Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Хто побудував Піраміди Єгипту?


Я на плато Гізи. 20 серпня 1996 року

Піраміди - самі грандіозні споруди, споруджені людством за всю історію існування, що загубилася в темряві часів.

Єгипет «притягує» до себе багатьох мандрівників, змінюючи світогляд людей і їхнє ставлення до світу. Таємницю древньої цивілізації досі не може зрозуміти наш світ. Розшифрувавши ієрогліфи, ми не знаємо, як звучав мову древніх людей. Захоплюючись пірамідами і храмами, ми не розуміємо, хто, коли, як і навіщо все це створив.

На території Єгипту налічується близько 100 пірамід, але неперевершеним чудом світу вважається комплекс пірамід в Гізі, розташований на лівому березі Нілу недалеко від Каїра: 3 великі піраміди - Хеопса, Хефрена, Мікеріна, 7 малих пірамід - супутниць і Великий Сфінкс.

Піраміди Єгипту, побудовані з величезних кам'яних блоків вагою від 2,5 до 400 тонн. Каменоломня, де добували каміння блоки для будівництва пірамід, розташована в районі міста Асуан, майже в 1000 км від Гізи.

В каменоломні Асуана знаходиться обеліск, вік якого пов'язують з часом початку будівництва пірамід Гізи. Відокремлений від скельного масиву тільки трьома гранями, обеліск вражає своїми розмірами. Після завершення робіт його вага повинен був скласти приблизно 1900 тонн. Це найважчий в світі штучний моноліт, нічого подібного не було створено ні в стародавньому світі, ні в новітній історії людства.

Технології древніх цивілізацій по обробці каменю, переміщення величезних об'єктів і спорудження колосальних споруд, набагато перевершували сучасні. Вивчаючи їх, можна прийти до висновку, що в далекому минулому на Землі існували цивілізації, набагато перевершують нас за рівнем свого розвитку. А може бути нерозгадані людством технології - «сліди» високорозвиненою позаземної цивілізації?

Піраміда Хеопса

Піраміди в Гізі - нерозв'язна головоломка з числових комбінацій. Стародавні будівельники звели піраміду Хеопса з ідеальною інженерної точністю і симетричністю.

Піраміда є прикладом справжньої квадратури кола - завдання, чудово вирішеною древніми архітекторами, що зуміли побудувати квадрат, рівновеликий колі.

Основні характеристики Великої Піраміди Гізи - піраміди Хеопса:

  • Початкова висота - 146,6 м.
  • Кут нахилу - 51 50 '.
  • Довжина бічній грані за підрахунками (спочатку) - 230,3 м.
  • Довжина сторін підстави піраміди: південь - 230,45 м, північ - 230,25 м, захід - 230,35 м, схід - 230,4 м.
  • Периметр - 921,45 метра.
  • Середня маса кам'яних блоків - 2,5 тонни.
  • Найважчий кам'яний блок - 15 тонн.
  • Кількість блоків - близько 2,5 млн. Штук.
  • Загальна вага піраміди - близько 6,5 млн. Тонн.

Конструкція Великої Піраміди заснована на пропорції Фі = 1,618 . Архітектори Піраміди втілили в камені основоположні принципи сакральної геометрії:

  • Периметр підстави піраміди Хеопса, поділеній на подвоєну висоту дає наближення числа «Пі» - 3,1415 ... (921,45 / 2 * 146,6 = 3,142 ) .
  • Периметр підстави піраміди дорівнює довжині кола, радіус якої дорівнює висоті піраміди (2 * 3,14159 * 146,6 = 921).
  • Площа кожної з граней піраміди дорівнює квадрату її висоти.

Так хто ж побудував піраміди Єгипту? Історична наука стверджує, що піраміди Гізи і Сфінкс побудовані за часів фараонів IV династії, в III тисячолітті до нашої ери. З точки зору офіційної науки, при будівництві пірамід використовувалися мідні і бронзові кирки, долота, свердла і пили, а більш твердий камінь: граніт, базальт, кварцит - міг оброблятися за допомогою оббивання інструментом з долерита ... ??? Як можна бронзовими інструментами обробити кам'яні блоки вагою від 2,5 до 400 тонн? !

