Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Канни (Канн)

  1. транспорт
  2. ЗМІ
  3. Фестивалі та виставки
  4. Музеї і театри
  5. Собори і релігійні установи
  6. посилання
  7. "Навколо світу" про Каннах

Канни (Канн) [1] , Cannes ( фр. , англ. , Вимовляється [канн]) - один з найбільших і найпопулярніших курортів Франції , регіону Прованс, Альпи, Лазурний берег і департаменту № 06 Приморські Альпи (Alpes-Maritimes), розташований на Лазурному березі (Côte d'Azur). Канни - адміністративний центр кантонів Канни-центр (Cannes-Centre) і Канни схід (Cannes-Est). Місто придбало популярність, перш за все, завдяки проходить тут щорічного Каннського кінофестивалю. Також в 2011 Канни брали Саміт "Великої двадцятки" (G20).

Канни розташовані на південному сході Франції , На березі Канському бухти затоки Напуль Середземного моря. На півночі місто оточене гірським масивом Естерель (L'Esterel). У центрі Канн височить пагорб Сюке (Le Suquet).

Канни - важливий туристичний центр Франції . У місті найбільше розвинені сфера обслуговування та торгівля, проте тут знаходиться Космічний центр Cannes Mandelieu Space Center, очолюваний компанією. Це перший в Європі завод з виробництва космічних супутників. Але в першу чергу Канни - місто фестивалів і виставок. Крім Каннського кінофестивалю (Festival international du film de Cannes) тут щороку проводяться Міжнародний фестиваль реклами «Каннські леви» (Cannes Lions International Advertising Festival (IAF), Каннський фестиваль піротехніки (Festival d'art pyrotehnique de Cannes), Міжнародна виставка торгової нерухомості ( "MAPIC") та ін.

Географічні координати: 43 ° 33 'пн і 7 ° 01 'східної довготи [2]

Населення 72 939 ( 2008 ) [3]

Площа: 19,6 км ( 2008 ) [4]

Площа: 19,6 км (   2008   )   [4]

Один з шикарних п'ятизіркових готелів на Бульварі Круазетт (Boulevard de la Croisette, фр. ) - JW Marriott [5]

карти

[]

транспорт

Громадський транспорт

Громадський транспорт Канн представлений тільки автобусами, а також в будь-яку точку міста можна доїхати на таксі.

Вид на житлові будинки в Каннах з пагорба Сюке (Le Suquet)

  • (Поїздки по Лазурному березі)

Ж / д транспорт

(Gare de Cannes) - важливий транспортний вузол півдня Франції , Що зв'язує міста на Лазурному березі з іншими регіонами країни, а також з Італією , Обслуговує міжнародні, міжміські, регіональні та приміські поїзди, в тому числі швидкісні ТЖВ (TGV).

Так само в Каннах є два вокзали TER - Канн-Ля Бокка (Gare de Cannes-La Bocca) і вокзал Боскет (Gare du Bosquet), які обслуговують тільки регіональні і приміські перевезення.

Морський транспорт

Фреска в честь сторіччя кінематографа (Як знімають кіно в Каннах)

(Vieux Port de Cannes) - найвідоміший порт, знаходиться в центрі міста, біля Палацу фестивалів. Приймає яхти і катери.

(Port Pierre Canto) - розташований в районі Палм Біч (Palm Beach), приймає яхти і катери.

У Каннах також є ще два невеликих порту - Порт Пуан Круазетт (Port Pointe Croisette) і Порт Мур Руж (Port Moure Rouge) [6] , Які приймають тільки невеликі яхти та катери і використовуються в основному місцевими жителями.

  • - морські прогулянки на Лазурному березі, з Канн в Монако , Ніццу , Сен-Тропе, на острів святої Маргарити і ін. Маршрути

Аеропорти

(Aéroport de Cannes - Mandelieu) - аеропорт розташований на захід від Канн, в 5 км від міста, обслуговує чартерні і комерційні рейси, а також приймає особисті літаки

Холм Сюке, вежа Сюке (Tour du Suquet), XIV століття, висота 24 м. Вежу також називають «вежею лорда» в пам'ять про лорда Броухеме, яка зробила Канни популярним курортом

(Aéroport Nice Côte d'Azu) - аеропорт Ніцци, найближчий до Канн аеропорт, який обслуговує внутрішні і міжнародні регулярні рейси. Також він обслуговує чартерні перевезення та вертолітні маршрути. Аеропорт знаходиться в 24 км від центру Канн, в місто можна дістатися на автобусі, автомобілі, таксі, на катері і на вертольоті.

Оренда транспорту

Оренда транспорту

Набережна Круазетт, Алея зірок поруч з Палацом фестивалів, де знаменитості залишають відбитки своїх долонь

Автостради і автотранспорт

Поруч з Каннами проходить автострада А8 "Провансаль" (La Provençale), яка починається в Екс-ан-Провансі і тягнеться уздовж Лазурного берега до кордону з Італією , Де переходить в італійську автостраду A10. А автострада А8 з'єднується з автострадою А7, званої "Сонячної дорогою" (L'autoroute du Soleil) або "Дорогий відпустки" (Route des vacances), що простягнулася між Ліоном і Марселем. Також через Канни проходить національна автотраса 85 (ділянка на території Канн - дорога D6285), звана "Дорога Наполеона ", Яка починається в Гольф-Жуана і закінчується в Греноблі. Приблизно по цій дорозі Наполеон повертався в Париж після перебування на острові Ельба в 1815.

[]

ЗМІ

Холм Сюке, вулиця Сент-Антуан

  • (Cannes Soleil)
  • (Radio Azur)
  • ]

[]

Фестивалі та виставки

  • (Festival international du film de Cannes)
  • (Cannes Lions International Advertising Festival)
  • (Festival d'art pyrotehnique de Cannes)

[]

Музеї і театри

  • (Musée de la Castre)
  • (Musée de la Mer)
  • (Théâtre du Verseau de Cannes)
  • (Compagnie Arketal)

[]

Собори і релігійні установи

  • (Abbaye de Lérins)
  • (Paroisse Saint-Nicolas)
  • (L'Eglise Evangélique Libre de Cannes)
  • [7]

[]

посилання

Набережна Круазетт. П'ятизірковий готель Карлтон (Сarlton) - один з найвідоміших готелів Канн нарівні з Мажестику (Majestic) і Мартіні (Martinez). Тут вважають за краще зупинятися "зірки" першої величини [8]

Офіційні ресурси

  • (Офіс по туризму)

практична інформація

  • (Готельний гід, ресторанний гід і т.п.)

[]

"Навколо світу" про Каннах

Бульвар Круазетт, "вечірка в білому" - одна з численних вечірок в Каннах

статті

  • Лютий 2003 Дожити до весни (Історія Канн, як в Європі з'явилася мімоза)

  • Май 2004 Сузо Чеккі Д'Аміко. Про кіно, і не тільки (Інтерв'ю італійського автора сценаріїв Сузо Чеккі Д'Аміко, який стверджує, що Каннський кінофестиваль "виріс на поросі Венеціанського")

  • Квітень 2006 Фабриканти країни мрій (Про британської кіноіндустрії, багато діячів якої ставали лауреатами Каннського кінофестивалю)

  • Вересень 2010 Люди, пальми, леви і леопарди (Кінофестивалі: їх кількість і значимість, "фестивальна кухня", Каннський кінофестиваль - №1 серед найбільш значущих кінофестивалів світу, званих Велика п'ятірка (Big Five))

путівники

Новости