Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тепер річки Ганг і Ямуна мають ті ж юридичні права, що і люди

Річки Ганг і Ямуна вважаються живими істотами.

Місце для текстового опису фотографії © Джерело

Могутня ріка Ганг і її головний приплив Ямуна тепер мають ті ж законні права, що і населення Індії. Статус живої істоти був наданий річках згідно з рішенням суду північній Індії.

Індійський уряд надихнув досвід Нової Зеландії, де річка Уонгануі стала першим в світі фізичною особою подібного роду.

Тепер Ганг і Ямуна отримують ті ж пільги і захист, що і індуси. Це означає, що будь-яке забруднення, навіть яке не зашкодить річку фактично, буде розбиратися в судовому порядку. Для священних водних шляхів було призначено три опікуна, які будуть захищати їх інтереси і діяти від імені річок.

Для священних водних шляхів було призначено три опікуна, які будуть захищати їх інтереси і діяти від імені річок

"Ці річки забезпечили як фізичну, так і духовну їжу для всіх нас з незапам'ятних часів. Річки Ганг і Ямуна підтримують життя, допомагають природними ресурсами, дарують здоров'я і благополуччя для всього суспільства. Ганг і Ямуна дихають і живуть для нас", - написав суд в своїй постанові.

Розгляд дійшло до суду після того, як були направлені численні скарги проти штатів Уттаракханд і Уттар-Прадеш, які не роблять достатньо допомоги Гангу.

Незважаючи на особливе релігійне значення Гангу в житті індусів, річка жахливо забруднена. Вважається, що протягом 2-400 кілометрів водного шляху зустрічається близько 1,5 мільярда літрів неочищених стічних вод і 500 мільйонів літрів промислових відходів. Це призвело до того, що вода стала токсичною для 450 мільйонів людей, що проживають на березі річки.

Більшість з них критично поставився до постанови суду, стверджуючи, що і так існують правові норми, захищаю річку, які ігноруються людьми.

Читайте також: Найкрасивіша річка світу Каньо Кристалес (фото, відео) .

Проголосувало: 47 осіб.

Новости