Однак альтернативні історики припускають істотно давніший вік Сфінкса і пірамід Гізи. Результати аналізу методів і способів обробки матеріалу, з якого споруджені піраміди і монументи давнини, підтверджують цю гіпотезу:

* Сліди від дискових пилок на плитах з базальту.

* Шліфування плит, яку залишають тільки сучасні пилки з алмазним напиленням.

* Кам'яні «коробки», вагою близько 100 тонн, виконання яких лежить за межами найдосконаліших технологій по обробці твердих порід каменю.

* Камені з ідеальним свердлінням з червоного граніту - однієї з найбільш твердих порід каменю.

як писав Андрій Скляров ( «Сенсаційна історія Землі»): «досить очевидно, що піраміди побудовані зовсім не за часів IV династії, а за багато тисяч років до фараонів!»

Я і Сергій на плато Гізи. 30 жовтня 2003 року

Едгар Кейсі стверджував, що піраміда Хеопса і Сфінкс були побудовані між 10490 і 10390 роками до н.е. У своїх пророчих одкровеннях він вказав, що документи і матеріали зниклої цивілізації атлантів зберігаються в «Залі літописів», розташованому між лапами Великого Сфінкса. У цих документах наведені відомості про історію народу Атлантиди і про катаклізм, потоп цей континент.

Єгипетські легенди свідчать, що будівельником Великої піраміди в Гізі був Бог той - Атлант - обожнювання цар Єгипту за десятки тисяч років до нашої ери. У ній він інтегрував своє знання стародавньої мудрості і сховав літописі стародавніх атлантів .

Стародавні єгиптяни називали комплекс Гізи - «будинком пана Ростана». Це один з титулів бога Осіріса . Велику піраміду вони пов'язували з ім'ям Ісіди. давньогрецький історик Манефон склав за словами єгипетських жерців династичний список правителів Єгипту, в якому крім династій фараонів вказується і тривалий період правління богів. Час правління бога Осіріса, згідно з цим списком, доводиться на середину Х тисячоліття до нашої ери. Це шість з гаком тисяч років до появи перших фараонів і не набагато пізніше катастрофічних подій XI тисячоліття до нашої ери, пов'язаних з біблійним сюжетом про Всесвітній Потоп.

Непряме підтвердження цього висновку можна знайти і в міфології, пов'язаної з зодіаком . Як відомо, Сфінкс має фігуру Льва, а ера Льва (коли Сонце в день весняного рівнодення сходить в районі сузір'я Лева) - це, на думку ряду дослідників, 8640-10800 р до н.е. Погляд Сфінкса на плато Гіза спрямований якраз на схід - на точку сходу Сонця в день весняного рівнодення.

Грем Хенкок в книзі «Загадка Сфінкса» назвав космічні монументи Гізи «Кам'яної книгою, що зійшла з небес», оскільки три великих піраміди Гізи є земними аналогами трьох зірок Пояса Оріона, а сфінкс - земним відображенням сузір'я Лева.

У книзі Роберта Бьювел і Едріана Джилберта « секрети пірамід »Викладається гіпотеза про відповідність планування комплексу пірамід Гізи розташуванню зірок у сузір'ї Оріона, за принципом« на землі, як на небі ». Автори припускають час початку будівництва комплексу Гізи близько 10450 року до н.е.., аргументуючи астрономічними обчисленнями.

Безперечно, піраміди Гізи і Сфінкс створювала древня, високорозвинена, високотехнологічна, можливо, неземна цивілізація. Легенди і міфи Стародавнього Єгипту свідчать, що боги звели Сфінкса і Піраміди в Гізі під час «золотого століття».

На думку ряду вчених і езотериків «кам'яні пам'ятники» нашої планети: піраміди Гізи, сфінкс , Баальбек , Статуї острова Великодня і Бамьян є творами лемурийцев і атлантів і побудовані так, щоб їх неможливо було «розтягнути» і щоб їх неможливо було «втратити». Олена Блаватська в «Таємній Доктрині» писала «... Будівельники пірамід, безсумнівно, мали знанням загиблої Атлантиди.

батько історії Геродот назвав єгипетські піраміди першим чудом світу. Минули з того часу тисячоліття не тільки підтверджують правоту його слів, але і все більше примушують дослідників вважати це чудо найбільшим і таємничий з усіх, відомих людству.


Так хто ж побудував піраміди Єгипту?

Новости