Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Фото бухти провидіння

Чукотка - це, мабуть, один з найвіддаленіших регіонів нашої країни. Тут, звичайно, сувора погода, немає особливо великих і красивих міст, але приїжджають сюди не заради цього, а заради чудової природи, якою насичений даний регіон. І одним з таких місць є бухта Провидіння. Вона по-праву вважається одним з найкрасивіших місць регіону. Раніше я вже бачив фото бухти Провидіння, мої друзі там відпочивали, і був дійсно захоплений. Саме тому, перебуваючи на Чукотці, я, звичайно ж, відвідав це прекрасне місце.

Добирався сюди я літаком з міста Анадир. Це регулярні рейси, але також є і повітряне сполучення з Аляскою, але там уже діють чартери. Поруч з аеропортом є селище Урелікі і від нього до центру бухти ходять автобуси. Так що особливих труднощів у тому, щоб дістатися сюди немає. Але є в цілому труднощі дістатися до Чукотки з Москви, але якщо ви змогли дозволити собі приїхати на Чукотку, то, думаю, і до Бухти дістатися теж можна, адже вона безумовно варто того, щоб її побачити.

Я був тут влітку. У цей час навіть більша частина води в затоці вільна від льоду. Сама ж бухта досить значна не тільки за красою, але і за розмірами. Адже її параметри складають вісім кілометрів в ширину, а також 34 кілометри в довжину. Глибина біля неї не настільки велика, максимум досягає 150 метрів. Але при самому вході кораблів в бухту вона не більше 35 метрів і якраз завдяки цьому вона в більшій своїй частині вільна від льоду в літні місяці (з травня по жовтень), коли тут відносно тепло. Я, можна сказати, потрапив в ідеальний день, коли тут не було туманів, адже в більшості випадків насолодитися панорамою затоки неможливо повністю.

Я, можна сказати, потрапив в ідеальний день, коли тут не було туманів, адже в більшості випадків насолодитися панорамою затоки неможливо повністю

Сама ж бухта ділиться ще на кілька заток. Той затоку, в якому знаходиться аеропорт, називається Комсомольській бухтою. Він теж дуже гарний. Тут можна піднятися на якийсь пагорб (що я і зробив) і насолодитися чудовим краєвидом. Так, наприклад, дуже вражають тут обривисті берега, які в висоту досягають до 800 метрів. Краса тут неймовірна, але це не якась яскрава краса півдня, немає, це північна краса, сувора і надихає, і мене завжди тягнуло в такі місця.

Краса тут неймовірна, але це не якась яскрава краса півдня, немає, це північна краса, сувора і надихає, і мене завжди тягнуло в такі місця

Крім того, що тут дуже красива природа, тут також є і цікавий краєзнавчий музей, який також варто відвідати, якщо ви сюди приїхали. У цьому музеї можна дізнатися дуже багато цікавого про життя місцевого населення, чукчів і ескімосів і про те, як же вони примудряються виживати в настільки суворому і віддаленому від цивілізації краї. Крім маленької, але дуже цікавою колекції музею, тут також багато чого варті і ті, хто там працюють. Адже люди тут розповідають дуже цікаво, як про саму Чукотці, так і про людей, які її населяють.

Адже люди тут розповідають дуже цікаво, як про саму Чукотці, так і про людей, які її населяють

Особливість краю і в тому, що в деяких магазинах можна розплатитися в доларах. Це пов'язано з тим, що в бухту досить часто заходять круїзні лайнери з Аляски. Мабуть, цих туристів тут навіть більше буває, ніж жителів європейської частини Росії. У місті хоч і трохи, але є і магазини, і різні кафе. Ціни, звичайно, високі, адже, по суті, усі товари тут привізні, але, як я вже говорив, якщо ви змогли сюди дістатися, то вже й на це гроші знайдете.

Ціни, звичайно, високі, адже, по суті, усі товари тут привізні, але, як я вже говорив, якщо ви змогли сюди дістатися, то вже й на це гроші знайдете

У районі бухти я був два дні і одну ніч. Встиг подивитися багато чого цікавого. Правда, в день мого від'їзду погода почала псуватися, але все ж на мої дні вона була дуже гарна і я зміг вдосталь намилуватися красою місцевої панорами, адже саме заради цього сюди і варто їхати.

Правда, в день мого від'їзду погода почала псуватися, але все ж на мої дні вона була дуже гарна і я зміг вдосталь намилуватися красою місцевої панорами, адже саме заради цього сюди і варто їхати

Місце дуже віддалене і дике, тут починаєш згадувати повісті Джека Лондона про Північну глушині, адже вже дуже схоже на те, що він описував. Людей тут живе трохи, але все привітні і доброзичливі. Так що проблем тут немає. Головне, бути уважним і не йти кудись далеко самому, адже можуть виникнути проблеми з тваринами, та й можна просто заблукати, а по ночах тут холоднеча сильна навіть влітку. Так що, якщо поїдете, то будьте уважні і обережні. У такому випадку ви зможете добре відпочити, зробити унікальні фото півночі Росії і запастися приємними спогадами на довгий час.

Новости