Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Де можна недорого провести Новорічні свята в Росії

  1. Калінінград
  2. Карелія
  3. Казань
  4. Найдешевші квитки з Москви в Казань і назад
  5. Адигея
  6. Найдешевші квитки з Москви в Краснодар і назад

У Росії багато цікавих місць, де можна зустріти Новий рік і провести тиждень січневого відпочинку. Пропонуємо вибрати, куди поїхати на новорічні канікули 2017 недорого, але з можливістю набратися нових вражень, весело і з користю провести час.

Калінінград

Хочете зустріти Новий рік по-європейськи, але не виходить виїхати за кордон. Є хороша альтернатива - Калінінград, який поєднує в собі і німецьке і російське чарівність. Вузькі вулички міста та будівлі з червоними черепичними дахами ще зберігають ледь вловимий європейський дух. Це місто завжди вважався своєрідним, так чому б не познайомитися з ним ближче? Старовинна європейська архітектура і новорічна ілюмінація подарують нові враження.

У Калінінграді існує традиція: в Новий Рік на головній площі розігрується захоплююче театралізоване дійство, мимовільними учасниками якого стають усі присутні.

Пам'яток в Калінінграді і околицях стільки, що тижні на їх огляд явно не вистачить. Кафедральний собор, Бурштиновий замок, природний парк Куршська коса з Танцюючим лісом і єдиним у своєму роді Музеєм забобонів, кріпосні ворота і оборонні споруди з багатовіковою історією нікого не залишать байдужими. Романтичні вечори можна скоротати в потрібному за настроєм ресторанчику. Або з компанією друзів ніч безперервно запалювати в одному з сучасних клубів.

Або з компанією друзів ніч безперервно запалювати в одному з сучасних клубів

Погода в кінці грудня буває досить тепла, часто йдуть дощі, або сніг. Досить вітряно, а тому одягнутися краще в непродувними одяг.

У що обійдеться. На зимові канікули, квитки можна придбати з Москви в Калінінград і назад від 8,5 тисячі рублів. Крім того, тепер в місто літає лоукостер Перемога, є можливість літати ще дешевше. Квитки в Калінінград:

авіаквитки в Калінінград

Підібрати варіант розміщення теж не проблема.

Готелі Калінінграда

Карелія

Незабутнє свято можна організувати в Карелії - серед незайманої природи і незайманого снігу. Тут варіантів відпочинку дуже багато: підлідна рибалка, зимові види спорту, екскурсійні маршрути, гастрономічний туризм. Способів зустрічі новорічного свята теж вистачає: можна орендувати котедж або зняти кімнату в гестхауса і провести новорічну ніч в самоті, а можна залишитися в Петрозаводську і сходити в ресторан.

Оспівувати красу Карелії можна довго, краще поїхати туди і побачити своїми очима всі визначні пам'ятки і дивовижну природу.

На Новий рік в Карелії зазвичай тепло, не більше 10 градусів морозу. Зима сніжна і м'яка, але вологість тут висока, вітряно, а тому холод переноситься важко - радимо утеплитися в дорогу.

Скільки буде коштувати. Дістатися можна на літаку, поїзді або автомобілі. Квитки краще купити заздалегідь. Проїзд в плацкартному вагоні в одну сторону коштує від 1108 рублів, в купе - від 2134 рублів.

На літаку квитки з Москви до столиці Карелії і назад коштують близько 8 тисяч рублів.

Авіаквитки до Петрозаводська

Готелі. Гарне житло в місті можна зняти за 1500-2000 рублів на добу. Є й дорожчі інші варіанти, наприклад

Готелі в Петрозаводську

Казань

Хороший варіант для зустрічі Нового Року 2017 це Казань. Краса міста з прекрасною архітектурою і великою кількістю пам'яток просто заворожують.

Cамобитность і східний колорит в цьому місті, органічно поєднуються з древніми християнськими святинями. На території Казанського Кремля наприклад, знаходяться поруч красуня мечеть Кул-Шариф, падаюча вежа Сююмбике і величний Благовіщенський собор.

На території Казанського Кремля наприклад, знаходяться поруч красуня мечеть Кул-Шариф, падаюча вежа Сююмбике і величний Благовіщенський собор

Але не тільки архітектурними пам'ятками та музеями привертає Казань. Місто дивує великою кількістю вуличних гулянь, шоу та інтерактивних вистав. Поїздка на свята в Казань - прекрасний варіант для жителів центральної частини країни.

Провести новорічну ніч можна в ресторані національної кухні, пробуючи місцеві незвичайні страви: солодкий пиріг Губад, пиріжки ечпочмак, медовий чак-чак, ситні кистибай і так далі. Провести новорічну ніч можна в ресторані національної кухні, пробуючи місцеві незвичайні страви: солодкий пиріг Губад, пиріжки ечпочмак, медовий чак-чак, ситні кистибай і так далі

У що обійдеться. Вартість перельоту з Москви і назад в новорічні канікули на дорослого складе близько 6600 рублів, квиток на поїзд чи автобус обійдеться набагато дешевше.

Найдешевші квитки з Москви в Казань і назад

Вартість квитків на поїзд: плацкарт в одну сторону - близько 1000-1700, купе - 1700-3000 рублів. Час в дорозі - близько 12 годин.

