Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де найдешевший відпочинок на морі в Росії

  1. Де найдешевший відпочинок на морі в Росії влітку
  2. Недорогі курорти на Півдні
  3. Архипо-Йосипівка
  4. Селища біля Анапи
  5. Курортні селища Азовського моря
  6. Економні на Каспії
  7. Дешеві на Балтійському морі
  8. Рекомендації по організації дешевого літнього відпочинку на морях Росії

Відпочинок на морі можна організувати не тільки в Єгипті і Туреччині Відпочинок на морі можна організувати не тільки в Єгипті і Туреччині. Цілком реально відмінно провести час і на території Росії, тим більше він має певні переваги - вартість проживання невисока, сервіс підтягнувся до європейських стандартів, немає мовного бар'єру.

Морів в Росії багато, тому є можливість відвідати різні куточки країни, познайомившись не тільки з їх природою, а й деякими пам'ятками.

Де найдешевший відпочинок на морі в Росії влітку

В якості місця для проведення відпустки на території Росії можна розглядати Чорне, Азовське, Балтійське і Каспійське моря. На кожному з них можна знайти недорогі, але комфортні для гостей місця.

Недорогі курорти на Півдні

Південь країни - це Чорне і Азовське моря. Сочі , Новоросійськ, Єйськ, Геленджик - ці міста, звичайно, привабливі для туристів - розвинена інфраструктура, маса розваг, сервіс на високому рівні. Але вони ж є і найдорожчими для відпочинку, тому варто вибирати невеликі південні селища, які по праву вважаються курортними. З найбільш перспективних в плані проведення відпустки виділити можна кілька.

Архипо-Йосипівка

Селище на березі Чорного моря, розташований в бухті і захищений від вітрів горами. Це дивовижне місце: туристів сюди приїжджає багато, але вони якимось чином «розсмоктуються» по населеному пункту, тому немає великих скупчень ні в парку атракціонів, ні в їдальнях і кафе, ні на пляжі.

Проживати відпочиваючим можна в готелях і гостьових будинках, завжди є можливість скористатися приватними послугами - вартість ліжко-місця коливається в межах 400 - 600 рублів залежно від сезону.

Правда, зручності будуть на вулиці, а кухня загальною. Цікаво, що говорити про віддаленість житла в Архипо-Йосипівка від моря не варто - з будь-якої точки селища до пляжу можна дістатися пішки за 15 - 20 хвилин.

Цей населений пункт пропонує своїм гостям відвідати Музей вина і хліба, мініатюрний океанаріум, дитячий аквапарк. На пляжі і набережної теж маса розваг: поїздка на катері у відкрите море з купанням, рибалка з обов'язковим виловом скатів (вони, до речі, дуже смачні в запеченому вигляді) і сардин, катання на банані / ватрушки, маса атракціонів, дельфінарій і крокодиляча ферма.

Якщо вже стане зовсім нудно, то в будь-який час можна з'їздити в Геленджик - великий курортне місто Краснодарського краю .

Окремо варто згадати кафе та їдальні. Багато приїжджих з мегаполісів вважають, що в ціновому відношенні тут комунізм. Обід з 3 блюд на одну людину обходиться в 400 рублів, а вже вибір подібних закладів «громадського харчування» просто величезний. Якщо передбачається самостійне рішення продовольчої програми, то можна скористатися мережевими маркетами з цілком адекватними цінами на продукти.

Якщо передбачається самостійне рішення продовольчої програми, то можна скористатися мережевими маркетами з цілком адекватними цінами на продукти

Рекомендуємо прочитати статтю про економному відпочинку в Росії . З неї ви дізнаєтеся про міста Росії, які варто відвідати, вартості подорожі, поїздки по заповідних місцях країни.

А тут докладніше про морських курортах Росії.

Селища біля Анапи

Їх кілька: Великий Утріш, станиця Благовіщенська, Витязево, Сукко. Всі вони розташовані в межах 20 км від Анапи і тільки Благовіщенська в 40 км. Це цілком тихий курортні селища, які можуть запропонувати відпочиваючим і чисті пляжі, і магазини, і розваги.

