Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Барбадос опис

  1. Валюта Барбадосу
  2. Візовий режим Барбадосу
  3. Час на Барбадосі
  4. Погода і сезон на Барбадосі
  5. Курорти (міста) Барбадосу і їх опис
  6. Розваги і пам'ятки Барбадосу

Географія і опис країни Барбадос   Офіційна назва- Барбадос держава в Карибському басейні, на острові Барбадос з групи Малих Антильських островів в Атлантичному океані

Географія і опис країни Барбадос

Офіційна назва- Барбадос держава в Карибському басейні, на острові Барбадос з групи Малих Антильських островів в Атлантичному океані. Барбадос - держава у Вест-Індії на острові Барбадос, що входить до групи Навітряних островів у складі Малих Антильських островів. Він знаходиться в 480 км від північного узбережжя Південної Америки і в 2 575 км на південний схід від Маямі, штат Флорида, і є сусідами з островами Санта-Лючія, Сен-Вінсент, Гренада, Тринідад і Тобаго. Протяжність острова з півночі на південь 34 км, максимальна ширина - 23 км. Довжина берегової лінії - 97 км. Площа - 431 кв.км. Столиця Барбадос-Бріджтаун.

Барбадос - одна з найбільш густонаселених країн світу, середня щільність населення 643 особи на 1 кв.км. Майже половина всього населення зосереджена в приході Сент-Майкл з щільністю населення понад 2 500 осіб на 1 кв.м, де знаходиться столичне місто і головний порт країни Бриджтаун (більше 7 тис. Осіб). Його назва (в перекладі "місто-міст") походить від двох мостів, перекинутих через глибоко вдається в сушу затока, який ділить місто на дві частини.

Барбадос - далекий загадковий острів, розташований в Карибському басейні. Незважаючи на свої невеликі розміри (34 км в довжину і 23 м в ширину) Барбадос може запропонувати туристам найрізноманітніші види відпочинку: західна і південна його частини підійдуть для пляжного відпочинку, дайвінгу, сноркеллінга, катання на яхтах, парасейлінг і риболовлі, південно-східна - для віндсерфінгу, східна - для серфінгу, а північна і центральна - для екотуризму. Крім того, Барбадос пропонує різноманітні екскурсійні програми: це і поїздки до старовинних англійських оборонних споруд, особняків, ромовим винокурня і цукровим плантаціям, подорожі по береговій лінії острова, огляд острова з вертольота і морські круїзи.

Валюта Барбадосу

Офіційна валюта Барбадоса- Барбадоський долар. Один барбадоський долар дорівнює 100 центам. Міжнародне позначення - BBD. У грошовому обігу знаходяться банкноти номіналом в 100, 50, 20, 10, 5 і 2 долари, монети номіналом в Bd $ 1, 25, 10, 5 і 1 цент.

Візовий режим Барбадосу

Для громадян України туристична віза для в'їзду в Барбадос не потрібна, якщо термін перебування в країні не більше 28 днів.
Перед бронюванням просимо уточняти інформацію і перелік документів для оформлення візи у менеджера.

Час на Барбадосі

Час на Барбадосі відстає від України на -7 годин. Точний час на Барбадосі >>

Погода і сезон на Барбадосі

Вважається одним з найздоровіших в Вест-Індії. Завдяки м'якому тропічному пасатних клімату температура води та повітря практично не змінюється протягом року. Середні температури найхолоднішого місяця (лютого) + 25С, самого жаркого (вересня) + 27С. Середня річна сума опадів 1500 мм з коливаннями від 1100 мм на низинному узбережжі до 2100 мм в піднесених центральних районах острова. Розрізняють два сезони: сухішою (грудень - травень) і більш вологий (червень - листопад). Спекотна погода переноситься легко завдяки пасатам і ранковим і вечірнім бризам.

Курорти (міста) Барбадосу і їх опис

Бриджтаун - столиця Барбадосу і головний порт міста, розташований в південній частині західного узбережжя країни в окрузі Сент-Майкл. Місто засноване англійцями в 1628 році, відомий своїми пам'ятниками архітектури та музеями. У Бриджтауні і його околицях проживає майже половина населення країни. Місто є визнаним центром туризму в Карибському регіоні. Назва міста походить від двох мостів, перекинутих через глибоко вдається в сушу затока, який ділив місто на дві частини.

Центр Бріджтауна багато в чому зберіг колоніальний вигляд. Основними визначними пам'ятками Бріджтауна є: Площа Героїв, яка до 1999 року мала назву Трафальгарській (копія однойменній площі в Лондоні), Парламент Барбадосу, Королівський парк (в якому росте баобаб віком понад 1000 років і діаметром 18 м), синагога, зведена ще в 1654 році.

Бриджтаун - рай для любителів шопінгу. Місто славиться своїми численними магазинами безмитної торгівлі. Головними торговими артеріями Бріджтауна крім Броад-Стріт є вулиці Сван-Стріт, Рёбак-Стріт і Тюдор-Стріт.

