Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як бюджетно відпочити в Криму: секрети економного туриста

  1. Рада 1. Заощаджуємо на житло
  2. Порада 2. Їдемо в Крим дикуном
  3. Порада 3. Гарячі путівки до Криму
  4. Рада 4. Заощаджуємо на екскурсіях в Криму
  5. Рада 5. Як заощадити на харчуванні в Криму
  6. Рада 6. Ніякого таксі!
  7. Корисні посилання

Спеціально для блогу life-thai.com портал ВіпГео підготував пост-лайфхак про те, як заощадити на відпочинку в Криму. Якщо збираєтеся до Криму, обов'язково прочитайте пост! Спеціально для блогу life-thai

Зі статті ви дізнаєтесь:

Рада 1. Заощаджуємо на житло

Перше, на чому реально можна заощадити - це проживання. Як вже говорилося і не раз: чим далі готель / пансіонат / приватний будинок від моря - тим дешевше. У деяких випадках різниця буде в 2-3 рази більше або менше. Ідеальний варіант - приватний будиночок зі зручностями в 10-20 хвилинах ходьби від пляжу. Це багато тільки на перший погляд, потім звикнете.

Квартири в туристських районах відкидаємо відразу. На 2019 й рік в Ялті біля набережної однокімнатна квартира обійдеться в 35 000 / місяць, і це при умові раннього бронювання. Природно, господар отримає не всю суму, відсоток посереднику все одно піде, але для внутрішнього туризму ціна просто неможлива - посередній готель буде коштувати дешевше.

Якщо збираєтеся знімати житло безпосередньо у власника - торгуйтеся до останнього. Повірте, це абсолютно нормальна практика, так у вас вийде заощадити до 30% від заявленої ціни, а може - навіть більше, якщо вміло аргументувати торг. Якщо господар відмовляється брати за тиждень або місяць, але пропонує сплатити будь-який термін, але «подобово» - відразу відмовляйтеся і шукайте інший варіант, це типова схема «розлучення» недосвідчених туристів.

Найдешевше житло - приміська зона Алушти, Судака та інших селищ другого і третього порядку. Якщо пощастить, можна знайти пристойний будиночок за 800-900 рублів на добу з людини з зручностями не у дворі, інтернетом і навіть супутниковою тарілкою. Готелі в цих населених пунктах влітку обійдуться мінімум в 1500 рублів за добу.

Порада 2. Їдемо в Крим дикуном

Поїздка дикуном - відмінний варіант заощадити, але потрібно знати місця, де дозволено розбивати намет, і де найближче потрібні в разі чого сервіси і зручності. Найчастіше туристи згадують зони дикого відпочинку у мисів Фіолент і Сотера, а також у урочища Інжир і села Орловка, недалеко від Севастополя. Можна вивчити карту зон кемпінгу в Криму - їх з кожним сезоном стає все більше.

Можна вивчити карту зон кемпінгу в Криму - їх з кожним сезоном стає все більше

Порада 3. Гарячі путівки до Криму

Непоганий варіант - встигнути купити гарячу путівку, або так званий пакетний тур, якщо завгодно. У підсумкову суму там вже буде включено проживання в готелі або пансіонаті, невелика розважальна або екскурсійна програма, а також туристична страховка. Явний недолік - залежність від конкретної дати і необхідність до моменту покупки вже сидіти «на валізах». Ми радимо шукати гарячі тури до Криму на Левел.Тревел

Природно, найвигідніші пропозиції будуть ближче до кінця сезону, з третього тижня серпня. Море ще залишається теплим, а дощі, хоч і посилюються, час від часу, але не турбують відпочиваючих. Осінні тури ще дешевше, але з середини вересня про пляжний відпочинок в Криму краще не думати.

Рада 4. Заощаджуємо на екскурсіях в Криму

Купувати тур в розвантажувальний день авіаперевізника - понеділок або вівторок - набагато дешевше, чим ближче до вихідних. Правило працює і для всіх кримських напрямків протягом усього року.

