Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Греція або Кіпр - яку країну вибрати для відпочинку?

  1. зміст:
  2. Тури в Грецію від Level.Travel
  3. Греція або Кіпр - візове питання
  4. Розваги і контингент
  5. Тури в Грецію і на Кіпр - ціни 2019
  6. Кіпр VS Греція: природа
  7. Істотні дрібниці у виборі

Де дешевше відпочивати в 2019 році: на Кіпрі або в Греції? Шпаргалка для туристів - в чому відмінності між курортами Кіпру і Греції.

зміст:

  1. Тури в Грецію від Level.Travel
  2. Греція або Кіпр - візове питання
  3. Розваги і контингент
  4. Тури в Грецію і на Кіпр - ціни 2019
  5. Кіпр VS Греція: природа і пейзажі
  6. Істотні дрібниці у виборі

Греція і Кіпр - ці дві країни давно є конкурентами на туристичному ринку, але порівняти їх непросто. Вибір курортів в Греції настільки великий, що острів Кіпр не зможе скласти конкуренцію кожному з них. Однак для тих, хто все ще не може визначитися з місцем відпочинку в 2019 році і розглядає обидві країни, спробуємо розкласти все по поличках.

Тури в Грецію від Level.Travel

Вартість гарячих турів в Грецію від найбільшого онлайн сервісу Level.Travel. Ціни вказані від мінімальних, на найближчі чотири місяці сезону 2019.

Греція або Кіпр - візове питання

Головний камінь спотикання для тих, хто збирається провести свій відпочинок в Греції , - це необхідність відкриття Шенгенської візи. Дорого, клопітно, та ще й в найгіршому випадку відпустка може зірватися в самий останній момент. З іншого боку, якщо ви є щасливим володарем мультивізи, то і ніяких проблем для оформлення путівки не буде.

Є ряд грецьких островів (в тому числі найпопулярніші - Кріт і Родос), де вже діє спрощений порядок оформлення шенгену.

Що стосується Кіпру, то для громадян Росії візи оформляються національні. Робляться вони абсолютно безкоштовно. Громадянам України, Білорусі, Казахстану і Грузії доведеться заплатити консульський збір.

Розваги і контингент

Тим, хто налаштований на глибоке знайомство з історією і культурою, бажано купувати тур в Грецію - тут пам'ятники історії і музеї зустрічаються буквально на кожному кроці. Кіпр - відмінне місце для молоді. Юні туристи із задоволенням ночі безперервно запалюють на місцевих дискотеках (головним тусовочним центром вважається курорт Айя-Напа), а вдень відсипаються або лікуються на пляжах.

Основний контингент відпочиваючих на Кіпрі - британці. Греція в цьому плані більш «інтернаціональна» - можна зустріти туристів з усіх куточків світу.

Тури в Грецію і на Кіпр - ціни 2019

Де дешевше відпочивати в 2019 році: на Кіпрі або в Греції

Що вибрати Грецію або Кіпр - все залежить від уподобань!

Існує думка, що відпочинок на Кіпрі обійдеться дешевше, ніж в Греції. Можливо, так і було років 10 тому, але останнім часом ціни на готелі в Греції істотно впали (даються взнаки наслідки важкої економічної кризи). Крім того, вартість відпочинку залежить від регіону і популярності курорту (в готелях материкової частини країни відпочити можна значно дешевше, ніж на островах).

Курорти Кіпру пропонують більш скромний вибір готелів. Плюс найвигідніші пропозиції розкуповуються дуже швидко. Однак в цілому вартість відпочинку в 2019 році буде приблизно однаковою.

Щоб порівняти ціни на тури в Грецію і на Кіпр, на сайті пошуку онлайн-турів LevelTravel.ru (Аналог мета-пошукача Aviasales по авіаквитках) вибрали перший же пік сезону - травневі свята 2019, потім літні місяці і, нарешті, оксамитовий сезон - вересень-жовтень. Ось що у нас вийшло:

Греція

(ціни вказані на двох дорослих): Кіпр (ціни вказані на двох дорослих): Травень 2019 від 38 000 до 60 000 руб. від 32 000 до 70 000 руб. Червень 2019 від 33 000 до 76 000 руб. від 35 000 до 75 000 руб. Липень / серпень від 40 000 до 92 000 руб. від 42 000 до 76 000 руб. Вересень / жовтень від 30 000 до 88 000 руб. від 28 000 до 74 000 руб.


* Вибірка зроблена в січні 2019. Такі ціни можуть протриматися весь березень-квітень, а далі, чим ближче сезон - тим вище вони піднімуться. Правило раннього бронювання діє завжди, а за «палаючими турами» ще доведеться побігати.

Кіпр VS Греція: природа

Чи плануєте поїхати на Кіпр в пік сезону? Тоді враховуйте, що в цю пору року спека тут досягає +40 ° C. Плюс на острові не дуже приємна висока вологість, що, однак, компенсується теплим морем (поки воно не розігріте до стану парного молока). Любителям зелені тут практично нічим буде помилуватися, особливо в серпні-вересні, коли острів уже пристойно випалений сонцем.

Втім, таку ж «пустелю» можна спостерігати в цей час і на грецьких Кикладах. Хоча є в країні і курорти, круглий рік потопають в буйній рослинності - це острова Корфу, Самотракі, Закінтос, Тасос і ін.

Пам'ятка туристу: на Кіпрі лівосторонній рух

багато пляжі Греції і Кіпру славляться інфраструктурою і наявністю «блакитних прапорів». Відмінності лише в тому, що на Кіпрі багато піщаних зі зручним входом в море, в Греції - все залежить від курорту.

Істотні дрібниці у виборі

Тим, хто під час відпустки збирається подорожувати самостійно і брати машину в оренду, слід враховувати, що на Кіпрі лівосторонній рух. Це може принести певний дискомфорт і початківцям, і навіть досвідченим водіям, які в умовах чужої країни і так можуть відчувати себе за кермом напружено. Кіпр називають душевним і атмосферних місцем для відпочинку. Грецію ж люблять за те, що тут є можливість доторкнутися до найдавнішої історії, за одну поїздку побачити безліч пам'ятників світового значення.

Греція і Кіпр знаходяться приблизно в одній ціновій категорії, так що фактор вартості туру навряд чи буде вирішальним у виборі. Зрештою відвідати можна і обидві країни: незважаючи на схожість менталітету, кожна унікальна по-своєму.

Коли їхати відпочивати на Корфу , кращі пляжі Родосу , а також як дістатися на Санторіні . Дізнайтеся все про Афінах , Коли починається сезон на Санторіні . курорт Сидарі на Корфу , селище Херсоніссос на Криті або відпочинок в Салоніках - де краще?

Читайте також:


Новости