Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гірськолижний відпочинок в Болгарії: особистий досвід

  1. Кілька слів про дорогу
  2. Який гірськолижний курорт Болгарії вибрати і для кого?
  3. Боровець
  4. Пампорово
  5. Банско
  6. підсумки:

Привіт друзі!
Хочу розповісти вам про своє захоплюючу подорож до Болгарії, де я відвідав три популярних гірськолижних курорту: Банско, Пампорово і Боровець.

Кілька слів про дорогу

На сьогоднішній день на гірськолижні курорти можна дістатися двома способами:
На сьогоднішній день на гірськолижні курорти можна дістатися двома способами:

Авіа: Київ-Софія
Автобус з: Київ - Одеса - Варна - Софія - Банско

Перший варіант швидше і комфортніше, але і дорожче.
Другий варіант має всього один мінус - довга дорога. Але в дорозі ви зможете насолодитися природою Болгарії, побачите міста Варну, Софію, а до того ж цей варіант подорожі істотно дешевше. До того ж це ще один плюс для одеситів, так як виїхати можна саме з Одеси.

Для себе я вибрав другий варіант, а саме подорож на автобусі. Дорога займає приблизно добу, але за рахунок комфортабельних автобусів єврокласу компанії Доріс, подорож не здається такою виснажливою, як здається на перший погляд. А гарні краєвиди з вікна і цікава книга, зовсім роблять це подорож приємним і легким.

Який гірськолижний курорт Болгарії вибрати і для кого?

Боровець

Боровець

Боровець знаходиться біля самого підніжжя гір, але він більше підійде тим, кого крім катання на лижах більше нічого не цікавить, так як інфраструктура тут слабка: всього 5-10 механ (аналог наших колиб) і невеликий променад будуть у вашому розпорядженні.
Але при цьому в Боровце дуже хороша зона катання. Всього 24 траси, загальна протяжність 58 км, найдовша траса 12 км (середнього рівня складності). Також є нічне катання: 8 нічних трас - які працюють до 22.00. Ну і на солодке - велика лижна дитяча школа, де вашими дітьми займуться справжні професіонали.

А також в Боровця хороша готельна база, особливо хотів би відзначити готель Rila в якому власне я і жив.

Поєднання класних трас, хорошою готельної бази і не сильно розвиненої інфраструктури дозволяє рекомендувати це курорт в першу чергу тим людям, які хочуть насолодитися красою вершин гір в тиші, обіймаючи кохану людину.

Пампорово

Пампорово

Помпорово запам'ятався в першу чергу тим, що знаходиться в лісовій гущавині і нагадує справжню зимову казку, про яку всі ми мріємо в новорічні свята. Це найпівденніший курорт, який знаходиться високо в горах. У нього добре розвинена лижна інфраструктура призначена саме для дітей. Схили гір пологі і довгі, що робить їх ідеальними для початківців маленьких спортсменів, до того ж майже всі траси мають зелену і синю маркування.

Загальна довжина трас Пампорово, становить 85 км, курорт займає перше місце в Європі для початківців і дітей: 95% гори обладнані пушками для штучного снігу, найдовша траса 3км, 6 лижних центрів, 8 крісельних підйомників і 8 бугельних, є багато зон для дітей, дитячі садки від 4 років і це ще не весь список.

До речі, ще в Пампорово можна покататися на упряжці з лайками, як де-небудь в Фінляндії.
Рекомендую цей курорт для сімей з дітьми, де батьки хочуть приємно провести час, зануритися в атмосферу зимової казки, навчитися самим і навчити дітей кататися на лижах чи сноуборді.

Банско

Банско - перший курорт, який приходить на думку при згадці про гірськолижну Болгарії
Банско - перший курорт, який приходить на думку при згадці про гірськолижну Болгарії. І дійсно, це найбільш розвинений курорт з усіх вище перерахованих. Банско останні чотири роки отримує нагороду як кращий курорт всієї Болгарії! Тут найбільше розмаїття трас, найбільш розвинена інфраструктура: кафе, бари, ресторани, катки, дискотеки цілі палаци СПА, дуже багато відпочиваючих з Греції, Європи, СНД. Загалом, в містечку життя по-справжньому жвава.

Загальна протяжність трас становить 75 км, 9 крісельних підйомників, 1 кабіночний, всього 16 трас різної складності.

Після того як я прогулявся по вуличках Банско і відвідав гірськолижні спуски, я зрозумів, що відпочинок в цьому курорті підходить абсолютно всім. Але в першу чергу, в Банско сподобається компаніям яких хочуть весело провести час і класно покататися на якісних трасах.

підсумки:

підсумки:

Головне, що я виніс з цієї подорожі: Болгарія - це абсолютно найкращий і найдоступніший варіант для тих хто хоче покататися на європейському гірськолижному курорті: де рівень, різноманітність і протяжність трас на порядок вище і крутіше ніж в Карпатах. До того ж це поєднання європейської якості сервісу, але ще поки не європейських цін, і це робить його мегапрівлекательним для лижників і сноубордистів. Ну і в Болгарії у вас точно не буде мовного бар'єру, спорідненість наших мов дозволяє без проблем спілкуватися в будь-якому місці.

Дуже смачна національна Болгарська кухня, прекрасна готельна база з крутими СПА і різноманітністю курортів, де кожен знайде для себе те, що треба саме йому, дозволяє з впевнено думати, що ви залишитеся в захваті від поїздки в Болгарію. Так само як був у захваті і я!

Можливо, вам буде цікаво:

Швидкий пошук цін на тури в усіх напрямках →

Коментарі

Який гірськолижний курорт Болгарії вибрати і для кого?

Новости