Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Азія очима місцевих жителів: цікаві факти про Таїланді для туристів. ФОТО

Що треба побачити, спробувати і купити в гостинній Країні посмішок.

Як монета має дві сторони, так і моя рідна Таїланд. Хтось вважає, що країна, де я живу, - ідеальне місце для відпочинку, курортний рай з пальмами, ласкавим морем і безліччю культурних та історичних пам'яток. Для кого-то Тай сповнений екзотичних розваг, дивовижних і кумедних речей, а столиця Бангкок - місто-вечірка, який ніколи не спить. Розповідає Натт Чантонг.

Кращий спосіб дізнатися Таїланд - розкуштувати його гарненько, але без поспіху; так ви і справді знайдете все, що душа забажає. У рекламних буклетах і сайтах туристичних компаній Таїланд часто називають Країною посмішок, що, звичайно, придумано в маркетингових цілях, але при цьому дуже відповідає дійсності: місцеві жителі здебільшого доброзичливі, чемні і раді допомогти. Далеко не всі говорять по-англійськи, але для тайців це не перешкода, якщо ви звернетеся до них із запитанням.

Що подивитися в Таїланді?

Читайте також: Азія з перших рук: цікаві факти про країну висхідного сонця. ФОТО

Я народилася і виросла в Бангкоку, який називають також Містом ангелів, і це вже не комерційне прізвисько. Справа в тому, що повне церемоніальне ім'я тайської столиці в = перекладі звучить приблизно як "Місто Ангелів, найбільший місто, місто вічних каменів, обраний місто Бога Індри, велика світова столиця, обрамлена дев'ятьма дорогоцінними каменями, місто щастя, вмістилище надзвичайного королівського палацу, подібного небесним палацу, де царюють Боги, місто, побудований самим Вішну з ласки Індри ". Скорочено - Крунг Тхеп Махa Накхон, найбільший Місто ангелів.

Навіть якщо ви їдете відпочивати на який-небудь пляжний острів, раджу зробити зупинку в Бангкоку хоча б на день. Обіцяю, вас підкорить моє місто - перш за все міксом традиційної культури, сучасних технологій і розважальних безумств, які ви без праці відкриєте для себе, затримавшись на вікенд.

Говорячи про туристичні must-see, місце номер один - Великий палац. Моя порада: приходьте сюди рано вранці, перш ніж натовпи туристів наповнять комплекс по самі вінця. Номер два: Ват ПХО, Храм Лежачого Будди (точніше, Будди в очікуванні нірвани) - храм поруч з Великим Палацом. Фотографії гігантської статуї Лежачого Будди (довжина - 46 м, висота - 15 м) ви зустрінете буквально в кожному путівнику або фільмі про Бангкоку. Храм, між іншим, відомий тим, що там зародилося мистецтво тайського масажу, який ви можете випробувати прямо на території Ват ПХО, в спеціальних павільйонах.

Храм, між іншим, відомий тим, що там зародилося мистецтво тайського масажу, який ви можете випробувати прямо на території Ват ПХО, в спеціальних павільйонах

До вечора раджу відправитися в храм Ранкової зорі Ват Арун з 79-метрової пагодою, в сутінки відбивається яскравими вогнями в річці Чао Прайя - приголомшлива картина! Якщо ви заглянете туди днем, зможете піднятися по крутих сходах і помилуватися видом на річку і Великий палац з вузького балкона. І неодмінно прогуляйтеся по садам, оточуючим храм, зупиніться, щоб випити холодного капучино з маленькою кав'ярні неподалік від воріт храму - обожнюю це місце!

Хочу наголосити ось на чому: будь ласка, читайте оголошення на вході або брошури з інструкціями перед відвідуванням палаців, храмів і будь-якого іншого культурно-туристичного атракціону, тому що в деяких місцях є строгі правила, наприклад, не допускається занадто відверта або недбала одяг або не можна вносити великі рюкзаки.

