кущі. Течія Десни дуже швидке, вода чиста і тепла. Якщо є можливість вибирати - краще їхати сюди в будні, коли менше людей. У селах є магазини. Прекрасне місце для відпочинку, особливо для риболовлі та пікніків. Багато місця для наметів і активного відпочинку.

Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group.

Блакитне озеро (Підгірці)

Пляжів поруч цілих два: платний і громадський. Платний є складовою частиною рибного ресторану-курорту «ЛОБСТЕР». Шезлонги і парасольки, басейн, батут, літні тераси. Величезна територія ввечері перетворюється в суцільну party-zone. На обох пляжах пісок дрібний і чистий. Зручна парковка. Є кіоски з продуктами. На громадському пляжі немає душової.

басейни

Таких в Києві і навколо нього дуже багато. Переважно це заміські комплекси з будиночками, рестораном і пляжем на березі озера, ставка або річки. З прісної або навіть морською водою. Якщо мрієте про такий вид відпочинку - інформації в мережі досить. Наприклад, на відомому всім сайті booking , Цінне ще й тим, що можна прочитати правдиві відгуки про вподобаному місці. Але про деякі розповімо докладніше.

Пляж на даху

Їх (пляжів) аж два, і басейнів також два. Це чудо розташоване на даху парковки торгового центру «Ocean Plaza». Можна почати загоряти вранці, залишитися до вечора або на цілу ніч. Працює до останнього клієнта! Голодними не залишитеся, є ресторан. Увечері відкривається чудовий вид на місто, а сам пляж перетворюється в нічний клуб. City Beach Club - один з популярних платних пляжів Києва.

Як доїхати: станція метро «Либідська», ТРЦ «Ocean Plaza», вулиця Антоновича, 176.

Юність

Тим, хто скучив зі спортивного плавання, нагадаємо про таке місце, як Школа вищої спортивної майстерності міста Києва, здавна відома як басейн «Юність» на Печерську. Це не фітнес-центр, не басейн при школі, а повноцінний спортивний об'єкт, де є два басейни: критий (дитячий, 25 метрів) і відкритий. Саме про нього піде мова далі. Отже, басейн для дорослих має 50 метрів в довжину, вода завжди підігрівається до 28 градусів, хлору не чути. У теплу пору року знімають купол, тому будете плавати під відкритим небом і мати приємний бонус - загар. Басейн працює з 6 ранку допізна, але з 14:30 до 18:15 поплавати не вдасться - в цей час проходять заняття. Також тут є тренажерний зал і невелике кафе.

Як доїхати: метро «Печерська» або «Дружби народів», автобус № 62 з Контрактової площі. Вулиця Бастіонна, 7/18.

Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group.

І на десерт - про аквапарках.

Аквапарк ТРЦ «Термінал» (Бровари)

Величезна площа. Скляна розсувний дах - то є засмагати тут можна. Багато водних гірок на будь-який смак:

  • Master Blaster - водний аналог американських гірок.
  • Цунамі - закрита гірка з несподіваним стрімким спуском.
  • Подвійний екстрим (AquaDrop) з майже вертикальним спуском.
  • Космічний вир, відомий як SpaceBowl.

Тут можна знайти все: враження, адреналін або просто хитання на хвилях. Звичайний плавальний басейн теж є. І ще джакузі, гідромасажні зони, велика дитяча водна майданчик, SPA-зона з саунами, водний бар.

Як доїхати: від станції метро «Лісова» вирушає кілька номерів маршрутних таксі, їхати до зупинки «Термінал». На авто потрібно рухатися по дорозі Е95 (М01), аквапарк розташований на північній околиці Броварів.

Аквапарк «Dream Island» (Київ)

Найбільший аквапарк в межах Києва. Тут багато гірок, води, місць для релаксації і відпочинку. Є лазні, сауни і кафешки. Краще йти в будні - менше людей і швидше можна отримати доступ до атракціонів.

Як доїхати: на метро до станцій «Мінська» або «Героїв Дніпра». Він розташований приблизно посередині в будівлі ТРЦ Dream Town (у 2-ї частини), на Оболонському проспекті.

Комплекс «Вишгора» (Вишгород)

Концептуально комплекс «Вишгора» створений для зимового відпочинку, але влітку 2017 року на його території відкрилися аквазона і акватюбінг. Акватюбінг - це коли ви в надувних «плюшках» (тюбах) з міцного безпечного матеріалу спускаєтеся на великій швидкості з надувною 200-метрової водної гірки. Вона, до речі, занесена до Національного реєстру рекордів як найдовша водяна гірка в Україні.

Аквазона є великий басейн розміром 20 × 20 метрів, глибиною 1,3 метра, дерев'яні шезлонги, парасольки від сонця, бар.

Як доїхати: на авто до вулиці Богатирської, далі по дорозі Р69 до Вишгорода. За «Панська хутором» згорнути на вулицю Шолуденка, далі на вулицю Ватутіна. За резервуаром Київської ГЕС повернути праворуч.

На вікенд - до води

На відвідування деяких з описаних місць можна виділити не один день, а кілька (наприклад, якщо мова йде про невеликі готелях і базах відпочинку біля води або виїзді з наметами на Київське море або Десну).

До наведених можна додати багато інших варіантів: Коростишівський каньйон з його глибиною, водою неймовірного кольору і сосновим лісом навколо - таке сподобається шанувальникам бекпекерского типу відпочинку. Хоча сюди можна приїхати і на автомобілі. Але в будь-якому випадку, якщо плануєте нічліг, намет або кемпер є обов'язковими.

Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group Автор фото: Nina Zhezhera IGotoWorld Photo Group.

Тим, хто готовий оплатити недешевий відпочинок, варто звернути увагу на пропозиції готелів і оздоровчих комплексів, розташованих на південь від Києва: в Кончі-Заспі, Козині, Вишеньках, Нових Безрадичах.

Якщо ж ви готові булькнути в будь-яке водоймище, який попадеться на вашому шляху - ніхто не має права вам цього заборонити. Але і відповідати на наслідки буде хто? .. Правильно, ви! А якщо без жартів, то поточний статус муніципальних пляжів можна перевірити на сайті КП «Плесо».

Купайтеся, засмагати, відпочивайте. На здоров'я!

Найцікавіші місця України. Передплачуйте і будьте в курсі.

Если стаття сподобалась, Розкажіть друзям :)

Що таке зона відпочинку?
Або плюс?
Чим вони відрізняються від всіх інших?
Зазвичай вони проявляють толерантність до «текстильників» (так називають тих, хто не може розлучитися з купальником), але чи буде комфортно одягненому поруч з нудистами?
Але і відповідати на наслідки буде хто?

Новости