Готелі. Зупинитися на новорічні канікули в Казані коштує близько 2000 рублів за ніч (можна знайти хороші варіанти і дешевше).

Арзамас

Можна поїхати зовсім в російську глибинку. Помилуватися на дивовижне місто Арзамас, що розташувався в Нижньогородській області. Місто багате православними святинями, в деяких збереглися унікальні фрески. Паломницька поїздка в Дивеевский монастир збагатить духовно.

В Арзамасі можна зробити безліч цікавих екскурсій, про місто читайте «Арзамас містечко - Москви куточок» . Тут збереглася дуже цікава історична забудова. Арзамас вже багато століть славиться своїми театрами і музеями. Природа навколо міста так само не залишить байдужими. Для любителів провести час з користю для здоров'я в Арзамасі працюють заміські майданчики для сноубордингу та гірських лиж.
В Арзамасі можна зробити безліч цікавих екскурсій, про місто читайте   «Арзамас містечко - Москви куточок»

Свято можна зустріти в якому-небудь ресторані, яких тут не мало. Споконвічно російська кухня приємно здивує будь-якого гурмана.

У що обійдеться. Квиток на поїзд Москва-Арзамас обійдеться в купе близько 1 915 рублів в одну сторону.

Готелів в Арзамасі безліч і ціни починаються від 500 рублів.

Знайти готель в Арзамасі

Адигея

Хочете щоб Вас розбудило після новорічної ночі тепле яскраве сонце? Тоді пропоную поїхати на курорти Адигеї.

Завдяки вдалому розташуванню в курортних селищах Адигеї клімат чудовий. Селища Хаджох і Гузеріпль захищені високими гірськими хребтами, а тому тут склався унікальний мікроклімат і цілюще повітря, насичене ефірними маслами. Погода тут дуже мінлива: на Новий рік може бути і плюс 15, і невеликий мінус. Але зате у Хаджох і Гузеріпль є незаперечна перевага, навіть перед чорноморськими курортами - тут дуже сонячно, дощ іде вкрай рідко.

Але зате у Хаджох і Гузеріпль є незаперечна перевага, навіть перед чорноморськими курортами - тут дуже сонячно, дощ іде вкрай рідко

Куди їхати - в Хаджох або Гузеріпль, за кількістю пам'яток і місць, де можна зупинитися вони мало відрізняються. Хаджох трохи більше популярний у туристів, їхати сюди від Майкопа ближче. Гузеріпль знаходиться в 76 кілометрах від Майкопа, але має свої переваги.
З розміщенням в селищах проблем немає - санаторії і затишні котеджі чекають гостей. Для новорічної вечірки краще зняти котедж на велику компанію, з басейном, альтанкою і мангалом. Навколо гори, долини, посипані пролісками - можна згадати казку «Дванадцять місяців».

Ще більше умов для релаксації на гарячих термальних джерелах. Тут вже ви точно відпочинете від міської суєти і отримаєте сили на новий трудовий рік. Прекрасно обладнана база є в декількох кілометрах від Хаджох. Тут два басейни з підсвічуванням, вода в яких постійно оновлюється. Температура - близько 40 градусів. Сидіти в такому басейні можна годинами. У Гузеріпль басейни з термальною водою розташовані в санаторіях.

Якщо ж вам все-таки захочеться руху, то варто походити і поїздити по околицях Якщо ж вам все-таки захочеться руху, то варто походити і поїздити по околицях. А в цих місцях дійсно є, що подивитися: плато Лаго-Накі та гора Фішт. А ще тут знаходиться гірськолижний курорт, куди можна з'їздити на пару днів. Головною визначною пам'яткою селища Каменномостський (Хаджох) є Хаджохская тесніна, розташована на його південній околиці. Це дуже вузький і глибокий каньйон, по дну якого тече кристально чиста річка Біла. А над самим каньйоном нависає обвалився скеля, що утворила природний кам'яний міст - через нього селище і отримав свою нинішню назву. Хаджох - назва черкеський, і його частіше використовують місцеві і туристи. Обов'язково дістаньтеся до водоспадів Руфбаго. Взимку вони ще красивіше: все сковано льодом, а дерева вкриті прозорою памороззю. В околицях Хаджох більше 10 відвідуваних печер, знамениті ущелини мішок і Аміновское.


Гузеріпль знаходиться на території Кавказького державного біосферного заповідника, через селище протікає вже згадана вище річка Біла, на правому березі якої біля мосту відкрито музей заповідника. А за музеєм знаходиться найбільший в Адигеї дольмен.

У що обійдеться. Літак до Краснодара від 2225 рублів в одну сторону (можна через Ростов), поїзд до). Далі можна взяти таксі, приблизно 2500-3000 рублів за одну машину або можна домовитися з трансфером від свого готелю.

Авіаквитки до Краснодара

Найдешевші квитки з Москви в Краснодар і назад

Ціни на готелі та гостьові будинки починаються від 1200 рублів. Варіанти розміщення можна подивитися і підібрати за бажанням.

Знайти готель в Гузеріпль

Ціни проставлені на 2016 рік

Вам також може бути цікаво

Це місто завжди вважався своєрідним, так чому б не познайомитися з ним ближче?

Новости