Якщо вам цікаво побачити, як ми влаштовуємо традиційні святкування, приїжджайте в квітні відзначати Сонгкран, тайський Новий рік - буде весело! Втім, є що подивитися вже в цьому місяці - в листопаді цього року збіглися два моїх улюблених фестивалю: Лойкратхонг, коли тайці запускають в воду кошики в дар річковим духам, і свято літаючих ліхтариків Йі Пенг, що перетворює небо в сюрреалістичне і прекрасне море різнокольорових вогнів.

Хочете покататися по країні? Рекомендую провінцію Аюттхая, приблизно в 70 км від Бангкока. Місто Аюттхая був колись столицею королівства, а зараз залишилися руїни утворюють археологічний парк з древніми храмами, монастирями, статуями - відмінне місце, щоб доторкнутися до історії Таїланду. Щоб відвідати найбільш значущі пункти, можна найняти тук-тук або взяти напрокат велосипед.

Ще одне чудове місце - Чіанг Май, провінція і найбільше місто на півночі країни з щедрим скупченням пам'яток: одних храмів там майже триста! Мій улюблений - Ват Пратхат Дой Сутхеп. Він настільки популярний в країні, що там запросто можна зустріти тайську кінозірку або високопоставленого політика.

Тим, хто любить відпочинок на природі, раджу північні регіони, де багато гір, щоб розважатися походами, трекингом і скелелазінням, та й погода м'якше. Чим вище ви забираєте, тим прохолодніше. Відмінне місце - околиці Дой Самер Дао в провінції Нан.

У туристів популярний Ко (це означає "острів") Панган. Так ось, на Ко Пангало я б порадила пляж Малібу - пісок там білий і м'який, як мука, вода ідеально бірюзова, а пейзаж обрамляють зелені гори. Ті, хто любить повеселитися, обов'язково повинні побувати на пляжі Хаад Рін заради вечірки Повної Місяця, які проводяться там кілька разів на рік.

До речі, про нас, жителів Таїланду. Як ми вважаємо за краще відпочивати? Мені здається, найбільше тайці люблять спати! Ха-ха, жартую, хоча частково це правда. Ну, звичайно, ми зустрічаємося з друзями, ходимо в бари і ресторани, любимо караоке, трапляється, їздимо на пляж, але загоряти тайську дівчину ви не примусите! Чим світліше шкіра, тим крутіше - головний beauty-принцип в Азії. Всі мої подруги купують відбілюючі креми або маски. Поїздка на пляж - це, скоріше, привід для сімейного пікніка.

Читайте також: Азія очима місцевих жителів: факти про Китай, які варто знати. ФОТО

А взагалі нам подобається їздити по країні. Улюблені місця - національні парки приголомшливої ​​краси, такі як зарослий соснами Пху Сой Дао на кордоні з Лаосом, гірський Каенг Крачан або Пха Даєнг з мальовничими печерами і водоспадами.

Якщо не хочете їхати на острови, рекомендую пляж Рейлі в південній провінції Крабі - один з найкрасивіших в країні, оточений вапняковими скелями, де вас чекають численні реггі-бари, затишні колиби, мальовничі лагуни і печери.

Таїланд - країна спекотна. Думаю, оптимальний сезон для європейських туристів - це зима, коли термометр показує "всього лише" 25-28 градусів за Цельсієм.

Що спробувати в Таїланді?

Що спробувати в Таїланді

Крім туристичних визначних пам'яток, Таїланд знаменитий своєю традиційною кухнею. Їжа у нас доступна скрізь і в будь-який час, як тільки ви зголодніли - від вишуканих і дорогих ресторанів до вуличних візків і ларьків, де ви можете проковтнути мова від смакоти, а заплатите при цьому сущі дрібниці.

Туристи люблять пряну курку, локшину з м'ясом і овочами, спринг-роли, том-ям з морепродуктами, часто замовляють пад тай з креветками і салат з папайї сом там - тайці готують просто чудово, головне, нагадати, щоб не додавали занадто багато гострої приправи . Я дуже рекомендую ананасовий смажений рис, який виконають на ваше прохання хоч в веганські, хоч в "мясоедском" стилі - пальчики оближете. З десертів - ароматний каном сай сай (kanom sai sai) з борошна і м'якоті кокоса, загорнутий в бананове листя.

