Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Літній чeс. Григорій Лепс бере $ 30 000 за концерт. А решта?

Літо вважається клопіткою часом для зірок шоу-бізнесу, які невтомно гастролюють по країні, поки інші громадяни відпочивають. Опитавши експертів, «Труд» склав рейтинг найуспішніших російських гастролерів цього літа.

Як і в попередні роки, найбільше наші артисти заробляють влітку на Чорноморському узбережжі. Грунтуючись на їх концертному графіку, «Труд» склав свій рейтинг хлібних місць, на зразок того, що був у героїв «Золотого теляти», які промишляли тим, що видавали себе за дітей лейтенанта Шмідта.

Вгадати лідерів тут нескладно - це, звичайно, Сочі, столиця російського Чорномор'я, і ​​Анапа, другий за розміром наш кавказький курорт. А ось військово-морський порт Новоросійськ, за чисельністю населення не сильно поступається Сочі, популярністю у гастролерів не користується. Навіть в передмісті Сочі Лазаревському можна нарахувати більше концертів заїжджих зірок, ніж в Новоросійську. Ще одне непопулярне у зірок шоу-бізнесу місце - Севастополь, який навіть не потрапляє в першу десятку «музичних» міст півдня.

Чи не для всіх артистів річний чес зберіг своє доленосне значення. Це за радянських часів вони, вслід за хліборобами, говорили, що літній день рік годує. Тільки в курортний сезон артисти мали шанс звільнитися від контролю державних монополістів, махнувши подалі від недремних Рос і Москонцерту, і попрацювати на свою кишеню, а не в прибуток рідної філармонії. Тепер музиканти надані собі цілий рік, і дехто після наполегливих зимових праць може дозволити собі влітку розслабитися. Чим молодше колектив, тим це виразніше видно.

Наприклад, дівоча група «Ранетки» за літо дасть всього дев'ять концертів на півдні. Не так багато, якщо згадати, які величезні тури по півроку вони закочують в менш теплу пору року. «Ми на курортах не працюємо з тактики" після нас - випалена земля ", як працювали радянські зірки, - зізнався" Труду "продюсер групи Сергій Мильниченко. - Літо для нас - швидше за час обкатки нових ідей на публіці ».

- Літо для нас - швидше за час обкатки нових ідей на публіці »

За щадному графіком працюють і деякі більш вікові зірки. Наприклад, Валерій Меладзе (концертна ставка - близько 20 тисяч доларів) дасть всього сім концертів на традиційних кавказько-кримських маршрутах. За активністю він явно поступається Олені Ваєнга - дамі з Санкт-Петербурга, з минулого року увірвалася в топову десятку наших артистів. Олена зі своєю програмою «прочісує» близько десятка чорноморських залів - від Ольгінка до пафосного залу «Ювілейний» в Ялті.

Ірина Аллегрова (ставка - 10-15 тисяч доларів) - з ветеранів попсової сцени. Її тур з 12 концертів більше нагадує атакуючий рейд, ніж курортну прогулянку. Але їй далеко до групи «Мумій Троль» (ставка близько 10 тисяч доларів). У тих заявлено майже 30 концертів - правда, жодного на російській території, все - в Північній Америці, де вже два роки у групи добре йдуть справи в клубних залах. Це рідкісний для вітчизняних зірок випадок прориву на сцени далекого зарубіжжя.

З інших прикладів далеких марш-кидків - Тіматі (10-15 тисяч доларів за концерт), в гастрольному графіку якого не тільки зросійщені Кемер і Аланья, не тільки Тель-Авів і Шарм-ель-Шейх, але навіть Канн і Монако. Абсолютно нехтує далеким зарубіжжям співак шансону Григорій Лепс. Григорію цілком достатньо його високої ставки (орієнтовно - до 30 тисяч), щоб 10 концертів на традиційних півднях і один на фестивалі в Рязанській області поставили його в першу п'ятірку найуспішніших літніх гастролерів.

Вище здатні піднятися не всі. Наприклад, Крістіна Орбакайте (ставка - 20-25 тисяч) з її півтора десятками шоу на пострадянському півдні і кидком на Кіпр, в Лімассол, в кінці вересня. Ще вище - Діма Білан, в маршруті якого крім чергових югів фестиваль в польській Зеленій Гурі, серпневий концерт в Тель-Авіві і вересневі гастролі в Японії.

І все ж на самому верху рейтингу саме ті, хто слідує, можливо, не цілком сучасною, але як і раніше комерційно ефективної тактики «випаленої землі», яку так необачно відкидають молоді артисти. Це монстри нашої естради Філіп Кіркоров та Валерій Леонтьєв. Леонтьєв, почавши літо з підкорення Мельбурна і Сіднея, потім три рази проїде по Кавказу і два по Криму. Ну, а Кіркоров тут абсолютний чемпіон: чотири повних прочісування Кавказу і Криму від Адлера до Євпаторії і назад. Більше 20 афішних концертів!

Не кажучи вже про виступи в Парижі, Болгарії, Мілані і Пальма-де-Майорка. І хто ще після цього скаже щось недобре про трудоголіків Філіп Бедросович, так само як і про його гаманці?

Правда, при такому «килимовому концертуванням» у артистів майже не залишається часу на власну творчість. Чи не тому художній рівень нашої естради, за винятком окремих зіркових спалахів, в останні роки і навіть десятиліття так катастрофічно низький?

Самі хлібні місця для гастролюючих російських зірок

Ти ще не читаєш наш Telegram ? А дарма! підписуйся

І хто ще після цього скаже щось недобре про трудоголіків Філіп Бедросович, так само як і про його гаманці?
Чи не тому художній рівень нашої естради, за винятком окремих зіркових спалахів, в останні роки і навіть десятиліття так катастрофічно низький?

Новости