Великий Утріш славен водоспадом Перлинний і стаціонарним дельфінарієм, особлива пам'ятка - столітній маяк, який до цих пір виконує свої функції. Тут є головний селищна пляж, а буквально в 1 км від нього - нудистський.

Любителі дикого відпочинку, тихих місць і спокою обов'язково оцінять вартість проживання в цьому селищі - 500 - 700 рублів з людини в приватному секторі і 700 - 1000 рублів в готелі. Харчування в цю вартість не входить, але розвинена мережа кафе і їдальнях не залишить голодним нікого.

Вітязево і Сукко - це захищені від вітрів місця, в яких повітря кілька суші, ніж в Анапі, але від цього не менш корисний. У Сукко пляж гальковий, розташований в 1 км від населеного пункту. Пов'язує ці 2 об'єкти відмінне шосе, а громадський транспорт ходить щодня і кожні 3 - 5 хвилин в обох напрямках.

Пов'язує ці 2 об'єкти відмінне шосе, а громадський транспорт ходить щодня і кожні 3 - 5 хвилин в обох напрямках

На окрему увагу заслуговує станиця Благовіщенська - розташована в 40 км від Анапи, має піщаний пляж протяжністю кілька кілометрів. Сюди приїжджають відпочивати ті, хто не любить галасливі вечірки, нічні клуби. У станиці можна зняти кімнату або будиночок у місцевих жителів - ціни цілком прийнятні, всього 500 - 1500 рублів на добу в залежності від рівня гостьового будинку.

Курортні селища Азовського моря

Тут вибір набагато менше, але за відгуками вже побували в них, варто звернути увагу на Кучугури, Ілліч і Пересип. Це маленькі і затишні населені пункти, в яких є все для комфортного відпочинку:

  • піщані пляжі з рівним дном;
  • мала глибина моря - оптимальний варіант для дітей;
  • місцеві базари зі свіжими овочами та фруктами, рибою і молочними продуктами;
  • магазини продуктів і сувенірів.

піщані пляжі з рівним дном;   мала глибина моря - оптимальний варіант для дітей;   місцеві базари зі свіжими овочами та фруктами, рибою і молочними продуктами;   магазини продуктів і сувенірів

Є й невеликі парки атракціонів, і різні «развлекаловки» на пляжі - від ватрушек і «бананів» до водних гірок.

Вартість проживання «чарівна» - зняти будинок в Ілліча можна за 1500 - 3000 рублів на добу, трохи дешевше в Пересипу - до 2500 рублів.

У таких будинках є все необхідне для комфортного відпочинку: побутова техніка, зручності, постільна білизна, рушники, посуд, у дворах мангал, альтанка, а нерідко і лазня або сауна. У Кучугурах дешевше скористатися послугами приватника - зняти койко-місце можна буде за 250 - 500 рублів на добу. Питання харчування не стоятиме: є і кафе зі столовими, і продуктові магазини, і місцеві жителі стабільно постачають туристів продукцією власного виготовлення.

Питання харчування не стоятиме: є і кафе зі столовими, і продуктові магазини, і місцеві жителі стабільно постачають туристів продукцією власного виготовлення

Економні на Каспії

Каспійське море повинне було називатися озером, так як воно не має виходу в океан. Але цей природний водойму занадто великий за розмірами, а клімат повністю відповідає морському. В результаті Каспій став одним з місць літнього відпочинку, де вдало поєднується сучасний сервіс, морські пляжі, історичні пам'ятки і можливість побувати на Волзі.

