Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Глава МЗС Південної Кореї заявила про можливість будівництва газопроводу з РФ через КНДР

У разі, якщо намітилася розрядка напруженості на Корейському півострові призведе до поліпшення ситуації з безпекою, можна буде побудувати газопровід з Росії через КНДР

У разі, якщо намітилася розрядка напруженості на Корейському півострові призведе до поліпшення ситуації з безпекою, можна буде побудувати газопровід з Росії через КНДР.

Про це 30 березня на енергетичному форумі в Сеулі заявила міністр закордонних справ Республіки Корея Кан Ген Хва, передає ТАСС .

«У разі поліпшення ситуації в галузі безпеки на Корейському півострові ми зможемо перейти до розгляду проекту газопроводу за участю двох корейських держав і Росії», - зазначила міністр. За її словами, участь Пхеньяна в проекті дуже бажано, оскільки це «послужить каталізатором для ослаблення геополітичної напруженості» в Північно-Східній Азії.

Згідно з висновком експертів, будівництво наземного трубопроводу було б найбільш рентабельним способом експорту газу в Південну Корею.

Раніше такий проект не був реалізований через напруженості, викликаної розвитком ракетно-ядерної програми Пхеньяна, а також спільними військовими навчаннями Південної Кореї і США.

Однак останнім часом дві корейські республіки демонструють політичну волю в нормалізації відносин . Зокрема, Пхеньян заявив про готовність обговорювати умови денуклеаризації півострова .

Новости