Читайте також: Все про авіаквитки до Криму: авіакомпанії, ціни, акції

До слова, тури без екскурсій на порядок дешевше. Сучасні технології у вигляді навігаторів в автомобілі або смартфоні дозволяють знайти практично будь-яку пам'ятку самостійно, не оплачуючи послуги гіда. До того ж, завжди приємніше подорожувати своїм ходом, вивчаючи нові для себе місця.

Рада 5. Як заощадити на харчуванні в Криму

Питання харчування в Криму економний турист вирішує сам. Середній чек комплексного обіду або вечері в кафе починається від 600 рублів з людини - це без алкоголю і морських делікатесів. Якщо купувати їжу в супермаркетах, і готувати самостійно - можна пристойно заощадити, але при тривалих екскурсіях терпіти голод доведеться до самого вечора.

Купувати продукти на офіційних ринках Криму - велика помилка. Ціни тут можуть бути в 2 рази вище, ніж в супермаркетах. Єдиний виняток - так звані привози або розвали - фермерські ринки, які працюють за конкретних днях в певних районах, найчастіше, за містом. Тут і ціни будуть набагато нижче, і продукти - завжди свіжі і відповідають усім санітарним нормам.

Рада 6. Ніякого таксі!

Пересуватися ж краще тільки на громадському транспорті або власному (орендованому) авто. Таксі в високий сезон навіть по телефонному бронювання виписують такі цінники, що можна за ці ж гроші об'їхати весь Крим на автобусі або тролейбусі. Вуличних таксистів в Сімферополі взагалі варто обходити стороною і не реагувати на їх «дешевий тариф до моря».

Якщо вам потрібно таксі в Сімферополі або будь-якому іншому місті Криму, найрозумнішим буде замовити таксі в службі і платити за лічильником.

за цим посиланням ви знайдете номери всіх таксі-служб Сімферополя.

за цим посиланням - номера таксі-служб в Севастополі.

Служба таксі «Метро» в Керчі: +7 (978) 101-90-22

Корисні посилання

І на закуску пара корисних посилань, які допоможуть вам заощадити.

Розклади автобусів від автобусної станції в Керчі → , в Сімферополі ( Центральний ав тут , а Курортний а / в на жд тут ), в Севастополі →

Оренда машин в Криму без націнок на сайті РЕНТАКАР . Розклад паром «Порт Крим» і «Порт Кавказ» на сайті госпаром .

Порівняти ціни на готелі по всьому Криму можна на Скайсканере , Там же можна знайти готель з 60% знижкою.

Більше постів про цікаві місця в Криму можна знайти за цим посиланням

Готовий маршрут п'ятиденного автоподорожі по Криму

Привіт!
Мене звуть Тетяна, і я рада бачити вас на блозі «Життя непередбачуване!».
Я люблю подорожувати, а в блозі ділюся своїми враженнями, порадами та іншими корисними нотатками.

Сподобалася стаття? Поділіться їй!

Буду дуже вдячна, якщо ви оціните цю статтю:

Сайти, які допомагають мені:

  • Знайти дешеві авіаквитки - Aviasales і SkyScanner .
  • Заощадити гроші на готелі - RoomGuru .
  • Зняти квартиру у господаря - Airbnb .
  • Взяти авто в оренду в будь-якому аеропорту або місті - Rentalcars .
  • Знайти квитки на автобуси, пороми і потяги по Азії - 12go.asia .
  • Забронювати таксі з / в аеропорту - Kiwitaxi .
  • Купити вхідні квитки та екскурсії зі знижками - Klook .
  • Знайти екскурсії від місцевих жителів - Tripster .
  • Вибрати Турстраховки - Instore.travel і Cherehapa .
  • Знайти тур за найкращою ціною - Travelata і Level.Travel .

Ще цікаві статті про подорожі:

Сподобалася стаття?

Новости