Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Карта пам'яток Львова. Путівник по цікавих місцях України

Напевно кожен з нас хоч раз в тиждень замислюється над тим, як же провести вихідні. Так бажано так, щоб і відпочити, і приємно провести час. Як то кажуть, щоб робота приносила радість, від неї потрібно відпочивати!

В останні роки стали дуже популярними тури вихідного дня. Причому поїхати можна як самостійно, так і через туристичну фірму. Цього разу UBR.UA розповість про те, що цікавого ви зможете побачити у Львові.

Читайте також: Львів очолив ТОП-10 міст Європи, які потрібно відвідати

"Львів дуже різний, - каже Олена, вже не раз відвідувала місто Лева. - Але кожен тут зможе знайти щось своє. Хто не бував у Львові, той майже нічого не знає про красу західної України. Тому якщо є можливість, я б рекомендувала обов'язково його відвідати і на собі відчути справжній колорит цього міста ".

Читайте також:

"На питання, який він, Львів, хочеться відповісти - місто з ароматом кави. У Львові дуже красиво - незвичайна архітектура, вимощені вулиці, кав'ярні з національним колоритом. Рекомендую обов'язково відвідати "Високий Замок" - з нього відкривається чудовий вид на місто ", - під враженням від міста розповіла UBR.UA Марина.

Львів - місто, в общем-то, не дуже дорогий, але до витрат все-таки має. Адже туристи, як правило, прагнуть отримати побільше вражень і не шкодують на це коштів. Сувеніри, екскурсії, шоколад, відвідування ресторанчиків - ось основні статті витрат. Експерти кажуть, що участь в груповому турі допоможе заощадити. Наприклад, вартість 3-денного туру, не рахуючи проїзду до Львова, складе від 810 грн. з людини, за 5 днів доведеться заплатити від тисячі п'ятсот п'ятьдесят-два грн.

"Екскурсії в таких турах проводять за всіма цікавим, історичних місцях. привабливості Львова сприяють як традиції міста, його культурні та історичні особливості, так і сьогоднішня орієнтованість на розвиток туризму, - зазначає Ольга Юденко, директор по туризму "Пан Укрейн". - Головний аргумент туриста на користь Львова зазвичай звучить так: "Хочу зарядитися".

Як доїхати з Києва до Львова

До Львова можна поїхати на особистому авто, поїздом, автобусом або ж полетіти літаком.

Якщо ви вирішили їхати поїздом, то з центрального вокзалу Києва щодня відправляються кілька поїздів. Наприклад, №111О, 134Д, 134О, 099К, 115О і 081К. Квитки коштують близько 100 грн. в одну сторону.

Також можна поїхати на автобусі Київ-Львів. Тут проїзд коштує дорожче - близько 180 грн. в одну сторону. Та й задоволення від 10 годин їзди в сидячому положенні не так вже й багато.

Злітати до Львова на літаку буде значно швидше, але при цьому потрібно бути готовим викласти близько 450 грн. за переліт в одну сторону.

Щоб не заблукати в місті і встигнути все подивитися доцільно скласти попередній маршрут. Причому безкоштовні карти Львова можна взяти в інфо-центрах, на вокзалі та аеропорту. Що радує - деякі піші маршрути вже нанесені на карту.

Де зупинитися у Львові

Якщо їхати до Львова на один день, то за житло можна не переживати. Однак якщо у вас є плани залишитися на довше, питання, де переночувати виявиться аж ніяк не останнім.

"В середньому вартість проживання в готелях Львова коливається від 200 до 2000 грн. за номер на добу, з урахуванням сніданку. При цьому є тенденція подорожчання до вихідних, - каже головний менеджер компанії "L - Travel" Олена Кредінец. - Якщо людина не вважає важливими умови комфорту, можна брати готелі категорії Економ, до 300грн за номер (на 2 осіб). Такий номер буде обладнаний необхідними умовами: меблями, санвузлом. Однак, швидше за все, площа буде маленькою ".

Готелі високої цінової категорії, зірковістю в 4-5 * пропоную високий рівень комфорту: доступ до інтернету з номера, тапочки, халати, індивідуальний підхід до клієнта, аж до переваг в колірній гамі обробки номера. Вартість такого номера стартує від 1200 грн.

"Найоптимальнішим, мабуть, буде варіант середньої ціни - 400-800 грн. За номер зі сніданком. 3 * готелі Львова володіють всім необхідним, розташовані часто в центрі міста, а обслуговуючий персонал таких готелів, як правило, дуже привітний", - розповідає г-жа Кредінец.

