Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дайвінг в Єгипті: як організувати і де краще попірнати?

  1. Дайвінг в Єгипті: де найкраще занурюватися?
  2. Навчання дайвінгу в Єгипті: де можна навчитися?

Складно сказати, чи можна назвати дайвінг-тури екстремальними, але одне ми знаємо точно, занурення - це надзвичайно захоплююче, а Єгипет - мало не найкраще і найдешевше місце для цього. Переваг у Єгипту маса: по-перше, інфраструктура дайвінгу тут надзвичайно добре розвинена, по -друге, в порівнянні з дайвінгом в інших країнах, Єгипет досить бюджетен і доступний, а також тут існує надзвичайно багато шкіл навчання дайвінгу, ну і найголовніше, флора і фауна Червоного моря дійсно розташовує до занурення, адже ви зможете насолодитися не тільки самим фактом пірнання, але і помилуєтеся дивовижними рибами, коралами, водоростями, до слова, без ризиків наштовхнутися на недружніх риб. Словом, якщо ви хочете урізноманітнити свій відпочинок і плануєте поїздку в Єгипет, то обов'язково заплануйте час і бюджет на дайвінг, щоб вже точно не позбавити себе цього задоволення. А ми спробуємо розглянути, де ж в Єгипті кращий дайвінг, де варто повчитися і що для цього потрібно.

Дайвінг в Єгипті: де найкраще занурюватися?

Серед кращих місць для дайвінгу можна відзначити наступне:

  • Бухта Абу-Дабаб, в першу чергу, відома любителям дайвінгу як місце проживання великих і доброзичливих морських черепах. Море тут чистої і прозоре, є вся необхідна інфраструктура. Тут же живуть і дивовижні морські корови.
  • "Блакитна діра" в Дахабі - ще одне улюблене місце дайверів. Величезна коралова воронка в Дахабі приваблює любителів дайвінгу, підземні пейзажі тут дійсно абсолютно особливі. Однак це - варіант не для новачків, в ідеалі для занурення варто скористатися послугами гіда. І занадто глибоко пірнати не треба, глибше - семи-дев'яти метрів, точно не треба.
  • Заповідник Рас-Мохаммед в Шарм-ель-Шейху - прекрасний варіант як для новачків, які тільки-тільки знайомляться з зануреннями, так і для професіоналів. Неймовірні підводні види просто вражають уяву, саме тут знаходяться легендарні коралові ліси.
  • Рифи Абу Рамада в Хургаді - ще одна важлива локація для дайверів. Безліч коралових рифів, зграї екзотичних риб, кристально-чиста, прозора вода, численні підводні краси, це локація надзвичайно приваблива. Однак варто враховувати, що течії тут дуже сильні і варто занурюватися тут тільки в тих випадках, якщо ви - досвідчений дайвер, або ж упірнаєте з супроводом.
  • В акваторії Хургади, крім усього іншого, розташовані останки затонулого корабля "Карнатік". Сотні дайверів щороку занурюються до корабля, щоб оглянути досить добре збережене плавальний засіб. Враження дуже незвичайні від такого проведення часу - спробуйте.
  • Якщо ви любите дельфінів, то Ель Фанус в Хургаді - це найважливіша точка для Вас. Саме тут ви можете з ними "поспілкуватися", в абсолютно природною для них середовищі проживання.

Навчання дайвінгу в Єгипті: де можна навчитися?

Якщо ви загорілися навчитися занурюватися і потребуєте консультації, навчання і потрібному спорядженні, то у великих туристичних центрах Єгипту, таких як Хургада або Шарм-ель-Шейх, ви легко знайдете варіанти навчання, там це надзвичайно поширене. З огляду на відмінного рівня розвитку інфраструктури дайвінгу, складно рекомендувати якусь конкретну місце. А якщо ви плануєте поїхати в Єгипет, як для дайвінгу, так і щоб просто погрітися на сонечку, то ми із задоволенням організуємо для вас це подорож. З нами ви закохаєтесь в Єгипет заново!

Дайвінг в Єгипті: де найкраще занурюватися?
Навчання дайвінгу в Єгипті: де можна навчитися?
Дайвінг в Єгипті: де найкраще занурюватися?
Навчання дайвінгу в Єгипті: де можна навчитися?

Новости