В околицях Бріджтауна простяглися такі популярні пляжні зони, як Брандонс, Баттс-Рок та Фиттс-Вілледж. Море тут спокійне, як і на всьому західному узбережжі, білосніжні піщані, оточені пальмовими гаями, обладнані кабінками для перевдягання, душами, зонами для пікніків і дитячими майданчиками.

Коралові рифи навпаки Барбадосу прекрасно підходять для занять дайвінгом і сноркелинга. Поруч з БРІДЖТАУН у пляжу Карлисле на дні покояться чотири затонулих судна. Це прекрасне місце для новачків, які збираються навчитися рек-дайвінгу.

Західне узбережжя Барбадосу також відоме як "Платиновий берег", - край заток і бухт, що тягнуться низкою по захищеної від океанських хвиль стороні острова, що омивається Карибським морем. Відмінні піщані береги і спокійні теплі сині води зробили цей район головною курортною областю острова. Кращі готелі острова, що знаходяться саме тут, підійдуть любителям спокійного відпочинку. Вечори можна провести в затишних ресторанах і барах.

У цій зоні дуже багатий підводний світ і кілька сотень цілком доступних затонулих кораблів лежать на невеликих глибинах. У Морському парку Фолкстон дуже популярним місцем для занурень є затонуле судно «Ставронікіта».

Найпопулярніший пляж острова - Сент-Джеймс. Це місце, де знаходиться більшість кращих готелів Барбадосу західного узбережжя. Багаті і розкішні особняки, вілли олігархів і п'ятизіркові люкси характеризують Сент-Джеймс як елітну область Барбадосу. Це ідеальне місце для плавання з маскою і трубкою і вивчення підводного світу і його мешканців.

Сент-Пітер багатий цікавими місцями, - це печера Харрісона (ланцюжок карстових печер з дуже красиво підсвіченими сталактитів і сталагмітів, спуск в печеру здійснюється на невеликому електропоїзді з дотриманням всіх необхідних заходів безпеки), ботанічний сад, вражаюче атлантичне узбережжя. Так само тут знаходиться унікальний заповідник, відвідати який може кожен бажаючий. Його характерною особливістю є те, що численні тварини, переважно мавпи, можуть тут вільно переміщатися.

Крайст-Черч Південно-західний округ, відомий як Крайст-Черч, вважається місцем народження туристичної галузі Барбадосу. Головне шосе в'ється тут уздовж узбережжя, пов'язуючи в єдиний ланцюг безліч маленьких курортів, що представляють собою, по більшій частині, просто пляжі з білим піском. Уздовж усього узбережжя розташовані невеликі готелі 3 і 4 *, бари, ресторани і дискотеки.

Крайст-Черч - нібито спеціально створений для любителів віндсерфінгу і кайтсерфінгу. Висота прибережній хвилі тут варіюється від 1.5 до 2.5 метрів (хоча в деякі дні хвилі можуть досягати і 4 і навіть 5 метрів у висоту), тут дмуть постійні і не надто сильні пасатні вітри.
Це місце також прекрасно підходить і для любителів класичного серфінгу, хоча деякі професійні серфери можуть віддати перевагу південно-східне і східне узбережжя, де хвилі досягають максимальної величини. Кращі "вітряні" місяці - грудень, січень, лютий і червень.

Розваги і пам'ятки Барбадосу

Оглядова екскурсія по острову Барбадос
«Маленька Шотландія» ... Барбадос отримав це прізвисько не випадково. Погляду мандрівника відкривається самобутня життя, традиції і культура його мешканців. Екскурсія передбачає відвідування основних визначних пам'яток острова: історичні міста Спейстаун і Хоултаун, ботанічний зоосад Sunbury Plantation House, чудовий сад орхідей Orchid World, а також старовинну плантацію St. Nicolas Abbey і млин Morgan Lewis. Під час екскурсії планується зупинка в парку Barclays на східному березі острова.

столиця Бриджтаун
Оглядова піша прогулянка і огляд історичних пам'яток міста: пам'ятник Нельсону і Трафальгарська площа, Будинок Парламенту і Королівський парк. Надається можливість пройтися по магазинах міста.

джип -сафарі
Потаємні куточки і місця, недоступні для звичайних рейсових автобусів, але в які можна дістатися на спеціально обладнаному джипі, чекають своїх сміливих шукачів. У Вашому розпорядженні - цілий день, щоб насолодитися пригодами і досліджувати острів.

Аеротур на вертольоті
Незабутній політ на вертольоті дає можливість помилуватися островом з висоти пташиного польоту і зробити чудові фотографії.

глибоководна рибалка
Чотиригодинного рибалка в водах Барбадосу на катері. У вартість включено снасті, приманка, напої, легкі закуски. Проводиться щодня.

Тропічне шоу "ROOTS & RHYTHMS"
Чудова шоу-кабаре - одне з кращих вистав на острові. Запальна музика реггі, каліпсо, ритми лимбо, захоплюючі трюки пожирачів вогню і багато іншого. У вартість входить вечеря (шведський стіл), безалкогольні напої. Проводиться по понеділках і п'ятницях.

Новости