Найбільш комфортними і дешевими місцями для відпочинку влітку на Каспійському морі вважаються:

  • Астрахань - великий і галасливе місто з розвиненою інфраструктурою, вартість проживання в готелі починається від 1500 рублів на добу за двомісний номер;
  • Лагань - тихий і спокійний місто з незначно розвиненою інфраструктурою, але з можливістю якісно відпочити з дітьми, вартість проживання в приватному секторі - від 250 рублів на добу з людини;
  • Каспійськ - досить розвинений населений пункт Дагестану, всі готелі охороняються, тому туристам нічого не загрожує, вартість проживання в двомісному номері за програмою «все включено» починається від 1350 рублів на добу.

Астрахань - великий і галасливе місто з розвиненою інфраструктурою, вартість проживання в готелі починається від 1500 рублів на добу за двомісний номер;   Лагань - тихий і спокійний місто з незначно розвиненою інфраструктурою, але з можливістю якісно відпочити з дітьми, вартість проживання в приватному секторі - від 250 рублів на добу з людини;   Каспійськ - досить розвинений населений пункт Дагестану, всі готелі охороняються, тому туристам нічого не загрожує, вартість проживання в двомісному номері за програмою «все включено» починається від 1350 рублів на добу

Найдешевше на Каспії відпочивати в Дербенті і Махачкалі. Ці місця вважаються непопулярними у туристів, тому ціни на проживання, харчування та розваги набагато нижче, ніж на курортах Краснодарського краю. У цих містах цінують кожного гостя, йому забезпечують комфортне і безпечне перебування, а маса історичних пам'яток і краса природи роблять відпочинок не тільки корисним, а й пізнавальним.

Дивіться на відео про відпочинок на Каспійському морі:

Дешеві на Балтійському морі

Балтійське море - це не тільки крижані вітру, але і цілком комфортні літні місяці. Цей напрямок для відпочинку на морі влітку не користується особливою популярністю, і абсолютно даремно! Одними з найбільш недорогих курортів вважаються міста Світлогорськ і Зеленоградськ. Що потрібно знати про ці місця:

Що потрібно знати про ці місця:

думка експерта

Євген Данилов

Туристичний експерт по економним подорожей

На узбережжі Балтійського моря є і маленькі селища - Морське, Лісове і Рибачий. Але вартість проживання в них буде починатися від 1500 рублів за добу з людини. Готелів в цих селищах дуже мало, тому доцільно зупинитися в Зеленоградске і вже звідти здійснювати міні-подорожі.

Рекомендації по організації дешевого літнього відпочинку на морях Росії

Якщо слідувати рекомендаціям досвідчених мандрівників і туристів, то можна організувати дешевий і комфортний відпочинок на морях Росії в літній період самостійно. Що потрібно пам'ятати:

  • Дешевше відпочинок буде там, де немає великої кількості відпочиваючих. Краще шукати маленькі населені пункти. Інфраструктура в них, можливо, буде і не максимально розвиненою, але цілком прийнятною.
  • Якщо без шуму і веселощів ніяк, то в великих курортних містах варто вибирати житло на деякому віддаленні від моря. Вартість його буде дешевше, а громадський транспорт у таких місцях працює відмінно.
  • Дешевий відпочинок на морі влітку - це той, в якому проблема харчування вирішується самостійно. Номери із загальною кухнею коштують недорого в будь-якому курортному місті, вони все обладнані телевізором і кондиціонером, але можуть бути відсутні зручності (душ і туалет будуть на вулиці).
  • Не варто боятися Дагестану - в цій республіці відмінно працює охоронна система готелей, у яких є власні виходи на морські пляжі. Зате на Каспії відпочинок реально буде дешевим і за вартістю проживання, і за ціною на обіди, екскурсії, сувеніри.

Рекомендуємо прочитати статтю про економною поїздці до Криму . З неї ви дізнаєтеся про відпочинок в Ялті, Феодосії, Судаку, Коктебелі, особливості поїздки і вартості.

А тут докладніше про відпочинок на Азовському морі.

Відпочинок влітку на море стає доступним для основної маси населення. Варто заздалегідь докласти зусиль до вибору конкретного місця, бронювання номера або кімнати в приватному секторі. При такому підході вдасться якісно відпочити, не спустошивши при цьому банківський рахунок.

Новости