Якщо шукати житло самостійно, то можна пристойно заощадити. Наприклад, знайти хорошу квартиру у Львові за 150-200 грн. за добу. Вона, як правило, буде з ремонтом, холодильником, телевізором, чайником, а також зі свіжим білизною і рушниками. Однак мінусом міста залишається вода. Вона подається за розкладом: з 6 ранку до 09. 30 і потім з 17.00 до 20.00.

Ціни на хостели стартують від 100 грн. за добу з людини.

Музей під відкритим небом

Недарма кажуть, що Львів - це музей під відкритим небом. Тут можна гуляти нескінченно, зустрічаючи на своєму шляху абсолютно унікальні будинки і будівлі. Але перед тим як відправиться в поїздку, не полінуйтеся ретельно вивчити головні місця, які ви хочете відвідати. UBR.UA підібрав для вас 6 найцікавіших пам'яток Львова.

1. "Вірменка". Феномен кав'ярні, яка застигла в часі, важко піддається поясненню. Колись за її столиками збиралась творча нонконформістська молодь радянського Львова. Культове місце з хорошою кавою, коньяком і атмосферою "свого" Львова.

2. "Ланцюг для сварливих дружин". Її можна знайти на стіні будинку в Пасажі Андреоллі (пл. Ринок, 28). Жінок приковували до неї за руку або ногу, залишаючи їх подумати про свою поведінку.

3. "Оригінальні скульптури". У Львові є багато вуличних скульптур, які розраховані на те, щоб їх гладили заради виконання бажання, чи стосувалися сиділи на них. У домініканського собору туристи люблять потерти палець і ніс лемківському художнику Никифору Дровняку, що не закомплексовані громадяни можуть засунути руку в штани Леопольду фон Мазоху (вул. Сербська). А "пивна циця" в ресторані "Кумпель" (вул. Винниченка) після правильного погладжування видасть вам трохи пива.

4. "клюмби" або "Стометрівка" - алея на проспекті Свободи - місце, яке поважають, але не занадто люблять. Поважають, тому що тут проходили важливі події, пов'язані зі становленням української незалежності. Недолюблюють, бо іноді тут збирається дуже екзальтована політиканська публіка, яка "випускає пар" в гострих і безкомпромісних суперечках. Пенсіонери тут грають в карти, модниці демонструють свої наряди, також це місце організації різдвяних і великодніх ярмарків.

5. "Кри ї вка" - ресторан і одночасно атракціон, який гості Львова люблять завдяки його епатажності. Незвичайний антураж і можливість постріляти в тирі з ретро-зброї постійно приваблюють натовпи туристів. Це відмінне місце для тих, хто шукає адреналіну.

6. "Річка під землею". Річка "Полтва", яка тече під землею в центрі міста, була загнана туди в 19 столітті. Для цього було кілька причин. По-перше, не рідко вона ставала причиною повеней. По-друге, через запах, який ішов від водойми, її століттями використовували як оборонний рів з водою і каналізацію. Зараз річка перетворилася в улюблене місце для досліджень дигерів.

Не можна не згадати про маленьких магазинчиках, які навіюють спогади з дитинства. У великих мегаполісах вони б не витримали конкуренції з великими супермаркетами, але тут, у Львові, вони по праву вважаються гордістю міста.

Самостійно або через туркомпанію

"Відмітна плюс поїздки через компанію - то, що людина, яка орієнтується на місцевості і в особливостях міста бере за туристів відповідальність на себе. У туриста є конкретна особа, якій можна в разі чого висловити претензію, або подяку, проконсультуватися в будь-який час, а також звернутися за допомогою ", - говорить г-жа Кредінец.

Втім, багато туристів воліють їхати до Львова самостійно. Як, наприклад, Наталія. За її словами це набагато зручніше і цікавіше. "Я завжди самостійно планую свої поїздки, не люблю звертатися до турфірмам. Так подорожую і по Україні, і за кордоном, - каже туристка. - Плюси в тому, що я сама можу вирішити, куди мені йти, а куди - ні. До того ж з'являється більше можливостей дізнатися місто або країну і поспілкуватися з людьми. і, звичайно ж, можна здорово заощадити. Тому до Львова поїздку планувала повністю сама. Взяла карту, зазначила все цікавлять пам'ятки і вперед! Там дуже багато затишних кав'ярень, тому не розумію, як можна ходити групою. Адже г е-то хочеться затриматися за чашкою кави, поспілкуватися з львів'янами, поспостерігати за життям тихого старого міста. Але до самостійної поїздці треба готуватися і виділити більше часу ".

Про Львові можна годинами говорити, описуючи всю його красу, але як би там не було, приїхати до Львова і переконатися на власні очі в його затишності і велич хоча б раз у житті варто кожному. Хороших вам вихідних і колоритного, незабутньої подорожі!

Читайте також: Таємничий Львів: Список невідомих пам'яток

Новости