Мої "секретні" місця в Бангкоку, де ви гарантовано влаштуєте собі свято живота: The Sixth біля храму Ват ПХО (замовте червоне каррі з креветками!), Ринок на Сукхумвіт-роуд (пробуйте все!), Prachak Pet Jang поруч зі станцією Сапхан Таксин (найкраща смажена качка Бангкока!), а після перейдіть вулицю заради ароматного десерту в Boonsap Thai Desserts.

І звичайно фрукти! Я впевнена, тайський манго - найсмачніший, соковитий і ароматний. Вибір фруктів у нас просто грандіозний, але будьте обережні, не переборщіть з екзотикою, з незвички можуть бути проблеми з травленням або алергічні реакції.

Що купити в Таїланді?

На мою думку, найкращі сувеніри - це щось смачне, корисне і особливе, наприклад, гарне кокосове масло, яскраві шовкові шарфи, сережки з тайським перлами. У супермаркетах і навіть в аерпорт продається мільйон разносортних чіпсів, які дуже подобаються моїм друзям з Європи - недавно я чесно відвезла цілий мішок в Едінбург. Чіпси з дуріана, рамбутана, водоростей, свинячих шкурок - дивуюся, коли вони встигли все це розкуштувати!

Думаю, для тих, хто любить готувати, хорошим подарунком будуть тайські спеції: соус пад тай, зелений каррі або кокосове масло, яке, як відомо, універсальний продукт, незамінний в готуванні і дуже корисний для шкіри і волосся. Дивіться, щоб на банку було написано "нерафінована, холодний віджим extra-virgin, без гексана". І я знаю, що кращі кокосові горіхи ростуть на Самуї.

І я знаю, що кращі кокосові горіхи ростуть на Самуї

У Таїланді туристи часто купують розкішні і не дуже дорогі прикраси з перлами, бо перлинні ферми зовсім не рідкість в нашій країні, наприклад, в околицях Паттайї або на Пхукеті.

Читайте також: Азія очима місцевих жителів: факти про Індію, які варто знати. ФОТО

А в загальному, як і будь-який мегаполіс світу, Бангкок - відмінне місце для шопінгу. У великих універмагах представлені як розкішні (Louis Vuitton, Chanel, Dolce & Gabbana, Prada і т. Д.), Так і casual бренди (Zara, H & M, Pull and Bear, Victoria's Secret і т.д.), практично в кожному універмазі є beauty хол з мегавибором продуктів для макіяжу та косметичних засобів азіатських і глобальних марок, таких як YSL, Dior, Shiseido, Clarins, La Mer, Estee Lauder, Bobbi Brown і інших. Найпопулярніші і великі універмаги в столиці - Siam Paragon, Central World, EmQuatier і Emporium.

Щоб зануритися в автентичну торговельну середу, вирушайте на ринок Чатучак, відомий також як JJ Market. Там є все і недорого: їжа, одяг, меблі і навіть домашні тварини.

Іноземці прагнуть на Чатучак заради традиційних сувенірів на кшталт браслетів ручної роботи або полюючи за оригінальними деталями домашнього декору в східному стилі. Майте на увазі, ринок величезний, і вам знадобиться майже цілий день, щоб його обійти. На щастя, там повно барів і кав'ярень, щоб відпочити, перекусити і освіжитися в спеку чимось прохолодним.

На щастя, там повно барів і кав'ярень, щоб відпочити, перекусити і освіжитися в спеку чимось прохолодним

Підпісуйся на Сторінки UAINFO у Facebook , Twitter и Telegram

Що подивитися в Таїланді?
Хочете покататися по країні?
Як ми вважаємо за краще відпочивати?
Що спробувати в Таїланді?
Що купити в Таїланді?

Новости