Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

7 кращих бухт для дайвінгу в Єгипті

  1. Бухта Абу-Дабаб - Марса-Алам, Єгипет
  2. Блакитна діра - Дахаб, Єгипет
  3. Заповідник Рас-Мохаммед - Шарм-ель-Шейх, Єгипет
  4. Затонулий корабель «Карнатік» - Хургада, Єгипет
  5. Абу Рамада - Хургада, Єгипті
  6. Ель-Фанус - Хургада, Єгипет
  7. Риф Гордон - Шарм-ель-Шейх, Єгипет

Відпочинок в Єгипті - це не тільки система Все включено і ледачий відпочинок на пляжі, але і неймовірної краси Червоне море з красивими рифами і багатим підводним світом

Відпочинок в Єгипті - це не тільки система "Все включено" і ледачий відпочинок на пляжі, але і неймовірної краси Червоне море з красивими рифами і багатим підводним світом. У цій статті розглянемо місця, де дайвінг в Єгипті заслуговує на особливу увагу.

Бухта Абу-Дабаб - Марса-Алам, Єгипет

Бухта Абу-Дабаб - Марса-Алам, Єгипет

Дюгонь - Бей або Бухта Абу-Дабаб - в окрузі Марса-Алам знаменита тим, що в ній живуть морські корови або дюгонь. У світі залишилося всього кілька тисяч особин цих тварин. І де як не в Марса-Алам у Вас буде унікальна можливо познайомитися ближче з цими чудовими ссавцями і навіть їх погодувати ?! Але це не всі принади цієї бухти, також тут мешкають величезні морські черепахи, і всього на невеликій глибині 5-8 метрів, и зможете їх погладити по панциру і зробити цікаві фотографії.

Блакитна діра - Дахаб, Єгипет

Бухта Блакитна діра - одна з найпопулярніших дайв-майданчиків на узбережжі Червоного моря, яка в народі називається кладовище дайверів
Бухта Блакитна діра - одна з найпопулярніших дайв-майданчиків на узбережжі Червоного моря, яка в народі називається "кладовище дайверів". Таку назву це бухта отримала через те, що своєю формою вона нагадує воронку з коралів, яка переривчасто йде вниз. І багато недосвідчених дайвери намагаються через неї вибратися у відкрите море. Хоча в Дахабі це навіть заборонено законом. За офіційними даними занурюватися тут можна не глибше ніж на 25 метрів і то тільки з досвідченим гідом-дайвером. А новачкам взагалі рекомендують опускатися не більш ніж на 7-9 метрів.

Заповідник Рас-Мохаммед - Шарм-ель-Шейх, Єгипет

Заповідник Рас-Мохаммед - Шарм-ель-Шейх, Єгипет

Бухта Рас-Мохаммед є заповідником, де можна спостерігати неймовірні острова коралових рифів, де мешкають косяки різнокольорових риб, а ще мангрові дерева які ростуть прямо у воді, це все крихітна частина того що можна побачити в цьому природному заповіднику. Бухту Рас-Мохаммед дуже любив Жак Ів Кусто. І це зовсім не дивно, так як вік багатьох коралових рифів сягає двох мільярдів років і більше, краса цих коралових рифів заворожує і змушує закохатися в них кожного, хто хоч раз тут побував.

Затонулий корабель «Карнатік» - Хургада, Єгипет

Осінь 1869 року корабель під назвою Карнатік натрапив на кораловий риф
Осінь 1869 року корабель під назвою "Карнатік" натрапив на кораловий риф. У той момент на кораблі перебувало 230 пасажирів, а так само цінний вантаж. На кораблі було близько 40 тисяч фунтів стерлінгів - на сьогоднішній день приблизно мільйон фунтів), а також королівська пошта. В наші дні корабель дуже прекрасно зберігся, хоч він уже й покритий коралами, але до сих пір можна зануритися в трюми і побачити старовинні бочки.

Абу Рамада - Хургада, Єгипті

Всього в декількох киллометрах від Хургади, еть сімейство дивовижних рифів, які ніяк не поступаються по красі, рифів в Шарм-ель-Шейху
Всього в декількох киллометрах від Хургади, еть сімейство дивовижних рифів, які ніяк не поступаються по красі, рифів в Шарм-ель-Шейху.
Один з найпопулярніших островів називається Акваріум. Таку назву він отримав через великої кількості риб. Бухта Ерг Абу Рамада призначений тільки для досвідчених дайверів, новачкам тут не місце. В окрузі дуже сильна течія, навіть на глибині 25-30 метрів. Гота Абу Рамада - одне з популярних місць для занурень. Море тут завжди спокійне, а в коралових заростях мешкають величезна кількість желтоперого барбульок, риб-метеликів, черепахи і баракуди.

Ель-Фанус - Хургада, Єгипет

Ель-Фанус - Хургада, Єгипет

Для шанувальників дельфінів, також є бухта Ель-Фанус, яку вже давно полюбило ціле сімейство дельфінів. Її нещодавно навіть визнали заповідником - місцева влада запровадила заборону на присутність транспортних засобів в водах цієї акваторії. Однак це ніяк не завадить поспостерігати за дельфінами. Можна звернутися в один з місцевих дайв центрів, які допоможуть Вам поплавати з афалінами під водою, головне правило таких занурень полягає в тому щоб Ви максимально вели себе природно: не переслідувати дельфінів, не намагатися до них доторкнутися, а також не розмахувати руками, щоб не порушувати їх спокій.

Риф Гордон - Шарм-ель-Шейх, Єгипет

Риф Гордон - Шарм-ель-Шейх, Єгипет

Риф Гордон є найбільшим, в якому сформували свої житла сотки видів морських мешканців - від морських скатів і риб-метеликів до зграй невеликих акул.
А також цей риф ще примітний тим, що в 198 році панамський суховантаж потрапив на мілину. Судно під назвою Lovilla довгий час намагалися врятувати, але моряки не зуміли зняти його з мілини, і вже більше 30 років, це місце є ласим шматочком для аквалангістів.

Популярні статті про Єгипет:

Швидкий пошук цін на тури в усіх напрямках →

Коментарі

І де як не в Марса-Алам у Вас буде унікальна можливо познайомитися ближче з цими чудовими ссавцями і навіть їх погодувати ?

Новости